Geen EU-sancties tegen Suriname

52

De landen van de Europese Unie gaan niet over tot sancties tegen Suriname wegens de omstreden amnestiewet voor verdachten van de Decembermoorden van 1982. Dat melden diverse media gisteren.

Tijdens een bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg kaartte Nederland de kwestie aan. EU-buitenlandchef Catherine Ashton zegde de ”blijvende betrokkenheid” van de EU bij Suriname toe, maar tot concrete sancties kwam het maandag niet.

Nederland had gehoopt dat verdachten van de politieke moorden, onder wie de Surinaamse president Desi Bouterse, niet langer een visum zouden kunnen krijgen voor het paspoortvrije Schengengebied van 26 Europese landen.


52 REACTIES

 1. Geen sancties van de EU, maar wel sancties tegen moordenaars en mensenrechtenschenders door het Amerikaans hof, en Internationaal strafhof in Den Haag.


  Maak melding

 2. Jack Russel,
  De tijd van kraaltjes en spiegeltjes is allang achter ons. Europeanen geloven niet langer in Hollandse sprookjes. Hun schimmenspel wordt in voldoende mate bekend verondersteld. Wie luistert er nog naar de daders van Sebrenica en Rawagede?


  Maak melding

 3. Dinsdag 24 april 2012 om 00:23 uur, door Jack Russel
  Je hebt zeker een glazen bol, hè. Alleen moet je het glas oppoetsen want het is beslagen door je hijgerige achtervolging van iets wat al beslist is.


  Maak melding

 4. Alle respect en bedankt aan EU.
  Nederland is niet gelukt om de EU te slijmen.
  EU heeft aan zijn eerdere gesproken uitspraken gehouden en dit is een grote waardering aan hun.
  Alle eerbetuigingen en Godbless aan EU.
  Ik ben helemaal blij geworden met dit goednieuws.


  Maak melding

 5. Gadverd….ook dit nog…mmmmm…wat moet ik nou typen…eeehmm..oja…de Surneds…nee sorry..aaahhhmmm…sommige Surneds zullen nog teleurgestelder zijn met dit bericht toch Milton ….maar ik weet jij niet hoor goeie jongen


  Maak melding

 6. Zelf rijdt het koninkrijk der Nederlanden door vijf rode stoplichten en brengt Suriname aan voor het rijden door 1 oranje licht? Dit is hypokretie ten voeten uit!


  Maak melding

 7. Die hele EU begint zo zoetjes toch al een nachtmerrie van de EU burger te worden.

  Wat voor nonsens is het om iemand als bout vrij toegang tot de EU te verschaffen?

  Tenzij ze bedoelen dat hij welkom is om in de Bijlmer bajes zijn 11 jaar te komen uitzitten… Only then Brussel makes sense.


  Maak melding

 8. Hypocriet Nederland had als eerste toch grote smoel over sancties.
  Nu blijkt dat zelfs hun eigen bondgenoten (EU) niet achter de standpunten van Nederland staat.
  Nederland heeft Amerika, Zuid Amerika en Europa opgeroepen sancties te nemen tegen Suriname. Geen van deze landen, cq werelddelen heeft aan deze oproep
  gevolg gegeven.
  Hypocriet Nederland was weer voorbarig met hun eenzijdige sancties. Nederland is overal in de wereld aan het lobbyen om hun hypocriete maatregel tegen Suriname gevolg aan te geven. Helaas Nederland.
  Terwijl Bouterse ontmoeting had met leiders van
  Noord en Zuid Amerika inclusief Obama, was nederland zich suf aan het lobbyen om Suriname te boycotten.
  Helaas is de invloed van Nederland geringer dan ze zelf
  denken.
  Nederland, in China worden dagelijks mensenrechten geschonden. Ga daar eens tegen lobbyen.
  Nederland, jullie hebben zelf mensenrechten vertrapt
  in Indonesië. Waarom beginnen jullie daar niet een onderzoek naar.
  Nat als in Suriname waar de nabestaanden van de moorden
  wachten op berechting. Zo zijn er ook nabestaanden in Indonesië die nog steeds wachten op onderzoek en berechting van de moordpartijen in de jaren veertig in Indonesië. Nederland, waarom de vinger wijzen naar Suriname terwijl jullie een nog grotere kast met botten hebben die jullie voorgoed op slot hebben gedaan?
  Waarom mag niemand daar iets van weten?
  In de dorpen van indonesië zijn dorpelingen standrechtelijk zonder enige vorm van proces moedwillig vermoord. Is dat niet net zo erg, zo niet erger dan de decembergebeurtenissen in Suriname?
  Nederland, laat die hypocriete houding van jullie varen
  en speel openkaart mbt de massamoorden in Indonesië!
  Dan pas zullen jullie geloofwaardig zijn en veel meer sympathie in de wereld ondervinden.


  Maak melding

 9. Ik ben 100% Nederlander en ben velen malen op bezoek geweest in Suriname. Fantastisch land, prachtige natuur, lieve mensen etc, maar je moet wel geld hebben om een waardig bestaan te kunnen hebben. De vorige presidenten hebben mijn inziens nu niet daadkrachtig opgetreden en dan krijg je plotseling weer Bouterse. Geef Suriname een kans en laat Bouterse de klus doen zoals hij zegt het te willen doen. NL, kijk in de spiegel, houd je bemoeienis voor je en onderzoek onze eigen misstanden eens eerst. Bedankt.


  Maak melding

 10. Heeft politiek Den Haag geen eigen zaken van Nederland om zich mee bezig te houden?? Ze houden zich meer bezig met aangelegenheden van Suriname dan van hun eigen land. Laat Suriname zijn eigen zaken oplossen. Ook wij worden moe met dat eeuwigdurend geklets van nederland in Surinaamse zaken.


  Maak melding

 11. Decennia lang heeft Nederland de baas over Suriname willen spelen, door middel van ergelijke bemoeienissen. Niets deugde aan Suriname. Nu de amnestiewet er door heen is, willen ze niets meer met Suriname te maken hebben en dreigen ze met het stoppen van geldstromen. Had lekker eerder de handen van Suriname afgetrokken. Suriname is op dit moment een welvarend land aan het worden. Nee, niet dankzij ons kikkerlandje.


  Maak melding

 12. NL heeft Bouterse zelf in het zadel geholpen.Toen ze erachter kwamen dat dit niet goed was hebben ze Brunswijk ingehuurt en geholpen om hem omver te werpen.Dus met andere woorden NL zelf is net zo schuldig aan de december moorden.Om over indonesie nog maar te zwijgen.Net zoals de moord op Pim.Allemaal door politiek Den Haag.En vooral het cda had een vinger in de pap samen met links


  Maak melding

 13. Bryan, moet zeggen dat ik vanaf 1980 een grote fan van Bouterse ben. Bouterse had in den beginne wel pech vanwege z’n onervarenheid in de politiek en vele verkeerde mensen om zich heen.

  Echter, heeft hij geleerd van z’n onvolkomenheden uit het verleden en is hij nu een kei en een dijk van een leider !
  Ik hoop dat hij Suriname nog heel lang mag leiden en ons land zal transformeren tot één van de komende BRIC landen.


  Maak melding

 14. Nederland is op dit moment op elk gebied een grote puinhoop. En er is paniek in het land.
  Je zou denken dat ze wel wat beters te doen hadden dan zich bezig te houden met het kleine land in Zuid Amerika. Nederland heeft genoeg kopzorgen in eigen land. Zo langzamerhand is Suriname een trauma voor Nederland aan het worden.
  Nederland heeft wel het lef tegen kleinere landen.
  Als Nederland werkelijk zo stoer is waarom sluiten ze
  de Ambassade in Suriname dan niet?
  De ambassadeur uit Suriname terugroepen heeft namelijk
  totaal geen invloed.
  Nederland speelt namelijk totaal geen rol meer in Suriname. Die 20 miljoen ontwikkelingsgeld heeft Suriname binnen afzienbare tijd weer verdiend uit de goudsector
  Nederland zet zichzelf internationaal totaal voor schut.
  Het staat voor 100% vast dat de ambassadeur straks met hangende poten terugkeert naar Suriname.
  Eigenlijk zal Suriname dan met gelijke munt terug moeten betalen en de ambassadeur vriendelijk moeten vragen om het land te verlaten.
  Suriname zal dat uiteraard niet doen omdat Suriname
  zich wel diplomatisch weet te gedragen.


  Maak melding

 15. De move van EU was te verwachten en getuigt van realiteitszin.

  @Jack Russel, ICC is niet bevoegd omdat dit hof nog niet bestond in ’82 en je bedoelt IACHR van OAS, afwachten is evenwel hoe OAS invulling zal geven aan de voorgestelde waarheidscommissie…


  Maak melding

 16. De reden waarom nederland Suriname wil boycotten is omdat Suriname zich niet houdt aan de internationale verplichting om schending van mensenrechten te onderzoeken en de daders te vervolgen.
  Wanneer je dit leest zou je denken dat Nederland zeer oprecht en betrokken bezig is.
  Echter de vraag is of Nederland als enige land niet de plicht heeft zich te houden aan die internationale verplichtingen.
  Onder toeziend oog van de Nederlandse overheid is namelijk in de jaren veertig in Indonesië honderden dorpelingen door het Nederlandse leger afgeslacht.
  Sindsdien heeft Nederland er echt alles aangedaan
  om deze moordpartijen in de doofpot te stoppen.
  Er is nimmer een onderzoek geweest en er is ook nimmer
  iemand veroordeeld.
  Hoe geloofwaardig ben je dan als land om nu met de vingers naar Suriname te wijzen en te beweren dat Suriname zich niet houdt aan internationale verplichtingen?
  Dan kun Nederland zich wel beroepen op het feit dat
  deze moorden in Indonesië verjaard zijn maar dat gaat er bij niet in.
  Gelukkig heb ik heb meerdere reacties gelezen die
  deze moordpartijen gepleegd door Nederland in Indonesië aankaarten.
  Eigenlijk zouden we met z’n allen niet alleen moeten inzetten om de moordenaars uit Suriname berecht te krijgen maar we zouden ons met even zoveel energie moeten inzetten dat Nederland een onderzoek laat doen naar de moordpartijen in Indonesië en een internationale veroordeling krijgt. Daar hebben de nabestaanden recht op!


  Maak melding

 17. Ik woon in Nederland en ik moet eerlijk zeggen dat
  ik altijd achter de beweegreden stond van Nederland om
  Suriname te boycotten mbt de aanname van de amnestiewet. Ik vond dat nederland zich altijd correct opstelde mbt schending van mensenrechten. Nederland had dus het recht om zo te reageren naar Suriname toe.
  Mijn verbazing en teleurstelling was daarom zeer groot
  toen ik het volgende op het internet vond.

  Het bloedbad van Rawagede vond plaats op 9 december 1947 in het dorp Rawagede, het huidige Balongsari (West-Java), op zo’n 100 kilometer ten oosten van de Indonesische hoofdstad Jakarta. Op die dag is bijna de gehele mannelijke bevolking, 431 mannen, vermoord door Nederlandse militairen die in het dorp op zoek waren naar een onafhankelijkheidsstrijder. Aan het hoofd van de operatie stond majoor Alphons Wijnen. In 1947 is besloten om de daders van deze oorlogsmisdaad niet te vervolgen, ondanks de aanbeveling van generaal Spoor aan procureur-generaal Felderhof.
  Onmiddellijk na de moordpartij wordt direct alles in het werk gesteld om de feiten te verdoezelen en de zaak in de doofpot te stoppen. Majoor Wijnen krijgt opdracht alles te ontkennen tegen een onderzoekscommissie van de Verenigde Naties, maar die ontdekt toch dat er liquidaties hebben plaatsgevonden. het VN-rapport uit 1948 spreekt van ‘Moedwillig en meedogenloos’, maar wordt door Nederlandse diplomatieke trucs nooit in de algemene vergadering van de VN besproken.
  In 1971 vindt een wetswijziging plaats waardoor oorlogsmisdaden niet langer kunnen verjaren. Uitdrukkelijk wordt in de wet opgenomen dat dit niet geldt voor Nederlandse oorlogsmisdaden begaan in Indonesië tussen 1945-1950.
  Sa’ih Bin Sakam overleefde in 1947 als een van de weinigen het bloedbad in Rawagede en heeft samen met 9 weduwen in 2008 de Nederlandse staat aansprakelijk gesteld. Sa’ih en de weduwen hebben aangegeven “geen haat- of wraakgevoelens tegen individuele militairen te koesteren”, maar eisen excuses en genoegdoening van de Nederlandse staat voor wat hun in 1947 uit naam van die staat is aangedaan.
  De staat erkent in de civielrechterlijke procedure dat er door het Nederlandse leger oorlogsmisdrijven zijn gepleegd. Maar Maxime Verhagen, op dat moment minister van buitenlandse zaken wil geen financiële genoegdoening geven. De zaak is verjaard, zo stelt de landsadvocaat.

  Hoe kan een land als Nederland die dit allemaal op haar geweten heeft nu met een vingerwijzing naar andere landen komen?
  Het is werkelijk niet te geloven.
  Mensen die dit lezen mogen hun eigen conclusie trekken
  maar Ik vind Nederland nu zeer en zeer hypocriet!


  Maak melding

 18. de reactie van de EU is begrijpelijk. het probleem “bouterse” heeft geen prio voor de eu. belangrijker is wat wij vinden van de amnestiewet. niemand heeft mij duidelijk kunnen maken wat de winst voor Suriname is. De winst voor Bouterse snap ik. Gaan de huizen nu sneller komen, wordt de criminaliteit nu ook minder, is door de amnestiewet het mogelijk geweest dat de prijzen van basis behoeften omlaag gaan. Maakt het de verhoogde government take dragelijker???? Jammer dat het individueel belang voor het groeps (surinaams)belang gaat. Bruinswijk heeft letterlijk gezegd “we zijn toch allemaal hier OOK voor ons eigenbelang. Eu laat ze lekker in hun sop gaar koken. Als de eigen inwoners een misdadiger kiezen waarom moet de EU zich druk maken.


  Maak melding

 19. Luister Boem dat maakt geen enkele moer uit, kijk water nu in Brazilie gebeurt met die coupplegers uit 1964 die amnestiewet is ook ingetrokken en al die moordenaars net als jouw president worden allemaal vervolgd. dus droom lekker verder.


  Maak melding

 20. @Jack Russel

  Hier nog wat gebeurtenissen op een rijtje die volgens de ABB (Anti Bouterse Brigade) nooit een feit zouden kunnen zijn. Helaas voor ze.

  (1) Bouterse zal nooit de verkiezingen winnen.

  (2) Bouters wordt nooit president.

  (3) Bouterse en heel Suriname worden internationaal geboycot.

  (4) Bouterse wordt bij de eerste trip naar het buitenland gearresteerd.

  (5) Bouterse krijgt levenslang

  (6) Er komt nooit amnestie

  (7) Als er amnestie komt wordt Suriname geboycot.

  (8) Bij amnestie komen de Amerikanen.

  (9) De EU komt met sancties

  Nu kom jij met nummer 10

  (10) Internationaal strafhof!!!!! Amerikaans hof!!!!!

  Het staat je vrij in sprookjes te geloven beste man. De waarheid is: er komt helemaal niets. In de hoofden van de ABB blijft het spoken maar de PBB ziet die spoken nooit. Trek je conclusie of niet en kom gerust met de volgende klets en lariekoek. We vinden dat helemaal niet erg hoor. 😉


  Maak melding

 21. Prachtig nieuws, maar geen reden om op onze lauweren te rusten! Let’s get fired up and ready to commence the Healing, Truth and Reconcilliation process now.

  2012 – A Message of Hope – http://www.youtube.com/watch?v=6H7rk1fp7c&feature=related

  The Great Awakening – htpp://www.youtube.com/watch?=vcRPGZIGIjBQ&feature=related

  Our Deepest Fear – htpp://www.youtube.com/watch?v=FQBR_NJxW1M

  The Angels in Our Life – http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=yPvgg_6hGOU&feature=fvwp

  *P)ositive*E)nergy*A)lways*C)reates*E)levation*


  Maak melding

 22. Zelfs hun eigen EU neemt deze ‘BANANEN MONARCHIE ” niet meer serieus en dan willen ze weer een vingertje wijzen naar SU om zo hun binnenlandse ellende te verdoezelen. Gellukkig voor hun hebben ze nog steeds steun van een kliekje surineds die nog steeds geloven in hollandse glorie en de VOC tijdperk.


  Maak melding

 23. Jammer jammer jammer dat de EU hen(de meelopers van de moordenaar DiDiBrie) nieteens de toegamg tot de EU-landen wilt weigeren.Maar als een EU topman een biuten echtelijke relatie zou hebben(wat zijn prive is)dan was de wereld heel klein voor zo een EU topman.
  Zo iemand zou meteen zijn baan moeten opzeggen ect,ect
  Wat is hier het verschil met de Su beesten die hebben gemoord en weigeren voor de rechter te verschijnen om gehoord te worden en de waarheid te vertellen.
  Ik vraag me af of de slachtoffers van de decembermoorden minder mens zijn dan iemand die ergens een relatie heeft met een gehuwde EU topman.Turkye mag niet tot de EU treden,omdat ze de GENOCIDE op de Armeniers ontkennen.En dit is iets van 96 jaar geleden
  En de decembermoorden die zijn pas 30 jaar geleden gepleegd.
  Nogmaals jammer,jammer,jammer.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 24. En dan hoor je de nederlandse parlementariërs roepn dat Brussel niet voor ze moet bepalen. Kijk dit noem ik nou een koekje van eigen deeg. Wij in suriname roepen al zolang dat we niet willen dat Nederland voor ons bepaald. Kunnen we nu eindelijk af van dat baas – ongeschikte relatie en nu eens een keer serieus met elkaar aan tafel gaan?


  Maak melding

 25. Sancties zijn bedoeld om een land kapot te maken .Waarom wil Nederland Suriname kapot maken ?Gelukkig heeft eu zijn verstand op de juiste plek zitten.er is ook iets ,dat licht en liefde heet.Waarom reageert Nederland niet vanuit dat standpunt.De heb is machtig ; het verduisterd licht en liefde.

  Durga


  Maak melding

 26. Ik vraag me af waarom het toen de amnestiewet werd aangenomen in, ik meen 1997, er geen verontwaardiging was?

  Ik vraag me af waarom er toen werd gerept van verzoening in het belang van het land en dat er ook mensen die nu moord en brand staan te schreeuwen eigenlijk ook vielen/vallen onder de oude amnestiewet?

  Ik vraag me af waarom men koste wat kost, de ene groep moordenaars noemt en de andere groep, die net zo hard heeft gemoord en waarvan dat al is bewezen, gedoogd.

  Ik vraag me af wanneer we als Srananman nanga uma, in het licht van al die regenboog levensopvattingen, daadwerkelijk kunnen loslaten om te gaan groeien.

  Ik vraag me af wanneer we nu eindelijk door hebben dat het zaken als deze uitbreiding van de wet zijn, die anderen zullen aangrijpen om on onder het mom van zgn normen en waarden te verdelen.

  Breek me de bek niet open over normen en waarden. De grootste schreeuwers kijken de andere kant op en zijn ziende blind en horende doof voor schendingen van zgn mensenrechten. dan heet het dat het nu eenmaal zo is in de wereld.

  Laat men Bush, Blair, Sarkozy, Cameron, Berlusconi en ja zelfs Obama ( als grootste boef van allemaal!) gaan ophalen voor het ICC. Nee, is het dan, want dan ben je geen realist. HOUD DAN JE BEK DICHT OVER MENSENRECHTEN!

  Verzoening in Suriname NU en zonder dralen nu vooruit.


  Maak melding

 27. Het Nederlandse kabinet is opgeblazen omdat racist Wilders weigert naar de pijpen van de Europese Unie te dansen. Wij zitten nu met de gebakken peren!
  Nu wil deze zelfde racist de Europese Unie inzetten om Suriname te boycotten.
  Als het op Suriname aankomt blijf je lachen met die idiote politici uit Holland.
  Nog zo’n idiote opmerking van van de partij van de racisten (pvv); ‘Wanneer de afgevaardigden van de EU in november in Suriname zijn mogen ze de hand van Bouterse niet schudden.

  Het is hetzelfde wanneer je thuis bij iemand komt, zijn eten eet en z’n drinken drinkt en gastvrij wordt ontvangen maar vervolgens weiger je de handen van de gastheer te schudden.
  Het is toch te idioot voor woorden.
  Wat mij betreft is het simpel; wanneer je niet bereid bent de hand van Bouterse te schudden ga dan ook niet naar Suriname!
  Het is niet Bouterse die heeft gevraagd om de conferentie van de EU in Paramaribo te houden.
  De EU heeft daar zelf een besluit over genomen.
  Dus EU parlementariërs hou je aan de diplomatische gedragsregels of blijf lekker weg uit Suriname.

  Overigens vind ik het zeer genant voor Nederland
  dat de Europes Unie niet ingaat op het verzoek van Nederland.
  Nederland was namelijk zeer van overtuigd dat de Europese Unie tot boycot zou overgaan. En Nederland heeft nog zo haar best gedaan.


  Maak melding

 28. Ok, mensen laten we niet klagen, voorlopig niets, geen sancties, ik vond het eerder deze week al vreemd over die andere berichtgeving, sa oeng e weer oeng ede, kow loekoe fa torie o waka morfara dape ini oeng kondre, mek deng mang dja fit nanga deng srefi, en sorgoe foe tja dies kondre boeng en vooral Europa, noso wo…….dja.


  Maak melding

 29. De zoveelste blamage voor het zwakke Nederland binnen de EU.Je kan duidelijk zien dat de regering Bouterse goed heeft gelobbyd in Europa. Dit besluit van de EU klinkt ook als orgasmemuziek in de oren van de mensen die vinden dat Nederland een hypocrisie uitstraalt. Dit is ook een vuist in het gezicht van Romeo Hoost, Theo Para, Iwan Bottse, Owen Venlo en al de andere onheilspredikers over de regering in Suriname.Proficiat regering van Suriname.


  Maak melding

 30. 1)Bouterse is door omkoping nepotisme president geworden.
  2)Bouterse zijn bewegingsvrijheid is beperkt.
  3)Bouterse draait nu alleen verplichte nummers als tijdelijke voorzitter Caricom.
  4)Als je de internationale regels kent dan stel je vraag 4 niet.
  5) de zaak licht nog bij de rechter.
  6)Amnestie kwestie is nog niet voorbij .
  Al jou punten geven precies aan hoe kortzichtig jij bent. Volg de ontwikkeling in Brazilie,Argentinie,Guatemala. Tegenwoordig kan je met één druk op jou pc informatie naar binnenhalen dus de boel proberen te bedriegen lukt niet meer.


  Maak melding

 31. We moeten onze rechtstatelijkheid,en democratiserings proces niet laten beinvloeden door gebeurtenissen in het buitenland,is het wel of niet dat we moreel en etisch achteruit zijn gegaan?toen de internet sekte ons campus heeft beinvloed?wat about die relletjes,bomaanslagen,is dat niet het vrucht dat ze oogsten?laten we ons jeugd met etisch en moreel normen opvoeden,want wat we zaaien gaat zijn stempel drukken in de toekomst.dienend leiderschap,is synoniem van staatsbelang!


  Maak melding

 32. Waat een huichelarij van Nederland!. Is er ooit een Nederlandse militair veroordeeld voor oorlogsmisdaden begaan in Atjeh, de Balkan of waar dan ook? Dat zooitje ongeregeld dat zich de Nederlandse regering noemt, mag van mij zo snel als mogelijk oprotten, liefst naar de binnenlanden van Suriname


  Maak melding

 33. Schijnheilig is Nederland! Te laf om ooit eenzijdig een beslissing te nemen maar nu het een niets beduidend land als Suriname gaat toont hij ballen. We zijn vriendjes met de grootste moordenaars op aarde. Ik wacht met smart op het terugtrekken van de Ambassadeur uit Wit Rusland, Israel, Myanmar, De VS, Saoedi-Arabië, Nigeria, Oman, China goh de lijst lijkt eindeloos.


  Maak melding

 34. Ik word zo ongelofelijk moe van die ziekelijke Nederlandse symboolpolitiek. Ons nationale gerecht: Soep die lauw wordt opgediend, maar koud wordt gegeten. Bovendien, heel vervelend hoor die amnestiewet in Suriname, maar hebben wij onze ambassadeur al teruggeroepen uit landen zoals bijvoorbeeld Argentinië? Nee, inderdaad niet. En dus is dit selectieve kritiek van de bovenste plank. Proberen we toch nog een beetje te doen alsof Suriname bij ons hoort? Nederland de moraalridder van de voormalige kolonie?


  Maak melding

 35. Waarom gaan we niet lobyen tegen Israël waar er dagelijks mensenrechten worden geschonden. Israël houdt zich op geen enkele manier aan de internationale
  afspraken. Nee, daar zijn wij te schijterig voor.
  Tegen kleine landen zoals Suriname kunnen we wel onze
  hypocriete spierballlen tonen.
  Misselijk word ik van dat hypocriete gedrag van onze regering.


  Maak melding

 36. @Ik VRAAG ME AF; Vraag jij jezelf maar van alles en nog wat af,terwijl de Trein van DDB en zijn politieke delinquenten in sneltreinvaart richting afgrond dendert.Ondanks het feit dat het gros van de EU landen amper weten waar Sur. ligt, zullen wij zien als de de Sur. parlementariers wannabees en incompetente zakkenvullersa na 11 mei a.s. nog welkom zijn in de EU.


  Maak melding

 37. Jack Russel doe aub niet als een gebeten hond, ik heb enkel het juridisch kader voor je geschetst, maar ja indien je in al je hondsdolheid blaft dat je wel op hoge (honde)poten naar het Internationaal strafhof (????) en het Amerikaans hof(???) kunt gaan om daar te janken, doe dat dan gerust.

  Laat me nadien wel even weten of je ontvankelijk bent verklaard, veel succes 😉


  Maak melding

 38. Rest dan maar nog een ding! en dat is de hoogste Mahonyboom uitzoeken voor de daders en de voorstaanders van de amnestiewet in het parlement.

  Krijg toch wat!!!!!


  Maak melding

 39. OAS geeft bijstand voor waarheidscommissie
  25 Apr, 18:30

  De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) zal technische en financiële bijstand verlenen om een werkbare en nationaal gedragen waarheids- en verzoeningscommissie in te stellen. Dit heeft secretaris-generaal José Miquel Insulza meegedeeld aan de Permanente Vertegenwoordiger van Suriname bij de OAS, Niermala Hindori-Badrising.


  Maak melding

 40. Ik vraag me af wanneer al die schreeuwers eens met iets komen dat Suriname en dan heb ik het over ALLE Surinamers, ten goede zal komen.

  Ik vraag me af wanneer men eindelijk bereid is om met ALLE Surinamers, ongeacht ras, klasse, gender en welke tint dan ook, als volwaardige partners om de tafel te zitten en te praten maar vooral werken aan de vooruitgang van Suriname.

  Ik vraag me af wanneer die roeptoeters eens eindelijk los komen van die hebi om ‘hulp’ vanuit het buitenland te zoeken om hun agenda door te drukken.

  Ik vraag me af wanneer die roeptoeters gaan beseffen dat er een andere wind waait in Suriname en dat de tijd van een kleur elite en een elite klasse achter de rug is.

  Wanneer ze gaan beseffen dat 8 december waarschijnlijk een onderdeel is geweest van dat proces en dat de binnenlandse oorlog het laatste door hen in samenwerking met de oude koloniale macht georkestreerd scenario is geweest.

  Realiseren zij zich wel dat als zij hun starheid doorzetten en hun decennia oude privileges die over de ruggen van de mofina wan gaan, willen vasthouden, er een herhaling van zetten kan volgen.

  Suriname is bezig van een klasse maatschappij te veranderen in een vrije maatschappij en dat is deze roeptoeters een doorn in het oog. Je had ook niet kunnen en moeten verwachten dat ze zonder slag of stoot hun privileges zouden inleveren.

  Dit ondanks hun volle mond over rechtstaat, moraal, en al hun andere waardeloze zogenaamde normen en waarden.

  Het proces van detraumatisering, dekolonisering is in volle gang en niemand zal zeggen dat het rozengeur en maneschijn zal zijn. Er is echter een onomkeerbaar proces aan de gang in Suriname.

  De haat van sommige personen is zo diep dat men ten koste van het land en de inwoners op de man speelt. Blindgangers!

  Kritiek mag,….nee het moet. Maar destructie is iets heel anders. Maar ja, de meeste roeptoeters zijn van de old skool posse.


  Maak melding

 41. Woensdag 25 april 2012 om 22:57 uur, @Wiep-Ding,

  Wo Wiep Yu !!

  Knoop je zelf dan ook daarna aan die boom van je.

  Gebruik wel een stuk draad dat op tijd knapt en herhaal de handeling.


  Maak melding

 42. Donderdag 26 april 2012 om 10:30 uur, @ik vraag me af,

  No Spang Anga Ding Mang Naga Di Uma.

  Na ding mang nanga uma sa lassi e miki bari.

  A bari fu ding e finni inni a bloh.

  Mi E Tak Unu Gran Tangi !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.