‘Gemeente moet ingrijpen in Amsterdam Zuidoost’

23

Hannah Belliot, oud-wethouder van Amsterdam en voormalig stadsdeelvoorzitter van Zuidoost, roept de gemeente op om snel in te grijpen in Zuidoost. De in Suriname geboren Belliot zegt tegen AT5 dat de gemeente nu maatregelen moet treffen, om te voorkomen dat mensen over een jaar of tien in dezelfde ghetto komen te wonen

Volgens een integratierapport over de grote steden blijft Zuidoost een zorgenkindje van Amsterdam. Een deel van de migranten doet het steeds beter en verhuist uit Zuidoost. Anderen blijven juist achter in een kansarme situatie.

Amsterdam moet flink investeren in kansarme buurten in Zuidoost. Gebeurt dat niet, dan zou het er wel eens goed fout kunnen gaan en ontstaan er weer zogenoemde no-goarea’s. Bekijk de reportage van AT5:

.


23 REACTIES

 1. Amsterdam-Zuidoost was,is en zal een puinhoop blijven.
  Als men zoveel negers uit verschillende delen van de wereld bij elkaar laat wonen krijgt men zeker heibel.


  Maak melding

 2. Beste mevrouw Belliot,

  Wat zijn de druiven toch zuur, nu blijkt dat de puinhoop die u 14 jaar geleden achterliet langzaam aan wordt opgeruimd en dat Zuidoost weer een leefbaar deel van Amsterdam wordt.

  U kunt tot nu toe niet verkroppen dat uw opvolger Elvira Sweet van Zuidoost weer een mooi stadsdeel heeft gemaakt, ondanks uw tegenwerking.

  Daarop voortbordurend maakt het huidige bestuur, o.l.v. Marcel La Rose het nog mooier. Zuidoost is The place to be! Als het hier zo een opuinhoop is, geef dan uw woning in de elitebuurt van Holendrecht op.

  Als u eerlijk bent moet u ook vertellen waarom u bent weggejaagd uit de Stopera: Waarom? Omdat u met Cultuiur in uw portefeuille er een grote zooi van hebt gemaakt.

  O,ja bent u aan het solliciteren,zodat er wachtgeld vrijkomt voor andere zaken?


  Maak melding

 3. Jako, helemaal eens met je. Misschien denkt die bellie op deze manier weer wethouder te worden om het uit te hangen in Suriname!!! sinds wanneer houden negers van werken? volgens mij houden ze helemaal niet van werken(een aantal)


  Maak melding

 4. Het is net hoe men het bekijkt. Uit onderzoek is gebleken dat er wel degelijk armoede is in de Bijlmer. Sommige moeders hebben meer tijd voor zich zelf dat de kinderen.
  Op de scholen komen er ook negatieve geluiden naar voren.


  Maak melding

 5. ach dat is een ver van bedje show. srananman na porpre dat is realiteit te na wan witman ben tak en dan mi bo luku if na so un bo reageer. determinist a no drape je tan??????? en ligt holendrecht ook niet in de BIJLMER of beter gezegd in Zuid-Oost Amsterdam?????????????


  Maak melding

 6. No Go area? Weet je hoeveel No Go area’s er in Nederland zijn waar zwarten en anders gekleurden er nooit in kunnen? Wordt natuurlijk nooit over gerept.


  Maak melding

 7. Hooooooohooooooo , luister mensen .
  Met surinamer is er niks aan de hand in zuidoost.
  Het zijn de afrikaanse bevolkingsgroep die hier een probleem zijn .
  Laten we niet iedereen over een kam scheren.
  De realiteit is anders.
  Iedere surinamer in z-o spreekt goed nederlands en we begrijpen elkaar.
  Kom in de buurt van de afrikanen en ghanezen dan is tachtig % niet ingburgerd.
  En mevrouw Belliot, i n jou tijd heb je ook niets gedaan voor zuidoost en daarom is makkelijk om te lullen op afstand.
  A tang so


  Maak melding

 8. Met de Bijlmer is er niets aan de hand, de vele Low Level mensen die daar wonen wel maken dat de Bijlmer het slecht imago blijft behouden!!! Ook al pomp je nog eens 50 miljard in de Bijlmer het heeft allemaal geen zin zolang je kansarme mensen daar laat wonen!!


  Maak melding

 9. Beste Koos “Weet je hoeveel No Go area’s er in Nederland zijn waar zwarten en anders gekleurden er nooit in kunnen?

  Noem er eens 2 dan beste Koos….


  Maak melding

 10. @Henk Molenaar

  “Beste Koos “Weet je hoeveel No Go area’s er in Nederland zijn waar zwarten en anders gekleurden er nooit in kunnen?

  Noem er eens 2 dan beste Koos….”

  Dat is niet zo moeilijk. Als zwarte moet je het niet in jouw hoofd halen een bezoek te brengen aan een woonwagenkamp, als je daar niets te zoeken hebt. ‘Sightseeing’ in een woonwagenkamp op zondagmiddag is om problemen vragen.


  Maak melding

 11. Lasede_Bouta: Je bent grapjas!!! Zelf ik ( blond, blauwe ogen) hoef me niet te wagen op een woonwagenkamp. Dus verzin een ander onzin verhaal over nog go areas voor gekleurde mensen.


  Maak melding

 12. Het snijden doet geen pijn
  Het gesneden worden

  Hahahahahahahahahahahahaha en ironisch genoeg , door de ex-voorzitster van stadsdeel de Bijlmer (PVDA).
  A bun , tot de komende verkiezingen !!!
  Ja ja , wij weten dat jij nu in de provincie zit .

  Zoete groet !!!


  Maak melding

 13. Met types als Lasede_Bouta, Henk Molenaar en Jako veranderd elke buurt waar dan ook ter wereld in een No Go area. Molukkers en Marokkanen staan elkaar voortdurend naar het leven in echte Calimerostaanse No Go area’s en de white trash maakt elkaar zowat af bij voetbalwedstrijden. Maar, geen rechtse hond die ernaar kraait. Ik wens jullie allemaal heel veel succes in het bruine beloofde land. Blijf vooral geloven dat assimilatie leidt tot acceptatie en blijf vooral heel hard je best doen om dat hoogste doel te bereiken. Ik woon tussen allemaal zwarte mensen en we leven als broeders en zusters met elkaar. Maar we bevinden ons dan ook niet in een verzuipend Calimerostaatje.


  Maak melding

 14. @ Lasede__Bouta

  Je hoort de bel luiden, maar weet niet waar de klepel hangt.

  Bewoners van Woonwagenkampen zijn ook gewone mensen, ze wonen niet in hutjes zoals de Marrons in Suriname wonen. Dat zijn pas No-Go areas. Probeer maar als buitenstaander zomaar een Marron dorp binnen te komen, dan krijg je zo een geweerloop in je gezicht geduwd.

  Als je geen onderscheid kunt maken tussen mensen dan moet je ook niet gaan generaliseren.

  Toen Koko Petalo nog leefde kon je zo een biertje met hem drinken, je kon ook een bezoek aan zijn woonwagenkamp in Amstelveen brengen. Geen enkel probleem. Dat zij de fiscale overheidsregels aan hun laars lapten dat is een ander verhaal.

  Ook volkszanger Frans Bauer is een woonwagenkamp bewoner. Volgens mij is hij nog steeds de meest geliefde zanger van Nederland en heus niet woonachtig in een No-Go Area.

  De NO-GO Area van Nederland is nog steeds de Amsterdamse Bijlmer, waar heel veel Surinamers samenhokken. Bijstandstrekkers en nietsnutten uit het Surinaams binnenland.


  Maak melding

 15. @michael

  Ik kan me heel goed voorstellen dat iemand als jou in een Marrondorp een geweerloop in zijn gezicht geduwd krijgt. Als wij op dit forum al schrikken van jouw hersenloos geblaat dan moet het voor de Marrons toch echt wel een stuk erger zijn. Het kan ook zijn dat ze nog nooit zo’n nutteloos ding als jou hebben gezien. Angst voor het onbekende komt namelijk overal ter wereld voor.


  Maak melding

 16. @ anna_z

  Ik verdoe mijn kostbare tijd in elk geval nuttiger dan jij. Blijkbaar hoor jij tot de categorie “bijstandstrekkers en nietsnutten uit het Surinaams binnenland”, anders kan ik jou felle reactie niet verklaren.

  Het verschil tussen een woonwagenkamp en een Marrondorp is dat laatstgenoemde een gesloten gemeenschap is met een eigen gezag en waar je als buitenstaander ook als een “indringer” kan worden gezien.

  Bovendien is het verwerpelijk dat een grote groep mensen als woonwagenkamp-bewoners worden gediscrimineerd en gestigmatiseerd door een van jou vriendjes. Volgende keer eerst goed mijn reactie lezen, voordat je weer als een ezel tekeer gaat.


  Maak melding

 17. @michael

  Bankdirecteur spelen lijkt me inderdaad een stuk nuttiger. Maar ook in een bank kun je een geweerloop in je gezicht geduwd krijgen. Van een uitkeringtrekker, een woonwagenbewoner, een Marron of een op hol geslagen Indiase asielzoeker. Alles is zo relatief in deze wereld. Ik merk dat de Marrons nogal vaak voorkomen in je reacties. Heeft dat soms met de door jouw genoemde discriminatie en stigmatisering te maken?


  Maak melding

 18. Stelletje Krabben!!!

  Ze probeert juist te voorkomen dat het weer een no-go area gaat worden!

  Volgens mij is ze alleen maar tegen de bezuinigingen in achterstandsgebieden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.