Onderwijs Broedergemeente moet in top 5 Suriname

3

PARAMARIBO, 19 apr – Het onderwijs aan scholen van de Evangelische Broedergemeente Suriname, EBGS, moet weer tot de top gaan behoren. Dit doel moet al over hooguit vijf jaar gehaald zijn. Dit zegt Will Codrington, directeur van de Stichting Onderwijs EBGS. De tijden van weleer moeten herleven. Eenvoudig wordt het geenszins met de uitdagingen van vandaag.

Maar voor excuses is er plaats noch ruimte. “We zijn het zat te horen dat kinderen slecht presteren. We zeggen niet dat het ligt aan de Blackberry”, zegt Codrington. Het beschuldigende vingertje richting moderne media, is inderdaad actiever dan ooit. Facebook, Twitter en elektronisch speelgoed doemen regelmatig in discussies op. Maar om er meer uit te halen, is nu concrete actie nodig.

Schoolprestaties blijven duiken. Langer praten is dus ongepast. EBGS wil zijn scholen op basis en secundair niveau naar een hoger plan tillen. “De kwaliteit van het onderwijs kan omhoog als je in leerlingen en ouders investeert. We zullen er als schoolleiders voor moeten zorgen dat de leeromgeving stimuleert”, aldus Codrington. Die omgeving is niet beperkt tot de school. Ook thuis moeten meer prikkels ontstaan.


3 REACTIES

 1. Absoluut!!! de scholing moet naar mijn mening 100% zijn en op nummer 1.

  Kijk wat er tot nu toe gebeurd in de parlement! alleen maar gesteggel1 ongelettrden, sommige komen nieteens uit hun woorden brunswijk, Die Somo van Partij Papaya Loerende Hoer! en velen. Bouta regeert Suriname met Mulo diploma.
  Wat gebeurt er met ons prachtige Suriname straks met mensen die geen balle verstand van heeft?

  Kids! zet alles op alles in je studie!

  Wanneer ik langs de straten of wegen passeer, zie een de groepen leerlingen lopen,komt altijd bij me op van: Hiertussen zit zondermeer de toekomst van Suriname!!! maar ook anderzins!! leerlingen jullie hebben alle kansen en grijp het met beide handen aub!!!!!!

  SURINAME VOORWAARTS MARS! GOD ZIJ MET JULLIE EN SURINAME!!!!!!


  Maak melding

 2. Een goede stap in de juiste richting zou kunnen zijn dat de overheid eens eindelijk gaat investeren in het onderwijs. De EBG is niet de enige groep waar er veranderingen nodig zijn of het moet uit eigen middelen betaald worden. Investeren in betere Kweekscholen en eens ophouden met het papegaaien dat daar gebeurt. Een selectie onder alle kandidaten die daar worden aangenomen zou een volgende stap kunnen zijn. Het alsmaar toelaten van leerlingen die totaal niet gemotiveerd aan een dergelijke studie beginnen is vragen om moeilijkheden. Materiaal is tevens ver te zoeken. Waarom BB en dan op school werken met vooral afgeschreven computers is ook een vraag. Betrek niet alleen de moeders bij de opvoeding/het onderwijs van de kinderen, maar investeer gewoon ook in gezinnen. Vaders zijn ook broodnodig in de opvoeding, je kunt er gewoon niet om heen.

  Het valt mij op dat de EBG waarschijnlijk weer zo’n apart hokje is voor het onderwijs. Er zijn teveel verschillende groepen die op zo’n kleine bevolking een eigen groep willen vormen. Vreemd genoeg is het onderwijs allang niet meer zo groepsgericht. Soms staan er andersgelovigen aan het hoofd van zo’n school. Weg signatuur en dan blijft alleen het pure onderwijs over. Dat stelt helaas niet veel voor. Als geld ontbreekt moet het onderwijs het van aalmoezen uit het buitenland hebben. Ook daar heerst de econ. crisis. Kortom het probleem moet onder de aandacht van de overheid gebracht worden, al begint het natuurlijk met een juiste man/vrouw voor de job. Volgens mijn analyse kan het onmogelijk uit de PL groep komen. Die heeft het zelf nodig.


  Maak melding

 3. Dit kan niet gezegd worden van de tiendeneisende ndp voorspoedprediker die vele gemeenten bezit. Ma goed. Zie het komend gevolg van de ndp valse profeten die onberechte moordenaars en bij verstek veroordeelde drugsbonzen op handen dragen. Stijging verder moreel en geestelijk verval naast stijging van de misdaad. A fout noh? A fout a no neks. Hahaahaha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.