‘Bevragingen zonder aanleiding bij 100 procent controle onrechtmatig’

9

De 100 procent controle van reizigers vanuit onder andere Suriname op Schiphol moet anders. Volgens de advocaat-generaal bij de Hoge Raad is het wettelijk niet toegestaan reizigers vragen te stellen zonder verdere aanleiding, meldt Metro donderdag. Advocaat Iwan Appel ontving gisteren het advies van de advocaat-generaal waarin dat staat.

Bij de 100 procent controle wordt aan passagiers gevraagd waar ze zijn geweest, hoe hun ticket is betaald of hoe ze aan het geld voor dat ticket zijn gekomen. Volgens Metro Nieuws staat Appel een cliënt bij die na een vakantie in Suriname weigerde vragen van de douane op Schiphol te beantwoorden. “Mijn cliënt kreeg een boete vanwege het niet voldoen aan een ambtelijk bevel”, vertelt Appel. Deze reiziger was het hier niet mee eens.

De politierechter volgde het Openbaar Ministerie in de opvatting dat de Douanewet die boete rechtvaardigde, maar het gerechtshof concludeerde dat de bevragingen op basis van die wet onrechtmatig zijn. En ook de advocaat-generaal, adviseur van de Hoge Raad, is het daar nu mee eens. De Hoge Raad doet naar verwachting op 19 juni aanstaande uitspraak in de kwestie. Lees het artikel op metronieuws.nl.


9 REACTIES

 1. Stelletje idioten daar op Schiphol met die 100% controle. Ze weten toch ook wel dat containers vol met coke van El Presidente DDB op een heel andere manier over de wereld afgeleverd worden. Die paar arme sloebers die ook rijk willen worden zoals hun afgod DDB door een paar bolletjes te slikken worden door cokehandelaar DDB zelfs misbruikt als rookgordijn. Het “regime” kan dan zogenaamd een streng anti-drugsbeleid voeren en richt zich daarbij op diezelfde paar bolletjes-slikkers.


  Maak melding

 2. Er is dus NOG geen enkele uitspraak.
  HET IS EEN ADVIES EN WE WETEN VERDER NIKS.
  Maar de vragen stellen dus echt niks voor.

  Gewoon nog strenger controleren.
  Ik heb nergens problemen mee en nooit gehad.
  Weleens in Suriname met een corrupte ambtenaar die geld wilde hebben. 🙂
  Maar dat was ten tijde van de coupe.

  Ga lekker via Frankrijk.
  Daar zijn de gevangenissen veel beter en het zijn vrienden van Bouterse.


  Maak melding

 3. Ik heb beslist wel meer dan dierbaren, die ik in het hoge Noorden zou willen opzoeken. Ik weiger echter om door die stront honden te worden betast en of besnuffeld.

  Ik heb hoegenaamd geen last van mijn switi Sranan. Het is er lekker toeven.


  Maak melding

 4. Ja Lange ik weet meer. Wat denk je hoeveel coke er via deze route het land binnenkomt. Er komt hooguit 15% van de totale hoeveelheid coke binnen via de lijn Schiphol. Daarvan komt het meeste nog uit Landen als Venezuela en Antillen. Blijft misschien voor Suriname 3% over. En wanneer je dan ziet hoeveel personeel met die controle belast is snap je direct het belang om drugs niet vrij te geven. Mondiaal is dit een bron van inkomsten via werkverschaffing etc. B.v. in Mexico gaan meer mensen dood door de drugsoorlog dan door drugsgebruik. En wat denk je dat er via de open grenzen in Europa in Ned. binnenkomt. Waarom daar geen 100% controle wanneer je de invoer van drugs zo’n issue vindt. etc. etc.


  Maak melding

 5. JA NL met hun mensen rechten moraal.Jongens Paar Talibanen inhuren.De wite man houd van zulke praktijken.De Wite man laat geen klein kind met rust(pedo) laatstan 100% passagier uit suriname controle.TEgen,China,Turkije,Maroko en andere landen durven ze niet.Bavik moet deze karwei opknapen bij de 100% controle.Hij was op de verkerde plek.NL met hun mensen REchten.HOLLAND EUROPA bereidt je voor Ressesie en Ondergaan van Europa en HOLLAND.Over 10 .20 jaar Den Douane Bij 100% cotrole Gaan in rijstaan met de hond om te bedelen…van passagier.Bavik We Need YOu..100%


  Maak melding

 6. Paraman klets en weet dus niet hoe de controles in Suriiname en Nederland gebeuren.
  Die verschillen niet veel van elkaar.
  De speurhond wellicht? Voor de rest is alles hetzelfde.
  Ook in Suriname moet je vertellen en opschrijven wat je komt doen en waar je verblijft.
  Het verschil is bij het verlaten van Suriname is de controle hetzelfde al bij het binnenkomen van de EU.
  ===
  Preventief fouilleren is fouilleren zonder dat er een verdenking tegen de persoon in kwestie bestaat. Voor 2002 bestond er alleen de mogelijkheid om op vliegvelden preventief te fouilleren (artikel 52, derde lid Wet Wapens en Munitie).
  Preventief fouilleren wijkt daarbij af van het gangbare uitgangspunt dat burgers slechts bij verdenking in de zin van artikel 27 Wetboek van Strafvordering zich opsporingshandelingen moeten laten welgevallen.
  ====
  Suriname hanteert dezelfde regels.
  Wie daar last van heeft moet niet opreis gaan.
  Bedank Bouterse en zijn kornuiten maar. Dat zijn de schreeuwers en de veroorzakers van deze strenge controles.
  Frankrijk pikt het ook niet meer.
  De VS helemaal niet en als je naar Azië vliegt ga je aan de galg.

  Ga maar naar Singapore of Thailand en neem Bouterse mee.


  Maak melding

 7. Dankzij al onze waardeloze politici is suriname in de ogen van de wereld een klein stront land met als voornaamste exportproduct bedelen en een grote bek. We voegen niks extra toe aan de wereldeconomie. De uitvoer van aluinaarde en goud aan een handjevol landen zegt de rest van de wereld helemaal niks. Deze week werd het pijnlijk duidelijk hoe nederland in de persoon van koning Beatrix de Turkse premier met alle egard heeft ontvangen. Men was zelf bevreesd dat de grootste oetlul van nederland, geert wilders, de handelsbetrekking zou schaden. De meest surinamers in nederland voelen zich verheven boven de turken. Dat dat onterecht is is nu gebleken. Waarom vlotten handels betrekkingen tussen nederland en turkije wel en tussen nederland en suriname niet? Juist…….. hard werken aan eigen ontwikkeling. Loop je door Ankara dan zie je voornamelijk turkse winkels. Loop je door paramaribo dan zie je alleen chinese winkels. Geen wonder dat de turken in nederland graag hun dubbele nationaliteit koesteren onder invloed van de politiek in Ankara. En wat doet de politiek in suriname met dit onderwerp………….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.