Regionale sportacademie voor snellere integratie

11

PARAMARIBO, 9 mrt – De sportacademie voor inwoners van het Caribisch gebied moet de integratie versnellen. Dit zegt president Desiré Bouterse. De tijdens de Caricom-top in Paramaribo opgerichte academie is bij uitstek bindmiddel. Het Surinaamse initiatief moet het helemaal gaan doen. De presentatie voor de verzamelde leiders is dan ook symbolisch.

De leiders mochten kennis maken met de eerste groep studenten. Volgens Bouterse staat dat voor het streven naar eenheid en integratie. Als voorzitter van de regionale organisatie wil hij zich extra inzetten voor sport en jongeren. Beide zijn onmisbaar bij het veiligstellen van de toekomst. “Mijn regering gelooft dat het betrekken van de jongeren bepalend is voor de overleving van onze regio. Hoe meer betrokken ze zijn, hoe groter de kans op overleven.”

De eerste lessen worden verzorgd in ruimtes van het leger. Volgens plan komt de academie nabij het stadion van topvoetballer Clarence Seedorf, in het district Para. De faciliteiten moeten er binnen hooguit drie jaar overeind staan. Gepland zijn onder meer een atletiekbaan en een internationaal zwembad. Behalve voor de ontwikkeling van sporttalent, komt de academie ook voor management- en marketingopleidingen. Bouterse lanceerde het idee tijdens de vorige top.

Bekijk ook:

11 REACTIES

 1. Waar is het financiele plaatje en hoe staat het met de financiering. Op de begroting is de post onderwijs toch gehalveerd?? Onder wie valt dit dan??


  Maak melding

 2. Eerst lokaal en dan regionaal en vervolgens mondiaal:
  Wie bedrijft in SME de cricket – sport? En wie is gebouwd om te boksen? En wie loopt als een haas?
  Alle Surinamers moeten moeten aan de sport en dan kan je president worden. Schop de landbouw, veeteelt en de rest aan de kant en ga wind eten. Sporten is gezond als je niet om komt van de honger. Zonder eten geen spatje vet aan je lijf. Ach je moet kunnen dromen anders heb je helemaal niets.


  Maak melding

 3. Sociale projecten kunnen gefinancierd worden via de PETRO-CARIBE DAEL met Venezuela . Dit project zal ongeveer 60 miljoen us kosten . Zijne Excellentie DD.Bouterse toont visionir lederschap om dit project voor de jeugd van de Caricom te verwezenlijken .
  De verdere financiering kan geshieden door de 15 lid landen gezamelijk , mocht Venezuela uit gesloten worden . De 15 lid landen hoeven dan maar 4 miljoen us per land bij te dragen . Maar vanzelfspreken doen vele particuliere organisatie en bevriende landen schenkingen om het doel te realiseren . De voorwaarde is dat je durf moet hebben om iets te beginnen , net als de president van Suriname moet heeft om te initieren .


  Maak melding

 4. Waar is het financiele plaatje en hoe staat het met de financiering. Op de begroting is de post onderwijs toch gehalveerd?? Onder wie valt dit dan??

  hoeveel zul jij dan bijdrage ??? dat is pas de vraag die jij moet beantwoorden. laat ddb maar blijven dromen en kom jou bijdrage leveren aan de ontwikkeling van dit zo mooi land.
  dpatr


  Maak melding

 5. TTheo ,
  Begin eerst de noden van de bevolking te verzachten of op te lossen kijk hoe hoog een liter benzine kost nu in Suriname, kijk naar de prijzen in de winkels.
  Eenheid komt niet voor in Bouterse zijn woordenboek dus laten we ophouden met die paarse anansi tori van jullie.


  Maak melding

 6. Ik vind het ook een hele goede zaak dat Suriname de regionale broedplaats wordt voor topsport talent.
  Dit zal ook een boost geven aan de sport en verder ook de Surinaamse jeugd prikkelen om nog meer topprestatie’s te leveren.

  En wat te denken van het organiseren van regionale of Zuid Amerkaanse sportwedstrijden in Suriname ? Voor de Suri economie alsmede het land ansich zal dit zeker een opsteker zijn en het land heel veel bieden.


  Maak melding

 7. Ach ja die paarse idioten zullen het nooit snappen.
  Ga een kijkje nemen bij een aantal sportaccommodatie in het land dan piepen velen van jullie anders.
  Niets wordt onderhouden alles ziet er verwaarloos uit. Sosis is een goed voorbeeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.