Tijdschrift Victuals: ‘Surinaams eten als handelsmerk’

7

PARAMARIBO, 7 mrt – Naast de natuur en de mensen is één van de voornaamste zaken waarom toeristen naar Suriname komen: Het eten. Gerechten die voor Surinamers vanzelfsprekend zijn, worden vaak door de toerist als een delicatesse ervaren. Dat de culinaire cultuur van Suriname beter moet worden gepositioneerd, behoeft geen betoog. Dit is de redenen waarom het blad ‘Victuals’ onlangs in het leven is geroepen.

Victuals is een oud engels woord voor simpelweg… Eten. Om de culinaire Surinaamse keuken ook aan het internationale publiek te tonen is het blad geschreven in twee talen; Nederlands, de voertaal in Suriname, en Engels, de internationale voertaal. In het blad wordt de culinaire cultuur van de Surinaamse keuken ontleed en hier en daar worden de Surinaamse eetgewoonten onder de loep genomen.

Via Victuals wordt een poging gewaagd om buitenlanders informatie te verschaffen over de Surinaamse culinaire cultuur en hoe de verschillende in Suriname wonende gemeenschappen hun invloed hebben op de verschillende in Suriname geprepareerde gerechten.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Laten wij ons land mooi maken , zodat vele wereld bevolking ons kan komen bezoeken . Men kan dan heerlijk gaan genieten van onze lekkere gerechten en mooie natuur . De diversitiet aan bevolking en cultuur is ook iets waar Suriname trots op mag zijn . Binnen de NDP is deze samenstelling van de bevolking ook terug te vinden . Daarom voor continuiteit van beleid Sluit u aan bij de NDP , Nationale Democratische partij . Laat u niets wijsmaken door koloniale zwatepieten en saboteurs . Die zijn erop uit Suriname Arm te houden voor hun meesters aan de noordzee .


  Maak melding

 2. “Die zijn erop uit Suriname Arm te houden voor hun meesters aan de noordzee”.

  In den beginne wonen in Suriname een bevolkingsgroep waarvan de meeste mannelijke deel in een hangmat doorbrengem. Dankzij de “meesters aan de noordzee” is diversitiet aan bevolking en cultuur in Suriname moeglijk geweest. Een gebeuren in het verleden oftewel geschiedenis kan je niet meer veranderen. Elk gebeurtenis heeft zijn goede en slechte kanten. Dus houdt ermee op anderen te beschuldigen. Ik heb je in mijn vizier.

  In la somra del arbol


  Maak melding

 3. TTheo: Ik weet niet in welke eeuw je leeft, maar ik zal je geheugen een beetje opfrissen: Op 25 november 1975 is Suriname een onafhankelijke natie geworden. Nederland heeft daarna nog decennia lang aan zijn financiele verplichten t.o.v. Suriname voldaan. Nu moet Suriname zien dat ze hun eigen broek ophouden. Daar is niets mis mee, maar om op een onderwerp als dit nog de NDP-propagandist uit te hangen, gaat wel ver. En om nu het Surinaamse eten als handelsmerk te propageren, nou, vul maar in. Obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes in alle vormen. Dus zo gezond is het Surinaamse eten niet. Misschien in de betere restaurants, maar voor de rest? Maar daar kun jij niet over oordelen, want jij eet te kruimeltjes die Bout voor je laat vallen, toch?


  Maak melding

 4. Wat een lariekoek van de Surinaamse Josef Goebbels (hitler’s minister van propaganda)
  NDP staat voor Nationale Dogla Partij. En die Dogla’s hebben allemaal bloed van kolonialen in de aderen. Deze witte n.g.rs beschouwen zich als de nieuw kolonialen, in een land waar corruptie tot godsdienst is verheven.
  Cultuur is van iedereen en allen en mag nooit een politieke issue worden.
  Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen.

  Gaan jullie je druk maken over die Duitse boot de Goslar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.