Coalitiepartner AC eist uitzonderen massamoord

14

PARAMARIBO, 4 apr – Geen amnestie voor de massaslachting in het dorp Moiwana. Dit is de keiharde eis van coalitiepartner A Combinatie, AC. Pas bij uitsluiting van de legeractie uit 1986 is steun mogelijk voor de nieuwe amnestiewet. Volgens AC-leider Ronnie Brunswijk is het alles of niets. De eis plaats de partners wel voor een dilemma.

Toegeven betekent ruim voldoende steun voor amnestie. Maar het is ook snijden in de eigen vingers. Want de kritiek op de oude amnestieregeling is dat die uitzonderingen maakt. Sommige periodes en gevallen komen wel in aanmerking en andere niet. AC valt vooral over het typeren van de slachtoffers van Moiwana als verdachten. “Dit kunnen we niet accepteren”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd. Het kan er niet in dat de merendeels vrouwen en kinderen zo worden beschreven.

Volgens het wetsvoorstel komt er amnestie voor personen die van strafbare feiten worden verdacht “in het kader van verdediging van de staat en/of omverwerping van het wettig gezag, zoals de gebeurtenissen in december 1982 en de Binnenlandse Oorlog.” Ook speelt het vonnis van het Inter-Amerikaanse Hof voor Mensenrechten. Het Hof eist vervolging en berechting van de verantwoordelijken voor de massamoord. Bij de legeractie werden ruim veertig burgers omgebracht.

14 REACTIES

 1. Brunswijk vindt het leven van de mensen te Moiwana zwaarder tellen dan het leven van de slachtoffers van 8 December?

  Moord op Moiwana = vervolgen en compenseren.
  Moord op 8 December = belonen met amnestie.

  Wat mij betreft, moord = moord.


  Maak melding

 2. Haha, het lijken de Catshuis onderhandelingen wel. Qua toon dan. Bezuinigingsonderhandelingen kun je verder niet vergelijken met de omverwerping van een democratie.


  Maak melding

 3. Deze man weet met twee maten. Hij weet bliksengoed wie verantwoordelijk zijn voor deze sl;achting. Zijn ex baas die hem nu onder zijn duim heeft. Monie talks bullshits walks. Dit zijn de twee warlords waarmee het was begonnen en daarmee zal het ook eindigen. Tjek joe ai lokoe, oliedomme aanhangers. Back to the eigthies, maar zevenmalen erger.


  Maak melding

 4. Er staat geschreven, vervloekt zijn alle moordenaars, en vervloekt zijn allen die deze moordenaars hun daden tegen hun naaste medemensen misdaan,aanbidden en verdedigen. Hun nageslacht blijft niet gespaard voor het zaad der moordenaars dat ze nu zaaien. Wee u oliedomme aanhangers voor de komende stijgende moorden en vreselijke mensenrechtenschendingen door dezelfde moordenaars die jullie aanbidden. Wee wee wee alle oliedomme aanhangers. De toekomst ziet er donker duister uit, niet zoals de valse ndp pastoor van de Keizerstraat zijn ndpdomme aanhangers rust,vrede en voorspoed voor ogen houdt. Velen zullen zich keren tegen deze valse apostenen met alle gevolgen van dien. Ze eisen hun tienden terug en gaan over tot vernielingen. Wee de geldgierige valse ndp profeten alsook de vele oliedomme aanhangers.


  Maak melding

 5. Is het executeren van VIJFTIEN mensen geen massamoord? Brunswijk kan beter een MASSA hersencellen in zijn bovenkamer laten transplanteren


  Maak melding

 6. De Amnestie gaat over de gehele periode 80/92 . Uitzondering zal niet gemaakt worden . Is Brunswijk niet eens dan hoef hij niet voor te stemmen . Dat is zijn goed recht in een democratisch proces . Bovendien bijkt dat de meerderheid van de Surinamers , een punt willen zetten achter al deze zaken , dat het volk verdeeld houdt . Maar voor de gene die zo graag ,wraak willen nemen . Moet ik zeggen ; dat het hun niet zal lukken , wie gaan zij daarvoor meenemen om dat te bereiken . Zeker niet Amnestie international als manipulator en speekbuis van de criminele ex slaverdrijvers staten , met de aan hun verdiende criminele vermogens van misdaden tegen de menselijkheid en slavernij . Nee!!! is niet lang geleden !!! omdat er geen compensatie is betaald aan de benadeelde landen . Verder moet de Caricom of Celac , een ontnemingsvordering indienen bij de VN voor het ontnemen van de criminele vermogens van deze clubje van landen , waaronder nederland . Misdaden tegen de menselijkheid en slavernij moeten toch niet ongestraft blijven . Zolang er geen compensatie komt , kan er geen enkele respect voor de mening van deze landen en hun organisatie worden opgebracht .


  Maak melding

 7. goedzo brunswijk laat zien wat jij wil en wie jij bent dat je nu nog steeds niet bang bent maar weet wel als jij deze wet steunt dat je geen held meer bent maar dat je open lijk ook schuldig maakt want dit kan je nooit steunen zo slecht als dit kan niet je was voor veel mensen een held van surinaame maar toen je in deze regeering stapte samen met somo was het een diepte punt


  Maak melding

 8. Wat een vertoning! Een klucht is het aan het worden!
  Voor amnestie en dan weer tegen amnestie!
  Eigen belang?! Nooit van gehoord!!!

  Ga maar lekker slapen Romeo Bravo, de Internationale
  Organisaties trekken het wel recht.
  De spreekwoordelijke duimschroeven zullen worden aangedraaid! Indien deze “wet” alsnog wordt aangenomen
  is Suriname verworden tot een paria staat, met paria vrienden. Denk aan een land dat reeds jaren mensenrechten vertrapt, aan Venezuela (onder die andere couppleger) en nietszeggende landen.

  Arm Surinaams volk, het zal nog erger worden dan de
  lege schappen, de wil om vrij te leven zal gedoofd
  worden. Jullie zijn dan weer slaven, maar dan nu van
  de moordenaars van de tachtiger jaren van de vorige
  eeuw.


  Maak melding

 9. Je kan niet met twee maten gaan meten. Als Brunsje (ook een zware crimineel) er voorstander van is dat de daders van de decembermoorden (Bouta & co.) d.m.v. een amnestie vrijuit gaan dan moet hij er ook voorstander van zijn dat de daders v.d. Moiwana-slachting vrijuit gaan.
  Immers gelijke monniken gelijke kappen.


  Maak melding

 10. Natuurlijk zal die djoeka voor stemmen.Hij heeft kennis gemaakt met luxe en veel coke-geld en kan er niet meer zonder.Kent nu ook het stadsleven.Deze djoekas gaan nooit meer terug naar hun dorpen.Elke dag hoor je dat djoeka meidens naar bonoemangs gaan om getrouwde mannen in te palmen.Daar zijn er veel bewijzen van.

  Danitia


  Maak melding

 11. Het was ook niet anders te verwachten!! een ieder wier mee heeft gewerkt of ingestemd heeft met deze verschrikkelijke wet, zijn net zo goed schuldig aan alle moorden! Hen wens ik alle ziektes van de wereld toe! ook de hel in door een vuurzee heen!

  Dierbaren en nabestaanden, ik leef met jullie mee en heel veel sterkte!! Ik hoop nu nog op een wonder!!!!

  GOD ZIJ MET SURINAME


  Maak melding

 12. Treurige vertoning. uit alles blijkt dat het puur koneu making-laundering business is.
  Slavernijherdenking is blijkbaar wel OK moord niet?
  Mi sranang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.