Herdenking Anil Ramdas in De Balie

2

Op zijn 54e verjaardag 16 februari 2012 overleed schrijver, journalist, programmamaker Anil Ramdas in zijn woonplaats Loenen aan de Vecht. Het Sarnamihuis, De Balie, MTNL en Forum hebben de handen ineengeslagen om op vrijdag 2 maart een Anil Ramdas herdenking te organiseren.

Een twee uur durend programma belicht de rijkdom van zijn intellectuele erfenis. In aanwezigheid van familie, collega’s en vrienden presenteert de organisatie een avond met theater, muziek, film, fragmenten uit televisieprogramma’s, interviews. Sheila Sitalsing en Amar Soekhlal gaan onder meer in gesprek over het boek ‘Paramaribo’.

Aan het programma dragen verder bij: Stephan Sanders, John Leerdam, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Pieter Hilhorst, Sadik Harchaoui, Chris Keulemans, Xandra Schutte en Nuweira Youskine.

Deze bijeenkomst in De Balie, Amsterdam, is inmiddels uitverkocht . Omdat er in Den Haag grote vraag blijkt naar een bijeenkomst rond het leven en werken van Anil Ramdas, organiseert het Sarnamihuis in Den Haag, op een later tijdstip, een Ode.

Bekijk ook:

2 REACTIES

 1. Nieuws uit Nederland!!??

  Anil Ramdas probeerde als programmamaker ons altijd de ware en realistische nieuws van Nederland te geven, steeds bekeken vanuit de Nederlandse maatschappelijke trends politiek, maatschappij, economie, cultuur, milieu.

  Daarbij hield hij zowel de allochtonen als de autochtonen een zo realistische spiegel voor van positieve processen, maar ook van misstanden binnen de Nederlandse maatschappij. Zeker binnen de multicultureel samen-zijn. Hij durfde zeker zo uitgebreid en diepgaand mogelijk het ware Nederlandse nieuws naar voren te brengen.

  Ik begon met “Nieuws uit Nederland” om duidelijk te maken dat ik vind dat op dit forum de gemaakte nieuws uit Nederland ons geselecteerd wordt aangeboden.

  Veel (relatief oudere) Surineds leveren een bijdrage op dit forum en willen mijns inziens toch ook praten over de echte Nederlandse politieke, sociale en maatschappelijke situatie waarmee zij dagelijks geconfronteerd worden. Dat zou op dit forum pas echt nieuws uit Nederland zijn en zullen, denk ik, veel meer jongere Surineds aan dit forum deelnemen.

  Dit forum interesseert de jonge Surineds zeer matig.Ik kan dat weten, want ik werk ook veel met jonge Surineds.

  Anil Ramdas begreep sinds zijn jongere dagen als programmamaker dit euvel en hield met zijn echte ware nieuws uit Nederland zijn programma breed voor zeker de jonge als oude Surineds.

  Het ligt nu aan de forumhouder om deze gesignaleerde leegte op dit forum daadwerkelijk op te vullen en zo Anil Ramdas gelijk te geven met wat onder werkelijke nieuws uit Nederland verstaan moet worden.
  Srika


  Maak melding

 2. Diverse personen uit de omgeving van Anil Ramdas hebben naar De Balie gebeld voor een kaart, maar deze waren vrijwel gelijk na de aankondiging vol geboekt. Nu probeert De Balie een scherm te plaatsen in een andere ruimte, zodat men de herdenkingsbijeenkomst van daar kan volgen. Een zaal waar minimaal 750 personen in kunnen zou een veel betere optie zijn geweest, gezien de populariteit van Anil Ramdas.
  Het verfilmen van het boek van Badal zou bijzonder ideaal zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.