Misiekaba linkt amnestie Bouterse aan staatsbelang

30

PARAMARIBO, 4 apr – Het verlenen van amnestie aan Desi Bouterse en andere verdachten heeft alles te maken met staatsbelang. Dit zei Andre Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) in het parlement. Het strafproces rond de decembermoorden is niet geschikt. Vandaar het voorstel tot het amnestie. “Het staatsbelang is dat de president van de republiek Suriname niet via een politiek proces politiek uitgeschakeld kan worden.”

Bouterse moet vrij kunnen rondlopen. “Bij de VCB (handelsbank in hartje Paramaribo, red.), de centrale markt, op de Berm (partijcentrum NDP, red.). Er is nooit iets tegen hem gedaan om hem nu met een politiek proces uit te willen schakelen. De partijpolitiek heeft dit jarenlang misbruikt. Het is een politiek beladen proces en het is niet onwaarschijnlijk dat we een politiek beladen vonnis krijgen.“ Ook de samenleving zou die mening delen.

Dat is af te lezen aan de groei in het aantal parlementszetels van de NDP. De oppositie reageerde verbolgen. “Ook de president valt onder de wet”, zei Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP). Er zijn mensen vermoord op acht december 1982 en daar hoort een behoorlijk onderzoek bij. Eerder zei Misiekaba’s partijgenoot, Ricardo Panka, dat er maar één drijfveer is voor het streven naar amnestie: “Om het belaste verleden achter ons te laten en te kijken naar de toekomst.”

Bekijk ook:

30 REACTIES

 1. Het moet echt niet gekker worden: “Misiekaba zei dat hij zeker weet dat Bouterse veroordeeld zal worden, omdat hij als president moet worden uitgeschakeld. Daarom gelooft hij niet in een onafhankelijke rechtspraak.”Het is een politiek beladen proces”.

  Niemand staat boven de wet, ok geen president!!


  Maak melding

 2. dat jij misiekaba dit zegt hoe veel geld krijg je er voor en die panka er is maar een drijfveer bij jullie schuld af schuifen en de dader beschermen een grote rovers bende die ndp


  Maak melding

 3. Andre Misiekaba zat op de MULO tijdens de militaire coupe zei hij in de DNA. Of hij een diploma heeft werd niet duidelijk maar ik denk het niet. Wat is die man dom zeg. Daarbij heeft hij natuurlijk ook een volle zak coke-geld ontvangen van El Presidente. 10 april..laat de stille tocht een groot succes worden. Ik zal er bij zijn. Volk kom op voor de rechtstaat en ware democratie en gooi deze (verkapte)dictatuur omver. Hoezo amnestie voor deze moordenaars die zelfs geen spijt betuigen maar de dag van omverwerping van een democratie in een vredelievend land vieren met een ingestelde nationale feestdag van de revolutie. Ingesteld door jawel de moordenaar zelf.


  Maak melding

 4. Natuurlijk heeft de eventuele amnestie van Bouterse met het staatsbelang te maken. Door de verleende amnestie aan Bouterse wordt het staatsbelang ONDERMIJND.


  Maak melding

 5. Goede zaak , het is nu of nooit .
  De oude boeven moeten geen kans meer krijgen .
  Zij waren de genen die dit recht moesten trekken , maar ze hadden de ballen niet.
  En nu daar deze regering een punt achter wil zetten krijg je nu Katte gejank .


  Maak melding

 6. Geen probleem tegen geen enkel proces, zolang alle bewijzen, documenten en omstandigheden in acht worden genomen en niet selectief voor 60 jaar achter slot en grendel gezet worden. de grootste Noordzee Pedofielen Paradijs laat zijn ware gezicht zien.


  Maak melding

 7. Deze man weet niet waar hij over praat, anders gaan ze op 10 april niet de straat op. En laat hem eens kijken wat er in Turkije plaats vind. Het is alleen maar uitstel voor Bouterse.
  De mensen in Suriname zijn Bouterse en heel zijn kliek meer dan zat, dat blijkt nu wel.


  Maak melding

 8. Ik zag misiekaka op neer rennen op de podium in Para in lang groen tijdens de massameetings.Hij riep om revolutie en kreeg zo wat een winti met tranen.Toen dacht ik al dat hij ze niet allemaal op een rij had.En nu geeft hij blijk van.Alleen gekken kunnen denken dat moordenaars hun straf moeten ontlopen.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Dada Idi Amin;..in het belang van de staat voerde hij zijn tegenstanders-LEES EIGEN VOLK- aan de krokodillen!!

  En Misiekaba….Moiwana maar naar de “haaien” alleen en enkel voor jou belang????

  Hoeveel mi boi..hoeveel ga jij toucheren???


  Maak melding

 10. Steek deze maar in je zak Misiekaba:

  Internationale journalistenorganisatie eist intrekking amnestievoorstel

  Dit wetsvoorstel is een belediging aan de nagedachtenis van de slachtoffers die met hun leven betaald hebben voor hun overtuiging in de strijd ter bescherming van mensenrechten en vrije meningsuiting ten tijde van een beleid van terreur”, stelt RSF.
  “De durf om ‘verzoening’ en nationale ‘stabiliteit’ als argumenten te gebruiken om straffeloosheid te bevestigen, is de ergste vorm van cynisme. De voorgestelde amnestie komt op een tijdstip waarop de strafzaak inzake de Fort Zeelandia-moorden, die in 2007 is aangevangen en tegen zijn einde loopt en bewijsmateriaal toeneemt tegen de hoofdverdachte Desi Bouterse. We eisen intrekking van het wetsontwerp. Bouterse moet verantwoording afleggen in de rechtszaal, desnoods gebeurt dat na afloop van zijn huidige ambtstermijn”, aldus de journalistenorganisatie.

  En waar ik goed zoek van wordt is het stilzwijgen van de Surinaamse journalisten. Bah wat een laffaards!!


  Maak melding

 11. Beste Henk,

  Dit is het begin van het begin.Internationaal zijn ze nu ook hard bezig met ons.Dit is slechts een wet van misie-kaka en aanhang.Denk je dat de wereld ons in de steek zal laten?Ze zullen ons geroep horen.Gehoord van de invasie van Greneda?Dat is het beste middel.

  Danitia


  Maak melding

 12. In ieder beschaafde land treed de president af wanneer er een gerechtelijke onderzoek tegen hem loopt, in suriname heb je varkens die een massamoordenaar kosten wat het kost uit de gevangenis willen houden de geschiedenis zal deze varkens eens laten zien dat je nooit de belangen van een criminele moordenaar boven de belangen van jou land kan zetten. Die paarse varkens onder leiding van massamoordenaar Bouterse hebben geen respect voor de wetten en regels en ook niet voor de Surinaamse samenleving in het geheel.Ik heb geluisterd naar het debat in het DNA ik vindt het schandelijk om te moeten zien hoe laag het niveau van de coalitie is in Suriname hun algemene kennis is zo bedroevend laag.Misiekaba en Bouva zijn rijp voor de vuilophaal.


  Maak melding

 13. En toch heeft Misiekaba weer gelijk. Het 8 dec. proces is een politiek proces geinitieerd om de leider van de grootste politieke partij te elimineren.

  Zo’n politiek proces moet je met politieke middelen bestrijden.

  Hoe dan ook met een valstein Monthor die overduidelijk een NPS’er is wiens auto geregeld in Grun Dyrai te zien is, kon niet eens gekraakt worden omdat de wrakingskamer uit dezelfde lieden bestaat die bijelkaar over de vloer komen.

  Het berechten van de grootste volksleider en misschien wel de beste President die Suriname ooit heeft gehad zou voor nog meer problemen zorgen dan de amnestie die nu wel wordt gegeven, dat is het staatsbelang wat gediend wordt.

  De coalitie heeft duidelijk voor Suriname gekozen terwijl de oppositie overduidelijk voor het buitenland kiest, dat is het verschil.

  Suriname voorwaarts


  Maak melding

 14. De aanname van deze wet heeft Suriname behoed voor een nog grotere catastrofe. De bewaarders van het verhaal voor maar liefst 60 jaar weten er alles van.


  Maak melding

 15. Front heeft ook vieze spelletjes gespeeld, nu is NDP eindelijk aan de beurt! En gaan jullie niet persoonlijk zeuren over Misiekaba, als je hem niet kent!!!!!!! GOD slaapt niet, alles wat gebeurd heeft een goede reden!!!!!


  Maak melding

 16. Ze willen amnestie dus dat is al een bekentenis.
  Mensen in Suriname: jullie land word verkloot door een stel moordenaars en profiteurs NET ZOALS NL!


  Maak melding

 17. Het was ook niet anders te verwachten!! een ieder wier mee heeft gewerkt of ingestemd heeft met deze verschrikkelijke wet, zijn net zo goed schuldig aan alle moorden! Hen wens ik alle ziektes van de wereld toe! ook de hel in door een vuurzee heen!

  Dierbaren en nabestaanden, ik leef met jullie mee en heel veel sterkte!! Ik hoop nu nog op een wonder!!!!

  GOD ZIJ MET SURINAME


  Maak melding

 18. Misiekaba linkt amnestie Bouterse aan staatsbelang.
  Deze idioot bedoelt onsbelang en niet staatsbelang.
  Heb altijd gezegd dat het een klote zooi is geworden daaro. Wil niet beledigend zijn maar ik zie afrikaanse toestanden a la idi amin plaatsvinden in ons geliefd suriname.


  Maak melding

 19. @Henk Molenaar

  Godzijdank bestaat er nieuwe media, waardoor het surinaamse volk het door haar journalisten voorgeschotelde leesvoer en nieuws naast zich neer kan leggen. Ik ben ervan overtuigd, dat alle integere reacties op dit forum door het surinaamse volk tot zich genomen zal worden.


  Maak melding

 20. Bouta, wees maar blij dat je weer gewonnen hebt want als je de macht kwijt raakt dan weet je net zo als elk ander dat je drugs kameraden je komen opruimen want dan beteken je niets meer voor ze.
  KAn niet wachten op die dag.


  Maak melding

 21. De strontvliegen zwermen om de dikke drol die bouta heet,
  straks klapt de elektrische vliegenmepper van de internationale gemeenschap neer dan is het afgelopen.


  Maak melding

 22. Mensen hebben makkelijk praatjes omtrent de amnestie wet, laat het toevallig je broer zijn of je vader die om is gekomen voor het land…maarja God zult zijn oordel vellen….komt tijd…


  Maak melding

 23. Misiekaba is volslagen idioot!

  SME komt pas uit het diepe dat als niet alleen de aangeklaagde in het proces maar ook de 28 voorstemmers achter slot en grendel zitten.


  Maak melding

 24. Ai baja neus zegt Misiekeba is volslagen idioot en waar komt neus mee.

  “SME komt pas uit het diepe dat als niet alleen de aangeklaagde in het proces maar ook de 28 voorstemmers achter slot en grendel zitten.”

  Neus vind dus dat de 28 DNAleden die gekozen zijn door het Surinaams volk en gebruik hebben gemaakt van hun democratisch recht, achter slot en grendel moeten zitten.

  Als dit niet volslagen idioot is neus, mogen ze mijn portie een fikkie geven.

  Feit is en blijft dat de tegenstaanders met de dag gekker worden, ze zijn volslagen doorgedraait.

  Miesikeba is de volgende Surinaamse President mark my words, oprechte jonge leiders als deze heeft Suriname nodig, die hun nek durven uit te steken omwille van het landsbelang, mensen die durven te zeggen hoe het staat, daar zullen we het van moeten hebben.

  Misiekeba heeft groot gelijk als hij stelt dat dit politiek proces is, die omwille van het landsbelang gestaakt moet worden, het gaat om het instituur van de President van Suriname, niet meer en niet minder.


  Maak melding

 25. Afu Sensie: “Miesikeba is de volgende Surinaamse President mark my words, oprechte jonge leiders als deze heeft Suriname nodig”

  God helpe Suriname met corrupte draaikonten zonder moraal, opleiding en gezag. Suriname kan zich beter aansluiten bij het Afrikaanse continent…..


  Maak melding

 26. Beste Henk Molenaar,

  De afrikanen hebben vriendelijk verzocht of je Misiekaba vooral niet hun kant uit wilt sturen. Ze hebben het zelfs al zo moeiijk om geschiedkundig onrecht recht te trekken.


  Maak melding

 27. Misiekaba oprecht??? HAHAHA. De man is zo hypocriet als maar kan. Echt het type parlementariër die niet weet waar hij het over heeft maar wel doet alsof. Daarmee lult hij de domme massa en zijn domme en hypocriete geloofsgenoten (die vanuit de kerk kadaverdiscipline opgelegd krijgen) omver te lullen maar niet de rest.

  Als ik heb beluister -ook in interviews- denk ik aan de oude parlementariërs uit de tijd van Pengel. Het volk: “mie no sab’ sa a man takie, ma ai takiiiieee”.

  Demagogie in optima forma.

  SCHAAMTELOOS!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.