woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurSpeciale uitzending OHM i.v.m. viering Holi(Phagwa)

Speciale uitzending OHM i.v.m. viering Holi(Phagwa)

-

Does Travel - naar Suriname

Op 8 maart vieren miljoenen Hindoes het Holi(Phagwa) feest. Ook in Nederland zijn er festiviteiten en in verband daarmee kunt u om 19.55 uur kijken naar een extra uitzending van de OHM op Nederland 2. Op het digitale themakanaal Spirit24 gaat de programmering door en is er nog veel meer zien.

Tijdens het Holi feest staan er verschillende betekenissen centraal. Zo staat het Holi feest bekend als lente-, en nieuwjaarsfeest. De lente, omdat de natuur na haar winterslaap weer kleur krijgt en bloeit. En nieuwjaarsfeest, omdat volgens de Hindoe kalender dan het nieuwe jaar begint. Maar Holi is vooral een kleurrijk feest.

In Suriname wordt Holi natuurlijk ook uitgebreid gevierd. In een warm en tropisch land waar Holi een nationale feestdag is, wordt Holi natuurlijk heel anders gevierd. In Suriname vinden alle vieringen buiten plaats en vieren mensen in de buurt allemaal met elkaar samen. Dit jaar heeft OHM ook een reportage van Holi vieringen in Suriname.

Extra uitzending donderdag 8 maart om 19.55 uur, Nederland 2,
herhaling zaterdag 10 maart 11.30-12.00 uur, Nederland 2
Holi Special op digitale themakanaal Spirit24 en www.ohmnet.nl 19.55 uur – 21.50 uur

.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Shub Holi !!! Aan een ieder.Met heel veel kleur én liefde én verdraag zaamheid in je leven !

    Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !)


    Maak melding
  2. Ik vind dat wanneer de OHM mensen in de picture wil zetten, deze omroep verplicht voor personen te kiezen die een positief voorbeeld zijn voor de gemeenschap.Het heeft geen zin om zomaar iemand voor hun programma te vragen.


    Maak melding
  3. Jammer maar ik vond dit programma totaal waardeloos! Als de OHM op deze voet doorgaat zal deze omroep terecht geen subsidie meer krijgen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES