Verdachte Decembermoorden: Bouterse was er

74

PARAMARIBO, 10 mrt – Desi Bouterse was wel in het Fort Zeelandia ten tijde van de executies van december 1982. Dit zegt verdachte Ruben Rozendaal. Hij kwam tegenover de krijgsraad terug op een verklaring van bijna een jaar terug. Toen zei hij Bouterse niet gezien te hebben. Maar de man zegt genoeg te hebben van onwaarheid vertellen.

Bouterse die zelf altijd heeft ontkend, zou hem tot liegen hebben aangezet. Dat gebeurde zowel voor als na diens aantreden als president. De wroeging lijkt nu te hebben overgenomen. “Ik ben geen bloeddorstig mens. Het doet mij pijn. Dat was niet onze doelstelling in 1980. Er zou voor gezorgd worden dat er geen doden zouden vallen”, zei Rozendaal. Dat hij eerder iets anders beweerde, kwam door zijn ziekte.

Hij is nierpatiënt en voelde zich niet lekker toen. Nu moet het er uit. “Ik ben geen moordenaar. Ik wil dat de waarheid wordt verteld”, aldus Rozendaal. Hij vindt Suriname al te lang gebukt gaan onder een last. Bouterse en andere verdachten moeten ook maar eens de waarheid vertellen. De ex-officier bood de nabestaanden ook zijn verontschuldigingen aan.

Bekijk ook:


74 REACTIES

 1. Soh… a sori kaba!

  Mooi weer spelen in het buitenland met je Caricom gezicht. (Dan joe in’ oso lai nanga toko toko, kon krin joe in’ oso mi boi.)

  Bouterse, kom jij in aansluiting van Rozendaal nu vertellen waarom je in december Surinaams bloed heb doen vloeien, maar vooral onder welke omstandigheden je de mannen hebt omgebracht.
  En hou die leugen van “op de vlucht doodgeschoten” maar voor je.

  Als je toch bezig bent schoonschip te maken, vertel ook meteen in wiens opdracht Hawker op de Surinaamse TV voor het oog van een ieder een fatale injectie kreeg.

  Me arki..


  Maak melding

 2. De uitspraak van de revolutionaire rechters is onschuldig op alle punten van de aanklacht . Waarom denkt u dat men deze sterke mannen niet konden arresteren . En denkt u dat , dat nu wel kan . Volgens mij zitten vele te dromen en begrijpen de Surinaamse machts verhouding totaal niet . Dit kan ik wel melden aan de saboteurs , als zij Suriname niet willen opbouwen dan kunnen zij beter uit het land vertrekken . Hun plaats zal worden igenomen door echte revolutionaire krachten uit de regio . Dus de genen die blijven tegenwerken kunnen beter weg gaan uit Suriname . Wij zullen niet meer lijdzaam toezien dat ons mooie land wordt vernietigd door koloniaal denkenden imbecielen .


  Maak melding

 3. Tenmiste is hij de eerste, de dood voor ogen houdende, die zich van de duivelse last der leugen in zijn hart wil ontdoen. Hij krijgt ook de tijd en de genade daarvoor, maar ook de straf moet gedragen worden.Dat is manmoedig en zal vele oliedomme aanhangers de mond doen snoeren. Dat kunnen ze dan niet zeggen van hun afgod, hij is een slecht mens, maar op het eind van zijn leven is hij groot geworden door de vreselijke zonden openbaar te belijden vol berouw en spijtbetuigingen voor de vele onschuldige moorden. Ook levenslange gevangenisstraffen op deze aarde ter boeting. Maar zal dat gebeuren.neen, want de duivel regeert geholpen met de valse ndp profeten en zij krijgen ook loon naar werken. ER komt geen rust,vrede noch voorspoed zoals de domme aanhangers voorgelogen.


  Maak melding

 4. Wat een hufter is deze junk.
  Hij heeft zijn geld verspild en nooit eerder zijn verstand gebruikt.Althans als hij dat had.
  Als men deze oude taart gelooft,dan mogen ze de tent sluiten.
  Rozie mie boy, vraag netjes aan de nabestaanden als ze wat geld voor je hebben.A;s ze jou willen onderhouden.Als ze drugs voor je willen kopen, zodat je zoet kan blijven en hielen likken.
  Wat ben jij toch de grootste sukkel die Suriname ooit gekend heeft.Ik wil bijna niet eens geloven dat je militair geweest ben.Was je geen neukertje voor de rest van het peloton


  Maak melding

 5. Per onmiddellijke ingang is de naam van de
  nationale democratische partij gewijzigd.
  De partij heet voortaan Nationale Waarheid Partij!


  Maak melding

 6. De eerste grote scheuren in het leugen front van DDB tekenen zich af. Het zal niet lang duren of er kiezen meer ‘getuigen-medeplichtige” eieren voor hun geld.

  De verklaring van Ruben Rozendaal is de lang verwachte bom onder de stoel van DDB.


  Maak melding

 7. Aan enkele reacties te lezen, zit het de
  mensenrechtenschenders niet lekker dat er een paar
  lijken uit de kast van keizer Bigi Mofo I zijn komen
  vallen!

  “Zaterdag 10 maart 2012 om 18:41 uur, door TTheo”

  Zin in een vakantie naar Libië?! De wereldgemeenschap
  eist nu eenmaal dat de rechten van de mens uiteindelijk
  gerespecteerd worden. WIE ZIT ER NU TE DROMEN?!


  Maak melding

 8. Beste heer Rozendaal, u heeft zeker iets op uw kerkstok dat u nu pas begin te rappen, scherper dan de beste rappers van de hele wereld bij elkaar. ik zeg dit “hel no de no wan tra presi lek dja en dja ala sma e kis den strafu fu den bun nanga de OGRI san den du na grontapu. gado buku no kan le’ ‘iem ben sabi”. nu achteraf komen huilen dat je in opdracht heb gehandeld, waarom heb je je toen niet bedacht en muiterij gepleegd??? 16 man hebben toen een misdaad begaan, een dappere kon toch muiterij hebben gepleegd?? waarom praat niet de adcocaat mr chas mijnals, was dieer nietbij??? alleen aan jou hebben zij die reeds jaren heen zijn gegaan wat verteld? frapant is dat man. succes met uw publicatie. ik weet niet wie de eerste is/was. kijk wat met zeeuw, nelom en andere gebeurd is. GOD heeft tijd voor jullie allemaal. niets komt voor zijn tijd. ma gelukkig neem je het niet mee in je graf, want fa den nieren fu ju ne wroko luk bun ju no give up let in a dialysestoel.


  Maak melding

 9. Meneer Ruben Rozendaal,het is geweldig wat u nu doet ! Wij zullen zien wat voor move Bouterse& Consorten nu zullen gaan maken . Wij bene benieuwd…….zou Jhonny Kamperveen zeggen.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies ( Veel wijsheid !)


  Maak melding

 10. Hij zou ook van de W.B. brug zijn gesprongen als hij daartoe was opgedragen? Ik kreeg tijdens die binnenl oorlog ook de opdr om een pand in het oosten zonodig op te blazen. Wanneer je ter plaatse bent bepalen jij en jou geweten. Anno 2012 staat dat pand er nog,…onaangeroerd! Een echte heeft ballen en verzint geen kutsmoesjes om wat dan ook te vergoelijken!!! Er is ook zo iets de eigen verantwoordelijkheid!


  Maak melding

 11. Zaterdag 10 maart 2012 om 21:00 uur, door neus
  De eerste grote scheuren in het leugen front van DDB tekenen zich af. Het zal niet lang duren of er kiezen meer ‘getuigen-medeplichtige” eieren voor hun geld.

  De verklaring van Ruben Rozendaal is de lang verwachte bom onder de stoel van DDB.

  Haha, Neus.
  Jij bent eerder aan de pieren ff vissen gevoerd eeer het zover is idioot!


  Maak melding

 12. Zaterdag 10 maart 2012 om 18:41 uur, door TTheo
  De uitspraak van de revolutionaire rechters is onschuldig op alle punten van de aanklacht . Waarom denkt u dat men deze sterke mannen niet konden arresteren . En denkt u dat , dat nu wel kan . Volgens mij zitten vele te dromen en begrijpen de Surinaamse machts verhouding totaal niet . Dit kan ik wel melden aan de saboteurs , als zij Suriname niet willen opbouwen dan kunnen zij beter uit het land vertrekken . Hun plaats zal worden igenomen door echte revolutionaire krachten uit de regio . Dus de genen die blijven tegenwerken kunnen beter weg gaan uit Suriname . Wij zullen niet meer lijdzaam toezien dat ons mooie land wordt vernietigd door koloniaal denkenden imbecielen .

  Ba “To”,
  Verteri ding lasi japjapi gi mi.
  Te yu krrrrraaaasi fu naki maskita na see pranga, yu musu luku boeng nanga spikri!!

  Dierechters waren zeer ter dege legitiem, stelletje Anti-Suriname maloten.


  Maak melding

 13. Extremistische leider Terre’Blanche vermoord
  Dit is wat er gebeurd met smeerlappen die het zwarte volk heeft onderdrukt . Maar nu is toch met hem afgerekend . Met de gene van 8 dec is ook afgerekend . Waarom ?? Heel simpel , Suriname moest zijn , zoals het nu is . Vrij van koloniale overheersing , en dat wij onze eigen koers kunnen bepalen. Die koers zal ongetwijfd zijn regionale intergratie , en betrekkingen aangaan met landen van onze keus in plaats dat het ons gedicteerd wordt . Vandaar dat iedereen die dat streven in de weg wil staan , direct onschadelijk dient te worden gemaakt . Wat gelukkig gebeurd is . Geen enkele revolutionair moet enige spijt betuigen in de 8 dec bevrijding . Ik verwacht van Leiders van de revolutie dat zij keihard optreed tegen saboteurs van de revolutie . wij zijn nu lid van de Caricom , de UNASUR , CELAC . Nooit zullen wij toestaan dat Slavendrijvers met de daaraan verdiende kapitaal ons de les komen lezen . Onze volk zal steeds bewuster worden gemaakt tegen manipulatie van die criminele club van landen die met de slavendrijvers verdiende kapitaal de wereld probeert te onderdukken .
  Daarbij worden heelaas veel zwartepieten in die landen gebruikt op het vuile werk voor hun op te knappen .
  Maar wij slapen niet meer , en luistern niet meer naar de Grootste mensen rechten Schenders die de wereld ooit heeft gekend . Eest dient een bedrag van 465 miljard euro betaald te worden aan Suriname , voor men kan komen praten over mensen rechten in Suriname . Daarom moet Suriname een ontnemings-vordering in dienen tegen het weder-rechtelijk verkregen criminele vermogen door nederland , dat misdaden gepleegd heeft tegen de menselijkheid en Slavernij bedreven met oogmerk op winst-bejag . Hier is niet een persoon verantwoordelijk maar de Staat . En naar internationale maatstaven zijn de feiten lang nog niet verjaard .


  Maak melding

 14. Het lijkt er hier zeer sterk op dat de waarheid niet verteld mag worden!
  De echte waarheid zal boven komen, dat heb ik altijd gezegt, God behoede dit mooie land van nog meer ongerechtigheid!
  Het spreekwoord zegt niet voor niets; Al is de leugen nog zo snel, de Waarheid achterhaald hem wel!


  Maak melding

 15. BAKENS@TOLLIE

  JIJ HEBT MIJN GEDACHTEN OPGESCHREVEN OP DIT FORUM.

  Echt een Sukkel,en wel een hele stomme!!!!
  Sinds hij aan het klepperen is ,wist ik :desserteur!!


  Maak melding

 16. Rozie Lagie.
  Deze man was één van de meest gevreesde lid van de groep 16.
  Laat hij ook maar lekker opbiechten wat hij op zijn geweten heeft.
  Ting kon draai.


  Maak melding

 17. “…Ingrid Waldring, die goed bevriend was met Rozendaal, zou in bijzijn van getuigen Bouterse een moordenaar hebben genoemd. Zij heeft Bouterse thuis bij Rozendaal leren kennen en ze zijn uiteindelijk getrouwd.”(Starnieuws)

  Als de ‘first lady’ de president een moordenaar noemt, dan mag deze waarheid ook in geschiedenisboeken opgetekend worden.


  Maak melding

 18. Al is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem wel.
  Ala sani san de na dungru sa kon na LETI.
  TTHeo, in iedere andere beschaafd land was de president afgetreden.Suriname wordt nu geregeerd door een stelletje meedogenloze massamoordenaars en daar is TTHeo en de rest van die paarse imbecielen trost op.


  Maak melding

 19. Voor mij niet geloofwaardig omdat deze man in behoorlijke geldnood zit.
  Dus dan kunnen zij die zijn verhaal geloven geld aan hem geven….zodat hij mmeer en meer gaat blazen….geld doet altijd wonderen….geef geld doneer.


  Maak melding

 20. Het vervelende is dat deze verklaring van de heer Rozendaal tegenstrijdig is met zijn vorige. Als getuige is hij juridisch gezien nu onbetrouwbaar en ongeloofwaardig.


  Maak melding

 21. Een burgerrechter, die een militairerechter dagvaart?
  Wie schopt je? Ga maar rustig door met grappenmaken hoor. De uitspraak van de revolutionaire-/militairerechter spreekt voor zich!


  Maak melding

 22. En NU ???????
  krijgt Bouterse tog STRAF?????
  of ontspring hij weer de dans????. ach ja
  Dat Bouterse President is geworden is vollegdig de schuld van de Javaanse Partij PL Pertayaj Luhur….
  Somo moet gestraft worden voor deze daad.Somo houdt het de straf van Bouterse buiten de deur
  GMap probeer Somo er toe te bewegen om zijn zetels inhoud en oppositie gaat voeren


  Maak melding

 23. hahahahahh.hihihihihi…die Surneds kunnen goed fantaseren hoor.
  Ze hopen en wensen zo graag dat Bouterse wordt opgesloten en uit het machtcentrum verdwijnt,dat zal nooit gebeuren jongens…..blijven jully maar dromen

  Het is net een bananenplant,hoe meer vuil,troep en viezigheid je tegen hem aanzet,hoe sterker en gezonder die plant wordt en hoe mooier zijn vruchten.dombo’s


  Maak melding

 24. @ Wikileaks

  “in iedere andere beschaafd land was de president afgetreden”

  Over welk beschaafd land heb jij het?! Over de VS na het gooien van atoombommen op burgers, de slachting in Vietnam of de honderdduizenden doden in de illegale oorlog tegen Irak?
  Of heb jij het over Nederland dat hele dorpen uitmoordde tijdens de politionele acties in Indonesie?

  Leg eens uit Uncle Tom.


  Maak melding

 25. Diep triest als dit het niveau moet zijn van een moordenaar die zich zelf president noemt.
  Deze man zal sterven zonder zijn verdiende straf uit te zitten. Hoop dat hij bijdraait en zijn verantwoordelijkheid durft te nemen.


  Maak melding

 26. Ai jajajajaiiiii Rozendaal bedankt. Ie mik ding broeja.
  Ze doen “t in hun broek al die sterke jongens al die geweldige mensen Al die geweldige mannen pe ding de ding fasie.DiDiBrie heeft niks(altijd gezegd) gedaan,waarom dan nu een voorstel van Herrenberg om AMNESTIE voor deze DiDiBrie te willen in de DNA.Nu ben ik zelf broeja geworden.Sluit a duivel op en laat hem oppakken door zijn eigen CTU.Odiiiiii
  Glenny.


  Maak melding

 27. Rozendaal je maak nu wel een kans om naar de Hemel te gaan, maar voor Bouterse en zijn aanhangers is er geen plek in de Hemel maar wel in de HEL. Jongens kom met de waarheid net als Rozendaal, want na uw dood gaat uw nabestanden hiervoor moeten boeten. God slaap niet. Al is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem wel.


  Maak melding

 28. Zo blijven we aan de gang, van was hij wel daar of niet
  en dan, wat dan. Neks no spa
  O no kan libie a torie now
  Baas gaat nimmer de lik ingaan, echt niet
  Dit jaar is het 30 jaar geleden, maar goed.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 29. Broodje aap verhaal van dong dong rozie, blijkbaar heeft iemand die bedelaar zijn 150.000 euro gegeven want dat wilde hij van de President, waren zijn eigen woorden.

  Als de rechtbank enige waarde hecht aan dit verhaal, dan is het zoals men het terecht noemt een poppenkast.

  Ongeloofwaardig is zijn verhaal, punt uit. Blijkt trouwens dat hij als enige dit verklaard.


  Maak melding

 30. dit groote spel wie was er bij en wie was de hooft dader van de moorden van af 1980 1982 en moiwana ruben rozendaal vertelt eigenlijk niks nieuws de getuigenis van fred derby zegt ook al veel het gaat een kant op die bouterse niet kan tegen houden de waarheid zal boven komen het volk van suriname heeft er te lang op moeten wachten en komen de bewijzen aan het licht dan moet bouterse gewoon weg hij heeft tijd genoeg gehad om wat aan deze rechtzaak te doen het wordt tijd dat hij de president van suriname zelf moet vertelen hoe het zit het volk heeft er recht er is maar een partij en dat is nps for ever


  Maak melding

 31. Laten wij Paranam prijzen voor het feit dat hij een opdracht van een meerdere om een ponton op te blazen niet heeft willen uitvoeren. Hij heeft dus dienst geweigerd ten willen van den natie. Proficiat ouwe jongen en houden zo.


  Maak melding

 32. @Paraman,

  Je schreef dat je tijdens die binnenlandse oorlog ook opdracht kreeg om een pand in het oosten zonodig op te blazen. Je gaf geen gehoor aan je opdracht, maar jouw ontboezeming zou wel eens de sleutel kunnen zijn naar het waarom van al die on-opgeloste brandstichtingen in de jaren tachtig.
  God weet welke “Para-mannen” welk gebouw in de hens hebben gestoken. Spiet kong…

  En @TTheo,

  Hou maar je mond met dat domme gezwam over ene revolutie. Je kameraad Bouterse pleegde een ordinaire coup en niets meer als dat.
  Die hele revo-herdenkingsdag is één grote (maar wel slechte grap). Op 25 februari 2012 telde het onafhankelijkheidsplein meer vlaggenmasten als revo-aanhangers.
  Wat mij betreft is dat één van de eerste nationale vrije-dagen die afgeschaft kunnen worden. De dag word namelijk niet door het Surinaamse volk gedragen.


  Maak melding

 33. Waar is de geestelike begeleider van de president gebleven.
  Nu gaat hij moeten werken de president zal hem in deze moeilijke uren nodig hebben
  Sterkte bisschop….
  Die had verklaart dat er een dag zal komen voor de “Waarheid


  Maak melding

 34. Dit bedoelde ik al die jaren.
  Dit hoopte ik al die jaren.
  Hiervoor heb ik al die jaren GEBEDEN, en nog bid dat RECHT zal ZEGEVIEREN.
  IK heb zo vaak hierover gesproken en gereageerd,maar het was alsof ik ongeloofwaardig overkwam,want er werd niet gereageerd op mijn reacties.
  Nu de AAP uit de mouw is gekomen, moet je die DIBIELEN horen BLEREN. Ze geloven het niet dat RUBEN ROZENDAAL nu met de waarheid is gekomen.

  Als hij had volgehouden aan de leugens en onwaarheden,dan zou hij een HELD geweest zijn.
  Maar nu hij de WAARHEID heeft verteld, is of word hij voor JUNCKY uitgemaakt.

  DEZE MAN HEEFT EEN GEWETEN,en vraagt om vergeveing.

  DE ECHTE MOORDENAAR DDB,ZAL DIT NOOIT DURVEN.


  Maak melding

 35. Sowieso ben ik voorstander dat Bouterse zich gaat aangeven zodat het recht kan zegevieren. Wel wil ik ook benadrukken dat allen die met vuur gespeeld hebben ook hun functie moeten neerleggen. De 16 coupplegers en de gene de verantwoordelijk zijn voor de branden en moorden destijds.

  Reden hiervoor is het volgende:
  Mensen die toch zo iets hebben van ach, laat Bouterse maar op zn plek, moet in de toekomst wel voor waken dat Suriname geen communistisch of dictator land wordt. Zie zovelen voorbeelden op de wereld, omdat er altijd een groep achter zal blijven die diep teleurgesteld is en het recht in eigen handen zal nemen. “oorlog” =burgers tegen de regering.

  Zie het Midden-Oosten.


  Maak melding

 36. Ik heb altijd op dit forum gezegd dat het recht zijn beloop zal krijgen. Vaak verwees ik naar wat in Argentinie is gebeurd, maar ook de woorden van wijlen Augusto Pinochet ‘ach het loopt nooit goed af met een gewezen dictator’.

  Wat er ook zal gebeuren meneer Bouterse zal boeten voor zijn misdaden tegen eigen landgenoten. Uit eindelijk zal hij levenslang achter slot en grendel verdwijnen.

  Het zal niet lang meer duren of meer mensen zullen bekennen voor de krijgsraad.

  Maar ook Somohardjo en Brunswijk zullen Bouterse laten vallen. Meneer de president zit in een erg lastig parket waar hij niet uit zal kunnen komen.

  De amerikanen zeggen het heel mooi ‘de doden(slachtoffers)lossen de misdaden tegen hen zelf op’.


  Maak melding

 37. @ Afro
  Just a couple of questions. Als de rechter haar uitspraak gedaan heeft in de zaak van de Decembermoorden,en indien de president wordt veroordeeld, wat blijft er van de rechtstaat over als hij weigert het vonnis uit te voeren? Kan hij zichzelf gratie verlenen? Also, kunnen de nabestaanden een zaak openen via het Caraibish Hof of het Internationaal Hof? Wat zal zijn positie zijn in Caricom en in de wereld als de man en de zijnen veroordeeld worden?


  Maak melding

 38. Ingrid Waldring noemde Bouterse moordenaar en vandaag is zij Mevrouw Bouterse-Waldring.Was deze mevrouw niet de toenmalige vrouw van Guno Mahadew die in Rio verzopen werd.Kier a sma da ie tek ing vrouw.Guno zal binnenkort eindelijk zijn rust hebben.Hopen dat Rosie langer blijft leven.Begie langa libie foe sjie en jere moro sani.Het is spannendddddddd!!!Ik zie die lachende gezichten al.Straks zien wij nog paarse tranen hier en daar vloeien.Sterkte Rosie en GRANG TANGIE.

  Danitia


  Maak melding

 39. ach ach domme massa.
  Wie gelooft er nou zo’n verhaal?
  Die Rozie vertelt eerst iets anders, daarna gaat hij geld eisen. En als dat niet lukt,komt hij aankakken met een of ander broodje aap verhaal.En als of dit niet genoeg is, zegt hij dat hij eerder een andere verklaring heeft afgelegd, komt door zijn ziekte.
  Waarom heeft hij nu weer een ander verhaalt vertelt?Heeft hij nog eens een ziekte bij?
  Rozie is altijd ziek geweest.Zijn alcoholgebruik en doping hebben hem ziek gemaakt.Rozie had percelen zat.Hij had er zelf een aan de Duisburglaan naast MOBI.Wat heeft hij met al die percelen gedaan?
  Wel idioten; die percelen zitten in zijn hoofd.Hij heeft ze opgesnoven en gerookt.Nu hij niets meer heeft,gaat hij bokkesprongen maken.En die domme massa komt hier verklaren dat de waarheid boven water is gekomen!!!!!!!Wie gelooft er nu zo iemand.?
  Rozie; 150.000euro krijg je in deze tijd niet meer.Daar moet je hard voor werken.En aangezien joe nooit moro no wroko bakka a Revo, want joe bing njang monie, dang joe habie probleem now nanga joe srefie.
  Rozie; soekoe foe tapoe smoko.Joe no mang driengie kba, want joe lever en nierie kba ooktoe.
  wachtie na dey foe go en no lul a volk foe Sranang, want ding wanie foe go vooruit.


  Maak melding

 40. now dat ie ziekie 10 blok en magere hein e wakti ju,now fos ye kon nanga a tru tori!!
  so meni yari we wakti…so meni no de moro!!

  Tide now di a mang tron pres da yu wan sroteng,..maar mi boi Rosi yu lati en ie mek gie oeng ala malla HEEL ERG MOEILIJK!!!

  Als het hem te “heet” wordt in Sur.da a mang o charter a SLM en au fre gwe na Africa en no wang suma o mang horeng en dit hebben wij te danken aan jou Rosi!!

  JIJ BENT HEEL ERG LAAT,…een mentaliteit waar wij heel bekend om zijn!


  Maak melding

 41. @Danitia mi gudu…

  Waarom krijgt Ingrid srd 6000???…zwijggeld???

  …wil je haar verslaan,..dan trouw je tog met haar 🙂 🙂

  ,,alleen is de vraag wat er uit zo een samenzijn uitkomt,,,…….Baby Dino..;)


  Maak melding

 42. Danitia mi gudu..

  Als jij je vijand niet kan verslaan, dan trouw je tog met de persoon voor een toelage van srd 6000!!!

  wees wel huiverig voor wat dit samenzijn voortbrengt…Baby Dino!


  Maak melding

 43. @ Danita.
  DDB heeft hetzelfde toch ook uitgehaald met de echtgenote van wijlen Bram Behr. Nadat hij Bram persoonlijk naar de eeuwige jachtvelden verstuurd had, heeft hij toch een verhouding met Rita gehad? Wij hebben een first lady met lage principes en een president zonder principes. Waarschuwing, als DDB zich niet neerlegt bij het vonnis van de rechter dan moet de totale oppositie in het parlement niet langer deelnemen aan parlementsvergaderingen waar hij aanwezig is. Verder moet er simpelweg een klacht worden ingediend by het Internationaal Gerechtshof of bij het Carribisch Hof. De nabestaanden moeten niet slapen!


  Maak melding

 44. wel wel,,

  het begint spannend te worden..

  zal dit jaar eindelijk recht gesproken worden na dertig jaar ,ik benne benieuwd u ook..

  Als de waarheid nu opgebiecht wordt,door maties,,dan moet de hoofd verdachte toch zijn bedenkingen hebben niet waar.

  de vraag blijft,,,, waar is het openbaar ministerie die al jaren deze hoofd verdachte in het vizier heeft..

  of speelt deze geen rol van betekenis bij het O.M.

  een gewoon verdachte wordt zonder slag of stoot achter de tralies gegooit op afwachting van zijn beoordeling..

  kan ook zijn dat er in sme. geen recht-staat is,dus willkeur wet van de jungle..

  trouwens ik vind,dat deze pres. een rasist is van het hoogste graad..

  hij noemt zich zelf een inidaanse jongen,terwijl hij door het volk gekozen is..

  hij noemt zich zelf geen surinamer,maar indiaan dus een rasist en vernedert het volk hierbij..


  Maak melding

 45. Mars 99

  “In ieder beschaafd land was de president afgetreden.”

  Natuurlijk gaat een president niet uit eigen beweging weg, maar doordat het een rechtsstaat is, zal het volk dit eisen, kenbaar gemaakt door de politiek, kranten, demonstraties etc.
  Kijk maar in de kranten.
  Zelfs in Duitsland, verantwoordelijk voor 2 grote wereldoorlogen, heeft zijn president (Wulff) naar huis gestuurd. En dit voor “slechts” financiëele oplichting.

  Dus kom niet aan met dooddoeners (sorry voor het woord in dit verband) als bommengooiende presidenten!
  Lees dan het verhaaltje uit en constateer dat deze presidenten móesten aftreden!!

  En nu moet het volk van Suriname laten zien dat het een mond heeft en eisen dat Bouterse naar Boxel gaat!
  Want buiten het feit dat er vele getuigen zijn gehoord,
  zowel voor- als tegenstanders, heeft Bouterse nooit gehoor gegeven aan de oproep om te verschijnen!!
  Heeft de man wat te verbergen of plaatst hij zichzelf boven de wet?

  volgens mij alletwee, en als dit niet zo is, laat hij vertellen wat er is gebeurd!
  Hij heeft altijd lopen roepen dat híj verantwoordelijk was, omdat hij bevelhebber was. Ook na Moiwana heeft hij lopen gillen dat ze hém moesten hebben, omdat hij de opdracht had gegeven!! (zijn opnames van gemaakt, dus ontkennen lukt niet meer)

  Een president die zich boven zijn volk en diens wet verheven voelt, moet met argwaan bekeken worden!

  Lon


  Maak melding

 46. Bouterse gaat in mei naar Equatoriaal Guinea: soort zoekt soort toch?

  Wel eens iets gelezen over Obiang??
  Moet je doen hoor!
  En deze man is vorige week hier met veel bombarie ontvangen en heeft zelfs de Gele Ster ontvangen!!
  Waarvoor? Wat heeft hij voor Suriname gedaan om deze te “verdienen”?
  Het haalt meteen de glans van deze ster af. Je zou hem meteen teruggeven, mocht je er een gekregen hebben.
  En ook nog ereburger geworden van de stad Paramaribo ook!

  Obiang staat internationaal te boek als een dictator.
  ’t Is maar dat je het weet….
  (vandaar dat ik schrijf; soort zoekt soort)

  2 weken geleden heeft Bouterse in de Assemblée verklaart,(en rechtstreeks te volgen via de tv) dat álle voorstellen, opmerkingen, veranderingen en wat allemaal nog meer op zijn buro komt, door hém wordt beoordeeld en hij alleen bepaalt wat er gaat gebeuren ermee.
  Dictator??
  Nee man, hij toch niet!
  Toch?


  Maak melding

 47. Obama heeft de Navy Seals al opdracht gegeven om te oefenen om een veroordeelde op te halen. Ze oefenen op een nagemaakt huis van de sportinstructeur.


  Maak melding

 48. Zie hoe de wanhopigen zich vastklampen aan die onzin van rozie de bedelaar. Maar ja, wat moeten die negativisten nog, ze hebben niets anders, blijkbaar gaan ze vanuit dat de President in de bak zal verdwijnen, welnu ik heb nieuws voor jullie, Bouterse zal NOOIT een gevangenisdeur zien, tenzij hij als President een bezoek brengt aan Boma of enig andere cellenhuis om te kijken hoe het gesteld is met de omstandigheden.

  Hihihi, jullie zullen weer teleurgesteld zijn,ja ik weet het, jullie zijn de wanhoop nabij, grijp snel naar die fles azijn of grammaxoon.


  Maak melding

 49. Lieve mensen.
  Laten wij elkaar a.u.b. niet voor de gek houden. Die massa moordenaar was niet alleen aanwezig maar hij heeft zelf mensen dood geschoten. wij weten allemaal dat hij Cyriel Daal eigenhandig vermoord heeft. Deze man is een monster en moet levenslang opgesloten worden.Het is een verschrikkelijke schande dat deze klojo president is van Su. Wat een rotzooi.


  Maak melding

 50. Het komt niet eens op in jullie kraaien koppen dat hier sprake is van een doorgestoken kaart. De bedriegers bedrogen? Time will tell!

  Edu,
  Wie heeft er dan de hersenen van een garnaal?

  Sinds wanneer gaat een militairerechter destijds in functie naar Boxel?

  Wees blijde in de hoop hoor mie boi!


  Maak melding

 51. ‘Verklaring Rozendaal niet belastend voor Bouterse’
  maandag, 12 maart 2012 19:59

  Paramaribo – Een nieuwe verklaring van Ruben Rozendaal, die ook wordt verdacht van betrokkenheid bij de decembermoorden, belast Desi Bouterse niet volgens zijn advocaat. “Ik neem deze uitspraken met een groot aantal zakken zout”. De advocaat van Bouterse, Irwin Kanhai, zegt over de nieuwe verklaring: “Ik neem deze uitspraken met een groot aantal zakken zout.

  Deze getuigenis zal geen enkel rechtsgevolg hebben”. De getuigenis is een belastende verklaring voor Bouterse. Rozendaal zei dat Desi Bouterse op 8 december 1982 aanwezig was in Fort Zeelandia, waar vijftien vooraanstaande Surinamers werden vermoord.

  De advocaat van de president van Suriname maakt zich niet druk over de verklaring omdat Rozendaal eerder een andere verklaring afgaf. Een jaar geleden vertelde hij iets heel anders onder ede. De getuigenis van afgelopen vrijdag gebeurde niet onder ede omdat Rozendaal als verdachte werd gehoord.

  Rozendaal zei dat hij onder druk is gezet door Bouterse om geen belastende verklaring te geven. De advocaat twijfelt aan die verklaring, “iemand die onder ede jokt, kan ik niet serieus nemen”, zegt Kanhai.

  Met de zitting van afgelopen vrijdag is de fase van de getuigenverhoren afgesloten. Op de eerstvolgende zitting zal de aanklager een straf eisen tegen de 19 verdachten, onder wie president Bouterse. De datum van deze zitting is nog niet bekend.

  De advocaat van Bouterse gaat zich voorbereiden op zijn pleidooi. Hij zegt dat er nog helemaal geen bewijs is voor de beschuldiging tegen Bouterse. De beschuldiging tegen de president is het uitlokken van moord op vijftien mensen.


  Maak melding

 52. Hokstam ,
  Het was een patriottische daad !!!
  Nergens op deze aardbol worden landverraders over hun bolle wangen geaaid en zeker niet tijdens een oorlog .
  In Nederland werden landverraders tijdens de oorlog aan flarden neergeschoten en met de meeste overtuiging
  Waarom verwachten zij van de Nationaal Gezag dat ze anders hadden moeten reageren/handelen .
  Ze werden toch allemaal op z’n Nederlands opgeleid???
  Voor de deskundigen en rechtsgeleerden ; DINKY NA TORI

  Zoete groet !!!


  Maak melding

 53. Terecht moerten de domme aanhangers niet klagen als er onder hen slachtoffers gaan vallen van baas moordcommando……..ma kut a fout na neks…..is skuld van buitenaf gaan ze gillen.die oliedomme stommelingen met het IQ van zero


  Maak melding

 54. Heer Eduard Lupson,

  Dat is nieuws voor mij.Maar als het zo is, dan is deze vrouw haar geest in de WC.Geen ruggegraat,lijkt wel een rups, die is graatloos.Wat zijn vrouwen toch domme wezens he.Neem mij niet kwalijk hoor, maar dat zijn velen in de wereld.Liggen met de moordenaar van mijn man.Wel ik had je zodanig verwend dat je nadien lekker sliep en nooit meer wakker werd.Sang boeng djie mie,
  moro boeng djie ing toe.

  Danitia


  Maak melding

 55. Sari tori sari tori tje tje tje poti, sang miti switi sranang so dang?
  Ma oenoe no moesoe lasi ati,bica baka 10 of 30 jari foeroe foe oenoe no sa de moro, ala ding bigi nem die bin de rigeri na grontapoe no de moro,dus oenoe no moesoe spang verandering sa kong.Efoe ala ding libisoema foe sranang sa wroko same nanga makandra,ding sma pikien foe now sa libi ini wan switi sranang.


  Maak melding

 56. Verdachte decembermoorden: Bouterse was er.

  That’s all, meer is er niet.

  Heeft iemand ook ergens kunnen lezen, verdachte december moorden heeft verteld wie er allemaal gemoord of geschoten heeft of gewoon wie opdracht heeft gegeven.

  Nee, niets daarvan Bouterse was er, komt nog bij dat deze onbetrouwbare verdachte totnutoe de enige is die zo’n verklaring heeft afgelegd, elke beetje rechter zal geen enkele waarde hier aan hechten.

  Die ebbe’s hier op waterkant, weten natuurlijk niet eens wat ze lezen, zwakbegaafd dat ze zijn.
  I rest my case.


  Maak melding

 57. Trouwens onderstaand gewoon een stukje gecopieerd uit een Nederlandse krant die natuurlijk bovenop dit verhaal zit.

  “Rozendaal heeft zich eerder kritisch over Bouterse uitgelaten. Een jaar geleden weigerde hij een staatsonderscheiding omdat hij zich door Bouterse politiek en financieel in de steek gelaten voelt. Een eerdere verklaring, uit 2010, die gunstig was voor Bouterse, becommentarieerde hij vorige maand in het Surinaamse blad Parbode: ‘Hij heeft idioten en gekken om zich heen. Dan ga ik echt niet zeggen: Bouterse was erbij.’

  Nu een maand later, was Bouterse erbij, financieel zal hij met zijn verklaring beter zijn geworden, de vraag is hoeveel en wie heeft betaald, GMAp misschien?

  Op zich allemaal niet zo belangrijk, wat in het hele verhaal duidelijk is, dat deze Rozenblad dit niet beweerd omdat hij last van van zijn geweten, nee en nogmaals nee, meneertje heeft geen last van zijn geweten, meneertje voelt zich politiek en financieel in de steek gelaten.

  Rechters lezen dit ook, natuurlijk.


  Maak melding

 58. Het valt overigens helemaal niet op dat de rode en daardoor negatieve score gericht is tegen de ontwikkeling van dit land en overigen aanhangers zijn van de GMAPPP!


  Maak melding

 59. In nood leert men zijn vrienden en familie kennen. Bouterse zit nu deels in de stront en zijn maatjes dreigen mede met hem ten onder te gaan. In deze consternatie valt duidelijk op te merken dat Rozendaal maar al te vaak herhaalt zelf geen moordenaar te zijn. Daarbij schermt hij zich keer op keer met zijn nageslachten waardoor hij juist de indruk wekt er wel degelijk een belangrijk aandeel te hebben gehad bij de 8 december-perikelen. Rozendaal weet meer dan hij nu gewillig toegeeft. Het vermoeden bestaat echter dat hij hoogstwaarschijnlijk één van de daders is geweest en er nu onderuit probeert te komen door de boel te verraden en bewust onrust te zaaien teneinde zijn eigen huid te redden.

  Rozendaal heeft tezamen met zijn bloedbroeders met een kanon op een mug geschoten. Hij heeft immers in vereniging met meerderen zonder mededogen, en zonder daarbij rekening te hebben gehouden met verzachtende omstandigheden, ervoor gezorgd dat de vermeende en ongewapende coupplegers hun eigen relaas niet meer zelf kunnen navertellen. Trots zijn dialysetheorie en spijt betoon naar de nabestaanden toe, die feitelijk ook medeschuldig zijn aan de dood van hun vrome dierbaren, komt zijn mededeling van berouw neer op “Paarlen voor de zwijnen werpen” en zijn recente uitlatingen zijn feitelijk van nul en generlei waarde.

  Daarnaast vindt ik het heel goed dat de heer Rozendaal zijn andere “waarheden” nu wereldkundig maakt. Jarenlang heeft hij aan de Surinaamse massa verscheidene waarheden verkondigd en nochtans weet men niet welke waarheid van hem nou “waar” is en welke “Nep” . Ook al was Bouterse aanwezig tijdens de executies en ook al vertelt Rozendaal dat Bouterse op een lijk of tussen lijken heeft staan poseren, dan nog zijn de recente waarheden van Rozendaal niet serieus te nemen, wat impliceert dat Bouterse hier ook vrijuit gaat. Men kan geen vertrouwen meer hebben in de explicaties van Rozendaal noch voor zijn onbehouwen zielig gedrag.

  Er zit wel schot in de zaak meneer Rozendaal, maar u beloofde echter veel meer te zullen onthullen dan uw geweeklaag tot nu toe. En uw smeekbede naar Bouterse en medebroeders om ook hun move te doen, omdat u het alleen-zijn schuwt, komt bij menigeen over als afkomstig van een verraderlijk en laaghartig persoon die geen greintje eigenwaarde noch zelfrespect bezit.

  U meneer Rozendaal speelt nu bij gelegenheid in deze de goedheiligman met uw gerichte Judas-oproep, doch u begaat alweer de fout door op anderen te gaan wachten. Daar velen het met mij eens zijn dat de gedode 8-december vrijheidsstrijders hun verdiende loon hebben gehad, zien wij graag dat u een begin maak door alvast te vertellen over uw eigen aandeel in deze hele moordaffaire zodat de zaak voor wat u betreft geheel kan worden afgesloten. U heeft jarenlang persoonlijk aan den lijve ondervonden wat het betekende om van anderen afhankelijk te zijn, u weet nu wel beter toch?!

  Conform uw vroegere succesverhalen was stoerdoenerij uw “first name”, het zou u vandaag de dag ook sieren indien u juist nu stoer zou blijven doen, maar Neen, U koos het liefste voor “hangende pootjes” en moddergooierij. U erkende de consequenties eer u eraan begon, aanvaard dan ook de consequenties van al uw handelen en blijf consequent. Onthul alleen uw persoonlijk zegje en de door uzelf gepleegde misdaden. Vertel uw verhaal luid en duidelijk zodat men weet waar men bij u aan toe is, maar het aandeel alsmede het verhaal van de ander moet u aan henzelf overlaten.

  Komt u a.u.b. niet meer aandraven met halve waarheden die begin noch einde kennen en brandt u zich vooral niet aan het vertelsel van de ander, omdat elke schuldige zijn eigen hel op aarde moet beleven, een andere hel bestaat er echter niet.Ik moet u bekennen dat de waarheid al bij velen bekend is, maar laat het Surinaamse volk het uit uw eigen mond horen zeggen van wat u zelf allemaal op uw kerfstok heeft staan ten tijde van de onderhavige coup en de moordpartij op die bewuste dag.

  U moet weten dat hierdoor een legio solitaire wrekers zijn ontstaan die tot doel hebben- en paraat staan om een persoonlijke belofte te vereffenen. Eenzame strijders kennen meestal geen pardon in hun streven naar recht en vergelding en kunnen zelfs generaties doorgaan met wraak nemen totdat de laatste oir is uitgeroeid. Kijk maar om u heen en zie al hetgeen u als “hebi” heb aangeduid. Dit komt omdat niet iedereen alleen genoegen neemt met “sorry”, maar die behalve sorry ook het gevoel van voldoening willen overhouden om hun vroegtijdig verlies en gemis gevoelsmatig te compenseren!

  Iedere aardbewoner vecht zijn eigen strijd, ieder ervaart pijn en smart heel anders, ieder is een individu, ieder heeft een eigen definitie van wraak –goed- en kwaad. Het is een overbekend verschijnsel dat boosaardige mensen bij tijd en wijle zichzelf uitroepen tot goden en nemen dan eigengereid beslissingen over leven en dood van de ander, zoals u en uw consorten ooit hadden gedaan. Dit is nogmaals het zoveelste bewijs dat het gevaar van- en door mensen komt en niet van- en door God, want God bestaat slechts in het hoofd van arrogante dwazen en naïevelingen en behelst tevens het ultieme wapen van de godsdienstmens “Ad captandum vulgus !

  Doch gezien de onophoudelijke toename van wereldwijde mensenrechtenschendingen door legale criminele organisaties o.a. kerken en overheden waarin hun grondwet gebaseerd is op de bijbel e.a., die dagelijks straffeloos allerlei wanpraktijken begaan tegen medemensen en vele onschuldige slachtoffers maken, ben ik van mening dat, nadat Rozendaal zijn portie heeft bekend, hem daarna geen enkele blaam meer treft. Immers, hij ondergaat zijn straf al, want de Natuur is klaar met hem, dus “Einde verhaal Rozendaal”. Alle wrekers ten spijt, maar handen van hem af, “case closed!” En Nu op naar de volgende, want de rest moet zich nog gaan bewijzen!
  django


  Maak melding

 60. De man heeft eerder gelogen omdat hij nierinsuuficient is?? Wat hebben zijn nieren in Gods naam te maken met liegen of de waarheid spreken? Het lijkt mij duidelijk, zoals hij het vaker zelf heeft gezegd hebben anderen de vruchten van de revo geplukt en is hij in de steek gelaten, ziek, verbitterd en berooid. Bang voor rancune hoeft hij niet te zijn, want het leven zoals dat nu voor hem is, stelt blijkbaar niet veel meer voor, hij lijdt aan een terminale ziekte, waarbij de mortaliteit in Suriname nog erg hoog is, dus levensverwachting zeer minimaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.