Nederland beslist vrijdag over opschorten hulp

53

Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken is van plan om de voorgenomen financiële hulp van ongeveer 20 miljoen euro aan de Surinaamse overheid voorlopig op te schorten. Dit heeft hij woensdag aan de Tweede Kamer medegedeeld. Aanstaande vrijdag zal de minister zijn voorgenomen maatregel eerst bespreken in de ministerraad.

Reden voor de opschorting is de onlangs in Suriname aangenomen amnestiewet waardoor vervolging van de verdachten van de Decembermoorden komt te vervallen. De om deze reden teruggeroepen ambassadeur Aart Jacobi zal voorlopig ook niet terugkeren op de Surinaamse ambassade.

Rosenthal wil met de maatregel de Surinaamse overheid treffen, niet de bevolking. Suriname heeft laten weten niet wakker te liggen van het te nemen besluit. „We staan niet te springen om dat geld”, zegt minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin tegen de Surinaamse nieuwswebsite Starnieuws.

Bekijk ook:

53 REACTIES

 1. Geen woorden maar daden..

  Bovendien, ook al wordt er miljarden ontwikkelingshulp geschonken, het volk merkt er sowieso niets van. Het geld verdwijnt in de zakken van de zogenaamde bewindvoerders en je ziet er niets van terug. Onderwijs, infrastructuur, gezondheidszorg… alles blijft ondermaats en op derde wereld niveau.


  Maak melding

 2. Wel Wel Uri,
  Is het geen zaak dat je je nu ff bezig houdt met de pedofielen in Nederland. Ook de moordpartijen en grove mishandelingen,ontvoeringen en discriminatie. Probeer het begrotings tekort van Nederland op te lossen. Een Europese wet die jullie gemaakt hebben willen jullie nu zelf vertrappen. Je weet toch waarover het gaat? Zo’n 3% of 4% die jullie niet halen bij de EU.
  Jullie hebben zelf een pedofielen politieke partij die jullie niet uit de wereld kunnen verbannen.Die blanken verkrachten mannen,vrouwen,jongens,jongetjes,meisjes en oudjes. Kortweg de boel. Mensen reageren in de telegraaf dat Suriname arm is,maar er zijn heel wat blanken die naar de voedselbank gaan.
  Dus meneertje Uri, stop met alle onzin waarmee je bezig bent. Wil je dat geld zelf gebruiken,nou doe dat maar. China geeft veel meer. Die Chinezen gaan de hele EU ook helpen. Dus jullie krijgen ook hulp.


  Maak melding

 3. Het allerbeste is dat Holland die hulp zelf houdt. Hulp van uit het hoge noorden is vragen om bemoeizucht pottenkijkerij. Opzouten met die handel. De wereld eindigt niet bij den Haag. Hoe eerder die band definitief verbreekt, hoe beter. Nu alleen die taal nog. No dia nos fala potogues.


  Maak melding

 4. Suriname staat niet te wachten op dat geld?
  Alsof € 20.000.000,00 een zakcentje is!
  Dat bedrag is wel opgehoest door de hardwerkende nederlanders, ik hoop werkelijk dat ze dat geld dan ook terug geven aan hen die het toekomen, de nederlande belastingbetalers!
  Suriname heeft het niet nodig, laat me niet lachen zeg, daar kunnen ze heel paramaribo van nieuwe bestrating mee voorzien!
  Suriname zal weer een banananrepubliek worden, met alle gevolgen voor de bevolking daar.


  Maak melding

 5. Ik hoop dat dan meer armoede gaan valle onder onse aanhangers volk.
  Dan zullen we ze beter kunne ophitse tege deze beeste mense.
  We gaan hem lere die man Rosenthal.
  Die maatregele gaat toch niet ons van die orga treffe.
  Het is die volk die hij gaat rake.
  Dus het kan ons nieks schele brada.


  Maak melding

 6. Nederland opgelet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Uw vieze politiek van 2012-1980=32 jaren lang heeft helemaal geen resultaat geleverd. Wordt aub bang voor God. Wanneer straks de hele wereld, Surinamers en de nabestaande achter de waarheid komen dat U de Hoofdverdachte/coordinator/opdrachtgever was van ondemocratische handelingen/slechte daden, wat zal het dan gebeuren. Welke stappen gaan de nabestaanden tegen U ondernomen. Hoe kwaad gaan ze worden. Wat gaan de hele wereld over U denken. Wat gaan Surinamers over U denken. Elke misstappen die U doet des te sneller de waarheid naar boven komt. Mijn advies aan U, wordt nu slimmer. Geef een eenmalige bedrag aan al die nabestaanden om te stoppen met al die gedoe die u zelf georganiseerd had om zichzelve te verdedigen en de Pres. DDB van Sur in een val te lokken. Vecht niet met de Natuur.
  U hebt 32 jaren lang geprobeerd om Suriname weer afhankelijk/Kolonie te maken en eruit te melken, maar helaas het is niet gelukt. Zelfs Anton de Kom is weer geboren om de strijd met U te voeren.Ik zeg 4(vier) belangrijkste woorden 1. Vrijheid(Geen slavernij) 2. Nationalisme 3. Antikolonialisme en 4. Verzet strijder tegen oorlogen.
  Er zijn toch keiharde bewijsmaterialen;
  1980>DDB
  1982>DDB video opname/telefoongesprekken opname/getuigen
  1985>Salam Somohardjo en Ronny Bruswijk vris vris aanw.
  Suriname/DDB had ook in het verleden als dekking/bewijsmateriaal Beklacht briefje ingediend bij de Internationale gerechtshof en er waren geen stappen ondernomen. Dat zal ook de hele wereld horen dat Internationaal Gerechtshof waardeloos is en dat Nederland viese politiek ermee speelt om zichzelve te verdedigen. Nederland is oneerlijk. Nederland is gevaarlijk. Nederland is niet te vertrouwen etc, zo gaan ze denken. Misschien gaan ze dat ergens anders in een land verplaatsen waar mensen eerlijk zijn.
  Aub Nederland verspil U tijd niet. Geen kat uit de boom kijken. Dit is ook voorbij. Nederland wordt nederig en klein en maak contakt met DDB, maak vriendschap.
  Ik herhaal, maak contakt met DDB en maak vriendschap in het voordeel van beide landen. Met vijandschap gaat U helemaal niets bereiken. Omdat Suriname Kolonie van U was heeft U alle voorkeur voor alle voordelen in Sur, maar wel een beetje anders en dat in het voordeel van Suriname. Niemand gaat slim spelen en de Baas spelen.
  Samen werken zij aan zij hand in hand en schouder aan schouder. Geen rassiaal, God is als een klein superziel
  deeltje aanwezig in het hart van alle levende wezens.
  We zijn kinderen van 1(een) God dus Broeders en Zusters.
  Leren om elkaar te vergeven en verder te gaan met de positieve ontwikkelingen van de bijde landen. Alle eerbetuigingen aan U allen. God Bless


  Maak melding

 7. Mijngunst. Hoe zullen we doen met geld waarop we niet gerekend hadden. 🙁

  Staatsbelang
  Vorige week zei minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin dat hij Nederland om inzage in het dossier wil vragen. De Nederlandse regering handhaaft evenwel het standpunt dat de documenten geheim blijven tot 2060. Dat standpunt heeft minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken vandaag herhaald.
  Volgens de Archiefwet, die toegang tot overheidsdocumenten regelt, is de gebruikelijke geheimhoudingstermijn op deze dossiers al verlopen. Maar met een beroep op het staatsbelang heeft Den Haag besloten pas in 2060 openbare toegang tot dit deel van het archief te bieden.

  Een grote meerderheid in de Tweede Kamer staat achter dit besluit. Zij vinden het niet opportuun het debat over de amnestiewet te vermengen met een discussie over de rol van Nederland tijdens de coup. Rosenthal deelt die mening: “Dat Suriname nu om die stukken vraagt, is een afleidingsmanoeuvre van waar het echt om gaat: de amnestiewet. We moeten ons niet daarin laten meeslepen. Elk woord hierover is er een te veel.”

  Niets te verbergen
  Volgens het Kamerlid Frans Timmermans van de Partij van de Arbeid, de grootste oppositiepartij, is openbaarheid niet nodig, omdat er volgens hem niets te verbergen valt. “Iedereen weet alles over die periode; Nederland valt niets te verwijten.”
  Die opmerking ontlokte het Kamerlid Mariko Peters van GroenLinks de reactie: “Als er niets te verbergen valt, waarom zijn die stukken dan niet openbaar?” Volgens het Kamerlid Harry van Bommel van de Socialistische Partij ontloopt Nederland zijn verantwoordelijkheid door openbaarmaking te blijven weigeren.

  Al jaren doet het gerucht de ronde dat de Nederlandse militair attachee Hans Valk de inspirator zou zijn geweest voor de sergeantencoup van 25 februari 1980, onder leiding van Desi Bouterse.
  bron is starnieuws.

  Dit is echt weak van Nederland.

  Hier lees ik wel op de meest subtiele zand in de ogen strooiende manier “staatsbelang”.
  Alleen Ned heeft vermoedelijk staatsbelang.

  Wie houden we hier voor de gek????? Het is een afleidingmanoeuvre van de Sur regering ??? Watvoor drogreden is dat?

  En ik had allang kunnen voor zien dat Ned niet veel sancties zou kunnen nemen, omdat deze regering democratisch gekozen is door wat vele hier zeggen paarse ezels die kogels verdienen, geen scholing hebben, die alles voor een broodje doen en batjaw, maar hoe pijnlijk dan ook de cijfers liegen er niet om. En men heeft gekozen voor een terechte verandering van beleid wat front+ dus ontbrak. Hun 4 zetels liegen ook niet.

  Als het zo goed hadden deze ezels en ongeschoolden en criminelen die kogels verdienen niet anders gestemd.

  Als het zo goed was had Front meer en als de verhaaltjes om Bouterse zo geloofwaardiig waren had hij er nooit zoveel.

  Notabene is de oppositie ook zo weak dat ze een stelletje ezels enz niet achter zich konden krijgen. Jammer maar ja there’s no use crying over spilled milk.

  Het volk wilt tatsbare en duurzame ontwikkelingen gemanivesteerd zien. Gelijke kansen voor een ieder zowel voor die jongen achter Rangoe en Latour als dat meisje daar op Noord.

  We wachten af op de rest van de sancties.

  En Surinamers onthoud je maakt je eigen destiny. Je hebt het in je eigen hand.


  Maak melding

 8. „We staan niet te springen om dat geld”, zegt minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin tegen de Surinaamse nieuwswebsite Starnieuws.

  ,,,Nee,..jij niet want;

  jij hebt schoon drinkwater
  jou kinderen zitten op een goeie school
  jij hebt dagelijks een rijkelijk “TAFELTJE DEK ME”
  jij hebt gratis toegang tot de beste gezondheids-zorg

  …………EN HET VOLK DAN……..???

  Derhalve Rosenthal..niet opschorten maar laat het met name in deze moeilijke tijden direkt ten goede komen aan bejaardenzorg,weeshuizen enz.!!!


  Maak melding

 9. calimerostan besluit vrijdag! hahahahahahahahahahahaha
  hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


  Maak melding

 10. Beste kondremangs,
  De geschiedenis HERHAALT zich……….na de wrede Decembermoorden, schortte de Nederlandse regering de ontwikkelingshulp aan ons land……het regiem van dezelfde man riep, dat we het geld niet nodig hadden en dat we het zelf kunnen doen zonder bemoeienis vanuit Nederland……weet u nog: bakra basi a keba!!! riepen de z.g. revolutionairen….de gevolgen voor ons volk waren niet te overzien op sociaal/economisch gebied en de machthebbers waren niet in staat de (loze) beloftes na te komen…..
  Anno 2012 zien we HETZELFDE gebeuren…..dezlefde houding en retoriek richting de noordzee en omgekeerd met het grote verschil, dat de dictator dit keer democratisch aan de macht is gekomen…….Lackin roept dat Suriname het geld niet nodig heeft….wel meneer de mini-ster: het arm volk heeft GEEN boodschap meer aan jullie trauma’s over kolonialisme ,etc. Het wil GEWOON en NORMAAL eten en drinken in een rustig Suriname……jij en de kliek rondom DiDiBrie hebben het geld INDERDAAD NIET nodig……..
  Nederland, geef het geld NIET in handen van de regering; maar laat het via NGO’s naar het noodlijdend volk gaan. De huidige generatie (jeugd), die geroepen heeft om het verleden te laten rusten en door te gaan met de ontwikkeling van Suriname, zal het gaan MERKEN; net als wij, die het gemerkt hebben in de jaren 80.
  Denk je dat de z.g. nieuwe vrienden van Suriname GRATIS en voor NIKS zullen helpen??????
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 11. Hou je reactie KORT maar Krachtig!!!

  Een ellenlange posting is navenant aan de….

  …afgezaagde lange GROTESKE plannen van Dada Desi…

  🙂 🙂 😉


  Maak melding

 12. Sancties!

  Iemand schreef hierboven “we wachten af op de rest van de sancties”. Ik weet dat deze 20 miljoen geen deuk in het beleid van de Surinaamse regering zal trappen en ook de Surinaamse bevolking niet wakker zal maken.

  Wat wel een verschrikkelijke sanctie zal zijn is het opdoeken van Ambassade en Consulaat van NL in Suriname, met als gevolg geen Visa meer voor familie of vakantiebezoek of zakenbezoek aan Nederland.
  Dan zullen we zien hoeveel aanhangers deze regering in Suriname nog over houdt.
  Natuurlijk gaat Desi dan zijn Visakaartje stop zetten dus kan ook niemand meer naar SU vanuit NL. Ziet u het al voor U?
  Dit is de beste manier om deze regering te ontzetten.
  Meneer Rosenthal dreigt met konijntjes terwijl hij ook hongerige Leewen in zijn kooi heeft.


  Maak melding

 13. Nederland ROT OP met je 20 miljoen zlef na zoveel jaren kunnen jullie niet eens die 2.5 miljard ophoesten die jullie aan Su hebben beloofd ! nederland moet bezuinigen weet je wat wij schenken die 20 miljoen waar wij recht op hebben volgens de verdragen aan jullie kunnen jullie goed gebruiken voor die 11 miljard wat jullie tekort hebben ! Neemt niet weg dat die boeven bende in Su wel vervolgd moet worden en het process moet worden voortgezet,en aan alle domme pvv die zomaar lopen te schreeuwen lees de boeken en je zal niet meer lopen lullen over mijn SU.


  Maak melding

 14. Mischien moet nederland geen vergunningen meer verlenen of geen surinamers meer toelaten in nederland :O ….kunnen ze die uitkering vergeten lol


  Maak melding

 15. Geef het maar aan de voedselbank.
  In suriname redden we ons wel.
  1 graam coke = 40.euro.
  1.gr. goud = us.$.60.
  No span, genoeg GOUD!!!


  Maak melding

 16. Donderdag 12 april 2012 om 01:40 uur, door NDP FOREVER

  Whahahahahah, ndpee-never,
  Vandaag krijg je een plusje van mij.
  Bedankt voor je boodschap.


  Maak melding

 17. De geschiedenis word gemaakt door en geschreven voor overwinnaars.Bouterse is een overwinnaar en Nederland is samen met het Nieuw Front de grote verliezer. Het mooie is dat Suriname aan het volwassen worden is geslagen.Men zit niet te springen om de Nederlandse ontwikkelingsgelden. Suriname kan door eigen inkomsten uit natuurlijke hulpbronnen steeds meer aan harde valuta komen. Dit maakt een land volwassen en trots.Geen gebedel meer en en geen vernederende opmerkingen van de PVV.Suriname laat zich niet meer kleineren door witten.


  Maak melding

 18. Den Haag bekijk het maar, schort alles maar op, doe maar wat je wilt, maar baas krijg je niet in de lik!!!! No baja, want dat willen ze toch.


  Maak melding

 19. De redimusu’s gaan dit natuurlijk uitgebreid vieren. Hun meester heeft immers gesproken. Met smart zullen zij wachten op de komende vrijdag en de erwtensoep staat nu al te borrelen op het vuur. Zionist Rosenthal zal Suriname eens vertellen dat het toch echt wel moet doen wat Calimerostan (Wilders) wil. Helaas gaat het zionistisch feestje niet door. Wat een trieste pannekoeken!!!!!!!


  Maak melding

 20. Donderdag 12 april 2012 om 02:48 uur, door Thistime,

  Dat zogenaamde dossier dat ze voor 60 jaar willen geheim houden voor het publiek is nog niks in vergelijking met wat straks geopenbaard zal worden.

  Laten we rustig afwachten wat de rechter uitspreekt en wachten wat de reactie van de wereld met name Hollanda zal zijn.

  Ik las ook ergens iets dat NL het jammer vinden dat ze geen steun vinden voor een economische boycot en dat ze enkelt die 20 miljoen als sancties kunnen gebruiken.

  Wat een vertoning van deze Nederlandse regering de afgelopen tijd.

  De Nederlandse regering is werkelijk de weg kwijt als het gaat om buitenlandse zaken.

  Ga nou maar betere straffen maken voor die vieze vuile kinderporno idioten en zoek daarvoor draagvlak in het buitenland, dan zet deze Nederlandse regering zich goed op de kaart als geloofwaaardig.


  Maak melding

 21. Nederland is ook debet aan om Bouterse aan de macht te hebben en elke keer doen ze alsof hun neus bloed.Nederland doet precies een kleuter als je domme dingen doet krijg je geen koek en na poosje gaan ze weer vreten met bouterse zogenaamd werk overleg.
  Als nederland echt mansgenoeg is moeten ze alle betrekkingen stop zetten en geen enkele parlement en regerings mensen visum meer geven voor altijd.


  Maak melding

 22. Suriname maakt zich belachelijk in het buitenland.Bouterse moet terecht staan voor de moorden.Dat is mijn mening.Hij is wel de president die het land geen goede diensten bewijs.Doodzonde dat men zo iemand tot President kan kiezen.Om te zin hoe wij met de mensheid gaan in Suriname.


  Maak melding

 23. thistime

  “Het volk wilt tatsbare en duurzame ontwikkelingen gemanivesteerd zien. Gelijke kansen voor een ieder zowel voor die jongen achter Rangoe en Latour als dat meisje daar op Noord.”

  Sorry, vette pech.
  Het meisje van noord, haar bedje is gespreid.
  Daar hebben haar ouders en voorouders voor gezorgd.
  Ze zijn niet afhankelijk van geen enkele Regering.
  Ze hoeft haar handjes niet op te houden voor geen enkele Regering.
  Dat bedoelen ze nou met “vertrouwen in eigen kunnen”!

  Dat joch in rangoe heeft vette pech, hij komt nl uit een gezin van 5 en heeft zijn vader nooit gezien.
  Het klopt ja, dat zijn moeder nu 30srd kinderbijslag ontvangt.
  Maar ik heb diezelfde moeder, om 12:00 uur bij Wyndham, achter een slotmachine gezien.
  Het kan haar geen bal schelen, als ze haar bb met R op tijd krijgt op een van die berm-meetings.

  Dat is het verschil………..

  Die bouta van je kan hem ook niet helpen. bouta heeft dat joch zijn moeder alleen maar nodig als stemvee, daarna bekijkt ze het.

  Blijf dromen….


  Maak melding

 24. @Afrikaanse Leeuw

  Je hebt gelijk. In Calimerostan zijn op dit moment een stelletje idioten aan de macht. Het bruine extreemrechtse gedooggedrocht is het meest incompetente zootje ooit in Calimerostan. Behalve dat deze rechtse PVVD-kliek hun eigen bevolking volledig uitknijpen hebben ze van buitenlandse politiek totaal geen kaas gegeten. Hun relaties met het buitenland zijn totaal verziekt en in menig land worden ze hard uitgelachen. Ze maken discriminerende wetten en zijn meerdere malen teruggefloten door de EU. Geen land neemt Calimerostan nog serieus en eigenlijk doen ze er helemaal niet toe. Suriname kan ze het beste totaal negeren. Nog even en er komt een invasie van de VN om in Calimerostan de democratie te herstellen.


  Maak melding

 25. niet voor 20 miljoen te springen ?

  dan toch niet!

  afkappen die steun en nooit meer over beginnen…
  Winston Lackin haalt die euro’s wel uit een ander potje??


  Maak melding

 26. Nog even een reactie, Politiek Den Haag is in spanning gezien de laatste berichten rond het Catshuis, a torie o bos dape, ik hoop het en tussendoor begreep ik dat ze het nog over onze kondre zouden hebben, boi, deng mang tjadding jere, mooi sani tide baja, abra watra nanga dja ini ptatta, wie o wie!!!!


  Maak melding

 27. anna_zoeloe: “Ze maken discriminerende wetten en zijn meerdere malen teruggefloten door de EU”

  Noem er eens 1 dan, Paarse Heks


  Maak melding

 28. Als je geen surinaams paspoort hebt moet je niet teveel klagen anders naturaliseer je maar ff daarzo.
  Suriname is een souvereine staat en wat de keuze van de su-paspoorthouders ook is dient DAT gerespecteerd te worden.

  Nu is er een klein voorvalletje met Bouta&Co. en daarvoor gijzelt de NL-regering een heel land terwijl ze drommelsgoed weten de 20M ook ook lokale projecten te kunnen schenken zodat de armeren er WEL van profiteren, maar nee ….

  GoP zei het al: ‘if you’re not with us, you’re against us’

  over 2-4 jaar is Bouta alweer weg, we zullen zien of de 20M dan WEL los komt als er geen marionet van NL regeert.

  niet Bouta is het probleem in SU maar de hang om eeuwige bedelende slaaf te blijven van een ver Europees utopia ipv samen te werken in de regio.


  Maak melding

 29. Nederland moet niet bemoeien met Suriname. Ze moeten hier in dit land zoveel regelen. Heel veel ellende en mensen die in rijen moeten staan om te eten. De mensen die moeten werken om de niet werkende mensen te verzorgen. De moorden en verkrachten van oude mensen en kinderen. Nederlandse regering bemoei maar met eigen zaken en laat Suriname met rust. Houdt u bezig met de bedreigingen van de serviers om de dijken stuk te maken.


  Maak melding

 30. Naar het schijnt zijn bepaalde lieden behoorlijk betast en onzedelijk ook door Nederland.Dan rijst de vraag wat een Serengeti bewoner daar doet.Een bewoner van de Afrikaanse steppen is al bij voorbaat veroordeelt door het klimaat in Nederland.Ai kot pina so bun.

  Cobie.


  Maak melding

 31. Vrijdag 13 april 2012 om 13:47 uur, door @anna_z,

  Wat was het dat een van die regeringsleden zij: Nederland hoeft niet overal en met een ieder vriendjes te zijn; ik begrijp de reactie, maar de manier hoe zij zich vijanden bij rekenen is niet de bedoeling zoals die politicus had gewild. Het komt ons Nederlanders straks behoorlijk duur te staan als er grote opdrachten in ontwikkelings landen uitgevoerd moeten worden en de Nederlandse bedrijven die beter zijn in veel van dit soort opdrachten hier gepasseerd worden. PVVD Rutte probeer nou meer je VVD idealen te verwezelijken en niet dat van Wilders PVV.

  O Sorry !!

  PVV is een depedance van de VVD, daarom PVVD.

  Anna_z die naam is gepast (PVVD).

  Trouwens wie is die “Rascistische Dong Awari” EsmeralDom ???


  Maak melding

 32. nederland het zogenaamde rechtvaardig landje

  De Moeders van Srebrenica vinden dat de VN en Nederland hun verplichtingen niet zijn nagekomen om de val van de moslimenclave te voorkomen. Srebrenica viel in juli 1995 in handen van het Bosnisch-Servische leger. Tussen de 7000 en 8000 moslimmannen en -jongens werden daarna om het leven gebracht, onder wie familieleden van de moeders. Nederlandse militairen konden het gebied niet beschermen.

  De stichting wilde dat de rechter uitspreekt dat de VN en de Nederlandse Staat onrechtmatig hebben gehandeld en hen veroordeelt tot een schadevergoeding. Maar omdat de VN zich kan beroepen op haar immuniteit, is de Nederlandse rechter niet bevoegd vorderingen tegen de organisatie te behandelen, aldus de Hoge Raad.

  Volgens de Moeders van Srebrenica betekent het arrest dat de VN nooit aan rechterlijke controle kan worden onderworpen. „Daarmee wordt de VN absolute macht toebedeeld.” Als dit het oordeel blijft, worden de mensenrechten volgens de moeders ondergeschikt gemaakt aan die macht. „Dat is politiek, menselijk en juridisch onaanvaardbaar”, stelden ze in een reactie. De Moeders van Srebrenica stappen daarom naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg om de zaak voor te leggen.


  Maak melding

 33. Suriname een trots land met trotse bewoners.
  zorig ervoor dat wij ons hand niet uit hoeven te strekken naar nederland. ook al hebben wij het moeilijk zullen wij niet sterven, wel als wij steeds richting nederland kijken. wij hoeven geen nederig land te zijn. wij hebben genoeg in ons land om niet te sterven.


  Maak melding

 34. Laten ze die 20 miljoen stoppen waar de zon niet schijnt ……..Suriname heeft Nederland helemaal niet nodig.

  Die Hypocriete Jood van een Rozenthal moet niet vergeten wat zijn volk heeft aangericht in Suriname.

  Als het over de Holocaust gaat zet hij zijn keppeltje op en moeten we allemaal empathie tonen met zijn volk.

  Zodra het slavernijverleden ter sprake komt en de rol van de Joden geven ze niet thuis.

  20 Miljoen ontwikkelingshulp……..NEE NEE, het hoort een HERSTELBETALING te worden genoemd.


  Maak melding

 35. @Afrikaanse Leeuw

  Esmeraldom? Dat is een soort bounty van het type: A kraboe bit mie! Ken je het verhaal?
  Een Surinaamse ging ooit naar Calimerostan en werd gepest op school omdat ze door haar Surinaamse “W” werd uitgelachen door de witte kindjes. Ook werd ze voor zwarte uitgemaakt en dat zat haar niet lekker. Al gauw begon ze te praten als Beatrix. Met een hete aardappel in de mond dus. Bovendien vond ze dat ze helemaal niet zwart was. Na jaren verblijf in Calimerostan ging ze met haar moeder voor vakantie naar Suriname. Al gauw bezochten ze de markt en liepen ze langs een ton met krabben. Ze kon zich de krabben nog wel herinneren maar ze deed alsof ze niet wist wat voor beesten het waren. Ze vroeg met een hete aardappel in de mond, al wijzend naar de krabben aan haar moeder: mama wat zijn dat voor beesten? Plotseling zette een krab met een grote schaar de aanval in. De vinger van onze bounty werd zwaar in de tang genomen. Ze schreeuwde toen: mama, a kraboe bit mie! Van de hete aardappel was niets meer te bekennen en plotseling wist ze dat het een “kraboe” was. Typisch Esmeraldom!!!!! 😉


  Maak melding

 36. Beste Anna_ Zoeloe en Afrikaanse kakkerlak: Hier komt de 4 procent groei van de Surinaamse economie vandaan:

  Surinamer vast na vangst 145kg coke Puerto Rico

  De Amerikaanse autoriteiten hebben vrijdagochtend voor de kust van Puerto Rico een partij van 145 kilo cocaïne in beslag genomen. Er zijn in verband daarmee zes personen uit de Dominicaanse Republiek opgepakt. Een lokale bron meldt als aanvulling op het bericht uit Metronieuws dat één van die verdachten alom bekend is in de Surinaamse onderwereld. Het is evenwel nog niet duidelijk wie dat is. De drugs werden gevonden en in beslag genomen op een boot, enkele kilometers voor de kust van Puerto Rico, aldus de Amerikaanse Immigratie- en Douanedienst (ICE). Naast de cocaïne werd er ook acht kilo heroïne op de boot gevonden.


  Maak melding

 37. anna_zielige zoeloe: “Jij zit zo voor haat en frustratie en en 105 kilo minderwaardigheidscomplex…. dat is echt te triest voor woorden. Ik zou BIJNA medelijden met je krijgen.


  Maak melding

 38. Sang!!!

  Die afrikando en die kroesbabe hebben elkaar gevonden.
  Soort zoekt soort……
  Koppel van het jaar.
  Een puber-opa en een overjarige lesbo…
  Ik zeg, moet kunnen, het is 2012.

  Typische reactie van een bepaald soort,
  jaloerszzzzzzzzzzzzzzzz,

  toedels,
  Bounty Esmerald in een tropische verpakking.


  Maak melding

 39. Gelet op de exportkwaliteiten van Suriname (alle bolletjesslikkers verzamelen!) zijn die 20.000.000,00 euro natuurlijk peanuts. So why worry?


  Maak melding

 40. Zielig van Anna_Z dat ze gepest is . Zelf natuurlijk uitgelokt. Persoonlijk heb ik daar nooit last van gehad. In tegendeel. Wij zijn uitstekend opgevangen en hebben alle hulp gekregen. Zoveel zelfs dat wij elke maand geld naar Suriname konden en kunnen sturen.
  Inmiddels bestaat de familie uit heel veel nationaliteiten. Kortom nieuwe werelburgers.
  Suriname hebben we als vakantieland voorlopig geschrapt. Bouterse zal zich nu wel als president voor het leven laten kiezen. De rechterlijk macht zal net als in Venuzuela naar het buitenland vertrekken.
  ====
  De voorzitter van de Venezolaanse Medische Federatie (FMV), Douglas Leon Natera, zei dat de uittocht van artsen uit ziekenhuizen in het land ligt tussen 43 en 50 procent!!!
  Waardoor er een zeer ernstige situatie ontstaat op alle terreinen van de gezondheid.
  ==


  Maak melding

 41. @HENK MOLENAAR: Ik heb al heel lang medelijden met die Anna_z onze voodooheks, daarom neem ik haar postings niet serieus, maar benader die met cynischme en sarcasme,en ga over tot de orde van de dag.


  Maak melding

 42. @Radjkoemar Rajaram
  Goed stuk, alleen wil ik je meegeven dat wij en die hollanders niet van dezelfde God zijn. Zij zijn van GOD. Het wezen van Gold Oil an Diamonds


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.