Herschikking Surinaams kabinet in versnelling

32

PARAMARIBO, 23 apr – De herschikking van het regeerteam zit er toch aan te komen. Na de commotie rond amnestie, lijken de kaarten geschud. Weliswaar gebeurt iets later dan gepland. Volgens de Ware Tijd zijn de dagen van de BEP als coalitiepartner geteld. Het beleid van hun enige minister, Celsius Waterberg (Volksgezondheid, red.), lag al niet lekker bij president Desiré Bouterse. Nu lijkt het stemgedrag van de partij tijdens het amnestiedebat lijkt de doorslag te geven.

De twee parlementariërs van de partij onthielden zich van stemming. Bouterse noemde het onlangs “depolitisering” van Volksgezond. Hetzelfde zou ook Onderwijs & Volksontwikkeling wachten. Depolitisering zou dan duiden op het opheffen van politieke barrières. Die schijnen een hindernis te vormen voor het realiseren van beleid. BEP-voorzitter Caprino Allendy wil nog niet reageren. Er wordt nog gesproken en hij wil niets dwarsbomen.

Als het stemgedrag meeweegt naar een partner toe, is het nu de vraag wat in eigen gelederen wacht. Een lid van Bouterses eigen NDP onthield zich ook van stemming. Hetzelfde deden de twee van Nieuw Suriname, partner van de NDP binnen de Mega Combinatie. Volgens Bouterse geldt bij de herschikking een ‘zakelijke’ benadering. Alleen Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo mag al zijn drie ministeries behouden. Alle zes parlementariërs van deze partij stemden voor amnestie.

Volgens de Ware Tijd gaat Ramon Abrahams (NDP) van Openbare Werken naar Regionale Ontwikkeling. Linus Diko (A Combinatie) gaat van Regionale Ontwikkeling naar Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. Hij vervangt dan Ginmardo Kromosoeto die naar Openbare Werken verhuist. Alice Amafo wordt bedankt als minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Ook Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme zit op de schopstoel.

Bekijk ook:

32 REACTIES

 1. Dus Somo de aal komt er weer gladjes vanaf?

  Ronnie zal zich nu afvragen wat hij verkeerd gedaan heeft bij zijn Amnesty-loyaliteit naar Bouterse toe. Het zijn wel zijn Amafo en Pinas die weg moeten. Zijn pro-amnestie stem levert hem op dit nivo dus geen zier op. Ha..ha..ha..

  Maar dan die opmerkelijke move van paars slijm sektelid: Ramon Abrahams dan?
  Die gaat van dat opzichtige ministerie van Openbare werken naar de luwte van Regionale Ontwikkeling. Daar kan hij ongestoord zijn njangs maken. Zijn nieuwe kantoor moet immers ook opnieuw ingericht worden.(genieten ook zijn dochter en schoonzoon van natuurlijk)


  Maak melding

 2. Welke reshuffeling ook plaats vindt, ze blijven inca’pabele marionetten die hebben bewezen waartoe ze in staat zijn, werken volgens de methode van baas. Het moet niemand verwonderen als na enige tijd er wederom wordt gereshuffeld met allerlei toeters en ndpbellen’de Suribabwaanse banabakba wijze’. Maar goed, de oliedomme aanhangers zijn als ezels die deze neerwaartse ontwikkelingen verdienen, verdere afglijding naar de verdoemenis van de maatschappij, met onberechte moordenaars en drugsbonzen aan de macht. Wat een land, wat een oliedomme aanhangers, allemaal op weg te verworden Suribabwanen.


  Maak melding

 3. Langzaam gaat duidelijk worden waarom deze kowa-liessie in het leven is geroepen: om clini-clown DDB amnestie te verlenen. De ja stemmers wassen nu in handen in onschuld. De javanen hebben het weer mooi voor elkaar. Zij hebben de baas netjes schoon gelikt. Dat is de specialiteit van onze javaanse poltici: Likken. Ze likken alles, overal en iedereen.
  Anyway, het is wel een goede zaak om alle klunzen en kneusjes uit het kabinet te verwijderen. Veeg dan ook een aantal ministeries schoon. Dus geen klein Jakarta of klein Ghana meer.
  Paul Somohardjo kan Suriname de beste dienst bewijzen door te emigreren naar Saoudi Arabie.


  Maak melding

 4. Of dat gereshuffel tot betere prestaties zal leiden, is de grote hamvraag, jullie hebben in ieder geval de tijd hiervoor sluw weten te gebruiken tijdens de hysterie rond de wijziging van de amnestiewet.


  Maak melding

 5. DEMOCRATUUR,
  duidelijk toch omdat je tegen een misdadige amnestiewet hebt gestemd wordt je gestraft door massamoordenaar Bouterse. Wie zich hondstrouw gedraagt wordt beloont als Abrahams.


  Maak melding

 6. Dat is nou je dank als je niet voorstemt om een hoofdverdachte van moord en afslachting buiten de gevangenis te houden.
  Iemand die een rein geweten heeft,heeft van niemand 3x een amnestie nodig.
  Hiermee zijn de leugens van 8 december moorden waarheid geworden.


  Maak melding

 7. Eén voor een worden de mensen die zich kritisch durven uiten tegenover de regering, van het speelbord gegooid.
  En het volk kijkt toe en zwijgt……
  Tegen de tijd dat men zijn stem wil verheffen is het te laat, want dan zal het recht van meningsuiting verbannen zijn naar de tijd van “er was eens”.
  Suriname glijdt langzaam maar zeker af naar een dictatuur en niemand lijkt het te kunnen/willen stoppen.
  Lees de geschiedenis, vooral de 80-er jaren en DOE IETS!!!!!


  Maak melding

 8. Dit een verrassing,o,nee,toch,zo begint een dictatuur.Voor al degene die zo lovend zijn of waren over ddb,de konijn komt langzaam maar zeker uit de toverhoed.Ja,er zullen nu koppen vallen,al die tegenstemmers.Zo,begint ook een dictatuur,tegenstanders opruimen.Suriname,suriname,waar gaan we naar toe.Zogenaamd herschikking,totaal niet waar,we zijn op weg naar systeem a-la chavez,mugabe,en noem maar op.Ik wens de jeugd nomaals heel veel succes.Ik wil toch effe dit kwijt,aan die paar koeien die gillen,dat suriname maar beter zaken kan doen met die latijs-amerikaanse landen.Chilli,argentinie,brazilie..enz deze landen hebben buitenlanse investeerders,die daar hun auto-fabriek,of chemie-se troep fabrieken hebben i.v.m.de lage loonkosten,en belasting.Niet dat die landen zo geweldig zijn door hun president.Dat doen die gouddelvers,en houtbewerkers toch ook in suriname,weg met het grootste deel en een hele grote troep achterlatend(millieu-vervuiling)Ddb en ronny hebben er geen last van,maar de komende generatie.Zelf hebben die hun eigen hout en goud consessie,s.


  Maak melding

 9. Waarom Abrahams weghalen van openbare werken. Deze man heeft aangetoond, los van alle sentimenten, zijn job kundig kleur gegeven.
  Overal waar er gewerkt wordt vallen er spaanders dus niemand is feilloos.
  Abrahams, mocht je worden overgeheveld, succes wens ik jou want je kunt, zoals is gebleken, iedere uitdaging aan.
  Leiding geven is niet zoals velen denken mensen aan sturen en een afdeling runnen. Het is meer dan dat.
  Leiding geven is jouw personeel de ruimte geven, opleiden, begeleiden waardoor zij zelfstandig en samen met elkaar grotere prestaties leveren t.g.v. de organisatie. Dit is leiding geven en niet zoals de meeste Suri´s denken van “baas taki dus mi moes doe, ma baas ne doe neks”.


  Maak melding

 10. Inderdaad ! De president wil snel schakelen en dan is er geen tijd en ruimte voor saboteurs en mensen die de ontwikkeling willen traineren.

  President, gewoon een sibi busi houden onder de MC parlementsleden en de zwakken & mindere goden in jou regering. Weg ermee, because we have no time to waste !!


  Maak melding

 11. Terwijl men in Nederland andere zienswijze op na houden wanneer zaken niet gaan zoals beloofd aan het volk, lijkt het alsof men in Suriname juist een dictatoriale zienswijze op na houden. Maar goed, zelfs cetabever gecombineerd met grazy glue en twee componenten lijm no e mang poroe a moordenaarsregering disie, kande wang meteoriet uit de hemel. Is fout noh? A fout a no neks krijsen ndpimbecielen.


  Maak melding

 12. In ons land weigert men te geloven in de geestelijke macht. Iedereen preekt zijn eigen religie en geloof in een Almachtige maar kijkt niet om zich heen wat er gebeurt en hoe die zelfde Almachtige zijn invloed laat gelden.

  Sinds de verkiezingen van 2010 en de eclatante overwinning van de Megacombinatie (lees Desi Bouterse) op het Nieuw Front (lees Ronald Venetiaan en Ram Sardjoe) 23 – 14 werd er gezaagd aan de poten van de stoel waarop Bouterse is komen te zitten.

  De zaak werd nog erger toen de vorige maand de nieuwe amnestiewet in DNA werd aangenomen met 28 – 14. Er werden straatdemonstraties georganiseerd, radiostations hebben uren besteed aan de situatie en in DNA werd de voorzitter belaagd door oppositieleden.

  Zelfs geestelijken lieten hun stem horen. Nederland heeft geen spaan heel gelaten en allerlei bedreigingen geuit in de richting van de persoon Bouterse, nu president van de staat Suriname. Men vergat echter dat Bouterse zal blijven aanzitten zolang de Almachtige dat wil.

  Terwijl Nederland de poten onder de stoel van Bouterse bezig is door te zagen, werd het verrast met het feit dat haar de poten onder zijn eigen stoel werden doorgezaagd door Geert Wilders, een volbloed blanke Nederlander. Hij gedoogt de regering in Den Haag niet meer. Hoe zal regering Rutte, die naar alle waarschijnlijkheid niet zal terugkeren na de verkiezingen van september of oktober in Nederland, Bouterse blijven belagen.

  De Almachtige heeft bepaald dat Bouterse voorlopig geen last meer zal hebben van regering Rutte en Hij zal er ook aan meewerken dat de komende regering een ander beeld zal hebben van Bouterse. Is Bouterse een Gods kind of niet? De conclusie laat ik aan U over.

  M. Mac Intosch, een gelovige Christen.
  ——————————————————-
  Neen, een duivelskind, de vruchten herkent men aan de boom, leugen,misleiding en bedrog.

  En zoals het al eeuwenlang toegaat krijgt het volk de misleiders die het verdiend, de duivel als verlichtende engel. Ook de anti christ zal God geven aan deze wereld, omdat velen die zich christenen noemen Hem niet dienen zoals de geboden dat eisen. Maar goed, zeg het al die blinde ndpgelovigen niet.


  Maak melding

 13. Steeds blijkt weer dat een eigen mening niet getollereerd word door deze paarse bende, zoals de Bep zich onthouden heeft, om positief te stemmen betreffende wijziging amnestiewet.
  Dit word genadeloos afgestraft door deze dictorale paarse partij, en de posten van de Pertjajah Luhur zijn veilig gesteld door deze onbetrouwbare partij met hun grootste landverrader Somohardjo, die er tevens voor gezorgt heeft dat zijn middelen van bestaan gewaarborgt zijn tot aan zijn dood.


  Maak melding

 14. Hhahaha hier kan ik alleen maar om lachen.Kies brunsie mooi.(ze hebben je al gebruikt voor die amnestie wet mi boi).
  Het schuiven van dommies naar andere posten kan allemaal in suriname,want kennis is totaal niet vereist.
  Kijk maar naar abrahams.hahahahadie heeft alleen verstand van stelen.


  Maak melding

 15. NDP en hun coalitie partners kader bestaat uit drugsdealers, gangsters, oplichters, pooiers en kinderverachters als somo. Bepaald geen leadership qualificaties om minister te zijn in de micro managed regering van de dictator als president.


  Maak melding

 16. Zo werkt het.Geen geld meer op Openbare werken, dus overzwaaien naar Regionale ontwikkeling.Daar valt er heel veel te halen.Boten inclusief benzine voor het binnenland.Dus deze dief hoeft niet meer uit te geven voor de wekelijkse reis naar Apoera om te gaan jagen en vissen.
  Mensen binnenkort wie e go jere wang boeng bigi bari.Benzine nanga boto kies fre.Tine will tell mi boi.Deng finga foe joe langa so lekie joe mofo.

  Danitia


  Maak melding

 17. Geweldige bijdrage van M. Mc Intosh!
  Jona in de rij van Micha, Nahum en Habakuk was geen verrader!
  Deze Jona is een grote judas!!!

  De Here zal de afvalligen hoe langer hoe meer op hun snuffert terecht laten komen.

  Eerst zien en dan geloven. God bepaalt!


  Maak melding

 18. Hiermee toont DDB weer zijn werkelijke dictatoriale en criminele aard. Abrahams wordt overgeplaats om het volgende onderdeel van SME te plunderen. Ze hebben door dat daar meer te stelen valt.

  @Jona / annex M. Mac Intosch, een gelovige Christen

  Ook die andere proleet, Hitler beriep zich jaren op het feit dat hij door god aangewezen zou zijn. En anders het Christen Liberation Front in Afrika. Dus gebruik liever je verstand en ga niet stomme onzin van Bisschip M na roeptoeteren.

  De geschiedenis kent meer valse dan echte profeten.


  Maak melding

 19. Men dienen die praktijk aan de schandpaal te nagelen,zodat het geweten van de mensen wordt wakker geschud,AMNESTIE?!,inbreuk op het recht op leven is altijd,onmenselijk en vernederend.De geschiedenis heeft aangetoond dat mensen tot buitengewone wreedheden in staat zijn als hun daden ongestraft blijven


  Maak melding

 20. Heel slim idee van vene om mensen hoofdelijk te laten stemmen tijdens de amnestiewet,zo heeft presje kunen zien wie voor waren en wie tegen !!!!En alle tegens gaan er nu uit,wat duidelijk maakt dat deze pres alleen maar ja knikkers wil.
  Dan mag zelf die domme somo ook blijven met zijn domme aanhang.


  Maak melding

 21. Circus!

  Dit circus duurt tot de stemming in 2015. De NDP komt niet terug in de regering en gaat ook niet in de oppositie zitten. Ze hebben het ruim veprutst en de bevolking van Suriname gaat hen daarvoor straffen. Voor deze zondaars is er geen plek meer in de politiek.


  Maak melding

 22. Paraman/neus

  Eerst zien en dan geloven. God bepaalt!

  Zo denken en geloven vele christelijke ndpaanhangers, eerst zien dan geloven. Een ware christen ben je in je hart en niet voor de buitenwereld.Er is door Jona helemaal geen sprake profetie, maar de wet van oorzaak en gevolg. Christus waarschuwde daarvoor, ook voor de vele farizeers en schriftgeleerde, onmondige ongelovige vissers vormde hij tot zijn discipelen. Maar goed, zeg het doe olieedomme ndp sekteleden van didibri niet, die deze onberechte mensendoder een ereplaats in hun harten hebben gegeven, als de verlosser van Suriname. Een grotere kolder bestaat niet. Daarom zal de misdaad/moordvloek boven hun hoofden losbarsten. Het gevolg van hun oliedomme keuze, zoals determinist had voorzegd. Hahahahhahahaha ( vol spot en ironie over hun oliedomme keuze en wens.)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.