‘Protestloop tegen beschadiging Surinaamse democratie’

58

[INGEZONDEN] – Op dinsdag 10 april wordt er een stille protestloop gehouden in Amsterdam. Volgens de initiatiefnemers gaat het om een protestloop waarbij zij duidelijk willen maken dat veel Surinamers in Nederland het niet eens zijn met wat er allemaal gebeurt in Suriname.

“Wij staan voor Eerlijkheid, Rechtvaardigheid en Behoud van onze Rechtsstaat en zijn op geen enkele manier verbonden aan een politieke partij” is te lezen op de flyer die via e-mail wordt verspreid.

De protestloop start om 19.00u waarbij samen wordt gelopen vanaf het Gelderlandplein naar het Consulaat van Suriname aan de Cuserstraat. Volgens de initiatiefnemers is er een vergunning aangevraagd en is de politie ingelicht.


Datum: Dinsdag 10 april, Tijd: 19.00u
Verzamelplek: hoek Arent Janzoon Ernststraat – Willem van Weldammelaan, Amsterdam
Eindpunt/Protest: Cuserstraat 11, Amsterdam

58 REACTIES

 1. Allereerst, omdat jullie niet verbonden zijn aan de Politiek gaan jullie ook niks van snappen. Jullie horen alleen, maar er zijn geen bewijsmaterialen. Hoe kan de Pres DDB 30 jaren vrij rond lopen als hij slecht en schuldig was, denk toch eens goed na.
  Nederland was slecht, Politieke partij CDA was slecht, zij waren de opdracht gever en de hoofd verdachte van 8 dec coup.
  Pres DDB had al lang geleden beklachtbriefje gedient bij de Internationale Gerechtshof in Nederland, maar omdat Nederland de hoofdverdachte en medeplichtig zelf was hadden ze helemaal geen stappen ondernomen. Nu moet je weten dat alles politiek gebasseerd is. Nederland gebruikt Internationaal Gerechtshof als een dekking om zichzelve te verdedigen. Een tweede bewijs materiaal, toen Mr Brunswijk Ronny bij Nieuw Front 10 jaren lang was, kon hij vrij vrij naar Nederland gaan, geen drugs handel verdachte, maar vanaf die dag dat Mr Ronny de NF verlaten had en aangesloten was bij de NDP MEGA comb. heeft Nederland hem gelijk veroordeeld van drugs handel.
  Geen Geen Geen aanval op de Rechtstaat
  Geen Geen Geen strijd met de Grondwet
  Geen Geen Geen strijd met de internationale verdragen.
  Misdaden tegen de mensheid was gebeurd iov Nederland, omdat Nederland wou Suriname overnemen dus Regeer macht overnemen.
  Niks en Niks aan de hand met de Democratie.
  Jullie zijn bezig met tijd verspilling, geld verspilling
  Kijk wie de Leiders zijn van de stille protest loop. Deze mensen hebben politieke belangen of zijn door de Politiek omgekocht. Of ze verkeren in de onwetendheid.
  Jullie willen de Pres van Sur sabboteren, jullie zijn jaloers. Jullie willen de Pres van Sur worden.
  —————Waarom Amnestie? ———————
  Omdat het kwestie van 8 dec straf proces politiek gekoppeld was aan de Rechtstaat door Nederland tijdens 10 jaren Front Regering en Nederland die medeplichtig/coordinator/opdracht gever was wou op een heel sluwe manier eruit slippen/buiten spel gedragen en de President van Suriname in die val/hindernis van de Rechtstaat lokken, gelukkig dat het volk allert was, bij deze de DNA leden die gelijk de wet amnestie wijziging ingediend hadden, omdat deze gevoelige militaire operatie ter verdediging van de Regeermacht een politieke aangelegenheid was werdt het buiten de Rechtstaat en bij deze de hoogste macht DNA ook met de politiek opgelost.
  EU die de grootste vijand was is zelf ook accoord gegaan met de Amnestie. Geen enkele andere landen hebben nog negatief gereageerd.
  Demotiveer het volk van Suriname aub niet.
  De Pres DDB gaat voor altijd Pres van Sur zijn, jullie gaan hem zeker nodig hebben. Dus hou op met die rommel gedoe Ik bedel jullie aub


  Maak melding

 2. hahahahahaha , niets beters te doen? gaan jullie Barbecuen of zo. waar nederland ook gaat of staat zal suriname niet breken. God zij met ons suriname. DESI DELANO BOUTERSE, A MORO DE TROWE DOTI GI JOE A MORO YE GRO… ONZE PRES WORDT ALSMAAR GROTER EN GROTER, fijne avond morgen, want wij zullen tegen die tijd op onze onafhankelijksplein zijn en feesten met de pres en Mr.BB


  Maak melding

 3. Och och och och och, wat een aanfluiting.
  Men moet niet praten over Surinamers in Nederland, maar over een handje vol mensen die Suriname liever niet vooruit zien gaan.
  Kijk maar dat ze er nog geen 10000 mensen op de krijgen.
  De meeste Surineds houden van Bouta,omdat hij aan heel het Surinaams volk denkt en niet aan 1 groep of soort.
  Wat er gebeurd is ,is gebeurd. Als hij erbij was, dat weten hij en God. Hij is de enige die het land wederom op poten kan krijgen.
  Nederland heeft Suriname hard nodig en omgekeerd niet.
  De meeste mensen denken dat het omgekeerde het geval is, maar goed.
  Mensen; het leven gaat door. Er komt een waarheidscommissie en dan horen we wat er eigenlijk is gebeurd.
  Verder zijn er geen bewijzen dat Bouterse een moordenaar is. Pas als er bewijzen zijn en hij gevonnist is geworden door de rechter,dan pas kan men hem de of een dader noemen.
  Dus zij die hem moordenaar noemen moeten oppassen dat hij na zijn vrijspraak jullie niet aanklaagt. Want vrijspraak is ook een vonnis. Elke uitspraak van de rechter is een vonnis.

  Beste Surineds, ga maar niet meedoen met die shit.
  Jullie worden weer misbruikt door Nederland.
  Als jullie voor andere dingen zouden opkomen,zouden jullie daarvoor geen toestemming krijgen. Ook niet van jou werkgever. Zo gaat Nederland ook zien hoeveel Surineds niet werken,stontjie krijgen ,maar wel gezond zijn om op straat te gaan koekeloeren.
  Laten de mensen die flyer hebben gedrukt punt 4 corrigeren. Goedgekeurd i.p.v. Goedgekeurt. Dan doen ze iets beters.

  Suriname voorwaarts


  Maak melding

 4. Het verwonderd mij niet dat er in Suriname amnestie wordt aangenomen dat de President niet vervolg wordt.Ze hebben die man zelf tot President gekozen en nu zitten ze met dit probleem.Bouterse moet zichzelf schamen maar heeft geen gevoel van het leven van een mens.Bouterse aan alles komt er een eind van is mijn oordeel in deze zaak.Een moordenaar moet vervolg en bestraft worden.Die zakkenvullers in het parlement worden omgekocht.Wie Suriname kent weet dat er daar dingen gebeuren die het zonlicht niet kan verdragen.


  Maak melding

 5. Was van plan te gaan, maar omdat ik niet tegen huichelarij en selectieve verontwaardiging kan, ga ik dus niet.

  Toen deze amnestie wet in 1989 is aangenomen, is er hier geen protestmars gehouden en heeft niemand de internationale gemeenschap opgeroepen Suriname te boycotten.

  Welnu, dan zie ik ook geen reden om nu hypocriet te doen en mee te gaan lopen.

  ps of iedereen amnestie of iedereen vervolgd


  Maak melding

 6. 70% is nog altijd 40% meer dan 30%. De meerderheid heeft gesproken en daarmee basta! Democracy happens, aldus de vertegenwoordiger van de O.A.S..


  Maak melding

 7. Deze gasten kunnen de pot op . De wet dat is aangenomen in de DNA , is puur democratisch tot stand gekomen . Wanneer men zich democraat noemt , dan dient men zich de besluiten , dat genomen zijn door de meerderheid van de volks vertegenwoordigers te respecteren . Bovendien voorkomt de gewijzigde wet discriminatie , door de hele periode van de jaren 80 bij te betrekken . De gelijkheids-beginsel en antidiscriminatie staat hoog aangeshreven in de wet .
  Tevens moet worden aangemerkt dat in de amnestie-wet van 1989 reeds gepleegde feiten van moord , doodslag ,verkrachting en oorlog misdaden , amnestie is verleend . Het buitenland heeft bepaalde misdrijven toen afgewezen voor amnestie , maar heeft verder ook niets aan gedaan . Simpel omdat hun regerings gezinde aan de macht waren . Nu schreeuwt die zelfde rechtsplegede organsatie moord en brand . Op al deze gronden kan zo’n rechtplegende organisatie beschuldig worden van paartijdigheid en niet serieus genomen worden .


  Maak melding

 8. Mensen allemaal die gaan meelopen, succes maar ge ervan uit, je gaat er niets uithalen, want die ptatta
  hier denkt hee, moet je daar doen op het grote plein.
  Alles wat in de afgelopen bijna 30 jaar heeft plaatsgevonden, met actie’s protest looppartijtjes etc heeft niets voortgebracht, ik hoop dat het droog blijft en wandel ze jongens!!! want wellicht brengt
  het nu wel iets op, wie weet.


  Maak melding

 9. Wij surineds, nakomelingen van slaven en/of contract arbeiders worden weer misbruikt door de ex-kolonisator. Wij worden tegen elkaar opgezet zodat wij niet vooruit komen, net als krabben in een ton.Bouterse en Brunswijk zijn creaties van Nederland net als Binladen van Amerika.
  Loop niet zomaar achter mensen aan met een dubbele agenda.
  Suriname Voorwaarts !!!!!!!


  Maak melding

 10. hoeveel protest mars gaat er zijn , want ik lees van 1 verzamelen aaronkerk/mozes kerk 16.00 ? en 1 van 18,30 arent janszoon/willem van weldammeln


  Maak melding

 11. Goed zo.
  Laten wij met zijn allen de boodschap aan de wereld doorgeven dat wij het niet eens zijn met deze amnestie fiasco, en dat wij als Surinamers ,waar wij ook ter wereld mogen zijn ,een eenheid vormen in onze strijd naar gerechtigheid voor alle slachtoffers gevallen tijdens het regiem van bouta.Samen met de rest van zijn bendeleden hoort bouta achter de tralies en ook Somo,brunsie ,en de indieners van deze walgelijke amnestie wet moeten gestraft worden samen met de 28 andere die gestemd hebben uit eigen belang.


  Maak melding

 12. Oooooooooooooh ik dacht dat het een stille wandelmars zou zijn om de bezorgdheid te uiten omtrent het rechtsysteem ??????

  Nu staat er :

  Volgens de initiatiefnemers gaat het om een protestloop waarbij zij duidelijk willen maken dat veel Surinamers in Nederland het niet eens zijn met wat er allemaal gebeurt in Suriname.

  Hee dan hou die wandelMARSSS daar no…. wat is dit nu voor gekkigheid, bij deze trek ik mij terug…. wat een lariekoek is dit nu weer zeg ???? Ja geef mij maar een MIN mi no spanggg (lariekoek sani…. dan is het dit nu is het weer dat…. ik ga toch hier geen wandelmars houden omdat SuriNeds bla bla bla….. nou ja sorry hoor)


  Maak melding

 13. Ik trap er niet in het is een democratie’s besluit, dan dien jij gewoon te wachten tot dat jij aan de macht komt…. dan neem jij een ander besluit hoor…(helaas zo werkt democratie en niet anders)…ik… kom.. .niet!..Jullie proberen Democratie te vertrappen en dat no mag …IK GA DAAR NIET…!I love Su…incl DEMOCRATIE…& Pres & DNA.


  Maak melding

 14. Zo een oproep is dom en zeer gevaarlijk straks komen voor en tegenstanders elkaar op straat tegen…dan fa dan…zien jullie niet dat jullie zelf dit soort verkrachtende problemen zoeken…straks weer huilen en jammeren dan wie gaan jullie de schuld geven…Vtje zij ooit komen jullie niet op straat want jullie kunnen blijvend letsels oplopen.

  Maar nee jullie willen een meerderheids besluit provoceren…met resultaat nare gevlogen.

  Eerlijk ik vind het niet verstandig…ons land heeft nu toch een zeer nette DNA…en als jij niet eens bent met het besluit wacht dan maar rustig jullie komen ooit wel ook eens aan de macht…maar deze oproep ontwrichten van de Democratie en al haar besluiten.

  En probleem is men gebruike de pina man en als het straks fout zit gaat de pina man meer pinaren.
  Laat zij die het hebben op straat gaan…….zij zijn wijs genoeg.


  Maak melding

 15. mensen excuus voor het 1e beicht ik dacht werkelijk dat ik Surinaams nieuws aan het lezen was… en snapte hier niets meer van….. excuus excuus….. mijn koffie werkte nog niet nogmaals sorry !!!!
  Beschouwen als niet verzonden ….


  Maak melding

 16. Voor de meelopers is er koffie met gebak. Driemaal raden door wie deze wandelmars is georganiseerd. Ik heb een tip voor de organisatoren. Er kunnen ook nog tochtjes georganiseerd worden voor:

  1) Het schoferen van niet witte Calimerostanen.

  2) Het gebruik van discriminerende labels die doordrongen zijn van pure apartheid. Labels als allochtonen en het verlengde daarvan, niet westerse allochtonen.

  3) Het zwaar discriminerende Polen-meldpunt.

  4) De misdaden tegen de menselijkheid. Indonesië, Irak, Afghanistan, Palestina etc etc …..

  5) De weigering mee te werken aan de berechting van de vader van Maxima.

  6) Discriminerende wetten ten aanzien van buitenlanders.

  7) De genocide op 500.000 Afrikanen in Suriname.

  8) Het laffe handelen van het Calimerostaanse leger in Bosnië waardoor vele duizenden Moslims de dood in werden gejaagd.

  9) Het nog steeds bezitten van koloniaal grondgebied.

  10) Het systematisch stimuleren van buitenparlementaire en gewapende acties tegen democratische staten overal ter wereld.

  Eet smakelijk mensen!


  Maak melding

 17. ik heb 2bijbelse teksten voor jullie. en wie de schoen past die trekke hem aan:
  I korinthiers : 10 vers 12 ” GIJ DIE MEENT TE STAAN ZIE TOE DAT GE NITE VALT”
  Matheus 7 vers 1 – 3 oordeel niet enz ewant de maat waarme jij gemeten zal worden is groter dan die waarmee jij meet.
  ik heb reeds lang aangegeven dat ik alle vertrouwen heb in mr Valstein-Montnor. ik acht haar capabel genoeg om een goede vonnis uit te spreken. vooral daar sergeant-majoor Ormskerk familielid is geweest. na al het zwijgwen heb ik donderdag voor het eerst mijn moeder over Ormskerk’s vader praten en wel OOM FREDRIK.


  Maak melding

 18. Ik sta er perplex van te lezen hoe dom en achterlijk Surinamers kunnen reageren en ik vraag me af wat al deze aanhangers van Bouterse in Nederland doen. Zij schelden op de witte Nederlanders en de overheid, maar profiteren intussen van de belastingcentjes van harwerkende Nederlanders.Dat Bouterse met zijn criminele bende de Amnestiewet heeft doorgedrukt, verbaasd mij niet, want het moreelverval in Suriname viert hoogtij sinds de ex-sergeant de touwtjes weer in handen heeft. Ik vraag me af wat voor goeds hij gebracht heeft aan Suriname. Surinamers die niets uitvoeren, niet werken en in de criminaliteit zitten, behoren tot zijn aanhangers. De mensen die hard werken, worden door deze aanhangers beroofd of van kant gemaakt.Neem van mij aan dat Bouterse vanaf nu tot zijn laatste adem president van Suriname zal blijven. Misdadigers en profiteurs zijn z’n adviseurs, ze zitten in het parlement maar ook daar buiten. In Nederland zijn die quasi intellectuelen er ook; deze ondersteunen de met hun giftige adviezen om misdagers als Bouterse, Brunswijk, Allibux, Somohardjo etc.nieuw leven in te blazen.Ze zijn goed op weg, met Bouterse aan de leiding.
  De stille rondgang is goed, maar is moster na de maaltijd.
  Gerrie Gorden


  Maak melding

 19. Bedankt, ik had het niet anders verwacht. Ik wilde alleen peilen, hoe onafhankelijk deze site is.

  Nu weet ik dat deze alleen toegankelijk is voor mensen die de moordenaar en drugsdealer president van Suriname ondersteunen.


  Maak melding

 20. anna_zoeloekeutel: heb je nu echt niets beters? ben je nu echt zo zielig en wanhopig dat je komt met de vader van Maxima, Polen meldpunt en “systematisch stimuleren van buitenparlementaire en gewapende acties”

  heb je nu echt geen andere argumenten meer?

  je bent echt een hopeloos zwaar gefrustreerd mens….


  Maak melding

 21. Ik zag net dat Anna_Zoeloe de posting van Dino Bouterse heeft gekopieerd. Orgineel is ze dus ook niet, Opvallend is wel dat de posting van Anna_Z er eerder was dat die van Dino………

  Heel vreemd….


  Maak melding

 22. Aan Ferdinand,
  Als er een punt is waarover ik het eens met je bent, dan is dat het feit dat de grote machten en internationale gerechtshoven in de afgelopen 30 jaar niets tegen de power van DDB en de revolutionairen hebben kunnen doen. Het blijft bij bedreigingen, het uiten van stoere taal, en veel gepraat. Tot acties komt het nooit, en deze keer zal geen uitzondering zijn op de oude regel. Eens over de amnestiewet ben ik het niet, bye the way omdat het proces haar beloop moet hebben.


  Maak melding

 23. Onze ‘niet racistische ‘ Anna Zeepbel vewijst graag na Youtube filmpjes van ‘minister Farrakhan’

  Volgens deze man ( zwaar anti-joods) zijn de blanken de vertegenwoordigers van de duivel op aarde en de zwarten die van God.

  Nu weet iedereen waar Gekke Anna_Zot haar denkbeelden vandaan heeft.


  Maak melding

 24. Yes you can!!!

  Zou de NOS nu eindelijk eens beelden uitzenden van Normale Surinaamse Nederlanders;
  Suri-neds in alle kleuren.
  Suri-neds zonder extra large,dikke bille
  Surineds die hoog opgeleid zijn
  suri-neds die goed gebekt zijn
  suri-neds die echt hart voor de zaak hebben.
  suri-neds die niet als een kudde schapen achter een moordenaar rond lopen?

  Ik hoop van harte dat dit zo is.
  Ik erger me altijd groen en geel aan die eeuwige dikke bille, obesitas, bijlmer trash met hun grote bek.

  Yes you can………………………


  Maak melding

 25. Maandag 9 april 2012 om 21:53 uur, door Gerrie Gorden.

  Mee eens!
  Maar…het is goed om alsnog een signaal af te geven ondanks de late datum.

  De schreeuwers hier op het forum zijn voornamelijk ex-militairen, die lijden aan het ptts syndroom.
  Ze hebben geen andere uitlaatklep.
  Je moet WKN ook een beetje zien als een soort van verwerkingsproces voor deze gepensioneerde soldaatjes, want meer hebben ze niet, zieluggghh

  Ergo de meeste reageerders en lezers zijn normaal denkende gezonde Dames en Heren.


  Maak melding

 26. @ Henk Molenaar

  ‘Ik zag net dat Anna_Zoeloe de posting van Dino Bouterse heeft gekopieerd. Orgineel is ze dus ook niet, Opvallend is wel dat de posting van Anna_Z er eerder was dat die van Dino……… Heel vreemd….’

  Dat is wel een beetje verdacht inderdaad. Wie aapt wie na? Of liever, wie versterkt wie ondergronds? Je wordt wel eens Henk de Mol genoemd hier, maar misschien is die benaming op anderen beter van toepassing…?


  Maak melding

 27. Of… misschien gaat het wel om een en dezelfde persoon en heb je nu per ongeluk de identiteit van deze onruststoker op WKN onthuld?

  Graaf nog wat dieper svp…


  Maak melding

 28. Bankoe,

  Die ezels die in nederland wonen maar zich dag en nacht met Suriname bezighouden, vinden het prima hoe ze worden afgeleid van de problemen waarmee (ze) Surinamers kampen in Nederland.

  Je zou bijna denken dat alles koek en ei is met deze groep in nederland, het racisme en discriminatie, de werkloosheid, de jeugd die en masse naar mbo wordt gestuurd, schooluitval, armoe, zielige bejaarden die niet eens behoorlijk tehuis hebben enz. enz.

  Voor nederland is het toch ook zo mooi, dat deze groep een site als waterkant niet gebruiken om over deze zaken te discussieren, nee de afleiding Suriname waar men geen enkele invloed heeft is toch te makkelijk.

  De Nederlander heeft daarom geen enkele respect voor ons volk.

  Kijk maar hoe een telg van de witte nederlander hier op deze site tekeer gaat, alles wat Surinaams en Surinamer is, beledigt hij, het kan en waarom ook niet, hij hoeft geen enkele terughoudendheid te betrachten, bij elke belediging naar Suriname en Surinamers toe worden de plusjes meer.

  Ja, dit zijn Surinamers, jouw en mijn volk, geen eigenwaarde of zelfrespect, niets, nada ze zijn in Nederland verloren en in Suriname irrelevant.

  Ze vallen tussen wal en schip, hze hebben het door, vandaar dat ze als een drenkeling tegen alles wat Suriname betreft tegenaan schoppen om nog een beetje serieus te worden genomen.


  Maak melding

 29. He organisatoren, ik heb gelijkheid toegevoegd hieronder, dezelfde flyer kunnen jullie dan gebruiken voor een oproep tot protest tegen het opkomende facisme van Wilders, durfven jullie wel????

  Het zou toch mooi zijn als Nederlandse staatsburger ook je stem te laten horen.

  ““Wij staan voor Eerlijkheid, GELIJKHEID, Rechtvaardigheid en Behoud van onze Rechtsstaat en zijn op geen enkele manier verbonden aan een politieke partij”


  Maak melding

 30. Lekker laten kletsen. el een uitkering en een Nederlands-paspoort. Ze past precies in het rijtje van haar idolen.. Anna Zeepbelhoofd. Wha Ha


  Maak melding

 31. Ok, Ok jongens ik weet niet hoe het werkt, maar stel dat er honderduizend mensen vandaag gaan meedoen, wat wordt er dan mee bereikt.

  -Zal de regering in Suriname opstappen?
  -Zal de Surinaamse President opstappen?
  -Zal die aangepastewet weer aangepast worden in zijn originelevorm?
  – Zal front direkt weer aan de macht komen
  – Moet Nederland militair ingrijpen, want het zijn Nederlandse staatsburgers die hebben geprotesteerd.
  – Zullen groete delen van Surinamers in Suriname nu anders tegen de Nederlanders aankijken of juist denken waar bemoeien die mensen zich mee, ze wonen toch niet hier waar het gebeurd.

  Ik wacht tot woensdagmiddag om te zien welke van de bovenstaande ontwikkeling gaat plaatsvinden.


  Maak melding

 32. Beste Esmerald: Ik snap wat je bedoelt. Maar als de NOS op in de Bijlmer Surinamers overdag interviewd lopen daar alleen de Surinamers rond zonder baan, opleiding en dus typische NDP-groupies. De rest van de Surinamers is aan het werk……….


  Maak melding

 33. Voor de wandelmars schijnen 350 mensen zich aangemeld te hebben. Als ik kijk naar het aantal SuriNeds in Calimerostan is dat niet bepaald veel. Als men de orakels op dit forum mocht geloven dan zou half Calimerostan meelopen. Voor de zoveelste maal wordt aangetoond dat woorden en daden elkaar soms niet weten te vinden. Of men was te lui om te lopen of Henk molenaar, Neus, Zucht en Wikileaks liepen mee. Dat was natuurlijk schrikken geblazen voor de mensen.


  Maak melding

 34. Al dat geklets over “ja Nederland dit, Nederland dat, Maxima zus of weet ik veel allemaal, ja NL is zeker niet perfect, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom heb je een moreelbesef, of sterker nog heb je een rechtsgevoel of niet. Als je dat wel hebt, dan weet je dat iets niet klopt aan een amnestiewet en die zogenaamde reden van ‘eenheid, rust en stabiliteit’ is een drogreden…

  Ik kan niet eens boos worden op de president en zijn trawanten. Als ik een hoofdverdachte was NU en ik had een mogelijkheid om op 1 of andere wijze mijn straf/veroordeling te ontlopen en ook nog eens ervoor kan zorgen dat mijn maatjes vrij uit gingen, dan zou ik dat niet laten. Dat burgers als schapen daadwerkelijk voor deze wet zijn, dat baart me nogal zorgen. Zogenaamd rust onder het volk, en meer eenheid. Onzin. De verdeeldheid blijft altijd bestaan onder de mensen, simpelweg omdat er nog nabestaanden leven en mensen zijn die gelukkig wel een rechtsgevoel hebben. Stel je voor zeg, degene die ervan verdacht wordt voor de verdwijning van een broer, neef of wie dan ook is nu jouw president…dat voelt gewoon niet juist aan. En als de president echt ervan overtuigd is dat bepaalde gebeurtenissen moesten gebeuren in die tijd in het belang van een hoger doel, dan zou hij juist met opgeheven hoofd het strafproces ondergaan en heeft hij een goede verdediging in petto tegen de ten laste legging. Blijkbaar is dat niet het geval en misschien moet hij dan maar een andere advocaat inschakelen. Dus wat zegt dat? Juist blijkbaar zag hij de bui hangen en kan een amnestiewet zeer gelegen uitkomen. Een president die een amnestiewet invoert ter voorkoming van zijn eigen veroordeling is hetzelfde als een voetbalclub een van haar spelers als scheisrechter wilt laten fungeren. that’s crazy

  Dat DDB als president daadkrachtiger, meer charismatisch is dan die vorige sufferd van een president dat ziet een blinde zelfs en zijn populariteit is dan ook niet zo gek. Maar mensen moeten niet doen alsof hij Jezus Christus is en hun moraalbesef verliezen. Al zou DDB veroordeeld worden, ten eerste wie zegt dat hij daadwerkelijk in de gevangenis hoeft (ik ken het Surinaams wetboek van Strafrecht niet, dus hou me ten goede). Ten tweede al zou hij in de gevangenis terecht komen, zou dat betekenen dat zijn politieke gedachte/missie ineens niet meer zou aanslaan aan bij het publiek? Nee, zijn gedachtengang/missie voor het land kan toch ook door iemand anders in zijn partij namens hem voortgezet worden? Daar heb je DDB’s fysieke aanwezigheid niet voor nodig lijkt mij.

  Maar goed een amnestiewet is een heel verkeerd en zelfs gevaarlijk. Zeg nu eerlijk, hoe serieus kom je nu als regering over als een arme straatrat wordt veroordeeld door de rechter voor een pietlullige inbraak in een winkel/woning/auto, diefstal in een winkel, ga zo maar door? Je wilt toch als burger, rechtsstaat het recht laten spreken, wat dus inhoudt als je een verdachte bent volgens het OM, laat Vrouwe Justitia haar werk doen. Uit feiten e.d. moet worden beoordeeld of je schuldig bent. Dat gebeurt dus nu niet, omdat een verdachte even het roer overneemt..Er wordt met deze wet een verkeerd voorbeeld gegeven aan jongeren/lui die niet bepaald een eerlijke levenspad willen bewandelen. Het voorbeeld dat wordt gegeven is dat je blijkbaar boven de wet kan staan zolang jij ervoor zorgt dat je genoeg macht hebt, by any means necessary…ook al betekent het dat je ‘vermeend’ een paar mensen moet (laten) omleggen. Als ik nu een criminele carriere zou ambiëren, ik zou nu echt lak hebben aan justitiele regels en de lat hoog leggen in mijn penose carriere. Want wie is de regering/OM tenslotte om mij te willen berechten? Trust me, de president kan nu echt beter zijn beloftes waarmaken. Je kan nooit als president iedereen tevreden stellen, maar hij gaat nu echt zijn stinkende best moeten doen, anders vrees ik dat de pleuris uitbreekt en geschiedenis zich gaat herhalen.

  Maar goed, we zullen zien


  Maak melding

 35. ik moet eerlijk toegeven dat de manier waarop de zaken gaan in suriname niet goed is.Maar als je echt om suriname en de surinamers geeft sta je niet toe dat een democratisch gekozen lid van de volksvertegenwoordiging de president van suriname zo in zijn “eer” wordt aangetast door een land als nederland dat bommen op khadaffi en zijn mensen gooit om een ander bewind te installeren je tast ook jezelf aan. Suriname is een mooi land we kunnen eeuwig treuren om hen die gestorven zijn (maak een standbeeld een grote)maar beter zorgen we ervoor dat het beter gaat met ons land.
  goud moet terug naar suriname enz enz. er moet veel gebeuren en desi mijnheer de president als je dit leest zorg dat ik een dubbele nationaliteit kan aanvragen dat is beter groeten


  Maak melding

 36. Wat mij opvalt dat er Surinamers zijn die roepen dat Nederland niet met deze kwestie moet bemoeien. Maar ze vergeten dat er onder de vijftien slachtoffers van de decembermoorden een Nederlander bevond. Nederland mag zich om die reden wel degelijk bemoeien en oordelen over deze kwestie. Opdat we nooit vergeten!


  Maak melding

 37. Maandag 9 april 2012 om 16:12 uur, door anna_z,

  Krachtig de waarheid en dan nog durven ze jou uit te maken voor rascist. Deze mensen zijn nou het zielige deel van ons Surinamers, vergeet niet dat ze vooral aangevuld worden door een hoop Hollanders die het doen lijken alsof het Surinamers zijn wat dus misleidend is voor ons Surinamers, maar laten we deze aanvullers toch maar rekenen tot Surinamers.

  We moeten een groot gestoordenhuis oprichten waar we deze mensen naar toe kunnen sturen wanneer zij straks om vrijwillige hulp vragen. Als cadeau mogen ze een voetenbad met zoda krijgen, want dat is relax wellicht komen ze bij zinnen door te zeggen dat het huis voor gestoorden hun goed heeft behandeld.

  Deze mensen zaaien angst onder de bevolking van Suriname, want wat onze President toen tig 30 jaar geleden wellicht heeft gedaan bij mij heerst er geen gevoel van angst, want ik wil verder en ga verder.

  Deze mensen zijn de type mensen die veroordeelden (hoe klein het delict dan ook) na het uitdienen van hun straf een extra natrap geven en zeggen die is niet goed, terwijl ze in feite naar zichzelf moeten kijken, want geestelijk zijn ze erg labiel, haatdragend en vooral onvergeefelijk.

  Dit is nou het type gevaarlijke mens voor de samenleving die denkt dat zij God zijn en voor eigen rechter denken te mogen spelen. Die type mens die zegd dat er een donkere wolk boven Suriname hangt. Dat is hun wens, want hiermee zeggen zij hun vloek over Suriname. Voor dit soort type mens die je makkelijk kunt manipuleren zijn wij, moeten wij Sranangmangs waakzaam zijn.

  Shake It Off !!!

  Suriname U gaat goed.

  With God Speed !!!

  Mi E Tak Unu Gran Tangi !!!


  Maak melding

 38. Afrikaanse Kakkerlak en Anna_Zeepbel vormen prachtig paar: Anna_Zeepbel heeft het ZO goed op met Suriname dat ze er nooit heeft gewoond. Dan had ze er namelijk moeten werken voor haar geld en haar uitkering en Nederlands paspoort moeten opgeven.Afrikaanse Kakkerlak: ziet geen enkele donkere wolk boven Suriname. Het is onder bewind van Bouterse het toonbeeld van een rechtstaat onder leiding van een in heel de wereld gerespecteerde president.

  En samen aten ze een heerlijke rotti en Afrikaanse Kakkerlak komt met het statement van de dag: “want wat onze President toen tig 30 jaar geleden wellicht heeft gedaan bij mij heerst er geen gevoel van angst, want ik wil verder en ga verder”

  Wat Afrikaanse Kakkerlak betreft kan Idi Amin gerust ook president van Suriname worden


  Maak melding

 39. Afu,

  Voor de duizendste keer,
  Dit is een Nederlandse website,op Nederlands grondgebied, betreffende Surinaams zaken.
  Deze site is speciaal opgericht, om mensen als jou, in de gaten te houden.
  Dus Nederlanders van Surinaamse afkomst mogen infiltreren, oeps, ik bedoel bemoeien, op z’n suri’s.

  Heb je ooit een suri-ned op die dinotrash.com site gespot?
  Heeft je baas nog steeds geen suri site voor jullie opgetuigd?

  Nee,hé, duidelijk geen vrijheid van meningsuiting:
  Monddood gemaakt,
  geïndoctrineerd,
  gebrainwasht,
  geprogrammeerd.

  btw de Nederlandse politiek is één van de saaiste ter wereld.
  Niet spannend, geen actie, geen moordenaars, geen Nasty-dingetjes.
  Alles loopt op rolletjes, begrijp je nu die interesse in Su, whahahahahahaha…..


  Maak melding

 40. African,

  Ik heb geen idee hoe lang jij niet in suri bent geweest, maar ik vermoed jarenlang niet.
  Suri stikt van de “witte” Nederlanders, dus je praat onzin.
  Je gaat je niet gedragen als die karoes, die vinden dat de Nederlanders het eiland hebben overgenomen.
  Jou kansen heb je laten liggen, kappen met die jaloerse opmerkingen.

  Terwijl de suri’s en de suri-neds ruzie maken, gaan de Nederlanders er met de “buit” vandoor…

  Zelfs bouta heeft alleen maar Ned adviseurs, die kosten 5x zoveel als die van der san, whahahaha.

  Wakker worden………..


  Maak melding

 41. Die achterlijke Melvin Bouva zegt dat er alleen blanken op stap waren tijdens de stille tocht…hij denkt toch niet dat Suriname alleen uit zwarten bestaan…typisch een leeghoofd met of zonder diploma


  Maak melding

 42. Donderdag 12 april 2012 om 10:21 uur, door Esmerald schrijft:

  Ik heb geen idee hoe lang jij niet in suri bent geweest, maar ik vermoed jarenlang niet.
  Suri stikt van de “witte” Nederlanders, dus je praat onzin.
  Je gaat je niet gedragen als die karoes, die vinden dat de Nederlanders het eiland hebben overgenomen.
  Jou kansen heb je laten liggen, kappen met die jaloerse opmerkingen.

  Afrikaanse Leeuw schrijft:

  Punt 1
  Denk niet te lang over hoe lang ik er niet ben geweest, anders raken je gedachten in de knoop en dan ben je nog verder van huis dan je nu bent.

  Punt 2
  Ik moedig het juist aan dat er meer nationaliteiten zich in Suriname vestigen, maar de Nederlanders die nu in Suriname wonen waren er niet in 1980 en gaan mee met wat hun regering in Holland en die bootvluchtelingen die zogenaamd anti Bouta zijn zeggen. Hollanders zijn te goed gelovig en laten zich zand in de ogen strooien. Ik heb alleen een andere en zeker nuchtere kijk over deze situatie. Inweze met alle respect kudde volk.

  Punt 3
  Het zijn geen karoes, maar antillianen “rascist” !!! En ja de Hollander heeft het zo een beetje op de eilanden overgenomen, maar daar moeten de antillianen slim gebruik van maken, zo niet blijf dom en krepeer.

  Het zelfde staat Suriname te wachten dat de Hollander in grote getalen zich zullen vestigen. Het zelfde geld ook voor de Brazilianen, Chinezen etc. die de overstap maken naar Suriname.

  Mijn visie
  Mijn visie is dat Surinamers die wij vandaag de dag kennen als Surinamer straks de minderheid zal worden in Suriname net als de Hollander in Holland die verlangd naar vroeger. Ik zie een Hollander, Braziliaan, Chinees of wat dan ook President(e) worden van Suriname. En dan nog zijn wij met z’n allen Surinamers ongeacht hoe lang jij je er heb gevestigd. Globalisering is niet meer te stoppen en maar goed ook.

  Verder bied Suriname nog steeds volop kansen aan een ieder die er zaken willen doen, omdat het een jong land is en nog steeds sterk ontwikkeld. Ik denk gezond commercieel en het woord jaloezie zul je nooit in mijn denkwijze en handelen doen treffen, want zo zit ik niet in mekaar net zo als gestoorde henkie beweerd dat ik ervoor ben dat er straks mensen vanwege hun andere denkbeeld en wijze vermoord moeten worden.

  Verder geloof ik namelijk in de goede beweeg redenen van de meeste mensen die zich straks in Suriname zullen vestigen of nu al hebben gevestigd.

  With God Speed.

  Mi E Tak Unu Gran Tangi.

  Vrede Op Aarde.


  Maak melding

 43. African,

  Het gedrag dat je hier vertoont noemen ze op zijn suri’s” two mofo gong”
  Elke reactie van jou is doordrenkt met haat tegen de Nederlanders en plots bedoel je wat anders.

  Je beledigd hiermee bewust of onbewust een deel van het Surinaams volk, de boeroes, en daarmee kom je aan mijn familie.
  En als ik mij niet vergis, heb jij ook “witjes” in je fam.
  Denk in het vervolg goed na over wat je hier uitkraait.

  Trouwens, de meeste stemmers zijn ook niet van de jaren 80, en de geremigreerd babyboomers en kids die nu in su wonen zijn ook niet van 80 maar 70.
  Jou argument slaat nergens op!

  Verder heb ik geen zin in dit kinderachtig “gehaal en getrek”.

  Denk niet wit, denk niet zwart, alleen maar met de kleur van je hart….etc..


  Maak melding

 44. Vrijdag 13 april 2012 om 11:41 uur, door Esmerald dombo,

  Als je goed bij de les bent dan lees je dat ik kritiek lever op de NL regering en types als gestoorde henkie en niet te vergeten landverraders als jij.

  Punt twee
  Ik noem Antillianen (die ik in mijn familie heb net zoals de Hollanders) geen karoes of zoals jij denkt dat Zulu een scheldwoord is, maar naar mijn mening ende rest vande wereld is het de trotse Z-Afrikaanse stam die tegen de kolonisator dapper hebben durven strijden.

  Zoals ik je reeds eerder heb verteld kijk naar de engelse film Zulu om jou domme brein te verschonen tot zover het nog kan en vervolgens lees hier onder domwicht en verdiep je wat meer in de Afrikaanse culturen voor je zo denigrerend spreekt over deze bevolkingsgroepen:

  Ivan van Sertema

  In a New York Times 1977 review of Van Sertima’s 1976 They Came Before Columbus, the archaeologist Glyn Daniel labeled Van Sertima’s work as “ignorant rubbish”, and concluded that the works of Van Sertima, and Barry Fell, whom he was also reviewing, “give us badly argued theories based on fantasies”. In 1981 Dean R. Snow, a professor of anthropology, wrote that Van Sertima “uses the now familiar technique of stringing together bits of carefully selected evidence, each surgically removed from the context that would give it a rational explanation”. Snow continued, “The findings of professional archaeologists and physical anthropologists are misrepresented so that they seem to support the [Van Sertima] hypothesis”.[12]

  In response to Daniel’s review, archeologist and engineer Dr. Clarence Weiant (1897-1986) wrote a letter to the New York Times supporting Van Sertima’s work. [13][14] Following his B.S. in anthropology in 1937 from Columbia University, Weiant worked in excavation of Olmec heads in Mexico in 1938[14], and then as an assistant archeologist in 1939 for the first National Geographic Society-Smithsonian Institution expedition to Tres Zapotes, Veracruz, where ceramics were discovered.[13] Weiant’s letter, published in May 1977 in the New York Times, asserted that Van Sertima’s work was “a summary of six or seven years of meticulous research based upon archeology, egyptology, African history, oceanography, astronomy, botany, rare Arabic and Chinese manuscripts, the letters and journals of early American explorers and the observations of physical anthropologists…As one who has been immersed in Mexican archeology for some forty years, I am thoroughly convinced of the soundness of Van Sertima’s conclusions.”[citation needed]

  In 1981, They Came Before Columbus received the “Clarence L. Holte Literary Prize”.[15] Sertima was inducted into the “Rutgers African-American Alumni Hall of Fame” in 2004.[16]

  Ivan van Sertema stierf 25 mei 2009 op 74 jarige leeftijd RIP.


  Maak melding

 45. Vrijdag 13 april 2012 om 11:41 uur, door Esmerald dombo,

  En net wat ik heb aangegeven, het is hollandse aanvulling die niet in de periode 80 aanwezig waren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.