Bouterse: “We hebben geen reden arm te zijn”

51

PARAMARIBO, 8 mrt – “We hebben geen reden om arm te zijn.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de opening van de drieëntwintigste topconferentie van de Caricom. De regio is rijk genoeg aan hulpbronnen. Het is een kwestie van mobiliseren en aanpakken. Het stokpaardje van eigen multinationals, werd weer van stal gehaald. Hulpbronnen als aardolie, gas, het regenwoud, zee en drinkwater moeten de huidige afhankelijkheid keren.

Een afhankelijkheid van donorhulp en importen op een onverantwoord grote schaal. “We moeten af van de buitenlandse hulp. We kunnen meer dan overleven, we kunnen bloeien. Maar daarvoor moeten we de uitdagingen van het moment aandurven”, zei Bouterse. Die uitdagingen hebben vooral te maken met de snel veranderende wereld. De crisis op economisch gebied is daar een sprekend voorbeeld van. De gevolgen zijn ook voor de Caricom meer dan merkbaar.

De financiële perikelen binnen de regionale organisatie zijn daarom zo’n uitdaging. “Belangrijk is vooral het probleem te onderkennen. We moeten ons openstellen als het aankomt op het nakomen van onze verplichtingen”, aldus Bouterse. Volgens een recent rapport heeft een deel van de vijftien lidstaten een achterstand in het betalen van contributies. Bouterse ziet ook dat overkomen worden. “We moeten onze prioriteiten stellen, de integratie moet voortgang vinden.”

Bekijk ook:


51 REACTIES

 1. Terecht heeft niemand die rijk geworden door misbruiken van staatsmacht en misdaad reden om te klagen over armoede. Reden hebben wel de vele geworden armen en hen die straks in dit land armer aan het worden zijn vanwege het komend buitensporig verkwistend schuldbeleid door ndp en co. Ook tijdens de mislukte revo 1990-1992/1995-2000/en heden zijn vele armen bijgekomen. De domme aanhangers zijn vergeten dat ze voor 1 US dollar bijna 4.000 sur.guldens moesten betalen. Broodje ei kostte 10.000srd. Vele domme aanhangers waren ongewild miljonair zonder waarde.

  Het stokpaardje van eigen multinationals, werd weer van stal gehaald. Hulpbronnen als aardolie, gas, het regenwoud, zee en drinkwater moeten de huidige afhankelijkheid keren…….met al die boeven in deze regering verworden eigen multinationals als een pemba doti, daarnaast krioelt het van luie ndpaanhangers die liever gaan hosselen in de misdaad dan te werken voor land en baas.


  Maak melding

 2. Bouterse: “We hebben geen reden arm te zijn”

  Meneer Bouterse: Met wie ga je dit waar maken ? Heb je een volk die uit zijn naad wil werken,om jou dromen waar te maken ? Willen Surinamers in het algemeen hard werken ? Zelf heb ik mijn twijvels ! Zij willen in het algemeen wel dé lusten máár niet de lasten !
  Succes met je Chinezen !

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid !)


  Maak melding

 3. Laat hij al vast zijn landbouw nieuw leven in blazen.Dat van vader op zoon gaat niet meer.De zoon verkavelt zijn ge-erfde grond en verbrast dat geld in de casino.Zie Kwatta.En in Nickerie wordt steeds minder en minder in gezaaid.Over enkele jaren moeten we zelf rijst importeren als het beleid zo blijft.En dan gaan brood met vlaggen plein eten.

  Cobie.


  Maak melding

 4. nee Dada,wij hoeven niet arm te zijn..maar wij zijn vooral niet “rijk” als het aan komt op werklust, en dit komt omdat wij hebben afgeschaft de zweep!!

  Toen de ZWEEP nog in ZWANG was had je bloeiende plantages,thans bloeit de gevangenissen en dit geldt voor heel Caricom!!!


  Maak melding

 5. Zelf doen laat anderen jouw niet vragen om KATIBO nog een keer over te doen.
  En dat is iets dat velen willen zie reacties.(Haat Wraak)of dom achterlijk

  Maar als de natuur jouw alles gegeven heeft waarom moet jij dom en achterlijk zijn om dit niet te willen grijpen voor toekomst voor land en volk…..maar vooral de nakomelingen…BIG UP SU incl Pres.


  Maak melding

 6. Bouterse: “We hebben geen reden arm te zijn”

  Nee, natuurlijk niet Mr. President,
  Maar zeg niet, WIJ HET LAND SUR., maar JIJ hebt geen enkele reden om arm te zijn, omdat jij alle wettelijke regels aan je laars lapt.

  Met zo’n uitspraak maakt Bouterse duidelijk, hoe kortzichtig hij en zijn Beleid is.
  Het probleem van Sur. is NIET dat Sur. GEEN Reden heeft arm te zijn !!! want dat weet zefs de kinderen op de basisschool, maarrrr ….
  WAT IS DE REDEN WEL DAT SUR. ARM is ????????

  De eerste reden is de MENTALITEIT van Sur. en door de criminaliteit in bepaalde bevolkingsgroep, die Sur. onveilig maakt waardoor de buitenlandse investeerders en toeristen weg blijven en de kleine groep binnenlandse ondernemers voelen zich ook niet veilig.

  Ten tweede, Bouterse en zijn coalitie partners hebben zelfs geen capaciteit om een WINKEL te Runnen.
  Door JAS EN DAS aan te trekken kun je een land niet PRODUCTIEF maken.
  Om een land RIJK en mooi te maken, moet de leider een persoonlijkheid hebben, die intelligent en integer is en een RIJKE kennis heeft.
  Een president kan een land noot RIJK EN MOOI maken door zijn concurrenten te vermoorden of te bedreigen met opsluiten.

  Dat Bouterse, President is, is zeker niet zijn verdienste, maar dankzij zijn Aanhangers DIE MOREEL ONGELETTERD ZIJN !! dat maakt Sur. ARM en niet alleen Materieel arm, maar ook MANTAAL arm.


  Maak melding

 7. We hebben in de Caricom in het algemeen en in Suriname in het bijzonder ook geen enkele reden om op corrupte, nauwelijks geschoolde, incompetente politici, te stemmen, maar we doen het, jammer genoeg, steeds weer. Oude zakken van over de 60 krijgen steeds weer de gelegenheid er een onvoorstelbare puinhoop van te maken, waardoor de volgende regering weer van voren afaan kan beginnen. Ik ben zelf een oude zak, maar in tegenstelling tot de Surinaamse politici weet ik wanneer het tijd is om het stokje over te dragen aan de jongere generaties. Het ziet er volgens mijn bescheiden mening naar uit dat de huidige Surinaamse regering, ondanks alle mooie praatjes, hard op weg is er weer een grote zooi van te maken.


  Maak melding

 8. Moro e doro,moro PINA e doro.Deze DiDiBrie heeft alleen een grote BEK,maar daden hooo maar,vooral in Su.
  En hij blijft altijd op de vlakte.Hopelijk zorgt hij ervoor dat er in Su minder armoede is.En dit doe je door banen te scheppen en heel veel van “t beloofde waar temaken(sociaal contract)dang wo abie werkelijk minder armoe in Sranang.Want armoede is geen schande,maar lastig voor de buren.Ga dus jij vooral hard werken joe DiDiBrie joe om het easier te maken voor de mensen in Su.So odiiiiiiii dang
  Glenny.


  Maak melding

 9. Samenwerken belangrijk
  Bouterse zei in zijn openingsrede: “We geloven wel in duurzame ontwikkeling zoals in de Rio-summit van 1992 is aangegeven, maar we geloven ook dat we creatiever kunnen zijn in het gebruik van onze natuurlijke hulpbronnen en de mogelijkheden die we zelf hebben”. Om het onafhankelijk denken kracht bij te zetten, verwees de Caricom voorman naar de legendarische Jamaicaanse Reggae zanger Bob Marley, ‘we must emancipate ourselves from mental slavery’. Dit ontlokte enthousiast applaus bij de delegaties.

  Caricom Enterprises onderdeel luchtvaart voor het transporteren van toeristen en vracht de wijde wereld in en terug .


  Maak melding

 10. “We hebben geen reden arm te zijn” dat klopt. Maar er zijn verschillende oorzaken waarom we het wel zijn. En een van de belangrijkste is jouw wanbeleid en kleptomanie. 🙁


  Maak melding

 11. In het kort gezegd;
  Een Wijze Productieve leider zou zich afvragen, WAT IS DE REDEN WAAROM ZIJN LAND ARM IS, als het niet nodig is om arm te zijn ??? maar ja, wat moetje verwachten van een leider die MOREEL ONGELETTERD IS. hahahaha


  Maak melding

 12. Mensen als determinst, jacobus, lalbhadoer etc.. hadden natuurlijk willen horen dat Suriname geen ambities heeft en het liefst een arm land blijft, dat Suriname geen dromen heeft, dat Suriname het liefst ontwikkelingshulp krijgt vanuit Nederland, dat Suriname geen toekomstperspectieven heeft, dat natuurlijke hulpbronnen ongemoeid worden gelaten, etc..
  Dan zouden bovengenoemde heren springen en juichen van
  blijschap.


  Maak melding

 13. “We hebben geen reden arm te zijn”
  Indien dit gemeten wordt naar geld etc dan is de stelling deels een juiste weergave.
  Maar arm zijn is niet het meten van geld alleen als maatstaf maar meer nog de meting of wij in hjet bezit zijn van normen en waarden.
  De pyramide van Maslow met daarin zaken zijn zaken genoemd wat de mens in overweging neemt.
  Zo denk ik dat wij arm zijn omdat de veiligheid in het verkeer en het niet vrij kunnen lopen met sieraden en het niet vrij kunnen bewegen zonder dat je moet uitkijken wat je zegt en wat je koopt (garantie etc).
  Arm zijn heeft dus met meer te maken dan alleen geld.
  Als ik de Suri’s op de meetlat zou plaatsen dan denk ik dat ze arm heel arm zijn.


  Maak melding

 14. Wordt het niet een keer tijd, dat het OM onderzoek gaat doen hoe diverse leden in de Surinaamse gemeenschap aan hun rijkdom kom.
  Zal een hoop duidelijk worden en goed voor de Staat.


  Maak melding

 15. oh,oh,oh, wat zijn zijn toch gezegend met de pientere Nobelprijs winnaars in de Caricom. Onze Caricom genieën hebben alle tropische ziekten uitgeroeid, de dengue is nergens te bekennen, de schijthuisjes op het achtererf is allang verdwenen en wij wonen in Paleizen zonder tralies/dievenijzers. Slaap kindje slaap daar boven loopt een schaap. Een schaap met ….


  Maak melding

 16. lieve mensen wees blij dat je een dak boven je hoofd heb.en wat te eten en te drinken.dat je nog je handen heb om wat te doen.steeds schelden,en klagen maar wees blij dat je leeft en kan eten en drinken.steeds dat gezeik hier.jammer jammer.


  Maak melding

 17. Precies op de schoen dusdat, beter had je het gezeur door de tegenhangers van de democratisch gekozen President niet kunnen beantwoorden.


  Maak melding

 18. Grapjas die Bouterse, Een criminele corrupte regering die het land leeg rooft en in de uitverkoop doet vraag zich af waarom het land ( lees de bevolking )zo arm is.
  Toch lachen met die Bouterse…..


  Maak melding

 19. Het probleem is die mensen die deze onzin uitkramen, weten niet wat hard werken is!!!!
  Je hebt Suirnamers die dag en nacht zwoegen hun handen laten wapperen om vooruit te komen maar je hebt ook Surinamers die denken dat je met je onderlichaam flink moet wapperen om vooruit te komen. En dit is heel goed te zien in de hedendaagse mentaliteit in Suriname.
  Ik zou ook heel graag met mijn onderlichaam voorwaartse bewegingen willen maken maar er moet ook brood op de plank komen.


  Maak melding

 20. dusdat

  nee simpele ndpziel, het gros van jullie aanhangers zijn arm gebleven, vanwege de hoop op gratis ete,drinke en spele. Tijdenms Vene konden jullie nog overleven vanwege de stabiliteit en rust, maar toch lieten jullie je misleiden met dat gratis krijgen. na twee jaren zijn de megabeloften loos gebleken. Niet eens 1% is waargemaakt op dat van jullie misleiders na. Elk verstandig mens, jong en oud, rijk en arm kan het onderscheid maken tussen leugenaars en misleiders, maar jullie domme aanhangers niet, daarom zullen de jaren tachtig wederom als les jullie lot zijn. Back to the eigthies, toen werden nog geen twee jaren na tachtig duizend en een voorspoedsprookjes verteld aan het volk, maar in dec 1982 kwam de ware gedaante van deze moordenaars die jullie kozen als leiders naar buiten. Ma kut a fout a no neks wiens we K.


  Maak melding

 21. Een van de eerste dingen die in Suriname moet gebeuren is het toerisme bevorderen.
  Te beginnen in Paramaribo zelf.

  Men zou er goed aan doen om het stuk vanaf de centrale markt tot aan restaurant Chi min en dan de zijstraten van stars en daar bij het vat tot een uitgaansgebeuren te maken,Toeristen willen ook s,avonds verder gaan dan alleen daar bij het Vat.

  Neem nou bv de boulevard van Fortaleza in Brazilie waar het s,avonds gewoon leeft en echt toeristisch is.Dat zou al een hoop schelen.

  Ik heb begrepen dat de waterkant opgeknapt gaat worden, maar een strook land langs het water is niets als er niets te beleven is .
  Plaats er veel lampen zodat het er niet te donker is en plaats er een permanente politiepost met agenten die te voet en op de fiets in dat gebied rondes doen en de stapper- het uitgaanspubliek aanspreken op normen en waarden als openbare dronkenschap, wild parkeren en vuil overlast

  Focus op Paramaribo Noord en promote deze als een gedeelte , waar er restaurants en clubs zijn.Dit is nou eenmaal een mooier gedeelte van het land en dan heb je in ieder geval al een mooie eerste indruk van het land bij toeristen achtergelaten
  De overheid zou net als in nederland Paramaribo moeten verdelen in ´´gemeentes´´ met afzonderlijke wethouders , die dan voor hun inzet om hun gemeente te promoten en de mensen daar te stimuleren tot de omgeving schoon houden etc . subsidies moeten geven

  Ook moeten surinamers in het algemeen veel klantvriendelijker zijn, want dat is ook niet om over naar huis te schrijven.te vaak wordt in winkels en restaurants , cafes etc te onbeschoft gedaan, waardoor mensen gewoon een naar beeld krijgen van het land

  T vat en omgeving kan en moet veel meer uitgebreid gaan worden.
  Men moet research doen op de Caraibische eilanden hoe die dat aanpakken.Dat hoeft zeker niet veel geld te kosten, want het oprichten van clubs en cafe,s komt uit zakken van de particulier en niet uit de zakken van de overheid

  Ik weet dat het makkelijk klinkt, maar waarom kan dit wel in zoveel andere landen in de regio


  Maak melding

 22. zolang de bodemschatten in zakken verdwijnen van bepaalde figuren met een strafblad zoals in het geval van die couppleger uit Africa, die hier op bezoek was, zal het volk altijd arm blijven.


  Maak melding

 23. ´´Meneer Bouterse: Met wie ga je dit waar maken ? Heb je een volk die uit zijn naad wil werken,om jou dromen waar te maken ? Willen Surinamers in het algemeen hard werken ? Zelf heb ik mijn twijvels ! Zij willen in het algemeen wel dé lusten máár niet de lasten !
  Succes met je Chinezen !

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid !)´´

  Bovenstaande is een qoute van een ander hier boven
  Hier zit zeer zeker een kern van waarheid in

  In veel landen wordt de diaspora uit Europa en Amerika goed ontvangen in het land van herkomst

  Ik denk , trouwens dat weet ik zeker, dat er in Nederland genoeg Surinamers zitten die in Suriname echt wel met hun kennis en vermogen het land kunnen opboosten.

  Tot nu toe is het 30 jaar gebleven bij pakketten sturen via Jos steeman en Ten Shipping, maar we kunnen echt wel meer dan alleen een doos met levens middelen sturen

  Hopelijk staat de Suriname in Suriname dan ook open voor de diaspora, alhoewel ik daar me twijfels soms over heb.

  Vaak wordt in Suriname geroepen, dat we ´´Holland mang´´ komen spelen.
  Ik kan u verzekeren, dat veel Surinamers in Nederland van Suriname houden.
  Ik merk in Suriname weleens dat men door het stof kruipt voor witte Nederlanders, maar het eigen volk wordt met argusogen bekeken en dan heb ik het niet over de Surinamers die echt´´Hollandmang´´ komen spelen, maar over het gros die gewoon op vakantie komt en zelf overweegt om voorgoed terug te gaan en daar hun euros en of dollars te investeren

  Trouwens
  Op het moment dat je met je zuurverdiende geld uit Nederland even een paar weken vakantie komt vieren in Suriname en je vaak relatief meer te besteden hebt dan de gemiddelde daar woonachtige Surinamer , dan ´´kom je al heel gauw Holland mang spelen´´

  Zou het jaloezie zijn !!

  Hoe moet je je dan daar op vakantie gedragen en genieten van je vakantie om niet de stempel ´´Hollandmang ´´ te krijgen
  Dat is iets wat ik me wel vaker afvraag


  Maak melding

 24. ik kwam … ik zag… en weet je wat ik zag…?
  Ik zag een president die ons land verkocht heeft voor I AM GOLD .. om alle bodemschatten uit de grond te halen voor een magere 5%. En vervolgens worden door onze beschermers in Suriname de kleinschalige goudzoekers vermoord om 5 gram goud (in de branding). Zit niet de zoon van onze president aan het hoofd van de C.T.U. die hier van beschuldigd wordt.Is het mij alleen opgevallen dat de kwik die in het Surinaams milieu terecht komt schadelijk is voor mens en dier (youtube).Nou boeit mij heel die Appie niks meer hoor.
  Suriname… daar horen we met z’n allen aan te sleutelen op weg naar perfectionisme.
  Eerst even kijken hoe het onder ons “dak” er aan toe gaat…. verbeter de wereld maar… sranang mang weet waar je begint……..vincent Z


  Maak melding

 25. Geachte mr President,

  We moeten de uitdaging van het moment aangaan,met het oog op de toekomst!

  In het kader van de te bloeien cruiseship toerisme SECTOR moet de Suriname rivier Uitgebaggerd worden,en we moeten een beleid maken voor de GOSLAR.

  -Suriname heeft de 1 W.O. niet gestart.
  -Het schip is in oorlogstijd tot zinken gebracht,en het verwondert mij,dat Noch Duitsland,Noch Nederland de Verantwoordelijkheid neemt voor de BERGINGSkosten.

  Als het om Betalen gaat,schuiven ze de schuld op!!!als jankende Americaanse Bulldogs!!!!


  Maak melding

 26. PASEW ,pasew..

  jij noch leven met zweep,en jij bloeien met je groenten voor de gevangenis.
  Jij moet de zweep prediken in je huis…ok dada…dan jij in gevangenis komen. Dan zal je achterste waarlijk bloeien .


  Maak melding

 27. De reden dat wij economisch, sociaal,moreel nu arm zijn is dat jij dit mooie land suriname achteruit hebt laten donderen door jou Grootheidswaanzin.


  Maak melding

 28. Vrijdag 9 maart 2012 om 09:00 uur, door dusdat

  Ik heb u al eerder proberen duidelijk te maken;n.l. Suriname én de Surinamers wens ik alle goeds toe ! Wat ik hier doe,komt allemaal uit liefde voor het land !

  Keer op keer wens ik jullie allemaal heel véél wijsheid toe !dusdat, wil je mij helpen ? Ik ben op zoek naar integere Surinamers in de Surinaamse politiek/gemeenschap. Kunt u,voor mij één naam opnoemen/schrijven ? Overtuig mij/ons wat in Suriname zó geweldig gaat .Maak mij/ons blij !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !)


  Maak melding

 29. met visie en ambitie neks no fout
  Visie is je kompas ambitie is de motor,hoe zou het voelen om een reusachtig vastgoed imperium op te bouwen terwijl je bezig bent met het verspreiden van je unieke kennis.
  Of hoe zou het voelen als je een toptalent bent in dans of sport,maar dat opgeeft omdat je financieel succesvol wilt zijn


  Maak melding

 30. Wat ik ga zeggen lijkt muggenzifterig maar van een president mogen we toch wel een zekere intellectuele bagage verwachten. Of niet soms?

  Baas weet niet waar hij het over heeft, hoe denkt hij ons uit de armoede te kunnen halen? Hij had moeten zeggen: “Het is niet NODIG dat we arm zijn”. Er zijn weinig mensen die een REDEN hebben om arm te zijn. B.v. zonderlinge kluizenaars, omdat ze geen waarde hechten aan materiële zaken, honger lijden niet erg vinden enz., zij alleen lijken het leuk te vinden, de rest van de mensheid vindt arm zijn niet iets om na te streven.

  De regering heeft als taak voor de goede randvoorwaarden zorg te dragen, ze moet b.v. ervoor zorgen dat er geen of weinig corruptie voorkomt in het land, dat alle mensen die willen werken een eerlijk loon verdienen en niet dat sommigen voor haast niets doen, of voor vage werkzaamheden als geestelijk adviseur ‘zomaar’ een fors salaris ontvangen.

  Degenen die hier suggereren dat Surinamers lui zijn, presteren in de praktijk waarschijnlijk zelf niet veel. Bij een goede eerlijke regering staat men er versteld van hoe snel een land uit de armoede omhoog kan kruipen. Voorbeelden? Singapore, Brazilië, Botswana. Er zijn daarnaast veel landen op te noemen die bulken van de natuurlijke hulpbronnen, maar waarvan de bevolking desondanks in armoede leeft, het meest voor de hand liggende voorbeeld dat ik nu wil noemen is Equatoriaal Guinee van onze ‘vriend’ Teodoro met de gouden sleutel van Paramaribo. Als Baas zich gaat spiegelen aan Teodoro kunnen we het de eerstkomende jaren vergeten dat we de armoede terug gaan dringen in Suriname..


  Maak melding

 31. Suriname is nooit arm geweest.
  Het probleem is dat altijd een handje vol mensen het voor het zeggen gehad hebben.
  En voor hun was het makelijkste om buitenlandse maatschappijen het werk te laten doen waardoor zij het grootste opbrengst zelf konden houden zonder die te besteden voor de opbouw van suriname.
  En het is een manier om het moeilijker te maken om gecontroleerd te worden.
  president bouterse weet precies waar hij het over heeft .
  Wat er moet gebeuren is de jaren lange achterstallige know how snel op te bouwen en te investeren in het onderwijs en het surinamse volk goed voor te lichten en te sturen dat het anders moet.
  En de macht van die handjevol mensen die alleen aanzichzelf denken te breken.
  Wat misschien niet zal lukken als zij sponser zijn van de partij.
  Want dan alleen kan het lukken als je de welvaart samen wilt delen met het volk.
  Het volk hoort ook beter zijn best te doen en de handen uit de mouw te steken.


  Maak melding

 32. de bevolking is arm omdat haar leider haar arm (hebben (ge)houden. wanner je als leider niet in zie dat je moet investeren in je bevolking als eerst en daarna in de productie dan krijg je dit dat je een bedel mentaliteit op na houdt. geef de mensen de tools (incentives) om kleine- en middelgrote bedrijven op te zetten. zoals de kleine goudzoekers het doen, dat moet gestimuleerd worden. allen moet het bij gebracht worden dat ze wat moete inleveren middels het betalen van belastingen.
  dpatr


  Maak melding

 33. @ neus,
  In de Suriname van nu tellen jou misdaden, hoe crimineler je bent hoe hoger de je komt in de Surinaamse maatschappij.
  Desi Bouterse, Dino Bouterse,Erol Alibux,E Boereveen, WijdenBosch. Weet je wat mij opvalt bij deze hele circus rond die criminele president van suriname, je hoort helemaal niets van die andere schoothondjes die minister mogen spelen.


  Maak melding

 34. Zaterdag 10 maart 2012 om 08:46 uur, door wikkiLeaks

  WikkiLeaks broeder; inderdaad je hoort heel weinig van de schoothondjes van Bouta. Van Brunswijk én Somohardjo(beck en neck) hoor je ook al maanden niets meer . Wat is er eigenlijk aan de hand ? Zijn ze allemaal in slaap ‘gesust’ door de ‘Super President’ van ons mooie Suriname ? Wanneer gaan wij samen naar Suriname ?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid)


  Maak melding

 35. @ wikkiLeaks

  Somo ging bijna 2 jaar geleden toch namens DDB met een dikke buidel geld naar Azie omdat hij zulke goede relaties met investeerders had. We horen e niets meer van???
  Bosje, we horen niets meer van die man. Hij toch eentijdje de gedoodverfde nieuwe president omdat DDB – toen – beweerde dat hij geen ambities had om president t e worden. Da was voor de zgn paleiscoupe waarbij DDB – zgn omdat de achterban dit wilde – alsnog presidents kandidaat werd.

  Ongelovelijk dat er nog iemand op de wereld ondoopt die enige waarde aan de woorden van deze sociopaat hecht.


  Maak melding

 36. Het moet niemand verwonderen op de oliedomme aanhangers na dat vroeg of laat papaver en coca export #1 wordt. ma kut zeg het niet aan die domdwaze sekteleden.a fout na neks.is geweldig kut.


  Maak melding

 37. Suriname arm?

  Hoe kan een president zeggen dat zijn volk arm is, terwijl hij om de ene week in een vliegtuig stapt om de bloemetjes buiten te zetten?
  Dat is DE reden van het arm blijven van zijn volk.

  Ik wil graag van iemand op dit forum weten wat regering Bouterse totnutoe heeft bewerkstelligd. Ik hoor vanaf hun aantreden allerlei plannen maar is er al wat van de grond gekomen? Met plannen maken wordt je nog niet rijk maar blijf je arm. Plannen uitvoeren is een koekje van andere deeg.


  Maak melding

 38. Cruiseschepen SECTOR.

  UITBAGGEREN Suriname rivier kost 23miljoen euro.Staatsolie en Suralco kunnen het Financieren in het belang van Toerisme!


  Maak melding

 39. Vrijdag 9 maart 2012 om 14:44 uur, door Mobbdbeep

  Beste Mobbdeep, mijn ervaring is ook,dat Surinamers ons zien als Hollandmang. Mijn inziens komt dit,omdat Surinamers in het algemeen niet wereldwijs zijn.

  De meesten van hen, hebben niet de gelegenheid gehad, om rond te riezen.En langzamerhand hebben zij een soort van minderwaardig(heidscomplex) opgebouwd.

  Minderwaardigheidscomplex is een term uit de psychologie voor het gevoel minderwaardig te zijn aan anderen.Zij voelen zich minder tegen over de Holllandmangs ! Psychologen hebben komende jaren(decennia) heel véél werk te doen in Suriname !

  Groet, Ram Ram,Goeda Hafies(Veel wijsheid !)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.