“Bouterse moet in de rechtszaal komen”

93

PARAMARIBO, 24 mrt – Desi Bouterse moet als verdachte in de rechtszaal durven verschijnen om beschuldigingen tegen te spreken. Dit zegt medeverdachte en getuige Ruben Rozendaal. In het hele strafproces rond de Decembermoorden, heeft Bouterse zich immers nog nooit laten zien. Nochtans is daar de plek om de ‘waarheid’ te spuien. Bouterse kiest voor andere podia.

Zoals het Onafhankelijkheidsplein, waar hij tegenover aanhangers flink uithaalde. Zijn oude strijdmakker was niet meer dan een ‘Judas’. “Desi Bouterse moet niet voor een domme massa praten en belastende verklaringen tegenspreken, maar deze ontzenuwen in de rechtszaal”, zegt Rozendaal. Hij blijft erbij dat Bouterse de trekker overhaalde op acht december 1982. Zijn verklaringen tegenover de Krijgsraad blijven dan ook recht overeind.

Het had een mooie gelegenheid moeten zijn om zulke aantijgingen te lijf te gaan. Maar Bouterse volhardt in het mijden van de rechtszaal. “Hij is een lafaard en verschijnt daarom niet in de rechtszaal. Als hij zegt dat ik jok, laat hij dan zeggen wat waar is”, aldus Rozendaal. Hij zegt tienduizend dollar te hebben gekregen van Bouterse. Die zou hem een aantal keren hebben bezocht thuis, ook nadat hij president was geworden.

Bekijk ook:


93 REACTIES

 1. Rozendaal heeft het gelijk in deze aan zijn zijde.

  Bouterse staat op het plein voor het minder slimme deel van de natie te zwammen. En die werkschuwe mensen daar joelen en juichen. (Daar gelaten die misleidde oudjes uit Asiana dan)

  Laat Bouterse die leugens van Rozendaal dan op Boxel gaan ontkrachten. Maar nee, dat kan hij niet, want hij weet dat Rozendaal een punt heeft wanneer die beweert dat Bouterse een laffe moordenaar is.

  Nu lees ik dat Bouterse ook Aalst vermoord heeft… Mijn God en dit is de president van Suriname?


  Maak melding

 2. Bij een door vene geconstrueerde poppekast show verschijn ik niet!!!!

  WAAROM ZOU IK,BEN JE GEK!!!!!!!

  Dat is voor de judassen!!!!!

  hee ruben,we gaan wat drugs voor je op de grond gooien,kijk mischien als je de heilige maria dan ziet!!!

  die ging met judas!!!ben je vergeten mi boy!!!!


  Maak melding

 3. Dat delen van de coalitie binnen vier dagen de amnestiewet door het parlement wil krijgen, is voor DOE niet te accepteren. “Wij vinden dat deze zaak rationeel benaderd moet worden en veel meer mensen geconsulteerd moeten worden. De samenleving moet betrokken worden en de tijd krijgen haar gedachten te formuleren wanneer we als DNA zo een belangrijke wijziging gaan laten plaatsvinden”, vindt Breeveld.
  Volgens Breeveld gaat DOE voor waarheidsvinding en dat op een heel eerlijke manier. “Dit zeiden we reeds lang voordat deze kwestie een rechtszaak werd. Nu zitten we weer in model van tweedeling wat niet goed is voor de samenleving en ik kan daar niet aan meewerken”, stelt Breeveld.

  Hij wijst erop dat de amnestiewet van 1992 ook laat zien dat daar aan een aantal misdrijven amnestie is verleend dat net zo erg is als de decembermoorden. “Als je goed leest vallen daar ook gruwelijke misstanden onder zoals moord, verkrachting en verdwijning van mensen. We moeten zaken niet gaan bagatelliseren en zeggen dat het niet zulke ernstige dingen zijn. Ze zijn ernstig genoeg. We moeten ook heel eerlijk zijn ten aanzien van deze zaak en gewoon zeggen gelijke monniken gelijke kappen. Wat toen en wat in december 82 is gebeurd zijn beide van ernstige aard. We moeten gewoon zeggen wat fout is fout”, motiveert de parlementariër.

  Ok ; maar waar was al die internationale organisaties toen , die nu met hun brede bek staan te blaffen .
  Dan zeg ik ” To Hell whit THEM ” Mensen de meeste van deze organisaties zijn Criminele ogranisaties die infiltreren in het bestuur van vooral derde wereld landen . Velen van deze organisaties verdedigen de westerse belangen tegen dat van de derde wereld . Zij willen niet dat Suriname vooruit komt en samen sterk gaat staan met de Caricom .Maar Zijne Excellentie DD Bouterse heeft genoeg ervaring om te overleven en overwinnen . Dus volgende week komt de amnestiewet door de DNA .


  Maak melding

 4. Een en het zelfde verhaal in duizenden formule’s.
  Wat ik weet RECHTSSTAAT Su.is altijd politiek gekleurd, men hoeft mij niks te vertellen het is een Front (met hulp uit het buitenland)beweging niks meer en ook niks minder.
  Wat ik nu al kan vertellen, dat a man Rosy reeds dik heeft gevangen…..a man mik ing hap


  Maak melding

 5. Weet je waarom ze het onafhankelijkheidsplein veranderd hebben?

  Omdat het moet gaan dienen als de nieuwe berm. Gister hebben we bermpolitiek gezien op een podium op het onafhankelijkheidsplein.

  Op die podium haalde de bermrat uit naar Rozendaal (hij noemde hem een judas en leugenaar). Hij zei ook dat het een leugen is dat hij jaloers was op Rozendaal. Hij zei dat Rozendaal zich zelf verkoopt voor een bordje linzensoep. Hij noemde hem de Surinaamse Van Loon.
  Hij haalde uit naar de Europarlementariers die een confrontatie met hem willen vermijden.
  Hij zei dat Suriname vergeleken met de rest van de regio een geweldige haven heeft, maar hij vergat erbij te vermelden dat die haven gebouwd is met geld van Nederland.

  er is een term voor dit alles: bermpolitiek


  Maak melding

 6. enkel reacties van bilddove oliedomme aanhangers die het paars in hun hoofd,oren,ogen en tong hebben ( duivelse vloeistof )…..se moet durve om baas te kome halen, dan ze moeten over ons lijke gaan. onse baas is de liefste onschuldigste mens, hij dooet geen vliegje kwaad en hij geeft ons gratis paarse koekjes,paarse soep en paarse spelle……nog eventjes en dan krijge we ook ons paarse huisje…..

  een andere aanhangers roofachtig van uiterlijk zij he volgende…….oenoe poti wang poti baas drape, a no neks god en zo, ma na oenoe stem, en wi e go eis baas gratis erf, dan mi sreef a bouw mi hutje….i sabie tog, a fout na neks. Ma oe moes gi baas a okasi foe do eng wroko toe……a fout na neks if a mang keri sma….a tori pasa lang tenh keba….lib oenoe dong polti sma, baas gaat voor ons sorge .

  leve baas..krijst een wild uitziende vrouw, ene linger op het plein….als een ware bezetene des duivels schreeuwend krijsend……no wanh mang of sma e kong na mi baas, mi tjiering…..

  de toekomst ziet er duister uit met de komende ontwikkelingen………..kkrraaaaaa..ieja krijste een stinkend ndpvogel……wo K.


  Maak melding

 7. Rechtelijke macht in Su is dom en zeer achterlijk……zij brengen staat Su. duidelijk in gevaar……die man komt daar en begint te liegen over het jaar ’80 gaat verder liegt over boef Hawker…als een beest…. gaat over en gaat liegen over Libie en FARC wij hebben niks bij FARC te zoeken, en dit proces ook niet, toch laat de rechter deze man over zeer smerige rotzooi lullen niet wetende als kinderen dat zij land en volk zeer ernstig in gevaar brengen. Heb het primair over 8 dec…daar zijn jullie voor aangesteld….maar die domheid van front blijft in jullie zitten ezels die eigen land met wortel en tak vernietigen voor een baan in het buitenland als loop jongen en schoonmaak meisjes.(straks wil buitenland wraak met Su…weet dit…dan zijn jullie op dit moment oorzaak nr.1……domme RECHTSSTAAT…unu e dinki dat Bouta wan o ly der onder unu allamala o go pina tu…domkop


  Maak melding

 8. Ruben rozendaal moet zijn mond dicht houden,hij is ook medeplichtig bij die moorden.nu wil hij tegen bouterse staan,om te getuigen wat in 80 tôt 82 is gebeurt,laat rozendaal gaan zitten realliseren wat hij ook heeft gedan in die jaren.toen hij geld had wat heeft hij met al dat geld gedan,hij had ook machine waar zijn die,ook aan die vrouwen gegeven nu heeft hij niks meer,ging hij altijd bij bouterse voor geld.nu krijgt hij niet meer van bouterse wilt hij alleen leugens vertellen.toen hij met bouterse samen ging leven als 2 broeders ging hij niks zeggen alles ging goed,nu is die broer president geworden is die ander broer jaloers geworden.nu is hij nu geworden wil hij dat bouterse hem moet verzorgen met alles wat hij nodig heeft.hij moet zicht schamen om te gaan getuigen tegen zijn eigen broer hoe hij dat zelf heeft gezegt,mijn blood brother.


  Maak melding

 9. Wanneer je de grootste lafaard bent van Suriname, kan je alleen nog proberen je domme aanhang die steeds minder aan het worden is proberen te overtuigen, dat jij niet de schuldige bent, maar degene die vermoord zijn, en het verkondigen van domme praatjestegen mensen op het plein, die verplicht waren daar te komen, zoals die oudjes van Asiana.
  maar binnenkort kun je die onzin gaan praaien achter de gevangenis muren want je langste tijd zit erop.en alle moeite die momenteel nog gedaan worden door zeer domme parlementariers, blijkt allemaal voor niets te zijn geweest.


  Maak melding

 10. Precieszo verschijn ik niet als Parlementarier!!!

  Toen ik in de oppositie zat ,kwam ik niet als parlementarier over de vloer!

  Waarom!!!geef antwoordt vene!!kom op jongen,praten!!!
  of moet ik weer bellen!!!!


  Maak melding

 11. Baas is LAF. Hij is alleen in staat om ongewapende mensen in de rug te schieten. De vraag blijft kan hij met of zonder gratie aan zichzelf nog 100 dagen president blijven.


  Maak melding

 12. Bouterse overspeelt zijn hand. Gegokt en verloren:

  Diverse ambassadeurs hebben een gesprek gehad met minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken over het initiatiefvoorstel van zes assembleeleden om de amnestiewet te wijzigen. Het gaat om de ambassadeurs van de Verenigde Staten van Amerika, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Caricomlanden.


  Maak melding

 13. Advies aan Zijne Excellentie Desiree Delano Bouterse kom op en gedraag je als een man en neem niet alleen de morele verantwoordelijkheid maar erken dat je ook daad werkelijk de trekker heb overgehaald over een aantal personen.Bout want ze zullen je altijd moordenaar blijven noemen met of zonder amnestie. Wat je nu kan doen is naar Boxel gaan i.p.v. die rede voor je”slimme” massa en daar alles opbiechten. De onafhankelijke rechters zullen je verhaal aanhoren en bekijken welke straf ze je zullen geven dat doen ze bij iedere misdadiger.


  Maak melding

 14. De Caricom gaat zich ook al roeren.
  Maar wat zullen de oudjes van Huize Ashiana gehad hebben?Hebben ze brood met bakkeljauw gehad, of krijgen ze een donatie zodat ze eindelijk eens een goed bord eten op tafel krijgen zonder dat de direkteur op de bedeltoer moet?


  Maak melding

 15. BOUTA durf niet in de rechtzaal te komen ,want wie moet zijn antwoorden schrijven als daar een vraag gesteld word ,Want hij zelf kan geen antwoord geven ,anders zou hij toch ook in de palement komen voor vergaderingen,hij leest alles voor wat geschreven staat op het papier ,in het opebaar kan hij van alles schreeuwen,want hij laat die Domme publiek zelf komen,voor GELD,DRINKEN,ETEN,want die leven toch in armmoede


  Maak melding

 16. Over een ding kunnen we het wel met elkaar eens zijn: het niveau van Baas’ reactie op de beschuldigingen van Rosie was van het laagste allooi. Baas: “ik zou jaloers zijn op hem? Ik heb een grotere, mooiere auto dan hij. Wie gaf hem de auto waarin hij rondreed? Ik zou jaloers op hem zijn omdat hij meer succes heeft bij de vrouwtjes? Hallooooo, kijk eens hoeveel vrouwen mij hier adoreren op het plein!!!”
  En het volk had zijn portie bermentertainment weer gehad. Terwijl ze nog steeds geen dak boven hun hoofd hebben en met steeds meer honger naar bed gaan roepen ze nog altijd, op aangeven van hun opperclown, hiep hiep hoera.
  Wat een vertoning!


  Maak melding

 17. Hij,.ja hij heeft de Surinaamse samenleving ontwricht verdeeldheid gebracht, haat gezaaid, waardoor Suriname nooit meer de oude zal worden.Maar aan alles komt er een keer een eind,….todo tiene su final!!


  Maak melding

 18. Het komt je weer goed uit he MOLENAAR om maar een deel van de berichtgeving hier te schrijven. Selectieve opportunisme heet dat. Zelf overschrijven lukt jou niet. Ik begrijp nu waarom je de lagere school bent doorgekomen en het verder niet lukte. Laat het hele bericht zien en niet alleen het gedeelte waar jij je gelijk uit kunt halen. Ik vraag me af wanneer jij, Larry, detemmenist en al die andere idioten naar Suriname komen om je recht te halen. WELKOM….


  Maak melding

 19. Voor alle olie domme NDP stemvee: de belofte van Bouterse bij aantreden als president 2 jaar geleden:

  ” Over vijf jaar zal Suriname tot de top-3 belangrijkste industrielanden in de CARICOM behoren en over tien jaar tot de top-10 meest welvarende landen in de Americas. “Made in Suriname” zal iets fijns betekenen, iets waarop we trots zullen zijn”.

  Case closed

  Heeft Suriname anno 2012 uberhaupt iets om trots op te zijn?


  Maak melding

 20. Eey Dada Desi,..dus incl.de oudjes van huize Asiana kwam jij op 2000 aanhangers daar op het plein ipv het beoogde 7000!!

  Ai boi…ik had jou zo het resterende 5000 geleverd en zou jij pas dan verkeren in GOED gezelschap!!

  Dit gezelschap zou dan komen van….Huize Santo 😉


  Maak melding

 21. BoutKa is altijd een lafaard geweest!en zal ook als een lafaard ten onder gaan.Iemand die onschuldige ongewapende politieke! tegenstanders in de rug! doodschiet moet eigenlijk alla Sadam standrechterlijk worden opgehangen.Ik ben bang dat hij niet in de rechtszaal zal verschijnen simpelweg omdat hij weet dat de geesten van degeen die hij heeft vermoord en heeft laten vermoorden hem daar opwachten.


  Maak melding

 22. Weerwoord van Bouterse op het plein ten aanzien van de ernstige beschuldigingen van Ruben Rozendaal aan zijn adres¨dan a man taki mi ben jaroesoe want a tja meid moro mi¨.Dit soort taal predikt de President van Suriname op een politiek podium!you can take the man out of the gutter,but you cant take the gutter out of the man!


  Maak melding

 23. Volgens mij is bouta onschendbaar nu hij pres is!
  Wat is er tog met die decembermoorden? Waarom moet het nu gedaan worden als hij de pres is? Waarom niet eerder. Jullie zijn fkin laf niet hij! Dusssssss. Owja niemand maar,dan ook niemand kan suriname beter maken dan bouta. Geloof me niemand. En vooral niet nieuw front. Dus doe normaal em vergeet het. Je was waarschijnlijk een paar jaar oud/niet geboren.


  Maak melding

 24. Columnist Sharda Ganga slaat spijker op de kop:

  Deze week hebben we toch het meest ondenkbare, grove voorbeeld gezien van oneerlijkheid en van moreel bankroet: een kermis van mensen die niet eens eerlijk meer kunnen zijn tegenover zichzelf. Macht en morele corruptie, ze houden elkaar in het zadel. Net aasgieren die vliegen rond hun maaltijd, zou Edgar Cairo zeggen. En ze zeggen tegen die maaltijd: natuurlijk stink je niet, daarom zijn we zo graag bij je in de buurt. En de maaltijd denkt: kijk, ze houden echt van me.

  Of er nu wel of geen Amnestiewet komt, we weten nu al wat er in de echte geschiedenisboeken zal staan- je kunt niet voor eeuwig alle foto’s uit alle boeken verwijderen. Die felbegeerde legacy? Verkwanseld.


  Maak melding

 25. Baas moet de rechtzaal in, dat hoorde ik ook al een paar jaar geleden. Hij kwam toen al niet opdagen, en ik dacht dan moeten ze hem gaan halen. Zou sprake van zijn, maar ie sabie, deng frede dape, want wie ja wie zou naar zijn huis rijden en tegen hem zeggen van, en nu ga je mee, anders!!! Dus we zijn nu een eind verder
  en het schijnt nu twee voor twaalf te zijn, conclusie er gaat geen ene donder gebeuren van dat ie wel gaat komen, eerst deze week afwachten!!!


  Maak melding

 26. God is volgens Bouterse aan zijn kant. Waarom komt hij dan niet naar de rechtbank, zweert op de bijbel en vertelt hij onder ede zijn waarheid…..?

  Vul maar in: Sempa, Mr Zuidoost, Parapinto, TTheo en Anna_Z

  En probeer het nu eens uit te leggen zonder de woorden kolonialisme en slavernijverleden. Het is nu 2012!!


  Maak melding

 27. Dagboek van een ndp-groupie:

  Ik ben reeds maanden trots, maar vrijdag 23 maart j.l.
  was voor mij een superdag! Op die dag wilden een
  groep mede randdebielen een wet aannemen waarin
  alle misdaden tegen het niet criminele gedeelte van
  het Surinaams volk, tot heldendaad werd verheven!

  Ik ben ook naar het plein geweest, even dacht ik, wat is
  de BERM toch groot geworden.
  Wij riepen met z’n allen, lange leve onze
  president de psychopaat en seriemoordenaar!!!

  Lieve dagboek, ik hoop dat mijn kleinkinderen ook
  mij trots zullen maken en minstens tweemaal
  zoveel mensen zullen martelen en vermoorden.

  Lange leve onze president de psychopaat en
  seriemoordenaar!!!


  Maak melding

 28. Laat hem naar De Krijgsraad komen daar hoor het thuis niet wat er nu gebeurt beetje goedkoop scoren, president onwaardig om via een oude strontkar een stel oude verdagen en niets nutten toe te spreken. Zwak optreden en lachwekkend.


  Maak melding

 29. IK poog zoveel mogelijk evenwichtig en zonder teveel emoties naar de hele discussie over de amnestieinitiatiefwetaanvraag te kijken, omdat ik besef dat dit heel erg gevoelig ligt bij grote delen van de gemeenschap, maar de uitspraak van “dhr.Rozendaal schiet mij wel in het verkeerde keelgat. Hij zegt:

  ——-Desi Bouterse moet niet voor een DOMME massa praten en belastende verklaringen tegenspreken.——-

  Het woord domme massa slaat nl ook op mij aangezien het aangeeft dat deze heer iedereen die daar op het plein aanwezig was als dom betitelt en dat vind een zeer persoonlijke belediging.
  Maar ik vergeef het hem meteen, aangezien aangezien iemand met het verstand en de hersencapaciteit van een net geboren amoebe kan ik niet kwalijk nemen.


  Maak melding

 30. Beste kondremangs,

  kennen jullie het Bijbelse verhaal over Bileam????
  Als jullie het hebben gelezen; dan snappen jullie wat Bouterse voor Suriname is……samen met die geestelijk lijder van hem…
  Een tipje van de sluier:
  Bileam moest de Israelieten vervloeken en ging samen met zijn ezel op weg. Maar onderweg hield de Engel van God hem 3x tegen ,waarna hij zijn ezel sloeg. Die ezel vroeg aan Bileam, waarom hij hem geslagen had…..
  En toen Bileam het Israelisch volk wilde vervloeken,ZEGENDE hij hen in plaats daarvan.
  De vraag: wie was Bileam ; wie was de ezel en waarom zegende Bileam Israel ipv het te vervloeken???
  De oplossing:
  Bouterse is Bileam…….Steve Meye is de pratende ezel en het Surinaams volk zal gezegend worden ALS Bouterse van het toneel verdwijnt!!!
  Back to reality: Als Bouterse zichzelf een democraat noemt, die RESPECT heeft voor de Rechtstaat Suriname; dan is hij VERPLICHT zich te houden aan de wetten van Suriname:Grondwet;Trias Politica en noem maar op.
  NIEMAND staat boven de Rechtstaat Suriname en dat is het Surinaams volk.
  Dus meneer Bouterse met je noten gaan verantwoorden voor de rechter voor je (wan)daden jegens het Surinaams volk.
  TIME WILL TELL, Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 31. Rozendaal roept Bouterse op om in de rechtzaal te komen en zeggen dat hij liegt en dan, wie geloofd wie als Bouterse in de rechtzaal zegd da rozendaal liegd, dan heeft hij voor de tweede keer meineed gepleegt, of bouterse liegd wat een aan fluiting ik denk zelf dat er meer hier achter schuild we benne benieuwd.


  Maak melding

 32. Ik vind het zielig voor die arme javaanse man die zijn baan moest opgeven en vertrekken op advies eveneens van die domme somo ..

  de geschiedenis boeken waren juist geformuleerd,waarbij er duidelijk gezegd geschreven is,sat ddb een moordenaar is,waar nu ook letterlijk blijkt door zijn eigen maties..

  hij zal de geschiedenis ingaan als leugenaar bedrieger moordenaar drugsdealer en ga zomaar door..

  het is trouwens de grootste schande voor de natie,dat zo’n man ,,,nog,, leiding geeft aan het land sme,hij moet onmiddellijk aftreden en alles in leveren..

  Het o.m. moet alles van deze mans ddb confisqueren op eisen alle land bezittingen,geld boten voorraden goud totaal alles ,want alles heeft hij gestolen van het land..


  Maak melding

 33. Iedereen heeft het over , Front zus, Front zo,….Front krijgt de schuld van alle commotie ,..maar het gaat simpelweg om bouterse die een afleidingstaktiek toepast om de aandacht te verplaatsen, een vraag aan alle ndp ers is, hoe kan je iemand adoreren , die zich in het oerwoud verschool om niet voor de rechtbank te verschijnen, hoe kan je iemand adoreren die te laf is om verantwoording af te leggen, als je beweert dat je onschuldig ben, dan moet je toch juist met opgeheven hoofd naar Boxel gaan,naar mijn inziens is bouterse een gewone lafaard , een president onwaardig, waarom heeft hij de beschuldigingen van Rozendaal niet ontkracht, roepen dat hij een judas is, is hetzelfde als schuld bekennen, laat hij vanaf nu troost zoeken bij poppetje{first lady}, want er staat hem nog meer schande te wachten ,de grootste klootzak waarmee Suriname ooit opgescheept werd……jammer voor Suriname


  Maak melding

 34. Hahahahahaaa…..die kleine indiaanse jongen uit Aprawaipa…(whatever), heeft diarree, jepi no de moro ……dit bedoelde NPS met …moro e doro…oftewel ..Gods molen maalt langzaam maar zeker


  Maak melding

 35. BOUTA kan niet voor de RECHTER spreken want daar heeft hij geen ADVISEURS .hij weet niet hoe hij antwoord moet geven.IN OPENBAAR kan hij wat schreeuwen ,die hij zelf niet weet wat hij gezegd heeft.


  Maak melding

 36. DDB gaat nooit naar de rechtbank komen. Het zou dan immers binnen 5 minuten duidelijk zijn dat hij een pathologische leugenaar is die het niet duld dat anderen zijn smerige leugens aan de kaak stellen.

  Het is werkelijk volslagen onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die achter hem staan. Blijkbaar heeft hij een aantal mensen is een wrede chantage wurggreep.


  Maak melding

 37. Ruben heeft zijn eigen compaan verraden.Het doet er niet of dhr DDB aan/afwezig was op de plek des onheils.Hij moet dus uitkijken met zn getuigenverklaringen.Duidelijk was hij door de anderen een beetje links laten liggen,waardoor hij financieel niet heeft gered( ergens gelezen).Juich niet te vroeg,laat de rechtspraak haar werk doen.


  Maak melding

 38. Reactie van Bouta op het plein “We doen het fantastisch in de wereld. De SLM heeft de eerste prijs gewonnen als beste cateraar…”

  Een kinderhand is snel gevuld..


  Maak melding

 39. Beste W. Whome: Ijzersterk verwoord. Als men in de wereld de beelden uitzendt van dat zooitje wat hysterisch stond te juichen voor moordenaar president, hoop ik niet dat ze denken dat alle Surinamers zo dom zijn.


  Maak melding

 40. Nog even een reactie van Anna_Zot van vorige week:

  ” Suriname heeft nog nooit in haar geschiedenis iemand van het formaat Bouterse als leider gekend”.

  Het valt me op dat Afrikaanse Leeuw, Sempa, TTheo en Mr. Zuidoost steeds stiller worden………


  Maak melding

 41. Mr TTheo

  Ik vraag mijn af waarom je niet solliciteer naar de functie adviseur van zijne Excellentie DD Bouterse.
  Je komt zo intelligent over.

  In de jaren 80 waren ze ook aan de macht hebben Sur in een isolement gewerkt. Het bleek dat ze weer in de fout gaan. Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen.

  We mogen wel blij zijn dat de vorige regeringen toch nog wat van gemaakt hebben.


  Maak melding

 42. Dino in bocht”: het is de schuld van Nederland!!

  Dino Bouterse: Nederland wil mijn vader uitschakelen

  Dino, de zoon van president Desi Bouterse, zegt dat de goedkeuring van de amnestiewet nodig is om te voorkomen dat “Nederland weer grip op ons land krijgt door mijn vader uit te schakelen”.

  Volgens Dino heeft Nederland een nieuw prooi nodig, want het gaat economisch slecht met het land. Dino Bouterse lanceerde zijn website http://www.dbouterse.com een maand geleden


  Maak melding

 43. God is volgens Bouterse aan zijn kant. Waarom komt hij dan niet naar de rechtbank, zweert op de bijbel en vertelt hij onder ede zijn waarheid…..?

  Helemaal mee eens en met zo’n domme KOE als leider komt het land nooit verder. Het kwaad is in deze al geschied. Misschien moet het land meer hulp krijgen van voornamelijk Nederlandse Surinamers die al een stuk verder zijn met democratie en algemene ontwikkelingen.

  Stap van die belachelijke trots af Surinamers en wordt wakker. Bouta kan echt ieder moment worden opgepakt. Als ze dat Bij Hoesijn en Afrikaanse dictators kunnen da wie is BOUTA???

  Anytime kan deze MOORDENAAR achter de tralies. Vergeet die nieuwe Black Terror Militairen niet van de VS en NL!!!!!


  Maak melding

 44. De beste oplossing voor dit moment is dat de heren Somohardjo, Brunswijk en Allendy de stekker uit de regering weghalen.
  ze kunne laten zien dat ze sterk zijn en niet over zich heen laten lopen.
  de oude makker van front zullen hun zeker niet kwalijk nemen.
  uiteindelijk is het bestrijden van het kwaad altijd goed om van binnenshuis te doen dan van buiten.
  Somo en Brunsie hebben toen dertijd een goede keuze gemaakt om de kruik net zolang te water te laten gaan tot het breekt.
  ze hadden goed voorspelt dat als er weer zwarte dagen gaan voordoen, dat ze op een nette en democratisch manier de regering naar huis kunnen sturen.
  doe het nu heren.
  het Surinaamse volk zullen jullie nooit vergeten en zeker belonen bij de volgende verkiezing.
  het een geweten.
  en zeg niet dat je niks weet.
  mensen die zeggen ik heb niks gezien kunnen blind worden.
  mensen die zeggen dat ze niks hebben gedaan kunnen verlamt raken
  en mensen die zeggen niks gehoort te hebben kunnen doof worden.
  God zij met ons.

  oordeel juist.
  en red wet en recht van een ieder.
  laat nooit iemand boven de wet staan.
  de wet van de dualiteit zegt.
  alle plusjes en minnetjes komen hier op deze aarde tot nul.

  Raga


  Maak melding

 45. De mensen op dit forum zijn allemaal nederlanders en niks weten van bouta(denk ik). Bouta rockt! Jullie zijn gwn haterszzz. Te amang au set a kondre boeng yu au long na sranang baka. No no de ie ab wsn ka bigi mofo.


  Maak melding

 46. Men had veel eerder met het proces moeten beginnen dan had men nu geen problemen gehad om deze wet er door de strot van de mensen tedouwen daar Bouterse en zijn companenen nooit aan de macht haden gekomen maar achter slot en grendel. En dan had het land ook wel voor uit gekomen.


  Maak melding

 47. Mr TTheo

  Ik vraag mijn af waarom je niet solliciteer naar de functie adviseur van zijne Excellentie DD Bouterse.
  Je komt zo intelligent over.

  In de de jaren 8o hebben ze de kans gekregen om zich waar te maken, door slecht advies is Sur toen in een isolement geraakt.De zelfde fout wordt nu weer gemaakt.

  Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen.

  We mogen wel trots zijn dat de vorige regeringen toch wat van gemaakt hebben.


  Maak melding

 48. @all

  What a bloody shame, what a bloody mess.

  We wisten het (van die zogenaamde revolutie en daarna…) maar kozen (na de laatste parlementsverkiezing!)ervoor niet te weten.

  Volgens mij moeten alle partijen (pro, contra, lobby, intern en extern)nu zwijgen en het RECHT aan het woord laten.
  Daar gaat DEMOCRATIE over.
  Iedere andere beweging (amnestie, het recht manipuleren of verkwanselen)maakt de schandvlek groter en leidt naar meer ‘no spang’. Wat in dit geval hetzelfde is als ‘me first and screw the rest’. Wat niet in het belang is van van de toekomst van Suriname (volk en land!).


  Maak melding

 49. Henk Molenaar

  “Het valt me op dat Afrikaanse Leeuw, Sempa, TTheo en Mr. Zuidoost steeds stiller worden”

  Het valt mij op dat jij steeds harder en vaker balkt en brult. Jij bent een instrument van het imperialisme en je doet nogal hard je best. Helaas zal alles vergeefse moeite blijken. The harder they come the harder they fall! Wij van de PBB zijn helemaal niet stil maar er zijn grenzen aan het bestrijden van domheid, zwakzinnigheid en achterlijkheid op dit forum. Blijf jij je maar lekker druk maken en vergeet vooral je haatzaaiende pilletjes niet. Onze trein blijft gewoon stilletjes verder denderen. De kolonialen zijn ordinaire schreeuwers en zullen altijd lawaai blijven maken en van mij mogen ze. Maar wel buiten ons mooie Suriname! We zijn de futuboys van het imperialisme goed zat.


  Maak melding

 50. Het niveau van Bouta zie je tijdens de speech op het plein.dang a man tak …………JIJ bent de president idioot verlaag je zelf NOOITMEER tot zulk niveau dat moet je overlaten aan KANHAI en anderen.


  Maak melding

 51. Die Anna_Z is wel zóoooooooooooooo’n dame, petje af hoor voor zo’n ontwikkelde iemand, die alles denkt te weten, en vooral haar nette taal, het is helemaal geweldig. Maar niet heus.


  Maak melding

 52. Anna_Zoeloe door de bocht : ” Jij ( ik dus..) bent een instrument van het imperialisme….”

  Jou geliefde president is in paar dagen tijd door de mand gevallen en voor de hele wereld ontmaskerd als moordenaar en drugscrimineel. Blijf maar lekker door dromen Anna_Zoeloe: het is over en sluiten voor jou drugspresident.


  Maak melding

 53. “Maandag 26 maart 2012 om 05:23 uur, door anna_z”

  Internationaal recht ten aanzien van mensenrechtenschendingen?! Nooit van gehoord!!!

  Blijf maar rustig doorrijden in uw dressine,

  http://www.youtube.com/watch?v=d5ojuTZ9-jw

  verstand op nul en blik op oneindig!

  “Blijf jij je maar lekker druk maken en vergeet vooral je haatzaaiende pilletjes niet.”

  Zijn die haatzaaiende pillen nog uit de voorraad die uw psygopaat en seriemoordenaar, op 7-8 december 1982 in het fort Zeelandia gebruikte?!

  Even uw falend geheugen opfrissen, daar zijn toen ter
  tijd 15 mensen beestachtig gemarteld en op de vlucht
  van voren doodgeschoten. Bij de criminelen verenigd
  in de ndp, heet voornoemd crimineel gedrag soso lobi!!!
  Zoals u dat omschrijft, liefde voor uw medemens!!!


  Maak melding

 54. Beste anna_z

  In één van uw reacties aan Henk Molenaar schrijft u;
  “Onze trein blijft gewoon stilletjes verder denderen”.

  Ik neem aan dat u toch wel op de hoogte bent hoe het met de treinen in Suriname is afgelopen. Belooft dus niet veel goeds, althans niet voor u.

  Gr. Polderman


  Maak melding

 55. Ken u geschiedenis: Wees trots op uw president

  ZATERDAG 24 APRIL 1999
  Ilse Labadie, voorzitter van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede (OGV), die ernstig ziek is, kreeg woensdagavond om 9 uur in het Diaconessen Ziekenhuis bezoek van NDP-voorzitter Dési Bouterse. Labadie, die niet in staat is zich te uiten, was volgens De Ware Tijd diep geschokt door het bezoek. Ook haar directe familie vond het een bijzonder onaangename verrassing. Labadie, die de OGV heeft opgericht, beijvert zich al jaren voor onderzoek naar schending van mensenrechten, waarvoor Bouterse verantwoordelijk wordt gehouden. De ex-legerleider heeft Labadie op politieke podia regelmatig belachelijk gemaakt en belasterd. Daaraan herinnert de OGV hem in een gisteren gepubliceerde open brief. De organisatie spreekt van een volstrekt laakbare, onnodig intimiderende daad.


  Maak melding

 56. Haha ik zeg tog jullie zijn allemaal nederlanders en weten helemaal nix. Mijn reactie heeft nu al xoveel dislikes so. W8 maar hij is tog onschendbaar je kan hem niks doen!


  Maak melding

 57. @Polderman

  De treinen van de voormalige kolonisator roesten weg in Lelydorp. Heel symbolisch voor het kolonialisme en het nog aanwezige onderdanige koloniale denken dat diep geworteld is in de hoofden van sommige Surinamers. Er zijn spoorwegen gebouwd die nergens heengingen. Ook die zijn symbolisch voor het gevoerde beleid van de marionetten in de pre-Bouterse periode. We zitten nu in een vernieuwde trein dat zijn oorsprong vindt in niet fysieke zaken. Een bewustzijnstrein dat niet gematerialiseerd kan worden. It is not an error, it’s a feature! Ik weet dat sommigen dit moeilijk kunnen vatten maar elke verandering levert helaas stress op. De topzware locomotief van het koloniaal gerichte denken glijdt ondanks het indrukken van het remmechanisme nog even door. We begrijpen de traagheid van de geconditioneerde massa maar de wetten van impuls staan aan onze kant.


  Maak melding

 58. Roozendaal heeft gelijk. Als hij (Roozendaal) liegt, kom dan in de rechtszaal vertellen wat wel waar is, TOT IN DETAIL!! Waarom doen al die dappere schutters hun BEK niet open? Waarom heeft de bevelhebber van toen de zaak niet onderzocht. Als onder mijn leiding ÉÉN persoon wordt gedood, wil ik alles weten. Deze bevelhebber niet!!


  Maak melding

 59. Onwetendheid van Anna_ dezelfingenomene. Was er niet een trein van ergens naar nergens? Wha Ha, Bouterse heeft het geld in zijn zak gestoken. 1,5 miljard ontwikkelingshulp. Het volk krijgt wat het verdient.


  Maak melding

 60. Anna_Z,

  Zonder die kolonisator zat je niet hier om je commentaar te leveren. Jij moet de geschiedenis leren accepteren. In de tijd toen de kolonisator bezig was, ben je nog niet eens verwekt. Is te vergelijken met je eigen leven…kan jij je leven van 10 jaar terug veranderen ? Zo is het ook met de geschiedenis. Toen in dec 82 onder “El commandante” 15 mensen naar de eeuwige jachtvelden werden gestuurd…wie had gedacht..dat binnenkort “El commandante” nu “El presidente” een streepjespak gaat aantrekken en achter een raam gaat staan met dievenijzer ( maar van beter kwaliteit en dat zijn tralies). Dus berust in je LOT.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 61. @ anna_z

  Nu komt eindelijk de aap uit de mouw. Jij en je vriendjes Afrikaanse Leeuw, Sempa, TTheo en Mr. Zuidoost zijn leden van de PBB, oftewel van de Poer Broekoe, Weer Broekoe partij. Dat zijn de draaikonten, die met alle winden meedraaien. Meesteroplichters en praatjesmakers.

  Neem een voorbeeld aan Henk Molenaar, eerlijk, strijdlustig en standvastig in zijn oordeel. Daar mag jij als imbeciel een puntje aan zuigen.


  Maak melding

 62. “Dinsdag 27 maart 2012 om 00:18 uur, door anna_z”

  Naar aanleiding van de volslagen onzin in deze posting,
  is het voor wat mij betreft van nu af aan,
  anna_zuigeling. Infantieler kan het bijna niet.

  Voor de goede orde de treinstellen staan te Onverwacht,

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Suriname,_train_at_abandoned_station_of_Onverwacht.JPG

  De treinen reden nog voor de toeristen en de lokale
  bevolking. Tijdens de dictatuur is alles verwaarloosd!
  Er was maar een ding belangrijk, het beschermen van de
  CRIMINELEN! En het vullen van hun bankrekeningen!

  Station Lelydorp = station Kofi Dyompos

  http://www.flickr.com/photos/stichtingsurinaamsmuseum/5455138350/

  is lang voor de onafhankelijkheid gesloten. Volgens mij woont de zuigeling niet in Suriname!
  Maar in een “Imperialistisch land”!


  Maak melding

 63. Beste anna_z

  U doet wel heel erg veel moeite om iets duidelijk te maken met quasi intelligente vergelijkingen.
  U schrijft o.a. “Een bewustzijnstrein dat niet gematerialiseerd kan worden”. Klinkt voor mij hetzelfde als “Ik beloof veel, maar kan niets waarmaken”. Voor mij bevestigt u dus, dat er van alle ideeën van de DDB aanhang niets terecht komt. Eigenlijk zegt u dus ook, dat alle tegenstanders van het DDB regiem het bij het rechte eind hebben. Allemaal holle retoriek en luchtkastelen die er gebouwd worden door deze regeringskliek en aanverwanten. Fijn, dat u het uiteindelijk toch tot dat besef bent gekomen.

  Sterkte verder en
  Gr. Polderman


  Maak melding

 64. @Polderman

  Je hoeft niet alles te vertalen naar intelligentie. Quasi of niet. We geven gewoon onze meningen met de tools die we in huis hebben. Alle meningen hebben voor mij bestaansrecht.

  @W. Whome

  Sorry voor de error. Ik bedoelde Onverwacht maar schreef Lelydorp. Zie het als dezelfde type fout als psygiater (psychiater). Soms noem ik Calimerostan per vergissing ook Nederland.

  @Aan de rest van de PBB

  Denk aan jullie rikketik jongens en meisjes. Meningen zijn geen feiten en zelfs feiten moeten soms in twijfel worden getrokken. Dat komt omdat mensen de dingen alleen maar vanuit een bepaalde hoek willen zien. Een kegel kan er uitzien als een driehoek of een cirkel. Accepteer dus dat er meerdere waarheden bestaan.


  Maak melding

 65. @michael

  “Neem een voorbeeld aan Henk Molenaar, eerlijk, strijdlustig en standvastig in zijn oordeel. Daar mag jij als imbeciel een puntje aan zuigen.”

  Ik begrijp je adoratie voor onze koloniale Henk Molenaar. De meeste allochtone (woord uit de apartheidsbijbel van je witte meesters) stemmen voor Geert Wilders kwamen uiteindelijk uit Den Haag. Maar schaam je niet! Geert Wilders en Henk Molenaar houden van je. 😉
  Mijn voorbeelden zijn Malcolm X, Louis Farrakhan, Shaka Zulu en Winnie Mandela. Vooral de brandende-autoband-methode die Winnie Mandela toepaste op de redimusu’s uit haar land vond ik heel leerzaam.
  Daar kunnen imbecielen als jij en je billenmaatje Henk molenaar zeker een puntje aan zuigen.

  Soso lobi!!!!! 😉


  Maak melding

 66. Eerlijkheidshalve!

  Moet ik bekennen dat ik anna_z wel snap. Ik bedoel daarmee te zeggen dat anna standvastig is en niet van kroeg naar kroeg over loopt. Standvastig!
  Kijk: een Ajax supporter zal je ook nooit in een Fijnoord shirt zien lopen. Andersom ook niet, of het moet een dode Fijenoorder zijn. Anna is standvastig en zit vast aan de patronen en rituelen binnen haar club.

  Ieder mens heeft een mening, ieder mens heeft zijn/haar eigen gelijk. Mocht anna’s gelijk het ware zijn dan zit ze aan de goede kant met haar denkwijze.
  Zo niet; dan zit ze toch gewoon aan de verkeerde kant?

  Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik voor het eerst iemand zo een ander heb zien verdedigen, hetgeen haar goed recht is. Maar met goed recht is het recht van de Mens nog niet gediend.


  Maak melding

 67. Anna_Zoeloe is het gelukt:

  “Vooral de brandende-autoband-methode die Winnie Mandela toepaste op de redimusu’s uit haar land vond ik heel leerzaam”

  Zie hier de toekomst van redimusu’s ( andersdenkenden) die Anna_Zoeloe voor ogen heeft.


  Maak melding

 68. Wat mij opvalt aan het tijdstip waarop Anna_Z haar postings plaats het nog midden in de nacht is op de Antillen. Ik denk dat Anna_Z de buurman is van Mr. Zuidoost in de Bijlmer………

  Kan de webmaster hier uitsluitsel over geven?


  Maak melding

 69. @ Musk

  Je begint wankel maar eindigt gelukkig heel sterk.

  Vergelijkingen lopen snel mank en standvastigheid is soms niets meer dan het herhalen van hetzelfde riedeltje…

  Dat iedereen recht heeft op een eigen mening spreekt voor zich. Het openstaan voor de mening van een ander vormt wel een stevige uitdaging als je je al helemaal hebt ingegraven in vooringenomen standpunten. Standvastigheid wordt dan al snel doof en blind zijn voor andere meningen. En weinig reflectie en zelfkritiek. Geen kans op groei dus.

  Maar consequent zijn, anderen meningen op hun waarde kunnen schatten, niet heel aanmatigend je eigen visie willen opdringen koste wat het kost… daar is het recht van de mens wel mee gediend lijkt mij.


  Maak melding

 70. eeeeh,aaahm…ai!!.. Het Farc,je weet toch die van Columbia,hebt gezegt,dat Mnr Rozendaal jokt..eh jokoe….ze hebben nooit iets met bouterse gedaan of gehad…dus..jij nu.


  Maak melding

 71. @Henk Molenaar

  “Wat mij opvalt aan het tijdstip waarop Anna_Z haar postings plaats het nog midden in de nacht is op de Antillen.”

  Misschien ben ik wel overal tegelijkertijd. Maar wat is eigenlijk de relevantie van hetgeen je beweert. Mij zal het worst wezen waar malle Henkie zich bevindt. Malle Henkie is overal koloniaal geconditioneerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.