Surinaamse politieagenten vast voor moord

50

PARAMARIBO, 30 mrt – Twee politieagenten zijn aangehouden op verdenking van moord op de Haïtiaan Celius Molius. Volgens politiechef Humphrey Tjin Liep Shie wordt nog een verdachte opgespoord. Het lijk van de man is in een kanaal gevonden in het westen van Paramaribo. Hij was een dag eerder opgehaald door twee mannen. Ze zeiden lid te zijn van het speciale politieteam Faya Blo. Toen om identificatie gevraagd werd, trokken ze hun vuurwapens. Molius is toen afgevoerd.

Zijn lijk werd met de handen op de rug gebonden terug gevonden. Het laatste heeft veel weg van de modus operandi in twee gevallen die zich recentelijk voordeden. De politie onderzoekt onder meer of er sprake is van een afleidingsmanoeuvre. “Het is een enorme blamage voor het korps, maar we garanderen een gedegen onderzoek”, zegt Tjin Liep Shie.

Het motief is nog niet bekend. Het duo is door het arrestatieteam van de politie aangehouden in het grensdistrict Nickerie. Een van de twee is rechercheur op het Bureau Nieuwe Haven in Paramaribo. De aanhouding geschiedde op aanwijzing van ooggetuigen.

50 REACTIES

 1. Een criminele regering die onbetrouwbaar is een politie apparaat die onbetrouwbaar is, volksvertegenwoordigers die onbetrouwbaar zijn,en massamoordenaars president die liegt alsof het gedrukt staat.De toekomst van Suriname ziet niet goed uit dan druk ik mij heel voorzichtig uit.
  Jammer, jammer voor zo een mooie land, mijn hard bloed.


  Maak melding

 2. Onlangs was er ook een schietpartij in het wild bij de Centralemarkt! zijn ze politie agenten of schuiltjes spelen??

  Ping-Ping pe joe de??

  De dode kan niet meer praten maar de zg. politieagenten wel!! Hup de zaak naar de ddfpot!! Depolitie had en heeft gelijk is te verwachten!!

  Wordt vervolgd!!


  Maak melding

 3. We MOETEN volgens Somo, Bouva, Misiekaba en niet te vergeten Bouterse niet omkijken en onze medemensen vergeven zodat God ons ook kan vergeven. Stel je voor dat we weer dertig jaar erover doen om deze twee hardwerkende, onderbetaalde, het o zo goed menenende, politieagenten voor het gerecht te slepen terwijl we ze uiteindelijk toch moeten vergeven. Dat zou ons als samenleving alleen maar achterhouden en ons slechts afleiden van de hoofdzaken. Bovendien kan volgens het gelijkheidsbeginsel het vermoorden van 1 buitenlander natuurlijk nooit zwaarder gestraft worden dan het vermoorden van 15 Surinamers, ze hebben immers dezelfde mensenrechten. Daarom zeg ik, zonder onderzoek vooraf (gelijkheid yu sabi toch?); ‘AMNESTIE NU’ voor deze twee grote zonen van Hermandad.


  Maak melding

 4. Ja Wikileaks , als je schijt stinkt is het ook de schuld van Bouterse. Al die pedofielen en Pedofiele netwerken die hun oorsprong in Nederland hebben zijn ook de schuld van Bouterse. Jij bent gewoon een zielig insect.


  Maak melding

 5. Tegenwoordig moet je uitkijken voor de speciale politie eenheden.

  De ooggetuigen zijn de kern in deze zaak!

  Waar gaat Suriname naar toe!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Wel dan kunnen deze twee ook direct in aanmerking komen voor amnestie.
  Mischien kunnen Melv Boula en Mietje Keba en Pantje en moeng doekoe ook direct een wetsvoorstel voor amenstie indienen.
  Suriname waarheen?


  Maak melding

 7. Twee politie agenten aangehouden op verdenking van moord.Meriba eveneens aagehouden tijdens zijn normale werkzaamheden.Zij hebben allen gehandeld in lands belang.Gratie-verlening en voor een ieder een medaille
  voor de bewezen diensten is het minste wat ze verdienen.
  Kom op Des for Pres laat zien wie de baas is en laat vooral je criminele broeders niet in de steek.(Immers criminelen zijn elkaars bloed broeders zonder dat ze elkaar kennen)
  Brunsie Somo Pan-Ka en trawanten staan achter je.

  Jagte-Raho.


  Maak melding

 8. De regering heeft geen positieve invloed op het volk.
  =Geen respect en gezag meer,
  =Geen daadkracht meer

  –Het volk is jou kind die je moet dienen.
  Ik hoop dat het beter wordt.

  Rust zacht meneer, zij zullen hun straf van boven krijgen.


  Maak melding

 9. Dit is te danken aan het beleid van de rasta mini – ster. Opmerkelijk is dat veel criminelen zijn haardracht hebben overgenoemen. He’s our man, na oenoe mang, lokoe noh….


  Maak melding

 10. Ik geef ze zeker Amnestie!!!

  Schuldig of niet!!!

  Dat is mijn DEMOCRATISCHE ONAFHANKELIJKE MENING.

  hopelijk is dit een aanzet tot massaal vertrek van haitianen uit suriname!

  Dat is ook mijn mening!!!

  Wie problemen heeft bel me!!!


  Maak melding

 11. Ik ben nu reeds voor amnestie voor de politieagenten. Gelijke monniken, gelijke kappen. Deze politieagenten hebben iemand van huis opgehaald, en vervolgens vermoord. Bouterse is voor het vijftienvoudige, van hetgeen de politieagenten geflikt hebben, verantwoordelijk. Dus amnestie lijkt mij op zijn plaats. 😉


  Maak melding

 12. Wanneer je in een land woont, waar criminelen en moordenaars het voor het zeggen hebben, kun je niet anders verwachten, dat slecht voorbeeld doet volgen, en dit politieapparaat van dit land is al jaren in opspraak zowel nationaal als internationaal, ze hebben het al moeilijk om normaal met mensen te communiceren, dus kun je ook niet van ze verwachten dat op een normale manier hun werzaamheden verrichten, en in vele gevallen maken ze daarom ook misbruik van hun positie, en schenden telkens weer de mensenrechten, en hebben de naam van meest corrupte politieapparaat in deze regio, en daar zal met deze reging aan de macht alleen maar erger worden.


  Maak melding

 13. een oproep aan a.s.moordenaars..LET WEL..pas als Dada Desi zijn a-me-schiet -maar-op -de -vlucht-vrijheid verkregen heeft,pas dan mogen jullie ook deelnemen aan het FORT ZEELANDIA festijn!!!

  En indien zo, dan verzoek ik U dringend;…..schiet eerst 15 uwer eigen dierbaren dood en zowaar krijgt U van mij 30 jaar AMNESTIE om te vertellen hoe dat aanvoelt!!!


  Maak melding

 14. Wikileaks, fokyu. Door jou mindere toerekeningsvatbaar-heid zou elke rechter jou en in alle gevallen ontslaan van rechtsvervolging. Jou porum spreek boekdelen. Jou geestelijke status geeft jou nog niet het recht in hier met gif te spuien. Yu agu yu!


  Maak melding

 15. Trafasie zong:Follow the leader. Men zegt ook, recht voor een ,recht voor allen.Onmiddelijk amnestie verlenen.De rechters,advocaten en de PG mogen vanaf maandag rustig naar huis. Is het nog nodig dat er een rechterlijke macht in Su bestaat????
  Wat zal die arme Haitiaan toch gedaan hebben.Deze mensen werken toch zo hard in de landbouw en zijn tevreden met het weinige. HR.Korpschef Tjin Liep Shie,U bent een eerlijke man, als zaken partijdig worden behandeld kunt U liever vertrekken.Wij weten dat U oprecht bent.Sterkte met het onderzoek.

  Danitia


  Maak melding

 16. die fucking bandieten moeten gewoon onthoofd worden…ik vind dat er strengere maatregels getroffen moeten worden,de doodstraf…omdat er zulks niet is in suriname,gaan ze blijven elkaar te vermoorden..een mens vermoorden en langs de straat dumpen als het een wildvlees is…ik hoop van harte dat de haitiaan ze zult spoken en teisteren in het cellenhuis..waar gaat dit mooi land naar toe,dit gezegend land,volksrijke land…nu dat baas er is telt alles…kierie wangsma oting joe wani..foeiii toch


  Maak melding

 17. En Nu Niet Met Twee Maten Meten,
  wan:
  Als Crimineel-pleegzoon van de President, Gratie kan krijgen en President Bouterse Amnestie, dan is het logisch en eerlijk dat deze Moordenaar-Politie ook Gratie of Amnestie moet krijgen.

  Helaas is de norm en prioriteit in Sur. om de Criminelen niet te straffen, maar belonen.
  En wie wordt wel gestraft? ja, ja de Slachtoffers.
  Eerst door de Criminelen en daarna door de Rechtstaat in de steek gelaten.

  Wat is er mis in Suriname?
  Dat Bouterse staatsgreep heeft gepleegd in Sur. is algemeen bekend, maar nu blijkt dat Bouterse ook staatsgreep heeft gepleegd op de hersen van de Surinamers.


  Maak melding

 18. Amnestie geven aan mensen van 30 en 25 jaren geleden is een heel groot verschil en ik hoop dat mensen die vergelijking niet meer maken met andere gevallen. Het is al verleden tijd en we kijken naar voren. Als het blijkt dat die 2(twee) politie ambtenaren betrokken waren dan zullen ze dubbel en dwars gestraf worden. Mensen moeten geen andere domme uitspraken zoals hun ook amnestie geven, vergiffenis etc. om de anderen te demotiveren. Het lijkt als of deze mensen onrust willen zaaien onder de gemeenschap, terwijl dit niet nodig is. We wonen op de aarde en er zullen altijd kleine incidenten plaats vinden. Wie dit niet wilt zien moet zijn best doen om naar de hemel te gaan wonen waar alles perfect is en helemaal geen incidenten plaats vinden.


  Maak melding

 19. Dit incident past geheel in het scenario van die ADDB.
  Het te eigen bate aanwenden van het leed van derden zal t.z.t. backfiren, het zal een boomerang effect hebben. Ga vooral ermee door Wikik@!


  Maak melding

 20. Paraman moet jij geen cassavebrood gaan bakken op onverwacht?
  Je hebt het over de geestelijke status van andere posters, maar uit de postings van je op dit forum kan alleen maar de conclusie getrokken worden dat je behoort tot de categorie idiote charlatans,met en lag zelfbeeld, en de natte kliek van colorcrimis die van de werkelijkheid zijn losgeraakt en de maatschappelijke mores aan hun laars lappen, dit is alles wat ik over je kwijt wil, want de rest is verspilling van energie.


  Maak melding

 21. Hallo Paraman:
  Jouw posting over wikileaks heb ik gelezen:
  Ik vond jou al zielig maar nu is mijn gedachte alleen maar versterkt.
  Weet jij wat “Zelf Projectie”” betekent.
  In normaal nederlands is het “wat je zegt ben je zelf.
  Uitschelden komt vaker voor bij mensen die hun tegenstaanders niet met argumenten van repliek kunnen dienen.Je bent een school voorbeeld van.Het nivo van Wikileaks(die ik niet ken)zal je in de verste verte niet kunnen halen.
  Jouw leef en denk wereld is beperkt tot een ezelsstal genaamd “Öcer”
  Je ben trots op je leider(lijder)Bouta, een persoon van tamelijk laag alooi.Dit houdt in dat jouw nivo iets lager ligt dan die van je leider.Immers 1(een) min 1(een)= nog altijd 0(nul).
  Hoelang zullen jullie het nog volhouden om ezels als paarden te verkopen.
  Met vr. groet.
  Jagte-Raho.


  Maak melding

 22. Dit geval is een schone zaak voor amnestie.De agenten hebben gebruik gemaakt van hun gewelds attributen toegewezen door de staat en vooral het slachtoffer niet blootgesteld aan allerlei mens onterende handelingen.En nu ook bekend is wie het zijn die gedood hebben,is het des te makkelijker om hun amnestie als appendix mee te geven voor openbare behandeling in DNA.Het gaat een grove schending zijn van het gelijkheids beginsel indien zij niet samen met bout amnestie krijgen.De zaak van bout is al zoveel jaren geleden gepleegd en het ligt onder de hamer bij de rechter terwijl deze van de agenten nog onderzocht moet worden dus kersvers is.De Sur.gemeenschap hier ten lande en in den vreemde rekent op een alerte reactie van de indieners van amnestie wetten.Wij hopen dat de agenten niet teleurgesteld worden.

  Cobie.


  Maak melding

 23. Krijgen de leden van dit doodseskader nu ook amnestie?

  Waar doet mij die inflatie van allerlei speciale politie teams toch aan denken?
  En wat waren ook al weer de reacties van de NDP op het A-team onder de vorige regering?? Moeten we die uitspraken in het kader van de “achteruitkijkspiegel gebruiken is niet toegestaan als die de NDP en Bouters niet uit komt” plaatsen??


  Maak melding

 24. Dit bericht heeft niets met amnestie Bouterse, Bouva, of Misiekaba te maken, misschien kunnen de tegenstanders niet lezen dus reageren ze als dove blinde ezels, dat alles wat er gebeurt met de gekozen regering te maken heeft of met een andere partij van de President.
  Maar toevallig waren de 2 agenten van HINDOESTAANSE afkomst en het slachtoffer een Haitiaan (NEGROIDE RAS), wat eigenlijk een heel ander beeld zou moeten scheppen.
  Dus eerst op onderzoek gaan aub zg LOVE SU tegenstanders van het Regime


  Maak melding

 25. Men schrijft wel slachtoffer van Haitiaanse afkomst maar men schrijft weinig de politie agenten van welke afkomst. Nogmaals het waren 2 Hindoestanen (zwagers van elkaar), dus dan weet je waar het om zou kunnen gaan. Sorry voor de VHP en meneer Santhoki jullie zijn niet zo heilig als je de mensen wilt doen geloven.


  Maak melding

 26. Ze dachten dat ze veilig in het buitenland waren, Nickerie is ook Suriname.

  @determinist is een gevluchte patient van PCS, dus nemen jullie hem niet kwalijk.


  Maak melding

 27. Sari torie baja, maar ja hier in Ned gaan die gasten ook over de rooie. De politie hier , sorry ik heb geen hoge pet van ze op. dit zeg ik uit ervaring, maar wat er in Suriname is gebeurd , triest echt wel.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 28. Jan de ndp Lover, gaarne uw beoordeling over onderstaand:

  “Zaterdag 31 maart 2012 om 01:21 uur, door Paraman

  Wikileaks, fokyu. Door jou mindere toerekeningsvatbaar-heid zou elke rechter jou en in alle gevallen ontslaan van rechtsvervolging. Jou porum spreek boekdelen. Jou geestelijke status geeft jou nog niet het recht in hier met gif te spuien. Yu agu yu!”

  Bovenstaand scribent is een van uw favoriete rationele
  forumleden.


  Maak melding

 29. Ik heb een paar vragen, misschien heeft iemand hier de antwoorden: Hoe komt het dat de daders op camerabeelden zijn vastgelegd, heeft iedere Haitiaan in Suriname een surveillance camera in de tuin hangen, hebben de agenten zichzelf misschien gefotografeerd, en de beelden op Facebook gezet, zijn deze agenten misschien gek, ze halen iemand thuis op, vertellen aan iedereen dat ze agenten zijn, vermoorden die man en dumpen hem nog geen 2 kilometer van zijn huis in de berm? Ik snap er niets van .


  Maak melding

 30. Het is wel opvallend hier dat een ieder die een mening heeft dat afwijk met dat van wikkileak of kritiek heeft op zijn 1 tonige opmerking komt met een verborgen reactie te zitten zeer bedenkelijk dit forum zijn het niet hier de gasten die hun mond vol hebben over vrijemening uiting.


  Maak melding

 31. Heel onverwachts sluipen deze geldzuchtige onbeschofte mensen met hun VOODOO rotzooi je land binnen ,en later hebben ze ook het Surinaams Passpoort om jouw als Surinamer te vertegenwoordigen!

  Belachlijk om zien en te horen:het nederlands!!!!!


  Maak melding

 32. @Tegenpartij

  “De antie.s draaien over-uren baja.
  Gelukkig is het over een paar dagen voorbij!”

  Denk je dat werkelijk? Waarom verbinden de door jou gedefineerde ‘antie.s’ deze lugubere moord met de op handen zijnde amnestie van meervoudig moordenaar Bouterse? Er zal pas rust komen, als de smeerlap die zich president van Suriname noemt, voor zijn verfoeide daden uit het verleden verantwoordelijk is gesteld. De tsunami van morele verontwaardiging zal Suriname continu treffen. De een na de andere golf van afschuw zal op de surinaamse natie beuken.


  Maak melding

 33. o wat een beesten zijn deze agenten,voer de doodstraf in ,al vaker overnagedacht.het zijntoch schandalige dingen.dat politie agenten deze smerige dingen uithalen.het zijn een stel criminelen die daar in de politie korps zitten .deze idioten moeten goed gescreend worden .allemaal boeven ,schooiers drugs gebruiken ze.weet joost als zij ook met die druggs te maken hebben boeven in een uniform lopen daar rond .moordenaars.


  Maak melding

 34. Zondag 1 april 2012 om 12:31 uur, door kisadrsa
  Het is wel opvallend hier dat een ieder die een mening heeft dat afwijk met dat van wikkileak of kritiek heeft op zijn 1 tonige opmerking komt met een verborgen reactie te zitten zeer bedenkelijk dit forum zijn het niet hier de gasten die hun mond vol hebben over vrijemening uiting.

  ik ben het roerend eens met je. als DDB schuldig is dan moet hij gestraft worden, maar denk je dat DDB het in zijn hoofd zal halen om 2 politie mensen te sturen om een haitiaan die zich met vodoo bezig houdt op te laten halen??? nog al bedenkelijk. een ding zeg ik u, u hoeft niet eens te wikileaks maar respecteer zijn mening het is wikileaks’s mening.


  Maak melding

 35. Wat ik tegen de politie korps wil zegen is dit wie zegt dat zij de daders zijn getuigen zegt niks de engste wie weet wat er die dag is gebeurd weet de slachtoffer zelf maar die is dood wat ik ook lees in de pers berichten is die persoon had nog die hand boeien op zijn rug welke dome politie laat nu sporen achter op het slachtoffer elke politie heeft een code op zijn handboeien en op zijn kogel die in de slachtoffer zijn lichaam is en als een politie zijn spullen kwijt is dan weten Julie politie of zij het gedaan hebben of niet 1 en 1 is 2 ik hoop dat dit op een goede afloop zal lijden ook voor die twee die vast zitten en voor zijn familie salaam namaste


  Maak melding

 36. Het is toch niet erg dat twee Surinaamse politie agenten een buiten-lander(haitiaan) thuis hebben op gehaald en dood geschoten zonder enig vorm van proces .Het is juist prijzenswaardig.
  dat zij SME hebben ontlast van een Illegaal.
  Hr Tjin Liep Sie moet deze twee als blijk van wardering moeten bevorderen.
  Bent U het met me eens of niet.
  Graag reacties van uitsluitend NDPérs

  Jagte-Raho


  Maak melding

 37. ik ben het zeker eens met jagdew singh scheelt minder werk voor de politie
  ik kan je dit vertelen als een dief wat komt stelen hij laat heus geen bewijzen achter en zeker geen kamers en boeien op de slachtoffer de politie zijn op geleiden
  mensen.laten we eerlijk zijn mensen ieder mens haten cops maar als zij er niet waren dan zou de wereld een slacht veld zijn
  speculeren heeft geen zin laat de politie hun werk maar doen daar zijn ze voor


  Maak melding

 38. Zie je wel mensen kijken in de krant van Times van 5 april wat er staat over die 2 politie mannen die onschuldig in de gevangenis zitten de mensen hadden al hun oordeel klaar liggen god van de bijbel zegt oordeelt niemand alle mensen die dood gaan moeten voor zijn aangezicht verschijnen om hun oordeel te horen of hel of de hemelse koninkrijk… hun familie hebben een zware tijd ik weet het ze eten niet drinken ik merk hun verdriet schoon familie veel sterkte ze komen gauw thuis in de naam des heren ik bid voor jullie allemaal


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.