AC stemt “met pijn in het hart” voor amnestie

50

PARAMARIBO, 5 apr – A Combinatie, AC, “stemt met pijn in het hart.” Dit zei Ronnie Brunswijk in het parlement. Enkele uren voor de stemming toonde de AC-leider zich emotioneel over het meewerken aan amnestie. De slachtoffers van de decembermoorden liggen hem na aan het hart. Er waren zelfs verontschuldigingen voor de nabestaanden.

Toch gaat de ‘politieke realiteit’ voor. “Ik zou de laatste moeten zijn om akkoord te gaan. De politieke realiteit is anders. Ik heb bewust gekozen om mijn ervaringen uit de jaren tachtig achter mij te laten”, zei Brunswijk. De moord op twee van zijn lijfwachten is zo’n ervaring. Dat gebeurde in hetzelfde gebouw waar nu het parlement zetelt. Zelf werd de toenmalige rebellenleider toen gevangen genomen door Bouterse.

En dan zijn er nog de gewelddadigheden tegen burgers in het binnenland. “Als na de verkiezingen iedereen in het binnenland zegt dat je moet samenwerken met Bouterse, dan is dat realiteit. Ik heb mijn ervaringen terzijde moeten leggen. Ik zei ooit ook dat de daders van de decembermoorden gestraft moeten worden. Toch buig ik mijn hoofd en zeg dat we meegaan, het leven gaat door”, aldus Brunswijk.

Bekijk ook:

50 REACTIES

 1. “AC stemt met pijn in het hart voor amnestie”.

  Dat kan helemaal niet, AC is harteloos. De gedode bodyguards van Brunswijk keerden zich op het moment van stemming om in hun graf. Hoe kun je mensen waarmee je zo nauw samengewerkt hebt verraden in het belang van hun moordenaars? Op de dag des oordeels zou ik niet in de schoenen van Brunswijk willen staan.


  Maak melding

 2. VUILE leugenaar je hart is net zo zwart als je eruit ziet meneer brunswijk.
  met pijn in het hart…hoe durf deze man zo te praten, hij is een verrader van zijn eigen volk, of ze ( de marons ) zijn net als brunswijk omgekocht maar dan met een buitenboordmotor.
  je moet je nu zeker schamen als surinamer zijnde, uiteindelijk houd een ieder zijn mond…toch.
  ik heb niets van de bevolking gehoord….ja een stille tocht die ze gaan organiseren.

  voor alle kandidaten die voor gestemd hebben, die kunnen hun handen lekker warm maken, ze hebben niet zo maar voor gestemd.
  en de surinaamse bevolking die mag hopen dat ze het beter gaan krijgen, zo niet kunnen ze altijd terug vallen op de fam. in holland.

  pengel


  Maak melding

 3. Tuurlijk stemt Ronnie voor, niet met pijn in zijn hart…met de angst dat D.B hem anders zal vinden. Vroeger was hij rechtvaardig, nu niet meer. Laf!


  Maak melding

 4. Brunswijk en somohardjo zijn vergeten dat Bouterse wilde vermoorden.

  Domme mensen, gat likkers,moordenaars, onrechtplegers.

  IK HEB GEEN WOORDEN VOOR.


  Maak melding

 5. That’s it, Brunswijk meer is er niet, de realiteit van de dag telt.

  Dat sommige gasten elke dag videobeelden en kranteknipsels van de jaren 80 willen lezen en copieren betekend alleen dat ze anno 2012 buiten de realiteit leven, hun leven staat eigenlijk stil en is al sinds de jaren 80 stil blijven staan. Aan deze gasten zal Suriname heel weinig hebben, ze zijn verloren in de tijd en zullen nutteloos blijken te zijn.

  Als er mensen zijn die alle recht hebben te vergeven zijn het Somo en Brunswijk, dat hebben ze gedaan en zo hoort het.

  De haatdragers die in de minderheid zijn, mogen en kunnen niet het verschil maken in Suriname, dat zou tegen de democratie zijn.

  Met de NDP, AC en PL is gebleken dat het volk voor Amnestie heeft gekozen. Wie dat wil ontkennen heeft geen flauwbenul van hoe democratie werkt.

  Deze 3 partijen hebben de meerderheid in de DNA en zitten daar om het volkswil te behartigen. Als het volk anders had gewild hadden ze andere partijen aan de meerderheid moeten helpen.

  Punt uit, de Democratie in zijn optima vorm.


  Maak melding

 6. “Met pijn in het hart” Ronnie? Rookgordijn. Je zakken goed vol laten stoppen met coke-geld van El Presidente zul je bedoelen. Verontschuldiging aan de nabetaande?…je bent medeplichtige geworden. Omgekocht met geld en goederen de rechtstaat Suriname te grabbel gooien. Moraal van een kip zonder kop..ga lekker voetballen Ronnie met je pistool in je achterzak!!! De DNA kent helaas 28 criminelen, opportunisten waarbij alleen eigenbelang telt. Wanneer gaat het volk dat eens zien?


  Maak melding

 7. Wat pijn in jou hart jullie die voorstander zijn van deze wet hebben geen hart en ook geen principe.
  Suriname is nu verder van huis


  Maak melding

 8. Waarom hadden we een ambassadeur in dat idiote bananenland zitten? Die Surinamers konden zichzelf toch zo goed redden? Laat ze dan maar aanmodderen met hun idioterie. Ze maken er net zo’n puinhoop van als alle andere Afrikaanse landen en hun zogenaamde zwarte renaissance. Die smijten de blanken eruit en daarna weten ze niet hoe snel ze met een bootje de zee over moeten steken om weer bij de blanken te komen bedelen om een boterham.


  Maak melding

 9. Ronny je moet je kapot schamen. Ineens ben je vr amnestie,eerst niet dan we’ll. Wat een lachertje,k hoop dt mensen in ht buitenland dit zien,kunnen ze gelijk zien dt ht een poppekast is die daar alleen hun zakken staan te vullen. Zogenaamd in jas en das,terwijl jullie niks voorstellen.


  Maak melding

 10. Brunswijk: een man van principes, een integere Surinaamse politicus die slechts het belang van zijn volk dient. Een politicus om trots op te zijn!


  Maak melding

 11. als surinamer,geboren in suriname en thans wonend in ned.ben ik positief over deze uitspraak.
  we moeten niet teveel naar het verleden kijken, en allemaal achter onze president staan.
  uiteraard betreur ik het voor de nabestaanden,die jaren aan dit proces hebben meegewerkt, maar het is niet alleen de schuld van dhr bouterse, maar ook van de vorige regeringen.en met name dhr venetiaan, de vorige president van sur.hij heeft dit proces te vaak uitgesteld,waardoor er nu, n einde aan is gekomen.
  we moeten onze president dhr. bouterse de kans bieden,om zijn beleid ten aanzien van suriname voort te zetten.in de wereld gebeuren veel ergere dingens, dan wat dhr bouterse heeft gedaan.ik wens de gehele gemeenschap in sur. sterkte, en hopende dat de nabestaanden begrip zullen tonen.


  Maak melding

 12. Goodluck Lonnie mi boi jij hebt je leven gewaagd tegen Desi,toen had jij nog een binnenlands ideaal,maar vandaag heel goedkoop tumb-up gedaan alle Moiwana slachtoffers ten spijt!!!

  Maar jou Basja’s zijn ook blij,…want hun HANGMAT toelage is verzekerd!!

  Een andere zekerheid is de concessie-rechten ook voor broer LEO!!!

  In welke rivier ga jij je vuiligheid afwassen…BAH!!!


  Maak melding

 13. Ronny, ik ben diep teleurgesteld in jou brada.Je vocht toen voor democratie maar nu hebt je alles weer teruggedraaid en dat is jammer.Deze slachtoffers hebben iets vreselijk als hels meegemaakt. Als jonge soldaat van toen, 82 zit ik nog met de vraag; Wie van deze 15 is meegenomen zonder een stukje van zijn kapot geschoten kaak met 4 of 5 kiezen eraan. Want dit zag ik nog weken na dit slachtpartij liggen tussen de balken op onze terras.Als meerdere kom je binnen en pleeg een slachtpartij op 6meter van onze bedden op onze terras en de volgendedag ga je weer weg, en wij moeten daarmee leven. Mischien weten de forensische mensen bij wie deze ledemaat ontbreekt.Ik als ex.echo leef mee met de nabestaanden.


  Maak melding

 14. Brunswijk, IK wil de jaren 80 achter mij laten….
  Man, jij hebt niets te willen.
  Je bent een volkswertegenwoordiger. Jij hoort te doen wat het volk wil en niet wat JIJ wilt.Kom eens op voor je stemmers ipv geld te vangen voor je nieuwe huis, auto of wat dan ook.


  Maak melding

 15. Brunswijk en Somohardjo verdraaien de boel. Zij doen net alsof zij slachtoffer zijn. Het zijn niet meer dan corruptelingen en misdadigers zonder ethisch normbesef. Brunswijk is bang, dat Bouterse hem aan Nederland loost om zijn straf voor drugsssmokkel uit te zitten. Want ook hij weet, dat Bouterse uit overleving een ieder te gronde kan richten. Horb, Mahadew, Tolud…


  Maak melding

 16. Tja alles is mogelijk in dit land momenteel als je volksleiders hebt die allemaal een strafblad hebben als een waslijst…..Eerst vereiste om in aanmerking te komen voor een top positie is 1.Strafblad 2.Ziel verkopen aan Satan…


  Maak melding

 17. @Virago 538

  Dat jij een perverseling bent, betekent niet, dat de totale mensheid dat ook is. Je ziet het hier op het forum al, als je de waardering voor jouw reacties vergelijkt met die van de meesten van ons. Jij behoort tot de perverse uitzonderingen. 😉


  Maak melding

 18. Ik vraag me af wat de regering nog meer kan ‘regelen’, ben benieuwd wat voor ‘investeerders’ staan te trappelen om zaken te doen met deze ‘politici’..


  Maak melding

 19. Koos de Jong, vraag aan de dochter van prins Bernhard met de vingers zo lang als een Chiquita banaan waarom Nederland haar aandeel in de coup in dat bananenland 60 jaar lang opbergt? Stelletje hypocrieten, net zoals Robert M. jullie eigen baby’s en kleuters verkrachtte, heeft Nederland de jonge Surinaamse natie verkracht en net als Robert M. hebben jullie liever niet dat jullie daden openbaar gemaakt worden. . .


  Maak melding

 20. Toch moet ik eerlijk zeggen dat Delano het helemaal niet slecht doet op het ogenblik,zet Suriname goed op de kaart in de landen van Zuid-Amerika,jammer van zijn verleden maar een vooruitstrevend staatsman,proficiat.


  Maak melding

 21. @ Koos de Jong

  Ik weet niet uit welk ei jij komt! Als je over Suriname spreekt, Afrikaanse landen of welk ander land buiten Europa jullie hoorden als blanken daar nooit te zijn. Europa is alleen maar opgebouwd door bloedgeld en maar klagen over al die immigranten. Ga je maar eens goed verdiepen in je Europese geschiedenis voordat je hier op dit forum rommel komt vermelden

  Mazzel


  Maak melding

 22. Het is nu afwachten wanneer de overige moordenaars (en criminelen) te Santo Boma worden vrijgesproken.. Voorbeeldgedrag en recht voor 1 = recht voor allen – toch?


  Maak melding

 23. Dat zegt weer heel erg veel over de slimheid van de kiezers in Suriname.Zelf voor deze regering gekozen toch?
  Ik schaam me kapot.Heel erg triest voor de nabestaanden maar ook voor de mensen met gezond verstand.
  Vele in Suriname begrijpen niet dat dit soort dingen het land nog meer zal isoleren.Horen,zien,zwijgen….


  Maak melding

 24. Met trekkers als bout,somo,lonnie is het lot van Sur bezegelt.Ze hebben duidelijk een signaal gegeven aan de buitenwacht.’Bemoei jullie je niet met Sur.Wij [bout,somo,lonnie]de lijders zijn goed in staat om het land naar de verdoemenis te helpen’
  De huizen waar er nu drie generatie’s wonen,gaan niet meer bestaan.Want dat onteigenen we voor onze doelen.De bewoners moeten bij het leger des heil gaan slapen.Alle gelden bestemd voor ontwatering delen wij eerlijk.Laat het land verzuipen.We behouden wel het vlaggen plein.Als burgers zich willen verplaatsen,moeten ze zich een ezel kopen.Die haalt haar energie uit gras.

  Cobie.


  Maak melding

 25. Ronnie wat me verbaasd is dat je de moorden in Moiwana niet vergeet om de daders te laten berechten. Dat andere ligt niet in je belang kennelijk anders zou je niet met pijn in je hart voor die in de ogen van de hele wereld vreemde amnestiewet.Maar goed de meerderheid beslist en de meerdeheid zal zich ook moeten verantwoorden aan het eigen volk.
  Mogelijk zal deze wet meer hartpijn opleveren dan de voorstemmers hadden voorzien.
  Groeten Ger


  Maak melding

 26. eindelijk heeft Ronnie iets goed gedaan.voor degenne die niet bekend zijn met politiek lees dit heel goed,Amerika heeft altijd gezegt wij zullen nooit met terroristen onderhandelen maar zie vandaag aan de dag ze onderhandelen wel met de Taliban.wanneer de vraag naar vrede en rust zo groot is moet men ook groot zijn om dit te erkennen.
  voor degene die dit niet weten: haat leidt tot zelfvernietiging.
  verder wens ik alle Sranamangs een vrolijk pasen en denk aan de betekenis hiervan.

  Mundo


  Maak melding

 27. Als hij het meende en respect zou hebben voor al de slachtoffers,dan was hij afgetreden uit protest.
  En dat geld voor alle anderen.
  De nieuwe generatie surinamer laat zien hoe ordinair en respectloos ze zijn.
  En dan gaat het mij niet zo zeer om bouterse het had ieder ander kunnen zijn ,maar op de manier hoe de surinamer denk.


  Maak melding

 28. Nog een hart, nog normen, nog moraal en zeker geen principes of rechte rug.

  SME het paradijs voor moordenaars, drugsbaronnen, pedo’s, oplichters, e.a. criminelen.

  SME staat op de kaart. Vele migraties zullen volgen.


  Maak melding

 29. Beste Kondremangs,

  HET LEED IS AL GESCHIED………maar hoe zou cowboy Ronnie stemmen, ALS die Moiwanamoorden BINNEN die gruwelwet waren gebleven?????
  Of is dat een, vantevoren afgesproken, POLITIEKE ZET van Ronnie en de indieners???? Want het gebeurde ZONDER verzet van de indieners…….
  Dus BINNENKORT worden de daders(????) van Moiwana berecht???? Rara, wie zijn ze, Ronnie?????
  1 naam heb je al: SWEEDO, die toen met militair geweld van Politiepost Uitvlugt is “bevrijd” door NL ……daarna hebben ze Inspecteur Gooding “gevonden” vlakbij de toenmalige Kabinet van bevelhebber( huidige DNA)…….Remember Ronnie,
  Doetje en Apai????? Je hebt die KOENOE alweer op je genomen. je zal ‘snachts niet slapen: want je zal hun gezichten voor je zien…….net als de gezichten van 8 december 1982 en al die slachtoffers, die JIJ en DiDiBrie(ook die van Kraka, @paraman) op JULLIE geweten hebben!!!!!!
  Ronnie, ben je vergeten hoe al je familieleden opgepakt werden in 1986 en je zus(Edwina) moest bevallen????? Geen enkel ziekenhuis in Parbo wilde haar helpen vanwege haar naam…..
  (wijlen) mijn moeder heeft haar toen geholpen met de bevalling…..ook je oom(jouw moeders broer) hebben we geholpen door hem bij kennissen onder te brengen…Maar no spang Ronnie; ik kan je NIKS kwalijk nemen; want je bent het EVENBEELD van DiDiBrie.
  Dus Ronnie,BESPAAR ons je emoties….bewaar ze voor je (bijna) 100 kinderen……
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 30. die hele a.c. bende bij elkaar is één grote huigelaars bij elkaar.,alleen voor eigen belang bij de coalitie gekropen..

  die krokodillen tranen stelt niks voor..
  al die overleg met de achterbaan is een grote leugen..

  met wie wordt er overlegd..


  Maak melding

 31. virago 535 is echt een achterlijke gozer met een kk laag iq.Ik kwam laatst een bericht tegen waar hij het had over scheitpijpen zo schreef hij het ook. Niet schijt zo als het moet.Het woord scheitpijpen heb ik ook echt nooit van gehoord maar ja mensen die hun eerste klas nooit hebben afgemaakt zijn dan ook wel redelijk achterlijk zoals alle reacties die ik van hem heb gezien.Wat een booler


  Maak melding

 32. A pikin Indjiboi {DIDIBRI}denkt dat hij zijn zin weer heeft kunnen doordrukken , maar hij is nog verder van huis.Somo en Brunsie die vergeven met hun linkerhand en ontvangen met hun rechter hand.Hooghart is instaat om een veelvuldig moordenaar te vergeven ,maar niet in staat om Vene te vergeven die hem een DNA post had belooft.Wat een bananenland, wat een kraboeachtige bewoners zijn jullie.


  Maak melding

 33. Gelovigen over het algemeen moeten gewoon niet zeiken over het geloof dat ze zelf belijden, want wie zijn neus schend schend zijn eigen smoelwerk. Dus bisschop Dekkers, mond houden en ga maar eerst naar youtube, daar heb ik een lezing gevonden die zeker aandacht verdient zie; http://youtu.be/8cr2DpuAkns. Hopelijk dat u er toch wat van leert aangezien het hele Christendom zoals u dat interpreteert en naleeft een farce is van goedgelovigen. Luister aandachtig en vraag uzelf af waar u mee bezig bent, en als er eentje amnestie verdient dan is het Jezus wel! Jezus was ongelovig, maar dat hebben zijn moordenaars (de kerk) uit egoïsme, eigenbelang en manipulatie niet aan hun gelovigen verteld en in hun bijbels vermeldt.


  Maak melding

 34. Eerst was Brunswijk Bouterse’s bodyguard, vervolgens was hij bankrover, in de 80er jaren heette het dat hij voor de terugkeer van de democratie vocht, nu helpt hij diezelfde democratie de nek omdraaien om direct materieel gewin. Daaruit blijkt dat Ronny het niveau van ordinaire bankrover nooit ontgroeit is. De volgende keer, die zeker komt nu deze wet is aangenomen, hoop ik dat Bouterse de bodyguards van Brunsie mist en Brunswijk dan ‘the right man on the right place’ is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.