Mensenrechtenactivist wil parlement Suriname aanklagen

49

PARAMARIBO, 11 apr – Allied Collective van mensenrechtenactivist Robert Hewitt wil het parlement internationaal aanklagen. Het parlement is onbevoegd verregaande besluiten als amnestie door te drukken. Dat het toch gebeurt, is aanleiding voor een internationale case. De Surinaamse samenleving is ongewild in een heilloze situatie terechtgekomen.

Want dat de amnestiewet voor de Decembermoorden vergaande gevolgen heeft, staat als een paal boven water. Daarom had er tenminste toestemming gevraagd kunnen worden. Dat zou per referendum moeten gebeuren. “Dit is echter uitgebleven en nu is een ingrijpende wet doorgedrukt”, zegt Hewitt tegenover de Times of Suriname. De nieuwe amnestiewet is ook nog tegenstrijdig met de grondwet en internationale verdragen.

Daar vallen ook mensenrechtenverdragen onder. Die heeft Suriname zelf ook geratificeerd. Dus is het land verplicht zich eraan te houden. Hewitt overweegt nu het parlement aan te klagen. Hij heeft eerder de staat aangebracht bij het Inter-Amerikaanse Hof voor Mensenrechten. Het betrof een privé case waarin hij zich door de rechter benadeeld voelde. Ook de parlementaire oppositie dreigt met internationale cases tegen de parlementaire amnestie.

Bekijk ook:


49 REACTIES

 1. Beste Kondremangs,
  Nav de gebeurtenissen van de afgelopen weken in Switi Sranang,ga je nadenken over het verleden, het heden en de toekomst……..
  Wat opvalt is dat Bouterse zijn LOT heeft laten afhangen van DEZELFDE poppenkast, zoals hij de DNA enkele jaren geleden had betitteld…….de toenmalige oppositie(huidige coalitie) GEEN quorum wilde verleden om vergaderingen door te laten gaan en nu brullen zij dat ze de WIL van het volk uitvoeren…..anderhalve week geleden vond hij dat het nieuw bestuur van de NDP NIET cappabel genoeg was……
  Ik stel voor dat DiDiBrie zijn naam verandert in Stalin en de naam van Suriname verandert in Moordistan(als tegenhanger van wat lieve Anna-Z Nederland noemt). Waarom Stalin? Als je de geschiedenis van Stalin nagaat, blijkt dat deze charlaten NIEMAND vertrouwde en NIEMAND cappabel genoeg achtte om met hem te regeren(denk maar aan de opruimingen via de KGB).
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 2. Zo hoort het!! Ik had altijd ook een klacht willen indienen maar wist niet hoe en bij wie!

  Het spel mag vanaf dat moment beginnen. De waarheidheid heeft de langste weg! Wie wind zaait mag storm verwachten!!

  Ik ben ervoor!!! Pak die boeven der boeven!! en naar santoBoma!! oneway Ticket! Allias de hufters!!


  Maak melding

 3. Een vloedgolf van internationale verontwaardiging en aangekondigde maatregelen treft Suriname. Hans Brinkers stak zijn vinger in het gat van de dijk en voorkwam zo, dat de stad overspoeld werd. Melvin Bouva dacht de surinaamse Hans Brinkers te zijn, en stak zijn slappe lul in het gat van de dijk. Het is nu wel duidelijk, dat de jongeheer van Melvin Bouva Suriname niet voor een ramp heeft kunnen behoeden.

  😆 😆 😆


  Maak melding

 4. Dus 28 bandieten plus een grote landverrader zetten onze mooie land Suriname voor de hele wereld voor AAP.
  Op 25 feb 1980 waren het 16 landverraders.


  Maak melding

 5. Dat is pas flauwekul. Er is over de hele were
  D amnestie verleend. Heb je niets anders te doen. Probeer je hand uit je mouw te steken en ga werken om het land op te bouwen. Mobiliseer anderen om dat ook te doen. Telkens maar ee slap gelul over decembermoorden. De mensen zijn dood.Jammer. Het had misschien niet hoeven te gebeuren. Mischien had het zelf niet gemoeten. Maar weten wij ook wat de wat de overledenen van plan waren toen ze nog in leven waren?
  Misschien hadden zij ook in hun hoofd om bepaalde mensen uit te schakelen door ze ook dood te schieten. Wat zouden de nu nabestanden in deze tijd dan zeggen? Ze zouden trots zijn, want papa Riedewald ,Daal of een van de overige 15 heeft het land verlost door mensen dood te schieten. Dus mensen. Laten we ophouden met dat slap gedoe. Laat Nederland in z’ n waarde. Geen geld meer naar Su. Geen probleem. Su. Redt het wel. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. We moeten leren om te vergeven, want als ik het zo bekijk, hebben de nabestanden Holland ook vergeven voor wat ze met onze voorouders hebben gedaan. En voor Henk Penkie Molenwiekkie pikkie. Laat alle rotzooi aan een kant,want door jullie reactie bereiken wij nooit een oplossing voor swietie sranang kondre.

  Sranang sa wormig.

  Meneer Bouterse, u heeft nu de gelegenheid om het land op grote hoogte te brengen.
  Bewijs dat u dat kan,want er zijn genoeg en daadwerkelijk genoeg mensen die ,misschien niet in u geloven, maar wel in het geen dat u kunt verrichten en tot stand kan brengen.
  En wel het geen de vorige machthebbers niet hebben kunnen realiseren.
  Ze hebben ook van al dat geld gesnoept, dus u mag ook. Maar wij weten dat u eet en laat eten. Vene heeft geen moer gedaan voor de afro suirnamer. Valies is altijd een koffertje geweest en ineens voelt hij zich een koffer. Santhokie heeft zoveel drugs gedeald samen met Castelen. Nederland heeft daarop nooit een actie ondernomen. Castelen heeft zich met een vuistvuurwapen misdragen in een ziekenhuis. Er is nog iemand geraakt. Nooit wat gehoord. Geen reactie.

  Dus mensen. Stop nu met alle bullshit. Suriname moet opgebouwd worden.
  De oudjes krijgen meer geld. De armen kunnen eten wat de rijken ook eten.
  En geen enkele vorm dat de hindustaan zich groter voelt dan de neger in Su.


  Maak melding

 6. Het heeft geen zin omdat dit een wet is uit 1995 dat gerepareerd is dus dan kan jij nu nergens mee..dit had in 95 of rond 95 moeten gebeuren.

  Dus nu gaat men zien dat jij met drogreden en huicel op hen afkomt.


  Maak melding

 7. Doen,meneer Hewitt,dat waren geen dieren,maar ook surinaamse broeders.Wat voor negatieve commentaar heb ik een paar dagen geleden gekregen van sommigen op deze site.Als ik het goed hebt,mag iedereen zijn of haar mening geven.Dat er nog een paar domme surinamers rondlopen anno 2012,is voor mij geen verrassing,die denken nog steeds aan dat rascistisch gedoe,van koelie,blakamang,jampanesie,enz….dat ik geschreven had,dat somo een gokhuis runde aan de binnenweg,daarna opvang makmur aan de lange hilleweg,man is toch de waarheid.Dat brunswijk die nauwelijks nederlands kan praten,in een parlement zit,hoe in god,s naam moet zo,n land vooruit komen.Meneer Hewitt,ik ben het met u eens,een boef,bandiet,moordenaar die onze broeders op een gruwelijke wijze heeft vermoord,mag zijn straf niet ontlopen.Frapant is,dat al deze mensen die voor de amnestie wet gestemd hebben tegen deze brutale moordenaar waren,en nu plotseling het hebben over de voortvarendheid van suriname door deze griezel.Ja,ra,ra,hoe kan dat.Somo bezit op commewijne een huis waar je U tegen zegt,brunsie,heeft zijn hele leven in het oerwoud gewoond,bezit nu een tot twee riante woningen op tourtonne,rijdt in een kast van een auto,pistool in z,n broekriem,jongen,s denk eens terug aan uganda,idi-amin.Aan die meneer die schreef dat ik een vieze koeli bent,ik ben opgegroeid op lelydorp tussen javanen en hindoestanen,en heb geleerd hoe je landbouw kunt bedrijven als ook veeteelt,heb veel van ze geleerd,en niet elke dag of nacht feesten of mensen beroven.Op deze site mag iedereen zijn of haar mening geven,bevalt het niet sla maar over ,en lees het niet.


  Maak melding

 8. De gevolgen voor deze amnestiewet zal nog heel lang gaan doorwerken, en vooral voor de initiatiefnemers van deze wet, en die 28 hielenlikkers, die hun politieke carriere op het spel gezet hebben.
  Het is heel belangrijk voor Suriname dat verschillende instanties deze paarse bende aan de schandpaal zullen nagelen, en dat deze bende die voor nog een grotere verdeeldheid, en onrust gezorgd hebben het veld gaan ruimen, zelfs de oppositie greigt met Internationale cases, dat wil zeggen dat coalitie en oppositie mijlen ver uit elkaar liggen, en dat door deze aanname van de amnestiewet de afstand nog groter is geworden, en daardoor deze coalitie wel zijn langste tijd gehad heeft, en ook om het feit dat Internationale instanties de puinhoop van een coalitie zullen opruimen, en zullen door allerlei sancties buitenspel gezet worden, want hoe dan ook gerechtigheid zal toch plaats gaan vinden.


  Maak melding

 9. Door middel van het doordrukken van deze amnestiewet door 6 initiatiefnemers en 28 voorstanders, hebben deze ongeschoolden zich zelf in de val laten lopen, doordat ze nu alle aandacht van alle Internationale verdragen hebben gekregen, en op een niet verstane manier gecorrigeerd zullen worden, leve de democratie.


  Maak melding

 10. STVS kun je ook afschrijven als onafhankelijke nieuwsbron. Net de uitzending gezien en er werd 2 minuten aandacht aan de stille toch besteed met zeer subjectief commentaar. Clifton Limburg heeft weer overuren gemaakt om zijn disinformatie via de tv de Surinaamse huiskamers in te krijgen. Gelukkig is het geen jaren 80 meer en is er internet voor vrije nieuwsgaring.


  Maak melding

 11. Bouterse heeft met deze amnestie wet zichzelf in de voet geschoten en de situatie volkomen verkeerd ingeschat. Suriname staat nu op alle voorpagina’s van alle kranten in de wereld en beslist niet positief. Slecht voor de economische ontwikkeling van het land, slecht voor toerisme en vooral slecht voor de reputatie van het land. De voorstemmers en indieners van de wet zullen voor eeuwig te boek staan als degene die Suriname in de afgrond hebben gestort.


  Maak melding

 12. “De Surinaamse Amnestiewet (ook wel Amnestiewet 1989) is een wet uit 1992 die oorspronkelijk amnestie verleende voor zo’n 20 strafbare feiten uit het Surinaamse Wetboek van Strafrecht gepleegd tussen 1 januari 1985 en 19 augustus 1992. Op 4 april 2012 werd de wet gewijzigd door de Nationale Assemblee om de termijn te verlengen, zodat ook strafbare feiten tussen 1 april 1980 en 31 december 1984 eronder zouden vallen.”

  Waar was Robert Hewitt de afgelopen 20 jaar?! Sinds 1992 heeft hij zich niet laten horen over de amnestiewet die vele moorden, martelingen en oorlogsmisdaden onbestraft liet. Waarom pleitte hij hij toen niet voor een referendum?

  Nee het is duidelijk dat Hewitt bezig is met een politieke heksenjacht en de grondwet, internationale verdragen en bovenal rechtsgelijkheid betekenen geen moer voor deze hypocriet.

  Of alle misdaden worden vervolgd – inclusief de Nederlandse smeerlappen zoals Jan Pronk die eeerst Bouterse met een coup aan de macht hebben gebracht, de 15 slachtoffers van de Decembermoorden hebben opgehitst tot een tegencoup mbv een Koreaans doodseskader en tenslotte terreuracties van blanke huurlingen en het JC hebben georganiseerd – of iedereen krijgt amnestie; RECHTSGELIJKHEID.


  Maak melding

 13. Lees dit goed Anna_BijlmerTrash: Commentaar van een ‘echte Surinaamse’Denise Jannah (Jazz zangeres) Zulke vrouwen vertegenwoordig het echte Suriname.

  Surinames internationale reputatie is verkwanseld door opportunisme en eigenbelang, onder het mom van”volksvertegenwoordiging”. Ik schaam me diep. Vast staat nu wel dat de coalitie zó zeker was van een op handen zijnde veroordeling -dus schuldigverklaring!- van hun grote leider dat alles op alles gezet is om een vonnis te voorkomen. Onze grootste opdracht nu is om de woorden “Recht en Waarheid maken Vrij” weer zeggingskracht te geven, door met name de jongeren te doen inzien dat de nu gepredikte rechteloosheid slechts een teken is van moreel verval en absoluut niet deugt. Opgeven is geen optie. Die –vele!- zielen verdienen rust! Gado blesi wi kondre… Denise Jannah (Jazz zangeres)


  Maak melding

 14. Prima dat Hewitt de staat aanklaagt. Vrouwe Justitia is in Suriname nu uit balans gebracht. En dat gebeurde op de koop toe door volksvertegenwoordigers. Dit moet gewoon recht gezet worden.

  @NOBRUYA,

  Mooie insteek. Je reactie van 14:53. De Nationale Assemblee welke ooit voor poppenkast door de moord-president werd uitgemaakt.. Die zelfde Assemblee heeft ‘meneer ik heb Surinaams-bloed aan mijn handen’ zelf amnestie verleend. Eigen belang krijgt zo weer mooi rood gezicht niet waar?

  Maar ja, die Missiekaba en Bouva poppen bespeel je niet met touwtjes maar met garen. Den boi no habi principe. Ze zijn net zo min oprechte Surinamers als zeg maar een TTheo of een Anna-Z


  Maak melding

 15. @ Jack de jomge indieners van deze wet weten echt niets hoor of denken niet verder.Ze weten niet dat dhr Sankatsing het doceren op de universiteit op de Antillen mocht vergeten,toen bleek dat hij relaties had met DiDiBrie.Sankatsing was minister in de jaren 80.Mevr.Westerveld kwam niet op de verkiezingslijst van de PVDA,toen bleek dat ze temaken had met Paul Bhagwandas.En was het einde verhaal voor mevr.Westerveld.Hierna kreeg je mevr.Bijlhout de korst-
  zittende staastsecretaris(8 uur)ook voor deze dame was het einde verhaal toen bleek dat ze in het verklikkers
  leger van(volksmilitie)DiDiBrie had gezeten.Zie dhr Sinester zat nb als zwarteman bij Werving en selectie
  van de Amsterdamse politie ook deze heer moest “t veld ruimen toen bleek dat hij contact had met DiDiBrie en Bosje.
  Dus Bouval wie weet krijg jij ooit eens hiermee te maken.Misie precies dja joe missie ka ba(einde)Odiiii
  Glenny.


  Maak melding

 16. Men Hewit gewoon doorzetten hoor u staat niet alleen in deze u krijgt de zeer gerespecteerde advocaat Spong mee.U krijgt ook het comite GMaP mee.U krijgt internationale organisaties met u mee.
  Een groot deel van de bevolking staat achter u.
  Tide tamara now wie o en kang en sa stree go moro vara.
  Odi odi.No wang inkrie amnestie gie ding Zaka-Zaka dies
  Glenny.


  Maak melding

 17. Zo kan je weer zien met die mense tegen amnestiewet.
  Het zijn allemaal goed bedeelde mense met corupte contakte.
  Ook in die demonstratie zag je allemaal zoveel geschoolde mense.
  Alsof ze geweldig zijn.
  Bij onse demonstraties zie je tenminste die echte volk.
  Alle kansarme mense steune ons altijd.
  Want wij wete te levele.
  Bij onse publiek is het tenminste niet hoog in de bol gestege.


  Maak melding

 18. @Henk Molenaar

  Beste malle Henkie,
  Twee minuten was te lang. Een halve minuut was een betere keuze geweest. De stille tocht was vooral leuk voor front & co. De Surinaamse bevolking is met belangrijkere zaken bezig. Wat het internet betreft: Iemand die PVV als zoekopdracht in google opgeeft en vervolgens op alle links klinkt gaat vaak geloven dat de hele wereld met de PVV bezig is. Raar maar waar!!!!!


  Maak melding

 19. Paco,
  Het is de kunst om de juiste weg naar Rome te vinden.
  De geschiedenis heeft laten zien dat die criminelen die nu aan de macht zijn in Suriname altijd de verkeerde keuze maken, zie de jaren 80 en kijk wat er nu weer dreigt te gebeuren. Over de waarheid en verzoenningscommissie in Zuid afrika wil dit kwijt, vertel ook erbij dat deze commissie vergaande bevoegdheid had en vertel ook erbij dat er erkende internationale organisatie mee deden. @ Henk molennaar hoe reageren de media raad en journalistieke organisatie en de journalisten in Suriname over wat jij terecht schrijft?? volgens mij is paco ook zo een figuur die zijn eigen bevolking zand in de ogen strooit voor eigen gewin.Limbo moet herinnert worden aan de tijd toen hij werkzaam was bij kankantri radi station.
  Limbo , CLIFTON LIMBURG en Jules Wijdenbosch zijn publiekelijk vernederd door Bouterse en nu zijn de meest trouwe schoothondjes van Massamoordenaar en drugs crimineel Bouterse.


  Maak melding

 20. Woensdag 11 april 2012 om 18:25 uur, door vleermuis

  Mee eens.
  Laat je niet kisten,
  Van kritiek kun je leren…wordt je alleen maar sterker van.

  Het net sluit zich langzaam..
  Nog even geduld!


  Maak melding

 21. Waar blijft Misiedjan, hij is toch ook een Mensenrechtenactivist?
  Nou, nu gaan we hypocriet doen, omdat hij niet mee gaat doen, dit omdat hij zijn baas niet wil verraden.


  Maak melding

 22. Paco, dit gelt NIET voor een ieder maar je schrijft;
  De armen kunnen eten wat de rijken ook eten.
  En geen enkele vorm dat de hindustaan zich groter voelt dan de neger in Su.

  =Je bent gewoon dom, omdat een ieder altijd heeft kunnen eten wat hij of zij wilt hebben. De hindustaanse ouders hebben offers gebracht om hun kinderen naar school te sturen zodat zij het beter konden hebben dan hen. Wat doen de negers? Ik zal hierover niets vermelden en wees niet jaloers op een ander.OPVOEDING e zie wat een beetje geld allemaal doet.
  =Als Bouterse vandaag of morgen niet meer aan de macht is zullen wij met z’n allen dan zien hoeveel schuld het land heeft.

  Zie Venezuela, het zijn buitenlandse projecten die arme kinderen helpen met een gezond boterham en onderdak, omdat de moeders het niet meer aan kunnen.

  =Venezuela staat hoog op de lijst wat betreft moorden, roof en drugs. Gaan wij die richting straks op??? Hoop van niet.


  Maak melding

 23. NDP FOREVER: nogmaals de taal die deze persoon uitkraamt is zelf voor een ongeletterde NDP te dom. IK denk dus dat hier een grapjas aan het woord is.

  “Zo kan je weer zien met die mense tegen amnestiewet.
  Het zijn allemaal goed bedeelde mense met corupte contakte.
  Ook in die demonstratie zag je allemaal zoveel geschoolde mense.
  Alsof ze geweldig zijn.
  Bij onse demonstraties zie je tenminste die echte volk.
  Alle kansarme mense steune ons altijd.
  Want wij wete te levele.
  Bij onse publiek is het tenminste niet hoog in de bol gestege.
  Maak melding

 24. 28 jaar!

  De 28 voorstemmers voor deze Wet zullen de komende 28 jaar moeten worden geweerd uit de Surinaamse politiek.
  Geen enkele publieke funktie zullen ze mogen bekleden omdat ze met het voor stemmen ons land behoorlijk hebben vernederd. Er is sprake van eigen belang en niet van landsbelang.


  Maak melding

 25. Gevolgen amnestiewet ( zal maar voor een tijdje de onmens om wie het gaat uit gevang houden).

  Gevangenen van Santo Boma, Duisburg en Hazard in Nickerie hebben in een schrijven aan president Desi Bouterse, gratieverlening gevraagd. De meeste van hen hebben al meer dan twee derde van hun straf uitgezeten.( wantzo redeneren zij,ondanks hun domheid aan misdaden, recht voor een rechte voor allen)

  Een echtpaar is op de Johan Adolf Pengel Luchthaven gearresteerd, omdat het kledingstukken in zijn koffers had die in drugs waren gedrenkt. Uit informatie blijkt dat het om een Surinaams echtpaar gaat dat naar Nederland wilde afreizen. Behalve de twee Surinamers is ook een 60-jarige man op de luchthaven in de kraag gevat met bijkans een kilogram …( het hoeft niemand te verwonderen als ze aanhangers zijn van de nationale drugs partij)

  Suriname ligt er niet wakker van dat Nederland de ontwikkelingshulp van 20 miljoen euro opschort. „We staan niet te springen om dat geld”, zegt minister van Buitenlandse Zaken Winston ( maar al die oliedomme aanhangers wel)

  DNA internationaal aangeklaagd ( allen zijn ze in dienst van de duivel,misbruik makend van hun positie en hun domme achterban)

  Ingezonden: Steeds weer dat geklaag ( met dank aan de liegende politici)

  C-47 gelooft niet in maatregelen verlaging prijzen ( alleen die oliedomme aanhangers die liever stelen dan werken)


  Maak melding

 26. Meneer Robert H ik hoop dat het je lukt, ik heb daar geen believe in, het is je goed recht, ben je hier of woon je daar, maar goed doe maar waar je zin in hebt.
  Trek er ook dertig jaar voor uit!!!!!!


  Maak melding

 27. @Henk Molenaar

  Beste malle Henkie,
  Denise Jannah kan erg leuk zingen en ze is behoorlijk geassimileerd. Leuk voor Denise. Maar politiek begrijpen is even wat anders dan het zingen van een jazz-standard. Politiek is geen muziek.


  Maak melding

 28. @Ira

  “De hindustaanse ouders hebben offers gebracht om hun kinderen naar school te sturen zodat zij het beter konden hebben dan hen. Wat doen de negers?”

  Welke offers bedoel je? Bedoel je soms dat sommige Hindustaanse kinderen soms zo erg onder druk worden gezet dan ze van de Bosjebrug springen of landbouwgif inslikken. Je wilt dus de racistische kaart spelen? Afro-Surinamers studeren ook en heel wat minder plegen er zelfmoord. Hopelijk doen de Hindustanen iets aan het grote aantal zelfmoorden van jonge Hindustanen.
  Je schrijft: “wat doen de negers?”
  Alles, behalve zichzelf van kant maken. We geloven namelijk dat de hemel zich op aarde bevindt.
  Overigens is het woord neger, net als het woord koelie, hopeloos verouderd. Maar als je de oude manier prefereert, dan wil ik je voortaan wel koelie noemen.


  Maak melding

 29. Mars99, jij mag ook een klacht indienen bij internationale organisaties tegen de amnestie verleend aan misdadigers in 1992, dat is pas opkomen voor rechtsgelijkheid. Hoe meer misdadigers opgesloten worden hoe beter. Omdat men in 1992 de fout maakte om misdadigers toen ongestraft te laten moeten we nu niet nogmaals die fout maken en nog meer straffeloos laten. Als jij en ik morgen de 28 en de profiteurs van deze wet op de vlucht doodschieten en we lang genoeg een grote mond opzetten, dan krijgen we uiteindelijk ook amnestie. Op die manier is het eind zoek en kunnen we net zo goed meteen de tent sluiten.


  Maak melding

 30. @ Ira

  Waar is misiedjan??? Dat heb ik me ook al afgevraagd.Mischien horen we morgen wel waar hij is.
  BTW heb je al champagne gekocht??? Wordt vanavond een slapeloze nacht voor mij.Ik begin bij de seconde af te tellen.

  Danitia


  Maak melding

 31. Mars99,
  Ik hoop niet dat het diezelfde meneer Heydewitt is die zijn vrouw het ziekenhuis heeft ingetimmerd met als resultaat een gescheurde trommelvlies. Ik heb beregoed geluisterd naar Radio Kankantrie, heel goed zelfs. Wanneer je wilt lallen over het maatschappelijk reilen en zeilen, moet het thuis wel goed kloppen!


  Maak melding

 32. Ira
  Mensen zijn we met z’n allen het volkslied van Suriname vergeten:::

  RECHT EN WAARHEID MAAKT ONS VRIJ
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ!

  Zit het lied van mijn volk niet te verkrachten!
  Waren die 90 militairen ook geen mensen hufter?
  Zet je alvast schrap voor die waarheid. Wie vandaag een held is kan morgen verrader zijn!! Is dat jullie vrees?


  Maak melding

 33. Zoete broodjes bakken!!! Sommigen hebben geen (bak)meel genoeg daarvoor. Maar gelukkig betreft het hier een haast te verwaarlozen minderheid die denkt elkeen in de maling te kunnen/moeten nemen en/of te misleiden.

  Om bij hun “vrienden” in goede aarde te vallen, moet men een steentje bijdrage door valse spelletjes te (durven) spelen, maakt niet uit of het tegen hun “eigen” of “zogenaamde bevriende” Surinaamse bevolking is, om te “mogen” overleven in hun oftewel ons “geweldige” Nederland. Binnen hen “niet angstige” democratie. Cynisme alom!

  De meerderheid van de Surinaamse bevolking, waaronder de jongeren, heeft haar gepaste kijk en antwoord jegens deze lui en laat zich door haar standvastigheid, door hen – dank God – niet in de luren leggen – laat zich dus niet bedriegen en/of misbruiken door dergelijk tuig.

  Dat voornoemd tuig in dergelijk vicieus gestuntel (onhandig gedoe) wilt blijven vertoeven, moet de meerderheid van de Surinaamse bevolking niet een kopzorg zijn, voornamelijk de Surinaamse jeugd niet, welke als geen ander dit smerige gedrag en optreden van deze voornamelijk naïeve ouderen of oudjes en andere pseudo (misleidende) figuren gelukkig door heeft, waaronder zelfs politici.

  Laten wij zoals eerder gezegd, ons met z’n allen verblijden dat voornamelijk de Surinaamse jeugd – met haar toekomst voor zich – dit valse spelletje door heeft en derhalve kiest voor een haar vredige toekomst door te constateren ala de bekende Amerikaanse zanger Swamp Dog: Your World Is PLASTIC, Can See Through To The Other Side.

  Dat de Surinaamse bevolking namens een overweldigende meerderheid in de Surinaamse Assemblee (DNA) zegt: AMNESTIE, YES!!!!, dienen wij met z’n allen dit vredige gebaar te ondersteunen, te vieren en als voorbeeldig te stellen voor de mensheid als totaliteit.

  Dit is een onkreukbare kijk en ondersteuning van een nabestaande met betrekking tot de Amnestiewet onlangs in ons “aller geliefd” Suriname. Ik ben ook getroffene, namelijk de Peetzoon tevens neef, van de welbekende tevens gerespecteerde GROTE SURINAAMSE ZOON, wijlen Cyrill Daal. Zijn ziel en van alle andere getroffenen, ruste in VREDE.

  AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding

 34. @ Ira,
  Wat denk je van parlement voorzitter Simons die een arts is,Ik vraag mij af of ze weet wat de eed van Hippocrates is?? Statistisch gezien klopt het dat Hindustanen en Javanen meer voor hun kinderen over hebben dan negers.anna jij hebt heer misselijke domme en achterlijke manieren van redeneren, zou het niet verstandiger zijn om te kijken hoe dat komt dat Hindustanen in veel gevallen het beter doen dan negers?
  nogmaals anna probeer juist de goede dingen, of eigenschappen van elkaar over te nemen in plaats van eindeloze gezanik van jou . Een mooi voorbeeld zijn de laatkomers Haitianen,chinezen, Brazilianen ze halen allemaal de negers in, Negre lesi.


  Maak melding

 35. @Paraman

  Ira heeft alleen maar een grote mond over vrijheid. Deze lieden snappen totaal niet wat vrijheid betekent. Bukken voor hun witte meester uit Calimerostan noemen ze vrijheid. Als hun meester 20 miljoen euro op een hoopje stront gooit bukken ze graag om dat op te rapen. Wat er daarna vervolgens gebeurt noemen ze vrijheid. Ira bedoelt met vrijheid vast hetzelfde type vrijheid dat op grote bordjes boven de concentratiekampen in WO2 stond. “Arbeid macht frei”.


  Maak melding

 36. Aan T. R. Sleur.
  ================
  “Dat de Surinaamse bevolking namens een overweldigende meerderheid in de Surinaamse Assemblee (DNA) zegt: AMNESTIE, YES!!!!, dienen wij met z’n allen dit vredige gebaar te ondersteunen, te vieren en als voorbeeldig te stellen voor de mensheid als totaliteit.”

  Van het aantal mensen die de mensheid uitmaken kun je alvast 1 aftrekken dat ben ik. Omdat dit voorbeeld onaceptabel is. En meerderen zijn die mening toegedaan.
  Bij elk gebeurtenis zijn er voor en tegenstanders.

  Di geschiedenis leert ons dat misdaad NOOIT loont. Al is het na 40 jaar of meer, op den duur krijgt jij de rekening gepresenteerd. Op zo een moment is er geen plek op aarde om te schuilen. De tand des tijd is door de tijd heen heel scherp…

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 37. Wel neef, dan ben jij de enige in de familie die er zo over denkt. Als ik je was zou ik eerder op zoek gaan naar die afgesneden penis van je peetoom die zich nu in zijn graf zou keren als hij je bijdrage had gelezen.

  Leg me uit hoe je iemand vergeeft die niet alleen je geliefde heeft vermoord, maar ook zijn penis heeft afgesneden en daarna meer dan twintig jaar je peetoom en de andere veertien voor lafaards en landverraders heeft uitgemaakt.

  AUTHENTIEK en INTEGER?? Wie jij?? MY ASS!!

  Hoe slaap je ’s nacht?


  Maak melding

 38. Vrijdag 13 april 2012 om 13:25 uur, door @anna_z, paraman,

  Kunnen jullie mij vertellen hoe deze mensen vandaag de dag met zich zelf kunnen leven ?

  Hoe doen ze dat ?

  Bij gaat het er moeilijk in, maar ik krijg gelijk al het zuur naar boven en alles komt weer naar buiten.


  Maak melding

 39. Vrijheid is dat je behoudens de wet jou overtuiging kenbaar kan maken zonder bang te hoeven zijn voor vervolging.
  anna jij doet jou hier voor als intelligent, maar in wezen ben jou een dom achterlijk ding die zich zelf iedere keer tegen spreekt en door de mand valt.De vrijheid die wij hier in Nederland hebben of kennen kan je nooit vergelijken met Suriname.Wat ik nog vreemder vindt aan jou posting is dat jij een figuur aanbid die in de jaren 80 en nu ook de vrijheid van onze landgenoten heeft beperkt met zijn wapens, volksmilitie, terreur , intimidatie moord en onderdrukking. anna wanneer gaan jou ogen nou eens keer open? je wordt met open ogen bedonderd door een drugscrimineel die zich zelf alle rechten toe eigen,
  Voorbeeld tijdens de drugs zaak tegen deze narcistische crimineel DDB Heeft hij de duurste advocaat ingehuurd A.Moszkowicz op kosten van de staat Suriname. Nu moet de hele grondwet en rechtstaat overhoop worden gehaald om die megalomane geestelijk gestoorde idioot uit de gevangenis te houden. Mij vraag aan jou anna waarom heeft jou half god met deze zelfde wet en recht in handen die 15 vrijheidsstrijders niet voor het gerecht gedaagd, waarom zijn ook hun advocaten geintimideerd en vermoord. anna ik hoop dat jij een goede moeder bent voor jou kinderen,ik vraag mij wel af hoe jij jou kinderen het verschil tussen goed en kwaad zal uit leggen. Het enige waar deze geestelijk gestoorde vrouw goed in is, is de ene misdaad, kwaad , mensenrechtenschending goed praten met het andere.Hitler, Staling, mao se dong idi amin,R.Mugabe,Sese Seko Mubuto,sandel hebben de wereld laten zien wat voor gevaar kleeft aan en Megalomane LIJDER zoals Bouterse,Jean Del Bokasa.
  Dit nog, ik vindt het schandalig, mensonterend hoe jij omgaat met het leed wat anderen is aangedaan.In Nederland laten wij iedere jaar zien dat wij hen die hun leven hebben gegeven voor de vrijheid van dit mooie vrije en democratische land niet vergeten zijn. Steek dit maar ik jou zak anna.
  als geboren Surinamer schaam ik mij diep voor jou .


  Maak melding

 40. Je mag zeggen wat je wilt. Wat nú in Suriname gebeurt, zou je volgens mij een bestseller kunnen schrijven .

  De Titel zou moeten luiden: In het land waar Waarde Én Normen ver te zoeken waren. Of in het land waar haast géén integere mensen waren.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.