Handboek over emigreren naar Suriname

19

Vanaf eind maart is het boek Emigreren naar Suriname in Suriname te koop. Dit boek, geschreven door de Nederlandse Esther Zoetmulder die tien jaar geleden zelf naar Suriname vertrok, geeft u een duidelijk inzicht in alles wat er om de hoek komt kijken bij een emigratie naar Suriname.

Praktische informatie over een verblijfsvergunning krijgen, de remigratieregeling, werk vinden, een woning kopen en een school kiezen voor uw kinderen. Over het afhandelen van zaken met de belastingdienst, opgebouwd pensioen veilig stellen en u op de juiste manier verzekeren.

Naast alle praktische informatie en een uitgebreide lijst met adressen en websites, is er aandacht voor de emotionele kant van emigreren. Ook komt remigratie uitgebreid aan bod. Gericht op Surinaamse Nederlanders, meestal geboren in Suriname en al lange tijd in Nederland, die overwegen terug te keren naar Suriname.

In Nederland is het te bestellen via de boekhandels.


19 REACTIES

 1. Virago 535

  Fantastisch z’n handboek..ik wenste wel dat ik zo eentje had voor het Caraibisch gebied!!

  Het lezen van z’n boek bespaart je een hoop ellende en ongeluk.

  Fantastisch Ester Zoetmulder!


  Maak melding

 2. Kan altijd nuttig zijn zo een boek. Esther Zoetmulder , laat het bij een boek niet blijven .Ik zou willen weten wat uw ervaring is na 10 jaar in Suriname gewoond te hebben.

  Groet, Ram Ram, Goeda Hafies(Veel wijsheid !)


  Maak melding

 3. Mooi zo een boek,
  maar als er nu ook nog eens iemand zo slim is het ISBN nummer te vermelden zou wel zo handig zijn, dan weten we zeker dat we het over hetzelfde boek hebben…


  Maak melding

 4. Van concert des levens bestaat er geen pasklaar program, zo ook niet van het emigreren naar dit mooie land. Emigreren moet je zelf doen. Je moet daarbij niet proberen om safe te spelen. In beginsel niet al te veel rekenen op derden hulp, want dan kun je weles van een koude kermis thuiskomen. Pak elk facet zelf aan, dan is het niet erg als zaken uit de hand lopen.Alle mooie geschriften ten spijt. Mijn mati doet nog de laatste dagen van zijn fysiotherapeutenpraktijk in het Gooi maar leeft als het ware al met 2 benen in Saramakka.


  Maak melding

 5. Dank jullie wel voor het compliment! Ik, Esther Zoetmulder, hoop dat ik heel veel mensen met de droom naar Suriname terug te keren of gewoonweg te genieten van de Tropen kan helpen met mijn boek. Dat was mijn insteek.
  Ik woon al 10 jaar in Suriname en natuurlijk heb ik moeilijke en mooie periodes gehad, echter die zou ik Nederland ook hebben meegemaakt šŸ˜‰
  Om meer over mij en mijn ervaringen en de ervaringen van anderen te lezen, houd ik ook mijn website http://www.nederland-suriname.nl bij.

  Dank je wel Waldo voor het vermelden van het ISBN nummer; het is alleen niet het juiste. Het juiste ISBN nummer is:978-94-61850-16-4

  Op de Wereldomroep kun je ook nog een radio interview horen met mij, als je daar interesse in hebt:
  http://www.rnw.nl/suriname/article/hoe-een-reisgids-een-emigratieboek-werd

  Groeten en fijne dag!
  Esther


  Maak melding

 6. Suriname staat aan de vooravond van een geweldige economische ontwikkeling, waarvoor heel veel extra menskracht nodig is, die niet in ons geliefd Suriname voor handen is. Voordat een beroep wordt gedaan op buitenlanders, ligt het voor de hand, om eerst binnen de surinaamse diaspora naar geschikte werknemers te zoeken. In het kader hiervan, heb ik onze geachte President DDB, enkele maanden geleden uitvoerig geadviseerd over maatregelen die de remigratie bevorderen en maatregelen die de remigratie doen slagen van oorspronkelijke Surinamers. Met uw boek mw. Esther Zoetmulder, geeft u de adspirant remigreerder enkele praktische handvaten. Mijn hartelijke dank hiervoor.


  Maak melding

 7. Esther,

  Mijn plannen liggen al klaar. Op zoek naar informatie over remigratie naar Suriname stuitte ik op onlogische verklaringen in de media. Dit boek van je is precies waar ik op wachtte om de juiste stappen te zetten.

  Dank, ook voor het nemen van dit initiatief waar vele SurNeds op gewacht hebben.


  Maak melding

 8. ik heb dat boekie nog niet gelezen, maar moeten we eerst een inburgeringscursus volgen of zo? en zoja! in welke taal? toch niet in het Chinees hoop ik. Hopelijk staan er veel tips in over als bv. je plotseling een snekie ziet op je erf, moet je hard wegrennen of die doodkappen (lol). Of wat te doen als je een bakroe ziet. Ik Hoop dat het leuke boek is.


  Maak melding

 9. `goedendag ik heb een vraagje is het boek ook in nederland te koop want ik wil later emigreren naar suri dus ik vroeg me af of ik het boek kon lezen waar kan ik het kopen hier in nederland????????????? hulp pleass ram ram doei


  Maak melding

 10. Hallo ryan,

  Het laatste regel van het bericht bevat:

  “In Nederland is het te bestellen via de boekhandels”.
  Ik hoop je hiermee te hebben geĆÆnformeerd.

  En la sombra del arbol.


  Maak melding

 11. @ Musk, Fijn dat ik kon helpen.
  Hoop dat u zult genieten van het boek en er natuurlijk alle info uit haalt die u zoekt.
  Succes.
  Esther


  Maak melding

 12. @Joan AminKarghbo
  Een signeersessie in Nederland of Suriname? In Suriname wil ik graag in samenwerking met Vaco een signeersessie doen.(april denk ik) In Nederland doe ik mijn best om met het Kwakoefestival te komen en dan iets te kunnen doen naar lezers toe. Weet nog niet precies hoe of wat de mogelijkheden zijn.
  Groetjes en fijne dag,
  Esther Zoetmulder


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.