Suriname moet brugfunctie in regio vervullen

16

PARAMARIBO, 8 mrt – Suriname moet eens eindelijk echt een brugfunctie gaan vervullen in de regio. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Het uitbuiten van ’s lands geografische ligging is tot nog toe theorie gebleken. Daar moet eens een eind aan komen.

Als deel van het vasteland van Zuid-Amerika en dichtbij de Caribische regio, heeft Suriname een goed uitgangspunt. De ene regering na de andere heeft daar ware ballades op gezongen. Maar van een werkelijke brugfunctie met voordelen is nooit wat geworden. “We moeten die brugfunctie gaan invullen”, zegt Lackin. Volgens de theorie zijn er nogal wat voordelen te halen. Zo kan Suriname dienen als doorvoerstation voor producten over en weer.

Critici zien als belangrijkste bottleneck het gebrekkige lucht- en scheepstransport. Het land ligt buiten de belangrijkste vaar- en vliegroutes. Lackin heeft de afgelopen twee dagen met collega’s van de Caricom gesproken over onderlinge samenwerking. Een kritisch evaluatierapport over het functioneren van de regionale organisatie is ook besproken. “We moeten nu stappen vooruit maken”, aldus Lackin. In dit licht wordt de top doorslaggevend.

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. Brugfunctie vervullen.

  Voordelen over en weer!

  Geografisch voordeel kan je volop benutten door een brug die Sur en Guyana verbindt;en ook frans-Guyana.WEG naar Manous. De Sur rivier uitbaggeren voor cruise schip toerisme.

  Zo ,En alleen zo Zijn alle geografische routes gecoverd!!


  Maak melding

 2. Dat is een grote ambitie.
  Maar eerst moet Suriname werken aan een goed imago naar de rest van de wereld toe, immers er moet vertrouwen zijn.
  En met dit staatshoofd heb ik daar mijn twijfels bij of dat gaat lukken.


  Maak melding

 3. altijd maar die praatje en ze kunnen geen gaatjes vullen. het was effe dat we niets van hem hadden gehoord, dus komt hij weer met een luchtledig boodschap, oh hij is er nog!!!


  Maak melding

 4. Waarom kijkt iedereen naar het negatieve van de regering? Ik zie positieve dingen, zoals Chileens staatshoofd komt opbezoek. Laten we kijken wat er wel mogelijk is!


  Maak melding

 5. Come up and BIG UP ….aan haatzaaiers hebben wij niks…maar pas op! pas op ! din haatzaaiers grijpen voordeel…..eigen voordeel(rijk worden) om juist jouw rotzooi te vertellen…… slaap niet…u weet….no sribi no tap yu ai…AND BIG UP SU….incl Pres.


  Maak melding

 6. Als ik kijk naar de degene dit dit bericht naar buiten brengt krijg al een volle buik van,lackin gooit maanden de meest onzinnige en domme uitspraken de eter in.


  Maak melding

 7. @Wikileaks maar vele dommis in Su zien “t anders ze vinden Lafing(echt een lachertje)en Waterbrg 2 hele goeie(zelfs de besten) in dat BA kabinet,toen ik “t hoorde mie dink dat mi e dede mi lafoe mie lafoe mie lafoe echt.Jullie hebben gelijk de aanhang is echt dom hoor.Ze geloven alles wat deze kerels zeggen hoe onmogelijk het ook is.En met zoveel doms bereik je niets in deze wereld.Dit Su volk heeft geen technologie
  niet inventief,weinig ontwikkeling,kampioen onbeschoft op elk terrein dan nanga san joe wan vervul brugfunctie
  Odi odi hoor.
  Glenny.


  Maak melding

 8. Beste Milton Fleur: wat is de tussenstand van de bouw van 18.000 woningen….?

  Volgens mijn berekening: 40…..

  Dus als ze vanaf vandaag: 500 woningen per dag opleveren, maken ze hun belofte waar….. Geef dus de moed niet op Milton!!!!!


  Maak melding

 9. aboi
  haatzaaiers grijpen voordeel…..eigen voordeel(rijk worden) om juist jouw rotzooi te vertellen……if joe beng konie da ie kan sjie soma kon gudu….van bankrover tot parlementarier, van moordenaar tot president. Daarom gaan vele jonge ndpdomme aanhangers zoals lon en baas de misdaad in. leve dus surimisdaadbabwe. Aboi…no konie ma a dong.


  Maak melding

 10. @glenn pengel
  wat is het rendement dat de pengel’s aan su hebben toegevoegd? NADA!!!!!
  ipv je een grote mond opzet kom en zeg volk we zullen dit moeten doen om dat te bereiken, we gaan het niet voor DDB moeten doen, maar voor ons nageslacht. dan kan ik zeggen gelijk heeft Glenn die pendel.


  Maak melding

 11. @dpatr,
  Alle rendement die de democratische regering voor de jaren 80 hebben toegevoegd aan Suriname zijn door massamoordenaar en drugscrimineel Bouterse met de grond gelijk gemaakt. wat levensstandaard aangaat waren wij voor de jaren 80 veel en veel verder.Suriname was een voorbeeld in de regio wat democratie aangaat, onze onderwijs niveau was heel hoog. Nu mijn vraag aan jou dpatr wat is het rendement dat de Bouterse clan aan Suriname toegevoegd ? ik hoop een eerlijk en feitelijk antwoord van jou .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.