De vijf gevaarlijkste wegen van Suriname

21

PARAMARIBO, 1 mrt – De vijf gevaarlijkste wegen van Suriname zijn in beeld gebracht. Dit meldt de Times of Suriname. Als criterium geldt dat de meeste verkeersongevallen zich op deze wegen voordoen. Het betreft de Indira Gandhiweg, de Martin Luther Kingweg, de Nieuwweergevondenweg en de Oost-Westverbinding.

Op alle vijf wegen komen speciale voorzieningen. “Er wordt hard gewerkt aan de plaatselijke situatie, zodat de wegen aan alle eisen van verkeersveiligheid voldoen”, zegt Gloria Sterling, topfunctionaris op het ministerie van Justitie & Politie. Uiteraard wordt er niet vanuit gegaan dat de wegen op zich mensenlevens nemen of mensen verminken. Dat doen mensen zichzelf en anderen aan. Justitie ziet als directe oorzaak de barbaars ontwikkelde snelheden van voertuigen.

De roep om meer voorlichting is intenser dan ooit. Maar of dat zoden aan de dijk zal leggen. Sterling ziet het ook vaak voorkomen dat mensen onder invloed verkeren van alcohol (of drugs). Ook begeven zich nogal wat burgers per auto op de rijweg zonder rijbewijs. Toch wordt ook de vaak slechte fysieke staat van het wegdek verantwoordelijk gehouden. Maar dan doe je het wat voorzichtiger aan, zou je denken. Overigens kennen alle vijf ‘gevaarlijkste’ een snelheidsbeperking. Wie dat interesseert?


21 REACTIES

 1. Alsof dit zo moeilijk was om in kaart te brengen. Goh wat een prestatie deze presentatie. Zowaar een hele prestatie van de overheid. ma dan hoe verder wat is het vervolg traject???????????
  Betere beveiliging, meer politie?
  Stel een speciale afdeling voor controle en laat deze zich zelf financieren met de bekeuringen die worden uitgeschreven


  Maak melding

 2. De [b]vijf[/b] gevaarlijkste wegen van Suriname
  Het betreft de Indira Gandhiweg, de Martin Luther Kingweg, de Nieuwweergevondenweg en de Oost-Westverbinding.

  Kunnen ze niet tellen of is de 5-de weg gestolen?? 😉


  Maak melding

 3. ” Het betreft de Indira Gandhiweg, de Martin Luther Kingweg, de Nieuwweergevondenweg en de Oost-Westverbinding”.

  Ik tel er maar vier. Blijkbaar hebben ze de Oost-Westverbinding dubbel geteld: Paramaribo-Nickerie en Paramaribo-Albina.


  Maak melding

 4. Het ligt niet aan de wegen ,ze kunnen daar gewoon niet rijden .
  En ze zijn rijdende moordenaars die het als sport zien om voetgangers,fietser en bromfietsers dood te rijden.
  Het is gewoon een mentaliteits probleem .


  Maak melding

 5. ik vind de mensen die DE WEG KWIJT ZIJN nog gevaarlijker!!!

  *Steve Meye is de weg naar God kwijt!
  *Lady Ingrid is de weg naar fatsoen kwijt!

  *Dada Desi staat als een zwerver op het kruispunt,want de weg naar menselijkheid is hij tijdens een vogelvlucht kwijtgeraakt!
  *Goodluck Lonny is de weg kwijt in zijn parlementaire reis!
  *Flip-Flop Waterberg is totaal de weg kwijt!
  *Lackin is de weg naar werkelijkheid kwijt!


  Maak melding

 6. Deze wegen zijn allang bekend bij de gebruikers van ze. maar nu wanneer wordt er gestart?, en wat wordt en gedaan aan het gedrag van de gebruiker want dat is niet om naar huis te schrijven.Zowel voetganger als de rest van het verkeer.


  Maak melding

 7. Ik zat net te bedenken hoe ik het zou doen, mensen motiveren voorzichtiger te rijden en aan de snelheid limieten te houden ook ivm slecht wegdek, en kwam in een directe veronderstelling dat het bijna een onmogelijke zaak is.
  Controle is erg belangrijk..je zou om de 10 km op de OOSTEWEST verbinding agenten kunnen neerzetten die de tijd opnemen van ene post naar de andere en zo de snelheid kunnen vaststellen en aanhouden.
  Het kan niet zo moeilijk zijn om mensen aan het werk te zetten ,maar iedereen moet dit willen , want het praatje dagelijks van inspecteur Jones , werkt niet meer in 2012 .
  Misschien moeten mensen beloond worden voor goed rijgedrag en mag er meer
  ja nog meer voorlichting , voor mijn part met foto’s en of beelden , die vreselijk zijn..misschien dat het percentage mee-werkers groter wordt.

  Het is echt belangrijk om in Suriname niet in het ziekenhuis te belanden vanwege de hoge ziekte kosten ook in Suriname,

  als we met z,n allen beseffen dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor elkaar , dan is dit op een kleine bevolking toch goed mogelijk?

  We moeten blijven brainstormen over dit catastrofale gebeuren in ons mooi klein Suriname (de jungle niet meegerekend)

  Graag ook weer normale fiets banen , ,namelijk de regering moet zorgdragen voor velig verkeer..Doet de regering dat goed, dan doet het volk ook mee.

  Ik lees graag meer goede reacties.


  Maak melding

 8. Wegen zijn dode lichamen, het zijn mensen,die zich als halve garen verplaatsen over het wegdek. Er bestaat wezenlijk vberschil tussen het verplaatsen van een voertuig en het auto rijden. Sommigen hebben geen notie waar het om gaat als de auto een vermogen heeft van 100 pk of 73.6 kilowatt. Wij gaan derhalve nog meer kalamieten meemaken.


  Maak melding

 9. Top functionaris worden ze genoemd. gaat u dan kijken met welke oplossing deze top functionaris gaan komen en wat het de samenleving gaat kosten.


  Maak melding

 10. Inderdaad het ligt aan de automobilisten en niet aan de wegen. Zoals velen het weten in Suriname kun je een rijbewijs kopen met alle gevaren van dien. Hoeveel rijden er niet met een slokje op?
  En de dienders maken er ook een zooitje van want contrôle daar hebben ze geen kaas van gegeten omdat hun eigen familieleden debet zijn aan dit wangedrag.
  Misschien moeten ze een motorrijtuigen verbod invoeren en overstappen op kamelen daar dit veiliger is en milieuvriendelijker en je hoeft ook geen rijbewijs hiervoor te halen. Je hebt ook geen last van emissieproblemen omdat de uitlaatgassen geen schade toebrengt aan het milieu. In Marokko zijn ze allang overgestapt op deze milieuvriendelijke manier van vervoer.


  Maak melding

 11. Het zijn niet de wegen op zich, het is de bevolking die zich niet aan de regels houden.
  Strengere controle op het bezit van een rijbewijs is een eerste stap, verder de “grote” wegen afsplitsen doormiddel van een tussenberm.
  Daarnaast strenger optreden tegen dronken automobilisten en bestuurders van overige voertuigen.
  Wat te denken van de buschauffeurs? Allemaal figuren die denken dat de weg alleen van hun is, net als de taxichauffeurs!
  Overstappen op kamelen is niet de oplossing, die beesten schijten alles onder, en vergeet niet dat de schadelijke uitstoot van een kameel net zo erg is als die van een auto.
  Gewoon zorgen voor betere rijopleidingen, en de rijscholen beter controleren.


  Maak melding

 12. de Indira Gandhiweg, de Martin Luther Kingweg, de Nieuwweergevondenweg ,Oost-Westverbinding en de kwatta weg nu is het 5.maar ja als zelfs agenten achter het stuur gaan met alcohol op welke straat is dan veilig?


  Maak melding

 13. Als ze nou eens beginnen om elke buschauffeur die in de fout gaat,helemaal alles te controleren,papieren,remmen,banden,verlichting,
  passagiers uit stappen zonder te betalen,enz,en laat die bus helemaal onderste boven halen,1 uurtje aan de kant maakt hem wel voorzichtiger.


  Maak melding

 14. alleen de racebanen zijn genoemd, de kwattaweg, j lachmonstraat, wanicastraat, saramaccastraat, zinniastraat, gemenelandsweg, lala rookhweg en de binnen wegen van groot paramaribo zijn de meest gevaarlijke wegen voor voetgangers en bromfietsen. op deze wegen waar elke dag velen riskeren omver gereden te worden door een auto moeten we niet vergeten. kortom, alle wegen zijn onveilig zodra er een auto met een suri als bestuurder op gaat.


  Maak melding

 15. Gevaarlijkste weg van Suriname is de weg van uitkijk. Het is alsof iedereen vergeten zijn dat er ook mensen daar wonen en belasting betalen. De gekozen mensen zijn nergens te bekennen. Alleen als er verkiezingen zijn dan beloven ze gouden bergen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.