Suriname’s controversiële amnestiewet aangenomen

118

PARAMARIBO, 5 apr – De amnestiewet van 1992 is definitief gewijzigd. Van het parlement mogen de drieëntwintig verdachten van de decembermoorden vrijuit. Het betreffende wetsvoorstel werd met meerderheid aangenomen. Het Nieuw Front stemde tegen. Coalitiepartners Bep en Nieuw Suriname stemden niet. Oppositielid Chandrikapersad Santokhi vraagt zich af wat het lot is van de wet.

Want, wat als de rechter bepaald dat de wet niet deugt? “Als de rechter de wet zal toetsen aan de grondwet en besluit dat de wet niet toegepast kan worden, mag men niet doorgaan de rechter zo publiekelijk te bespreken”, zei Santokhi. Dat is waar de hele behandeling van de wet op aankomt. Het strafproces rond de moorden is blootgelegd. Er is zelfs geïnsinueerd dat het een ‘politiek proces’ is.

Het komt wellicht tot toetsing als de wet wordt aangehaald in de rechtszaal. Dit dan om verdachten vrij te pleiten. Ook andere volprezen doelstellingen zullen niet haalbaar blijken.“Het is zeer droevig dat de gedachte leeft dat we tot verzoening kunnen komen met een wet. Argumenten blijken hier niet te tellen”, verzuchtte Guno Castelen (Nieuw Front/SPA). Een ander bezwaar is het gebrek aan overleg.

Vooral met de rechterlijke macht is er geen moment afgestemd. “Nu gaat de wet de rechtsgang dwarsbomen”, zei Ronald Venetiaan. Hij vindt het nonsens dat het staatshoofd koste wat kost een vonnis bespaard moet worden. “Alsof het de eerste president zou zijn met een veroordeling. Wat we als principe kennen, is dat een ieder gelijk is voor de wet. Dat heeft president Bouterse zelf beaamd”, aldus Venetiaan.

Bekijk ook:


118 REACTIES

 1. Suriname hoeft niet te luisteren naar naties die zelf rommel uit hun verleden moeten opruimen.

  Mochten deze naties vinden dat zij visums van Surinaamse parlementsleden zullen intrekken, dan moeten zij dat vooral doen. .

  Deze naties hebben een dubbele moraal en denken landen als Suriname met een piep kleine natie de les te kunnen voorlezen.

  Denk aan het bijbelsverhaal “David & Goliath, waar Suriname zich mag vergelijken met David die wint van Goliath.

  Deze naties met hun sinterkaasjes en zwarte pieten moeten zich diep schamen

  Ik hoop dat er een verzoeningsoffensief komt met Z-Afrika als vergelijking zodat men kan zeggen wat zij vinden en hun kracht tot vergeving kunnen tonen, want wat er vandaag de dag gebeurt is groter dan wat heeft plaats gevonden in de jaren 80 “De Decembermoorden”.

  Verder wens ik de nabestaanden sterkte, Godszegen en een voorspoedig toekomst in en buiten Suriname en dat zij de weg vinden die hun tot een beter weten en leven leid.

  God zij met President Delano Bouterse

  God zegen de Surinaamsebevolking in en buiten Suriname

  God zegen de vrienden van Suriname

  En

  God zegen Suriname


  Maak melding

 2. Het is officieel, Suriname is een achterlijke Derde Wereld bananenrepubliek waar het recht v.d. sterkste geldt en dat zeg ik uit volle overtuiging als iemand die de Surinaamse nationaliteit heeft.
  Ik schaam me diep dat dit heeft plaatsgevonden in Suriname want het is ronduit onrechtvaardig dat een stel moordenaars ongestraft wegkomen met zware misdaden zoals moord en marteling van 15 weerloze gevangengenomen mensen.


  Maak melding

 3. In tegenstelling tot velen, ben ik blij met deze aanname, omdat hiermede en is bevestigd dat Suriname zichzelf heeft gebombardeerd tot de Ultieme bananen republiek, en dat de Sur. regering en parlement hun ware bedoelingen en gezicht aan de wereld hebben getoond.
  Wat er nu rest is dat de Internationale gemeenschap bij voorkeur onder leiding van Brussel en Washington tot actie overgaan, ze hebben nu per slot van rekening de tools daarvoor in handen.
  Wederom een zwarte dag in de Surinaamse geschiedenis.


  Maak melding

 4. Misschien dat het nu overgetild kan worden naar het Internationaal Strafhof. Het kan nimmer de bedoeling zijn dat moordenaars vrij uit gaan als een poppenkast parlement er mee instemt.


  Maak melding

 5. 2x Keer vermoord voor het laatst op 4 april 2012.

  De advocaten John Baboeram, Kenneth Goncalves, Eddy Hoost en Harold Riedewald, de journalisten Bram Behr, Lesley Rahman, Jozef Slagveer en Frank Wijngaarde, vakbondsmannen Cyrrill Daal en Fred Derby, de universitair docenten Gerard Leckie en Sugrim Oemrawsingh, de soldaten Surendre Rambocus en Jiwansingh Sheombar, oud-minister André Kamperveen en zakenman Robby Sohansingh.

  Na mishandeling in Fort Zeelandia worden ze op één na vermoord.


  Maak melding

 6. Rashied Doekhie voor de Nederlandse tv: “Bouterse moet zijn werk afmaken. Voor het eerste in de Surinaamse geschiedenis staat de investeerders te trappelen. Het gaat Suriname economisch goed”.

  In welk dromenland leeft deze corrupte politicus. Laat hem dan een 2 investeerders noemen die in de afgelopen 2 jaar hebben toegezegd in Su te komen investeren. Het zoveelste Broodje Aap verhaal. Net als de 18.000 woningen. Suriname heeft ook zowel moreel als economisch met deze wet in zijn eigen voet geschoten….


  Maak melding

 7. “Nu gaat de wet de rechtsgang dwarsbomen”, zei Ronald Venetiaan.”

  Deze mensen van front toch ook, zo genant, zo achterlijk en moreel corrupt zijn.

  Vene gaat nogsteeds door zijn domme aanhang, ndom te houden.

  Vene ik heb nieuws voor je.

  De amnestiewet die front heeft aangenomen in 1992,heeft de rechtsgang al gedwarsboomd, jullie hebben met deze amnestie wet de grondwet al met de voeten betreden, want met deze wet heb je zelf bewerkstelligd dat er geen rechtszaak mag komen tegen de mensen die amnestie hebben gekregen, de zaken zouden nietontvankelijk verklaard worden.

  Aan jullie eigen artikelen in de amnestiewet is niet gerommeld die blijft netjes staan alleen de tijdsvak is veranderd en begint dus in 1980 ipv 1987.

  Wat er nu zal gebeuren, Brunswijk en Panka hebben totnutoe het gelijk aan hun zijde, de rechtszaak zal onmiddelijk moeten stoppen anders is de rechtbank zelf in overtreding, ze zullen een wet die is aangenomen door de DNA overtrden als ze nog verder gaan.

  Zoals ik al eerder heb gesteld, FRONT is de KUNU van de Surinaamse samenleving, alles en nogmaals alles wat verkeerd is gegaan hebben wij totnutoie aan front te danken, en ja het is begonnen met die hele staatsgreep van 1980, ook dat hebben we aan jullie front te danken.

  Volgende stap nu is dat de President deze aangepaste amnestiewet per direct tekent, naar niets en niemand hoeft men te luisteren, ze hebben toch allemaal andere belangen, hoe vaak heeft bijvoorbeeld Santokie het woordje BUITENLAND aangehaald, wat buitenland, het gaat om Suriname en het is een Surinaams probleem, geen buitenlands probleem. Maar blijkbaar moest hij zijn buitenlandse zetbazen laten zien dat hij hun belangen behartigt, want de belangen van de nabestaanden laat de fronters koud, het misbruik daarvan dachten ze beter van te kunnen worden, zoals niets van ze totnutoe is gelukt, zal dit ook niet lukken.

  De polarisatie die men in stand hield en wilt houden is het enige wat deze verdeeldheidspartijen (NPS, VHP & SPA)kunnen, meer hebben ze niet, dit is hun idiologie.

  Het zijn ook maar gewone etnische verdeekldheidspartijen.

  Suriname wordt wakker, laat je niet manupileren door deze verdeeldheidspartijen, het is hun belang dat het volk verdeeld blijft, zonder eenheid geen ontwikkeling.

  Amnestie is gegeven en zullen we in saamhorigheid verder moeten werken aan ontwikkeling van het land, in het belang van onze kinderen en kindskinderen.


  Maak melding

 8. We zijn nu in een andere fase beland dan de afgelopen dangen. Er zal een golf van discussie, meningen en hoe verder losbarsten, Ned heeft zijn maatregel al genomen, geen verrassing, ja en wat andere landen gaan doen dat moeten we afwachten. Dit alles ten nadele van Suriname. Had het volgens mij anders uitgepakt dan zou dat ook een hoop gedoe met zich meebrengen. Vervelend allemaal wij zitten hier , maar die mensen daar zullen het merken.


  Maak melding

 9. Nou, ik ben heel benieuwd wat dit voor gevolgen heeft, we wachten het maar af, lekker voor de nabestaanden van de slachtoffers zeg, hoe zullen die zich voelen?
  IK zou me vreselijk veraden voelen!


  Maak melding

 10. Dom,kortzichtig en voor buitenwereld lucht van corruptie om deze amnestiewet er doorheen te jassen!
  Leve de bananen republiek of Suriname waar outlaws de dienst uitmaken,en de meerderheid van de bevolking in witland leven voor hun bijstandsuitkering!


  Maak melding

 11. En Holland heeft de kern van alle gedonder voor maar liefst 60-jaren onder de vieze mat geschoven. Ik geef toe dat wij soms lijken op apen. 1 ding is zeker, “wij van dit land hangen echt niet in bomen”.


  Maak melding

 12. JUSTITIA PIETAS FIDES

  Het is tijd voor het Internationaal Strafhof in Den Haag voor Desire Bouterse en c.s.. Dat is de juiste instantie voor verdachten van misdrijven tegen de menselijkheid.


  Maak melding

 13. NU alles laten rusten, ook internationaal.

  Laat deze zaak over 100 jaar openbaren !!!!!!!!!!

  Veel landen hebben, in soort gelijke zaken, de zaak laten rusten.

  Surinamers hebben beters te doen !!!!!!!!!!

  Respect voor de kamer leden, God zegen u allen.


  Maak melding

 14. De krijgsraad kan deze wet onverbindend verklaren, zoals dat ook in andere landen gebeurd is. Landen als Argentinië, Peru, Chili en Cambodja, hebben de rechters de amnestiewetten ook ongeldig verklaard. Ze zijn in strijd met de grondwet en andere internationale verdragen. Wat daar kan, kan ook in Suriname. Eerlijk gezegd hoop ik op een buitenlandse militaire interventie. Bouta moet gewoon weg !


  Maak melding

 15. De aanname van deze wet doet mij terugdenken aan de bange dagen van 1980.Velen konden in die tijd niet meer slapen,eten en waren totaal overstuur.Ook ik was een van hen en zat om half vier in de nacht op balkon en zag minimaal 4 lijkwagen achter elkaar in de Zonnebloemstraat richting Mr.Lachmonstraat voorbijrijden.
  Ik heb toen goed begrepen dat men heel veel te verbergen had.


  Maak melding

 16. Het is zo’n verwerpelijk en slecht besluit, dat er maar één remedie is; helemaal kappen met dat land. Dat land functioneert nog bij de gratie van Nederlandse Hulp, dat natuurlijk eeuwig zal bestaan uit financiële hulp, want geld vangen zijn ze in afgestudeerd. Nee,Suriname, zo krijgen jullie NOOIT het respect waar jullie zo naar verlangen. Suriname kan je nu moeiteloos plaatsen in het rijtje van Zimbabwe, Syrië en Noord Korea. Ik hoop vurig dat Suriname kapot geboycot wordt door de Internationale gemeenschap. In ieder geval kunnen ze niet meer zeggen dat het aan “Holland” ligt.


  Maak melding

 17. Vanaf vandaag kleeft er ook bloed aan mijn handen,…vanaf heden heeft elke rechtgeaarde Surinamer waar ook ter wereld bloed aan zijn handen!!!

  Vanaf vandaag zijn wij allen schuldig aan ‘8 dec.


  Maak melding

 18. Ik feliciteer het Surinaamse volk en de geachte President van de onafhankelijke Republiek Suriname, Zijne Excellentie DDB, van harte met het aannemen door het Surinaamse Parlement van de Amnesty wet. Moge jullie een voorbeeld voor de wereld zijn, als een vergevings gezinde natie.


  Maak melding

 19. Politiek niet correct maar check http://www.geenstijl.nl

  André Misiekaba van de NDP maakte het nog bonter door te stellen dat het een politiek proces was, want Bouterse werd pas vervolgd toen hij president was. Nou en? Het waren ook politieke moorden, dus dat brengt het mooi in balans.

  Gefeliciteerd, Suriname, jullie zijn vanaf vandaag een onafhankelijke democratie. Middelvingers voor het buitenland, applaus. Succes met de internationale isolatie de komende jaren. Als ontwikkelingsland altijd een heerlijke positie. Het ga u goed, Suriname. Doei!


  Maak melding

 20. Het was ook niet anders te verwachten!! een ieder wier mee heeft gewerkt of ingestemd heeft met deze verschrikkelijke wet, zijn net zo goed schuldig aan alle moorden! Hen wens ik alle ziektes van de wereld toe! ook de hel in door een vuurzee heen!

  Dierbaren en nabestaanden, ik leef met jullie mee en heel veel sterkte!! Ik hoop nu nog op een wonder!!!!

  GOD ZIJ MET SURINAME


  Maak melding

 21. Het eenzijdig bedachte idee is nu een verzoeningscommissie / waarheidscommissie: wie heeft daar nog behoefte aan?

  En waarom zou het december strafproces een politiek proces zijn? Dat zou betekenen dat elk proces tegen een politicus als een politiek proces kan worden aangemerkt, en dus politici altijd maar vrijuit kunnen gaan. Terwijl het proces is aangespannen door nabestaanden en zonder buitenlandse inmenging is uitgevoerd.


  Maak melding

 22. Als er in een land van moord verdachte personen het volk zo ver krijgen dat het volk op hen stemt en hen aan de macht brengt. Dan vraag je je af of het volk misschien niet fout is geweest zo niet tja, dan hadden wij het ook kunnen bedenken dat zij de mach zouden (mis)bruiken om hun straat schoon te vegen.

  De vraag is of dit past binnen de democratie? Of moeten we allereerst ten rade gaan of de stemming ten tijde van de verkiezingen rechtmatig/demokratisch is geweest?. Daarover kunnen meningen verschillen! in een democratie moet ook het stem van de minderheden gehoord worden, klink en klaar maar dat is hier toch ook gebeurd zou je zeggen!

  Te ingewikkeld? maar mijn definitie van demokratie en bestuurscultuur is totaal anders en ik denk dat er meerdere Surinamers te vinden zijn die het met me eens zijn!! of niet ?

  Ik hoop dat er noch recht wordt gesproken in Suriname !!


  Maak melding

 23. Suriname heeft laten zien , dat zij baas is in eigen huis , met de aan-name van deze gewijzigde Amnestie-wet. Verder wordt in Suriname geen politiek proces gevoerd zoals in nederland , met de drugs proces tegen de DD Bouterse , De huidige president van de Republiek Suriname .


  Maak melding

 24. Wie nog denkt in Suriname in een vrij en democratisch land te wonen, loopt met oogkleppen op.

  De campagne die de NDP parlementsleden hebben gevoerd om het Surinaams parlement voor de amnestiewet te laten stemmen is van een onbenulligheid en stupiditeit, die je bij ontwikkelde mensen niet voor mogelijk houdt.

  Een duidelijker bewijs van de NDP en zijn coalitie-genoten van de arrogantie ten aanzien van de Surinaamse grondwet en internationale wetgeving inzake mensenrechten is nauwelijks denkbaar.

  Brunswijk zei dat hij niet kan toestaan dat er een vonnis komt tegen de president van het land.

  Om amnestie te verlenen voor de moord op vijftien personen, die van hun bed waren gehaald en eerst zijn gemarteld, vond Brunswijk niet zo principieel. Voor hem was Moiwana een struikelblok. Hij probeerde uit te leggen dat alle mensen gelijk zijn, maar de slachting in Moiwana wil hij berecht hebben.

  Deze kreupele vergelijking suggereert dat discussies en protesten geen zin meer hebben. Ze gaan gewoon door waarmee ze bezig zijn.

  Het geheel doet denken aan een totalitaire staat, waar het volk zogenaamd democratisch wordt bestuurd, maar in feite geen bliksem te vertellen heeft. Bovendien is een trein zonder remmen levensgevaarlijk.

  Vrijwel alle NEE-stemmers zijn oprechte Surinamers en democraten. Ze willen met iedereen en met elk land samenwerken om de rechtstaat overeind te houden. Maar niet binnen een dictatuur met een vertrapte grondwet en een van moord verdachte president met een prive-leger.

  Ze willen zich niet in slaap laten sussen door dezelfde geslepen anti-democraten, mensenrechten-schenders en waakhonden van Desi Bouterse.

  De aanname van de amnestiewet in het Surinaams parlement heeft veel overeenkomsten met de beroemde roman van George Orwell: ANIMAL FARM.

  De les die hieruit getrokken kan worden is dat het uiteindelijk anders afloopt dan de meeste mensen zich voorgesteld hadden: op tirannie !

  De varkens leggen steeds meer controles aan hen op, terwijl ze voor zichzelf voorrechten opeisen.

  Uiteindelijk is alles dat van de principes van Animal Farm overblijft de regel: “” Alle dieren zijn gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan andere. “”


  Maak melding

 25. Er is een einde gekomen aan de vakantieoord in dombo.
  die de gemeenschap heel veel geld heefd gekost.
  Mama zal een baantje in frankenstein gaan zoeken misschien geshikt of ongeschikt.
  Wie nog komentaar heeft vrede met u,en ga maar paaseieren zoeken.

  Groetjes


  Maak melding

 26. Ik heb liefst dat de decembermoorden vergeten worden en dat Suriname lekker bouwt aan hun toekomst maar dit had nooit ingediend mogen worden als wetsvoorstel. Het vertrouwen in de rechtstaat Suriname is hiermee geschonden en dat doet Suriname op internationaal vlak enorm slecht aan omdat de rechten van een mens simpelweg zijn geschonden. Een zwarte bladzijde kan toegevoegd worden. Over 100 jaar kijkt men hierop terug als de meest bespottelijke actie van het Surinaamse parlement. Hopelijk gaat de rechtsgang gewoon door en komt men tot een veroordeling.

  Er is 1 voordeel. Als deze wet zo makkelijk in te voeren valt dan is het waarschijnlijk ook zeer makkelijk om deze wet te schrappen! Ik wacht op de volgende solide parlement (de jongere generatie blijkbaar) die deze wet ongedaan maakt en dat alsnog de moordenaars vervolgd worden.


  Maak melding

 27. Sorry, maar met jullie Surinamers gaat het nooit wat worden. Hartstikke Corrupt en Idioot! Lekker voor jullie, jullie wilden toch Bouterse? Domme business deals met andere landen en dit soort onzin… Ik denk dat jullie van Suriname een paradijs moeten maken voor drugsdealers, moordenaars en alle andere criminelen. Misschien ook een legaal land voor in en export van drugs.


  Maak melding

 28. Dit is het meest onfatsoenlijke wet die door onze parlement ooit is aangenomen.Een wet die gedragen wordt door drogredenen,list,misleiding en geproduceerd door de meest incapabele leden die een samenleving kan voort brengen.Palu en paal en sakimin.Dhookie en misiekaka.

  Cobie.


  Maak melding

 29. Hety SP Tweede Kamerlid Harry van Bommel gaat tijdens een vergadering deze week van de commissie Buitenlandse Zaken een poging wagen om de Nederlandse regering te bewegen documenten openbaar te maken over de bemoeienis van het Nederland in Suriname in de tachtiger jaren.

  Het Kamerlid vindt het van groot belang dat de documenten vrijgegeven worden, zodat de betrokkenheid van Nederland voor eens en altijd duidelijk wordt. Van Bommel zegt ex-president Ronald Venetiaan volledig te ondersteunen in zijn stelling dat Nederland onder druk gezet moet worden om alle informatie rondom zijn bemoeienis in Suriname in de tachtiger jaren, die nu nog geheim wordt gehouden, vrij te geven.

  Van Bommel doet zijn uitlatingen in een vraaggesprek met een journalist van De Ware Tijd in Nederland.

  Van Bommel zegt deze zaak reeds eerder onder de aandacht van de Nederlandse regering te hebben gebracht. ‘Mij is duidelijk gemaakt dat de documenten geheim blijven en voorlopig niet openbaar gemaakt kunnen worden.’ Nederland heeft vorig jaar per wet vastgesteld dat de coupdocumenten tot en met 2060 geheim blijven. Van Bommel hoopt nu de commissie Buitenlandse Zaken zover te krijgen dat ze als commissie vragen naar de openbaarmaking van de documenten.

  Assembleelid Rabin Parmessar (Mega Combinatie/ NDP) is van mening dat Nederland geen andere keus heeft dan de archieven openbaar te maken. ‘Wij willen openbaarheid en transparantie en iedereen wil weten wat de rol en invloed van Nederland in de verschillende perioden in de recente geschiedenis is geweest.’ Nederland houdt om eigen belang de archieven gesloten. Van Surinaamse zijde hebben we niets te verbergen en alles houden we open en transparant. Waarom doet Nederland dat niet.’ Parmessar vindt dat Nederland betrokkenheid heeft gehad bij diverse zaken en daarom geen openheid van zaken wil geven.

  De Amnestiewet komt ook aan de orde tijdens de vergadering van de commissie Buitenlandse Zaken. Hij vindt dat de voorgestelde wijzigingen in de Amnestiewet haaks staan op de rechtstaat Suriname. Hoewel het een binnenlandse aangelegenheid van Suriname is, acht van Bommel het toch van belang dat in het kader van de rechtspraak en de rechtstaat Suriname, de zaak aan de orde komt in de commissie.

  April 2, 2012


  Maak melding

 30. Woorden schieten mij tekort . Met welk gevoel moet je dit bericht lezen ? Boosheid, Frustratie, schaamte, verbijstering….en zo zou je door kunnen gaan !!! Suriname is als Democratische rechtsstaat heel diep gezonken….dieper dan de 11 kilometers die James Cameron
  volbracht naar de Marianetrog in de Grote oceaan. Maar Suriname is niet alleen op de wereld .Ik kijk uit naar Internationale sancties en tegenmaatregelen die genomen zullen worden ,omdat het aannemen van deze wet niet zonder gevolgen kan blijven.Het kan absoluut niet zo zijn dat wij weer gewoon over gaan tot de orde van de dag alsof er niks gebeurd is.


  Maak melding

 31. Precies datgene gebeurd wat ik al jaren geleden heb voorspeld. Met het aannemen van deze wet zal er na wat gekef en georakel eindelijk rust in Suriname komen. Suriname toont een dapper land te zijn en zich niets van het buitenland aan te trekken. Dit is weer een stap verder in de richting van de definitieve ontmanteling van het postkoloniaal syndroom.


  Maak melding

 32. Donker!

  Een donkere dag in donker Suriname. Politiek is verworden tot een machtsspel waar normen en waarden zwaar verwaarloosd worden. Politiek Suriname is dood.


  Maak melding

 33. En daarmee is de ondergang van Bouterse definitief ingezet. Slechts zij die zich tegoed doen aan zijn uitwerpselen houden vol, dat de president van Suriname niet aan MASSAMOORD schuldig is.


  Maak melding

 34. Deze zelfde Doekhie heeft destijds klappen uitgedeeld gekregen van die zelfde bouta en nu is hij zijn hielelikker geworden!!! die flikker!!

  Allen wens ik de ergste!!! Mag eingelijk niet maar ik doe het toch!!! Stelletje hufters!!


  Maak melding

 35. Rashied Doekhie bedoeld natuurlijk de investeerders uit de binnenlanden van Colombia en Venezuela staan te trappelen om hun grondgebied uit te breiden en hun laboratoria op te zetten in Suriname.


  Maak melding

 36. Iedereen die van mening is dat God Bouterse moet zegenen is oneerlijk. God is echter eerlijk en zal daarom Bouterse straffen. Straft God Bouterse niet, maar zegent Hij hem integendeel rijkelijk, dan zou ik alle Surinamers willen aanraden zich precies zo te gedragen als Bouterse: “vermoord medemensen als ze je dwarsbomen, zorg er daarna wel voor dat je amnestie krijgt”. Met zoveel mensen in Suriname die God’s zegen verdienen zal Suriname heel snel het land worden waar God met het meeste plezier naar kijkt.


  Maak melding

 37. Dit hadden ze allang moeten aanpakken, maar de wereld en vooral het westen is hypocriet als het gaat om gerechtigheid, daarom heeft deze regering mijn steun.

  Suriname zit allang. Niet meer te wachten op het zogenaamde rechtvaardige hulp van Nederland dat al ongeveer 30 jaar duurt.

  Kijk wat er met Gaddafi is gebeurt ! Alleen maar om eigen en olie belang treed het westen op.

  Kijk naar Syrie waar meer dan 10.000 mensen zijn omgekomen door zinloos geweld van beide kanten.

  Kijk naar Z-Afrika het verzoeningsproces waar vele blanke moordenaars vrijuit zijn gegaan.

  En niet te vergeten de Slavernij Nederland Suriname ! Nederland met zijn dubbele moraal.

  Wat Rutte zijn uitspraken betreft “Suriname zal het merken” !

  Rutte Suriname merkt het al 30 jaar en om niet te vergeten Suriname merkt het al 300 jaar.

  We hebben jullie niet meer nodig, maar jullie zullen ons nodig hebben.

  Suriname zoekt geen problemen, maar als men problemen wilt met Suriname dan zeg ik:

  Kolonialisme is voorbij en in Suriname en zeker ook in Nederland zijn wij waakzaam.

  Een waarschuwing aan diegenen die denken ons de les voor te lezen.

  GrongTapu Takru !!!

  Vrede op aarde.


  Maak melding

 38. De moord-misdaadvloek heerst nu over dit land, met deze wet. Oliedomme aanhangers beginnen maar voorbereidingen te treffen voor wat komen gaat.Rust vrede en voorspoed zoals gepredikt voor de zich grof betalende vals ndp apostel op de tv zal het tegendeel verworden. Misikeba is al door de mand gevallen, alsook Bouva. Welkom in Suribabwe. Land geregeerd door wetverachtende warlords. Binnen een half jaar barst de bom.


  Maak melding

 39. Ik zei: ‘vermoord medemensen als ze je dwarsbomen’, dat is niet goed uitgedrukt, het moest zijn ‘vermoord medemensen als je slechts een vaag vermoeden hebt dat ze je willen dwarsbomen’.


  Maak melding

 40. Helaas realiseert men zich in Suriname niet waar de aanname van deze wet in de toekomst toe zal leiden. Polarisatie viert nu al hoogtij. De verdeeldheid bij het volk is al heel groot, al zegt men anders te weten. Aanname van deze wet is een flagrante schending van de grondwet. De finale nekslag voor de rechtsstaat Suriname.


  Maak melding

 41. Jullie praten zo negatief over suriname! Ik vraag me dan af waarom bemoei je jezelf met surinaams nieuws? En als suriname beter gaat worden door bouta natuurlijk. Gaan jullie als eerst terug willen naar sutiname. Ik zeg tog op dit forum zijn alleen maar nederlanders lid. Deze mensen zijn niet helemaal lekker!

  Ik weet 1000000% zeker dat ik veel dislikes ga krijgen!


  Maak melding

 42. VIRAGO 535: “Proficiat Suriname!! We kunnen verder!
  eindelijk!!!!!!! Hup hup BOUTA!

  Beste Viagro: leg eens uit waarmee ‘we’ verder kunnen dan?


  Maak melding

 43. De reactie op het net liegen er niet om over deze misselijke amnestie wet.ik zelf vindt deze reactie een goeie, Eh… hallo,dit is Suriname.Had iemand iets anders verwacht dan? Suriname wordt net zo gerund als Afrikaanse landen,door mannen die dom, ijdel, wreed en grillig zijn.


  Maak melding

 44. Zg.,NedSuries bek houden,ga lekker met je |\Nederlandse regerering bemoeien met Wilders aan het hoofd.Jullie die Sureiname vergruisen hebben niets te vertellen hier,maar bemoeien met een land waar jullie van kotsen das lekker makkelijk he.
  Gefeliciteerd Suriname en de Surinaamse bevolking met deze beslissing,laat de vergruisde zg Ned.?/Suries.maar praten of typen .

  Afrikaanse Leeuw,helemaal mee eens.


  Maak melding

 45. Hieruit kan ik alleen maar concluderen dat Bouterse de moorden daad werkelijk heeft gepleegd. Dat wat hij altijd alleen maar heeft ontkend. Hiermee geeft hij toe dat hij de moordenaar is.
  Domme sukkel!!!


  Maak melding

 46. Het lot van alle moordenaars, moordenaarsgezinden en aanhangers zal zijn eeuwige verdoemenis. Kijk maar in Afrika en andere delen van deze wereld. Zij allen en hun nageslacht zijn verdoemden van geest. Overal waar zij gaan,staan en zijn is er verdoemenis, donkerheid en duisternis. De leugen regeert, naast trots en ijdelheid. Kritiek mag niet baten, tegenstanders worden vermoord en gemarteld. Maar wat deze moordenaars en gezinden te wachten staat is onbeschrijfelijk voor woorden in het hiernamaals.


  Maak melding

 47. Surinaamse mensen hebben altijd een grote mond als suriname word aangevallen, als men hier kritiek op heeft. ze denken dat ze het goed voor elkaar hebben in hun land, echter is dit slechts een illusie die zij zich voordoen omdat slechts 10% van de bevolking ooit in een ander land is geweest dan suriname. zij zien niet in hoeveel zij achterlopen op deze globe mbt ontwikkelingen en dan nog stoere praatjes dat het zowel politiek geziens dan wel econimisch gezien goed gaat. welke politiek???, welke economie??? hebben ze het over.

  Een land waar men geen afspraken nakomt, een land met een lakse houding, een land met een grote mond, een land met crimenele hoge cijfers, een land die zich denkt een ander te slim af te zijn door hem te kleineren, een land enz…. Ik ben er ook geboren en blij dat ik er niet meer woon. Schande schande schande!!!!!!


  Maak melding

 48. YES MAN: wie bepaald in SU,die echte surinamerssssssss
  en geen aardappel vretersssssssss,,,of slaafjes van NL..
  oo oo wat zielig,want su vergaat om een paar slachtoffer
  wat jammer zeg…tje potie overloperssss…..ik zie de minnetje al red caps……….
  CITY OF SMILE


  Maak melding

 49. Suriname, verloren land. Hoe kan het dat dezelfde mensen die na meer dan 100 jaar van Nederland nog een schadevergoeding eisen voor gepleegde wandaden, nu de ‘eigen’ mensen amnestie verlenen voor de decembermoorden. Onbegrijpelijk. Ik ben erg verdrietig dat dit heeft kunnen gebeuren.


  Maak melding

 50. Gaan we nu pas klagen over een amnestie wet??? deze bullshit is toch allang begonnen toen het surinaamse volk een drugsdealer en moordenaar aan de macht wou laten komen.en nu huilen wie zoekt die vind die krijgt ook bouta krijgt nobody is untouchable als zelf khadaffi een kogel heeft gekregen zal bouta zijn straf ook wel krijgen


  Maak melding

 51. Kan niet anders concluderen dat de NDP niet zo groot vertrouwen in hun leider hebben.M.a.w. ze voelen aan hun water dat hij 30 jaar de boel heeft voorgelogen. Anders heb je geen amnestie nodig m.i.
  Bouterse zal indien hij zijn handtekening plaatst onder de nieuwe wet gelijktijdig schuldbekennen v.w.b. moord en misdrijven tegen de menselijkheid.


  Maak melding

 52. Stuur de DEA uit amerika direct naar su want cocaine will be surinam s next cup of coffee, arresteren deze boolers.En als ze willen stuur de CIA gelijk maar om bouta te arresteren


  Maak melding

 53. Was wel te verwachten in zo,n schurkenstaat, waar constant mensenrechtenschendingen plaats vinden, maar het is allemaal nog niet gebeurd, gelukkig bestaat er nog een Internatonaal straf hof, waar deze moordenaars wel gestraft zullen worden, en ben net als wat de PVV voorsteld voorstander van een reisverbod naar europa en alle andere Schengen landen, voor al die parlemenmtariers die voor die wet gestemd hebben, isoleren moet je deze corrupte paarse bende met al hun moordenaars in hun midden.


  Maak melding

 54. Donderdag 5 april 2012 om 15:45 uur, door determinist zwarte/blanke piet landverrader,

  Laat maar komen !!!

  Hier is het begin van de werkelijke waarheid. Mocht men het in zijn hoofd halen dat er iets met Suriname moet gaan gebeuren, dan zal ik mijn mond open doen over een bepaalde gebeurtenis.

  Voor diegene die weten waar ik het over heb, die ik pas geleden nog een deel hierover heb door gegeven weten hoe hypocriet de zogenaamde rechtvaardigen zijn (diegene die tegen de amnestie zijn).

  Geloof me jullie willen niet weten.

  Ik wacht het moment af.


  Maak melding

 55. @rohit gebruik jij crack en leer eerst normaal nederlands te schrijven voor je een reactie geeft booler.
  Wie willen dan allemaal terug naar suriname???ik denk niemand sucker niet als er een moordenaar aan de mach zit crack addict


  Maak melding

 56. @R!@0 begin eerst normaal te leren schrijven anders nemen mensen je niet serieus en denken ze dat je aan de crack zit.Je reactie laat al zien dat je waarschijnlijk nooit een opleiding hebt gevolgd.Jouw boeit die paar moorden niet???en als het je broer,jevader,je oom of opa was geweest kankerhond


  Maak melding

 57. Amnestie is voor hen die schuldig zijn. Al dat domme DNP volk dat nu staat te juichen heeft nog minder moraal dan de keutel van een kakkerlak.


  Maak melding

 58. @ Manke Nelis

  Kleine jodeljongen waarom zing je niet
  Zeg mij toch eens waarom jij het dal verliet
  Lonken jou de lichten van de stad zo aan
  Ben je daarom uit je dorp gegaan

  Brunswijk is zeker de kleine jodeljongen?
  😆 😆 😆


  Maak melding

 59. Dit is een historische dag voor Suriname. Suriname laat zien dat het in vrede verder wil en geen werktuig meer wil zijn van duistere krachten uit het buitenland. De Surinamers gaan voor verzoening en vrede en dat is een keerpunt in de Surinaamse geschiedenis. Deze amnestie zal de saamhorigheid in Suriname versterken en de mekkerende Calimerostanen dienen te gaan beseffen dat hun bemoeienissen totaal geen effect zullen sorteren. Hun rol is nu uitgespeeld. Suriname is een moedig land en daar heeft het altijd aan geschort. Suriname kan nu verder, in rust en vrede.


  Maak melding

 60. Tallie= Suriname wil geheim dossier Nederland inzien

  Het is het dossier van Nederland en niet van Suriname dus zeg maar ook tegen de Surinamers dat zij niet moeten bemoeien met Nederland.
  Hoe kan jij zijn.


  Maak melding

 61. Bericht aan redactie van Waterkant . URGENT !

  Moderator, er zijn nu 2 personen onder de naam michael actief op het forum, hetgeen veel verwarring schept.

  michael met kleine letters is de enige echte michael.

  Michael met een hoofdletter M is een ghostwriter !

  Ik wil hiermee mijn mede-forumleden op attenderen dat het bericht van 12.19 en beginnende met “”Wie nog denkt in Suriname in een vrij en democratisch land te wonen, loopt met oogkleppen op “” de enige echte reactie van michael is.

  Verzoek aan de moderator om in te grijpen en de naam Michael (met hoofdletter M) niet meer toe te staan.

  Hartelijk dank.


  Maak melding

 62. Eens wan swit’ kondre, nu een verloederde, wetteloze cowboytown! Tot spot van de hele beschaafde wereld.

  Wees daar maar trots op!


  Maak melding

 63. Nu kunnen we een kleine verandering aanbrengen in het laatst afgekeurde geschiedenisboekje. In plaats van ‘BOUTERSE MOORDENAAR’ op de foto, zetten we er nu op ‘BOUTERSE NIET BEWEZEN MOORDENAAR, MET AMNESTIE’. Dat bespaard geld en moeite, want we kunnen het afgekeurde boekje alsnog gebruiken. Soentik (directeur van onderwijs) krijgt ook amnestie en zijn baantje terug.


  Maak melding

 64. Trouwens hoezo, controversieel, this was long overdue.

  in 1998 hebben nabestaanden zelf om gevraagd, ze wilden waarheidsbevinding en daarna amnestie. Sommigen wilden bloed zien en de grootste volksleider van Suriname politiek elimineren.

  Ik krijg van onderstaande niet genoeg, de Amerikanen weten tenminste wat het woordje democratie betekend.

  ——————————————–

  Amerikanen respecteren Amnestiewetswijziging
  Thursday 5 April
  PARAMARIBO- De Amerikaanse regering respecteert de wijziging aangaande de Amnestiewet die gisteren is goedgekeurd door het Surinaamse parlement. Washington ziet de aanname als een Surinaamse aangelegenheid, meldt de Amerikaanse ambassade vanmiddag aan GFC Nieuws.

  Echter benadrukt ze de importantie van de scheiding der machten, de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht evenals de berechting van mensenrechtenschenders. Dit is noodzakelijk voor de democratie. De politiek zou in dat proces niet mogen interveniëren.

  In de verklaring meldt de ambassade verder, dat ze ervan uitgaat dat het lopende rechtsproces ongestoord verder kan gaan.

  De officiële verklaring in het Engels is als volgt:

  Statement on Amnesty Legislation

  With respect to the recent amnesty legislation passed by Suriname’s National Assembly, the United States believes strongly that respect for the rule of law and the independence of the judiciary are fundamental pillars of any democratic system, and judicial proceedings should be free of political interference. The separation of the executive, legislative, and judicial branches, and the protection of their independence, are critical components of democratic governance.

  Although the exact process followed to ensure both accountability and reconciliation is a domestic political issue, the United States underscores the importance of accountability for past human rights violations, regardless of the perpetrator or alleged perpetrator.

  The United States is encouraged that it appears that this legislation will not prevent the current “December 8” trial from moving forward unimpeded in accordance with the principle of judicial independence.


  Maak melding

 65. beste surinaamers dat kan niet dit mag niet wat gaan we er aan doen ik denk dat je bouta maar moeten dood schieten en dan ons zelf amnestie geven ha ha haaaa


  Maak melding

 66. zonder gerechtigheid is een zaak nooit afgelopen !!! … dit is misbruik van amnestie … sommigen zeggen “we kunnen nu verder” , verder met wat ??? misbruik maken van de surinaamse bevolking ??


  Maak melding

 67. Beste henk Molenaar,

  We kunnen verder zonder om bij elke verkiezingen propaganda leed beelden te zien;brengt negatieve stemdenken teweeg…zoals de bedoeling was!!!

  De Nabestaanden kunnen verder!!

  Zij die vol haat en wrok zitten krijgen een vorm van genoegdoening met het Vonnis!!!
  De waarheidscommissie zorgt ervoor dat de “werkelijke waarheid”boven water komt!

  Voor zij die Amnestie democratisch kregen,krijgen berouw en zelfreflextie en rust!

  Ik vindt het een persoonlijke grote schande dat “op het leed der nabestaanden” 15 jaar lang(vene)propaganda maakte!Dat is opportunistisch en Immoreel!

  Nu kunnen Suriname(regering en team) en diens decemberkwestie Nabestaanden verder !
  Vrede zij met u allen!

  Dat bedoel ik henk!


  Maak melding

 68. @konjo

  Jouw Calimerostaans klinkt nogal onbeschaafd. Woorden als kankerhond gebruiken getuigt niet echt van een intellectuele ontwikkeling. Ik snap wel dat je teleurgesteld bent maar je hoeft niet zoveel moeite te doen om te bewijzen dat je ook nog het IQ hebt van een zwakbegaafde. We hebben al genoeg figuren als jij op dit forum. Hopelijk is mijn Calimerostaans begrijpelijk voor je. Zo niet, dan is een dikke van Dalen voor weinig geld te koop.

  En nog iets beste Konjo. Ook in het Calimerostaans is het gebruikelijk om na een komma of punt een spatie te plaatsen. Verder dient elke nieuwe zin met een hoofdletter te beginnen en mach is een natuurkundige eenheid voor de geluidssnelheid. Je bedoelde vast “macht”. Deze schrijfvaardigheden leer je overigens al op de lagere school.


  Maak melding

 69. Ik wil Suriname condoleren met een stelletje ” Bouta kontkruipers”.

  Lang leve de “bananen” republiek. Suriname zal oogsten wat het zelf gezaaid heeft. De toekomst gaat het uitwijzen. De jeugd heeft een goed voorbeeld aan de leiders:
  – Desi Delano Bouterse: moordenaar-drugsdealer-president, wat een carrière?
  – Ronny Brunswijk: cokedealer- aartsvijand Bouterse-Brada van Bouta
  – Paul Somohardjo: kontenlikker-fraudeur 1e klas- kinderverkrachter- mattie van Bouta.

  Beste Surinamers, wake up en laat uw stem horen. We verdienen dit stelletje bandieten niet. Waar gaat het heen met Suriname?

  Romeo


  Maak melding

 70. Amerikanen respecteren Amnestiewetswijziging
  Thursday 5 April
  PARAMARIBO- De Amerikaanse regering respecteert de wijziging aangaande de Amnestiewet die gisteren is goedgekeurd door het Surinaamse parlement. Washington ziet de aanname als een Surinaamse aangelegenheid, meldt de Amerikaanse ambassade vanmiddag aan GFC Nieuws.
  Echter benadrukt ze de importantie van de scheiding der machten, de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht evenals de berechting van mensenrechtenschenders. Dit is noodzakelijk voor de democratie. De politiek zou in dat proces niet mogen interveniëren.
  In de verklaring meldt de ambassade verder, dat ze ervan uitgaat dat het lopende rechtsproces ongestoord verder kan gaan.
  De officiële verklaring is als volgt:
  Met betrekking tot de recente amnestie wetgeving die door de Surinaamse Nationale Assemblee is aangenomen, geloven de Verenigde Staten van Amerika er sterk in dat respect voor de rechtstaat en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht fundamentele pijlers zijn van elk democratisch systeem, en dat gerechtelijke procedures vrij moeten zijn van politieke inmenging.
  De scheiding van de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht en de bescherming van hun onafhankelijkheid zijn kritieke onderdelen van democratisch bestuur. Hoewel het juiste proces is gevolgd om zowel verantwoordelijkheidsplicht als verzoening te garanderen als zijnde binnenlandse politieke kwesties, onderstrepen de Verenigde Staten het belang van verantwoordelijkheidsplicht voor schending van mensen rechten in het verleden ongeacht de dader of vermeende dader.
  De Verenigde Staten zijn bemoedigd dat het schijnt dat deze wetgeving de huidige ‘8 december’ zitting niet zal tegenhouden om ongehinderd voortgang te vinden overeenkomstig het beginsel van rechterlijke onafhankelijkheid.


  Maak melding

 71. Konjo bomama?
  Wat willen deze redimusu’s dan wel wanneer cruciale en ontlastende verklaringen voor wel 60 jaar gedokt worden door de vroegere kolonisator? Over welk eerlijk proces hebben wij het? Zoekt en gij zult vinden zal ik maar zeggen.


  Maak melding

 72. Erger dan de NSB’ers tijdens de 2e WO
  Schaam je Surinamers,in het bijzonder de initiatief nemers,schaam je!voor dertig zilverlingen,in dit geval dertig goudentanden,hebben jullie dit Godgegeven land verkwanseld aan leugenaars dieven en Moordenaars kun je de nabestanden nog in de ogen kijken?kunnen jullie je eigen kinderen nog in de ogen kijken?kunnen jullie je moeder nog in de ogen kijken?NOOIT MEER zal ik Surinamer heten NOOIT MEER zal ik de schaduw van de Surinaamse boom als een wereldgrote parasol beschouwen
  Waar is het respect en mededogen van de Surinaamse mens gebleven? waar is onze groot zijn in sakafasi gebleven? Oh mijn God wat is er met ons gebeurd?.
  Ik schaam me dood,ik schaam me dood,ik schaam me dood.


  Maak melding

 73. Donderdag 5 april 2012 om 18:02 uur, door Afrikaanse Leeuw

  Donderdag 5 april 2012 om 15:45 uur, door determinist zwarte/blanke piet landverrader,

  Laat maar komen !!!

  Ik ben er onderhand al achter gekomen dat jij afrikaanse leeuw het iq hebt van een goudvis en jij lult zoveel bullshit dat je zelf niet weet wat je allemaal zegt.De Determinist eindigt met het hiernamaals dus met andere woorden afrikaanse welp als hij dood gaat zal hij zijn straf van god krijgen.Maar what the fuck is jouw bullshit reactie full with crap op zijn bericht???het gaat niet eens een klein beetje waar hij het over heeft.Je laat alleen maar zien dat je kk debiel bent en nergens wat over weet mensen kunnen jouw beter negeren.Met je afrikaanse versie van hippie tories kk op booler


  Maak melding

 74. Veel suri/neds die tegen goedkeuring van de amnestiewe zijn ,misbruiken hun recht om hun vrije mening daarover te geven om Suriname en het Surinaamse bevolking te besmeuren en te beledigen. Waarom gaan jullie niet naar een nederlandse site zoals bv geenstijl waar jullie verder jullie gal kunnen uitspuigen over Suriname en waarbij jullie veel steun zullen krijgen van de witte nederlanders. “Jullie houden niet van Su maar Su houdt ook niet van jullie dus “oprutten” “


  Maak melding

 75. Brunswijk, je hebt je eigen ruiten ingeslagen voor een half miljoen US$. Als Nieuw Front aan de macht komt, gaan ze niet allen de amnestiewet terugdraaien , maar ook die van jou afpakken en je laten ophalen door US/NED. mariniers.


  Maak melding

 76. als nederl. voet bij stuk houdt,dan zal het hele reis lustige boeven bende moordenaars kneckten zeer teleurgesteld zijn in het rechstreeks vliegen van en naar a’dam-parbo.

  jammer dat zij een diplomatiek paspoort hebben,anders kon je wel lachen..


  Maak melding

 77. Alles gelezen toch een ezel gebleven!
  Is een gezegde.
  Begreep wel waar ’t op sloeg maar nu weet ik ’t zeker als je voor deze regering hebt gekozen dan kun je zoiets verwachten en dat zijn er dus niet weinig in Suriname.
  Heel erg jammer voor de nabestaanden.
  Gelukkig deed de duivel niet mee aan de verkiezingen in Suriname anders hadden ze hem als president gekozen.


  Maak melding

 78. Met het aannemen van de Amnestiewet door een meerderheid van de Nationale Assemblee, dus ook een meerderheid van het Surinaamse Volk, maakt deze meerderheid zich indirect mede schuldig aan de ergste misdaad die ooit in Suriname gepleegd werd, namelijk een misdaad tegen de menselijkheid, anders kan ik het dus niet zien. Ik vind dat de rechtszaak gewoon door moet gaan en dat de rechters tot een uitspraak dienen te komen. Wordt Bouta veroordeeld dan zou het het Surinaamse Volk sieren als het een afzettingsprocedure tegen de President zou beginnen. Het is natuurlijk te zot voor woorden dat de President van een land zijn eigen veroordeling die er ongetwijfeld toch gaat komen op welke wijze dan ook de dans kan ontspringen door deze omstreden wet af te kondigen!


  Maak melding

 79. Nu de ex-JC’ers zijn verworden tot eigen troepen kunnen die alvast worden uitgehoord, ten einde een beeld te krijgen die dubieuse rol van het hoge noorden.
  Dat kan een gezellige boel worden. Ook t.a.v. het aandeel van sommige VHP’ers.


  Maak melding

 80. Beste Konjo:

  mij valt het op dat alle NDP groupies zoals een @R!@0 praten, schrijven en redeneren alsof ze of onder de dope zitten of geen enkele opleiding hebben genoten. En waarschijnlijk beiden.


  Maak melding

 81. allemaal ongeschoolde lui die achter een moordenaar aanhollen.In welke beschaafde natie staat een moordenaar aan het bewind. Schande


  Maak melding

 82. Middels de aanpassing van voornoemde wet steken de
  CRIMINELEN in Suriname de middelvinger op naar de
  wereldgemeenschap en dat zal zo te lezen niet zonder
  consequenties blijven.

  Men stelt zelf voor om het reizen van de frequent flyer,
  El Somo de Oportunista aan banden te leggen.
  Nu heeft hij echt een probleem met zijn achterban (La Mina) die maar op hem wacht in de lobby van
  kartika plaza jakarta indonesia.


  Maak melding

 83. Hhahahhaa wat een slimme manier op vrede te bewerkstelligen Hhahahahaaaa.
  Dit heeft niets te maken met vrede, dit heeft te maken met lafheid. Straks is ook de rol van jou massamoordenaar president uitgespeeld hij is bezig zijn eigen graf te graven.
  Hoogmoed komt voor de val.Ik ben benieuwd hoe die 28 landverraders straks naar Europa zullen afreizen als ze allemaal op een Europese zwarte lijst komen te staan.


  Maak melding

 84. In Suriname is op 10 april een actie gepland tegen de amnestiewet. Wij als Surinaamse Nederlanders moeten ook z’n actie organiseren.Mozeshuis doe iets wij kunnen niet stil blijven.


  Maak melding

 85. En veel suri/suris die tegen ded amnestiewet zijn durven en kunnen hun vrije mening niet uiten in Republica del Banana Suribabwe want anders zijn ze in het gunstigste geval hun baan of vergunning kwijt, in het ergste geval worden ze ergens op de bodem van de surinamerivier gevonden, of ze krijgen een onverklaarbaar ongeluk.


  Maak melding

 86. @KONJO:Neem de postings van dat ding die zich Anna_z noemt en c.s. maar met een korreltje zout.
  Bij gebrek aan valide argumente halen ze hun stokpaardjes als slavernij, kolonialisme van stal en hebben ze opeens de ambitie om voor leraresje ned. taal te spelen.
  Ik plaats ze onder de categorie “Bruado di tera”.


  Maak melding

 87. Eindelijk komt er een brug over de rivier zodat de mensen
  hun lekkere sinaasappel kunnen vervoeren inplaats met kleine bootjes.
  En nu het slopen van de gebouwen.

  Groetjes voor iedereen op dit forum en een vrolijk pasen.


  Maak melding

 88. Beste Kondremangs,
  @Paraman, binnekort ga JIJ ook voor de bijl vanwege Moiwana!!!!!!
  Mind my words….
  TIME WILL TELL, Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 89. Surinamers zijn door alle ellende vechters geworden …ik ben erg trots op ze dat ze zich niet laten bang maken,maar gewoon doen wat ze goed vinden.

  De amnestie wet is goedgekeurd en dat is goed…..eindelijk is de stem van de surinamer belangrijker dan de noodkreet van een paar machtige mensen in het buitenland,want een groot deel van de Surinaamse bevolking had Bouterse al amnestie gegeven


  Maak melding

 90. @Donderdag 5 april 2012 om 19:55 uur, door Afu Sensie

  -1- Je begrijpt duidelijk geen Fuck van het wat en waarom van de Amerikaanse reactie.
  -2- Je doet zoals gebruikelijk weer aan geschiedvervalsing.

  -1- De Amerikanen geven slechts in diplomatieke taal aan dat hoe dan ook het proces volledig doorgang moet hebben. Inclusief een veroordeling van de daders door de rechtsbank.
  -2- De nabestaande hebben zich ingezet voor het proces en nimmer een uitspraak namens die groep gedaan over waarheidscommissies als mogelijk alternatief, nog over amnestie.

  Kortom Je posting getuigd slechts van het bekende walgelijke, leugenachtige karakter dat we steeds aantreffen bij de NDP kliek.


  Maak melding

 91. @Alberto

  Wij besmeuren Suriname en het surinaamse volk in het geheel niet. Wij besmeuren slechts de achterlijke NDP-idioten die het land en volk voor het aangezicht van de wereld te schande hebben gemaakt, om een massamoordenaar te vrijwaren van rechtsvervolging. 😉


  Maak melding

 92. De betekenis van de amnestiewet.

  Het doel van Bouta is om buiten de gevangenis te blijven. Er dreigt een veroordeling met een gevangenisstraf. Nu zijn er twee mogelijkheden. Laten we die eens onder de loep nemen.

  Ten eerste is het mogelijk dat de rechtspraak in Suriname integer en eerlijk verloopt. Dan heeft hij niets te vrezen, als hij onschuldig is. Maar hij wordt veroordeeld als hij schuldig is.

  Ten tweede is het mogelijk, dat de rechtspraak in Suriname corrupt is. Dan moet hij gewoon meer geld bieden en wordt dan niet veroordeeld.

  De amnestiewet is alleen zinvol als Bouta schuldig is en de rechtspraak eerlijk verloopt.

  Conclusie: De amnestiewet bewijst dat de rechtspraak in Suriname eerlijk en integer is en tevens dat Bouta schuld bekent.

  Suriname is dus geen bananenrepubliek, maar heeft een president die schuld bekend aan moord. Hoe ga je hiermee om?


  Maak melding

 93. Alles wat ik bij het aantreden van dit MONSTER! had voorspeld komt uit!!Hij laat anderen het vuile werk opknappen om zoveel mogelijk buitenschot te blijven.Suriname is in handen van 3 wakkamangs:Bouta,Brunsie,Somo.Om deze 3 te kunnen doorgronden moeten jullie als de “wakkamang” op straat kunnen denken!Helaas zit er bij de Oppositie daar niemand bij.Zodoende zullen ze altijd een stap vooruit blijven zolang ze aan de macht zijn!Moro e kong!!Jullie waren gewaarschuwd!Bouta is in de 60! hij gaat nog liever DOOD!dan dat hij zich laat opsluiten!Mark my words!God zij met Suriname.


  Maak melding

 94. Nu weer waarom Simons hysterisch gilde bij de inhuldiging van Bouterse: “Wij zijn vrij, wij zijn eindelijk vrij”

  wat een valse hypocriet van een heks


  Maak melding

 95. hola wikileaks, yere: zijn de 12 tegenstemmers al op Ford-Zeelandia??? Dit worden de : April- moorden…. bruja no de.Recht zal zegevieren!
  odi,
  Lloyd Doos


  Maak melding

 96. i ll really like to wreck your head like a freight train runs over melon , kick your theeth through your throte brake your bone for bone biachhhh konjo bo mama para man fucking fag


  Maak melding

 97. @Tallie je hebt helemaal gelijk swa iedereen op dit forum is een f(kin) nederlander. die zioch zomaar met Suriname bemoeien. ga je bemoeien met Nederlandse politiek kom hier niet zeuren over sranan sanie. @R!@0 jij hebt ook helemaal gelijk. jeweetzelf

  ik krijg hier zoveel dislikes van!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.