Weinig schot in strafproces Decembermoorden

41

PARAMARIBO, 28 feb – Het proces rond de Decembermoorden is weinig opgeschoten tijdens de laatste zitting. Getuigen verschenen niet. De krijgsraad wil nog één keer uitstellen. Maar dan het er wel van komen. In beide gevallen betreft het getuigen die ontlastende verklaringen moeten afleggen.

In het ene geval betreft het Bimla Gajadien. Een onwaarschijnlijke rol voor de journaliste die iet bepaald een aanhanger was van het militaire regiem van de jaren tachtig. Toch wil advocaat Irwin Kanhai haar dagvaarden. Gajadien zou “opzettelijk” valse informatie hebben verspreid over zijn cliënt Imro Themen. Die wordt ervan beticht hand en spandiensten te hebben verleend bij de executies. Onder meer zou hij informatie hebben ingewonnen over de verblijfplaats van twee latere slachtoffers.

Het betreft de journalisten Leslie Rahman en Bram Behr. Gajadien moet het nu ontzenuwen dus. Een poging haar te dagvaarden mislukte omdat ze in het buitenland zit. Ze komt over twee weken terug. Het proces is daarom uitgesteld tot negen maart. Maar dan wil de krijgsraad spijkers met koppen slaan. De andere getuige die niet verscheen, was ex-militair en ook verdachte Ruben Rozendaal. Hij liet de krijgsraad weten te ziek te zijn om te verschijnen.

Bekijk ook:


41 REACTIES

 1. Dit was sinds het begin al te voorspellen. Het verwordt erger dan de mensenrechten schendingen in de jaren tachtig de komende jaren. De wetteloze respectloze onberechte moordenaars en hun valse profeten zullen dit land doen verworden als dat van zimbabwe. Naast de vele brandhaarden die zullen uitbreken om goud, zal ook het geheel land geteisterd worden door roofzuchtige benden. Alleen de avondklok zal misschien voor enige verlichting zorgen, maar door de dag heen heerst er overal, zoals in vele arme afrikaanse landen waar dictators heersen de onzekerheid en angst. Leve het komend dictatoriaal regeiem. Help help we K krijsen alle oliedomme aanhangers..krijs krijste een zwarte vogel. Hai haio hai, niet klagen domme dwazen, maar dragen nu de vele megalasten en angsten.


  Maak melding

 2. Weinig schot, er zijn al genoeg schoten gevallen, vindt je ook niet?. Nu is het een keer tijd om te werken aan de opbouw van dit mooie land. Laten wij het een keer hebben over die schorrie morrie, die hier een vuile oorlog hebben ontketend met wel honderden doden tot gevolg.


  Maak melding

 3. Dictatoriaal gedrag en bestuur is meer schering en inslag dan dat men zou denken. Over democratie en wetgeving gesproken. Echt een derde wereld land.
  Psychopaten zonder enig zelfrespect zijn het. Schande !


  Maak melding

 4. Dat 8 december proces had 30 jaar geleden al moeten plaatsvinden, dan had je nu niet die rotzooi van de ndp die het nu voor het zeggen hebben niet gehad, dan zou Suriname op een hoger niveau geweest zijn, dan nu het geval is.
  Na 30 jaar kan niemand van die moordenaars zich meer zogenaamd herinneren, wie aanwezig waren in fort Zeelandia, laat staan wie van hun die moorden gepleegd zouden hebben, en daardoor stagneert het hele 8 december proces.


  Maak melding

 5. Soap!

  Deze soap is mens onterend. Suriname heeft de primeur en verdient een Oscar voor wat betreft laksheid en ontbrekende daadkracht.
  Nieuws op dit forum over dit proces moeten we dan maar overslaan en verder gaan met belangrijkere zaken.
  Tegen de tijd dat ze veroordeeld en gestraft zijn komen we dan met het echte nieuws. Tijdsverspilling!


  Maak melding

 6. @ Paraman;
  Die SCHORRIE MORRIE, zijn jouw mensen en JOUW “president” die in de jaren 80 dit hebben veroorzaakt.Daarvoor waren er wel problemen, maar wij leefden gelukkig in ons SURINAME.

  Maar NEE meneer de MOORDENAAR moest zonodig zijn EIGEN LANDGENOTEN VERMOORDEN OM AAN DE MACHT TE KOMEN.

  Zie daar nu het resutaat;
  crimminaliteit….moorden….verloedering….ARMOEDE
  en ga zo maar door teveel om op te noemen.
  Ik vind het JAMMER,dat mensen die zich zelf PARAMAN noemen,zo ACHTERLIJK…. DOM…EN BLINDELINGS ACHTER EEN MOORDENAAR GAAN SCHAREN.

  IF DING BING KIRI JOE FAMIRI, DAN IE BING SA GO NA BONUMAN FOE WISI DING.

  BAI….BAI….PARAMAN.


  Maak melding

 7. De rechtbank die frankenstein daar heeft neer gezet is niet rechtsgeldig.
  Er is een man die zich jurist noemt in een kerk in frankenstein die kan jouw precies vertellen wanneer men vuur gaat maken.
  Hij gaat iemand verdededigen die zijn eigen oema onder een garage heeft begraven.
  Wat ik wel weet recht bestaat niet,leugen wel.

  Groetjes,


  Maak melding

 8. Beste Kondremangs,
  Refererend aan de titel van het artikel:
  ER IS AL GENOEG GESCHOTEN OP 8 DECEMBER 1982……..MAAR WIE ER GESCHOTEN HEEFT?????? TRIESTE ZAAK,KONDREMANGS!!!!
  TIME WILL TELL!!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 9. Voorspelling: Met deze onberechte moordenaars aan de macht, dankzij wetverachtende domme aanhagers, zullen moord en doodslag, naast stijgende criminaliteit aan de orden van de dag zijn. De moordenaars aanhangers hebben zonder het te willen en te weten de moordvloek over hun hoofden gebracht. Let op, en open de oren en ogen, wees niet blind ziende en doof horende, het verwordt als vele afrikaanse landen vol geweld en armoede.


  Maak melding

 10. Als dit proces een film op DVD was, dan had ik op ‘pause’ gedrukt en pas wanneer Baas van het politieke toneel verdwenen was, zou ik weer op ‘play’ drukken. Nu Baas en de CTU van zoonlief het voor het zeggen hebben, wordt het voorlopig toch niets. Je denkt toch niet dat er één rechter in Suriname te vinden is die het risico wil lopen om op de vlucht aan ‘neks no fout’ te overlijden?.


  Maak melding

 11. Dit proces heeft totaal geen zin. Suriname wint er helemaal niets mee en heeft er ook helemaal niets aan. Suriname zou een voorbeeld aan Zuid-Afrika moeten nemen. De slimme Zuid-Afrikanen hebben na beindiging van het verfoeilijke apartheidssysteem gekozen voor een werkende oplossing door middel van een waarheidscommissie. Elke andere methode zou het land hopeloos verdeeld hebben. Hoewel ik persoonlijk graag had gezien dat Mandela de witte apartheidskolonialen allemaal het land uit had geknikkerd, begreep ik later dat die oplossing Zuid-Afrika duur zou komen te staan. Wat mij betreft moet in Suriname hetzelfde gebeuren. Een waarheidscommissie! We hebben helemaal niets aan wraak en tegenwraak. Deze processen zullen Suriname alleen nog meer verdelen. De enigen die daar belang bij hebben zijn de neokoloniale redimusu-brigades die zich voornamelijk in het buitenland bevinden.


  Maak melding

 12. Beste Anna_z,
  Moet jij je eigen schrijven terug lezen…!
  Wat jij nu aan het doen bent is gewoon een soort van racisme. Hij hebt op een of andere manier zo een hekel aan de blanke mens. Pas maar op dame wie de val nu kaatst kan hem hard terug verwachten. Want je lult nu echt uit je nek…zo onrealistisch en dom. Deze stront president van jou moet gewoon berecht worden hij die klootzak moet zijn daaden verantwoorden…dan is hij echt een vent. En dan pas kan dit proces een plek in de surinaamse geschiedenis krijgen en is er voor iedereen rust. Snap dat nou een keer….ach


  Maak melding

 13. Beste Anna-Z
  Van een ware nationalist zoals je zelf noemt zou men een andere reactie verwachten.Jouw vergelijking met Z-Afrika loopt helemaal mank.Ik wil n.l heel kort zijn met mijn opmerking.De blanke schoften in Z-Afrika zijn grotendeels van het politieke podium verdreven.In SME.
  is die schoft-DDB door redi-musus als jij aan de macht geholpen.Een herhaling van het verleden (jaren 80) onder leiding van De Drugs Baron is aanstaande.Ik zou best willen weten wat jouw gevoelens zouden zijn als een van de slachtoffers tot jouw geliefden zou behoren.Ik moet helaas nav deze en vorige postings met een aan een zekerheids grenzende waarschijnlijkheid constateren dat machtswellust en racisme heel diep in jou is ingeworteld.
  Groeten
  Jagte-Raho


  Maak melding

 14. Jammer dat ze jou hebben gemist met die schoten.
  In Argentinie,Cambodja,Turkije zijn schoften als Bouterse jaren na hun misdaad tegen de menselijkheid toch nog achter de tralie gesmeten dus er is nog steeds hoop dat de grootste massamoordenaar in de geschiedenis van de republiek Suriname nog achter tralies gesmeten zal worden.Hoe dom achterlijk en mensonwaardig moet je zijn op Zuidafrika te vergelijken met de massamoorden van 8 dec 1982.Het is niet Nederland dat belang bij heeft dat het recht zijn beloopt heeft in Suriname, wij als Surinamer hebben er belang bij dat de schuldigen van massamoord berecht worden.Jij hebt heel domme en achterlijk manier van redeneren Ik wil zien als iemand een familie lid van jou om het leven brengt en tegen de rechter zegt dat hij of zij dat heeft gedaan omdat Bouterse dat ook heeft gedaan, want in jou beleven mogen wij niet klagen omdat de Hollanders 300 jaren geleden dat ook hebben gedaan,Afganistan,Zuiafrika,Irak wordt van stal gehaald als referentiekader om een gewetenloze massamoordenaar te ontlasten.


  Maak melding

 15. deze straf zaak is en blijf er maar een de baas bouterse hij zal er wel voor zorgen dat het nooit wordt afgemaakt hij is hooft verdachte en zal er alles aan doen om niet veroordeelt te worden met geld met bedrijgingen en zal elk middel aan wenden om het te stoppen de waarheid zal nooit boven tafel komen is het allemaal wel waar wat rozendaal zegt het is een groot spel geworden en bouta macht wordt steeds groter en zijn greep op het land wordt sterker jammer dat ronnie brunswijk weer met hem in zee is gegaan zo veel vrienden van hem dood moiwana en dan dit deze samen werking maar ja ik snap het wel bouta heeft weer veel belooft voor het binnen land maar ja wat is er gebeurt het zal altijd het zelfde zijn in surinaame beter een kabinet met een samen werking voor het land en niet voor hen zelf met santoki vhp als president deze man heeft een hele goede job gedaan in de front regering van vene front partijen voor surinaame for ever


  Maak melding

 16. Alweer!!
  Is de Sranang coupzaak dan nog niet volgens het welbekend Christelijk moraal en traditie opgelost en afgerond? Ik meende te weten dat JHWH de affaire decembercoup inzake de daders overeenkomstig zijn barmhartigheid reeds lang vergeven heeft en inmiddels vergeten is. Overigens vindt ik het zeer verstandig van Rozendaal om de poppenkast van de Surinaamse rechterlijke macht angstvallig te vermijden als de pest, dubieuze figuren heb je overal. En de definitieve rechtspraak zal zoals normaliter ook geen zode aan de dijk leggen, want „Recht“ is reeds eeuwenlang krom en verwordt in handen van wetsverkrachters nog krommer.

  En wat Rozendaal aangaat, die kan tenminste zich de schaamte besparen voor zijn eerdere stoerdoenerijen ten opzichte van de nabestaanden van de gevallenen waar hij vermoedelijk ook ferm de hand in had, want hij is „ééntje die met zijn punt-50 agenten op het droge asfalt de vlinderslag liet zwemmen”, „ééntje die zich door het avontuur liet meeslepen en keihard aandeel had in de coup, maar nu het hem te heet wordt onder zijn voeten zijn medecomparanten de zwarte piet wil toespelen“ en „ééntje waarvan zijn gelieg toch reeds vaststaat en niets nieuws meer zal opleveren“. Al zijn vorige leugens galmen nog na in de oren van degenen die er nog baat bij denken te zullen hebben.

  Zoetjesaan is de 8-decemberlijst van verdachten en getuigen ellenlang geworden en het verzuim om voor de rechtbank te verschijnen is hemelshoog. Het lijkt wel een nieuwe hype te zijn geworden in Surimaribo om de rechtszaak te verzaken. In dat geval heb ook ik de smaak te pakken en wil eens voor de vorm trentvolger zijn. Graag teken ik hierbij om als reserve getuige te worden aangemerkt in de 8-december moordenaarsfeest…..

  ….Nagenoeg iedereen heeft toen ooit wat gehoord via-via toch? Zo ik ook…en…..”Het is ècht waar! Ik heb gehoord hoe Bouterse en zijn manschappen, daags voor de coup in de Memre Boekoe kazerne, gebroederlijk bij elkaar ijverig hun wapens zaten op te poetsen met Brasso onder het genot van een djogo. Ik was toevallig in de buurt op visite bij een ongelovige soldaat om diens veiligheid te waarborgen, en hij heeft het poetsuurtje van de „hoge heren“ met lede ogen aanschouwd. Alhoewel ik mij vrijwillig heb opgegeven als indirecte getuige in de 8-december rechtszaak van „horen zien en vergaan“, ben ik zoals de meeste gedaagden vooralsnog tot 100-jaar na dato absent waardoor een oproep van de rechtbank aan dovenmans oren zal zijn.

  Behalve Rozendaal natuurlijk, die wil alleen maar duku zien „fu sut nanga wan punt-50 kon panya na tori en bruya wi fesiman“. Maar „alleen praatjes vullen geen gaatjes!“ Tja, wie is er vandaag de dag niet omkoopbaar? Bijna iedereen heeft een prijs! Blijkt maar weer.

  En Bimla Gajadien wordt ervan verdacht “willens en wetens” valse informatie heeft doen circuleren over Imro Themen die op zijn beurt ervan wordt beschuldigd hand en spandiensten te hebben verleend bij de executies indertijd? Als het leveren van „valse informatie“ de aanklacht is dan mag Gajadien subiet naar huis, en Imro is ook onschuldig. Maar de Surinaamse krijgsraad wil spijkers met koppen slaan? Zoveel eeuwen na dato…Immers, de Christos werd ook vastgenageld middels spijkers met grote koppen zodat „Hij” door zijn gewicht er niet af kon vallen van het kruis.

  Volgens Lucas was de bijbelse Jezus van tweeërlei aard; enerzijds was hij goed voor de hulpelozen en een vader voor allen die „het toendertijd niet hadden“,…en anderszijds was hij despotisch van aard ten opzichte van zijn discipelen en volgelingen (lees ook onderdanen) en eiste van hen absolute volgbaarheid waaruit evident blijkt dat hij in zijn ongeloof zich hoger stelde dan een ander. Er zijn ook atheïsten die zich beter voelen dan de ander, maar de bijbelse Jezus spande de kroon. Zie Lucas 14:26 Jezus zei : „Indien iemand tot Mij komt en niet haat zijn vader, en moeder, en vrouw, en kinderen, en broeders, en zusters, ja, ook zelfs zijn eigen leven, die kan Mijn discipel niet zijn.“

  Inderdaad juist, dit zijn allemaal gelovigen eigen dingen waar geen touw aan vast te knopen is, en wie weet wat „Hij“ nog meer op zijn kerfstok had en wie weet was zijn gewelddadige dood zijn verdiende loon geweest. Dit denk ik omdat de verhalen over de bijbelse Jezus opgetekend werden in het Joodse strafregister van die tijd alwaar volgens het Joodse strafwetboek hij bekend stond als een recidivist. Maar 200 jaar na zijn dood werd Jezus en zijn discipelen springlevend gemaakt door de kerk die, in haar verzamelwoede naar pakkende lectuur, zijn levensstijl en vermeende levenswijsheid bijeenvergaarde en samenweefden in hun nieuwe bijbel, in de zogenaamd gematigde vorm „het Nieuwe Testament“ met het doel om arm en rijk voor hun ideologie te winnen.

  Ik ben ongelovig en volgens de bijbel een heiden, een geboren zondaar, maar mijn goddeloos geweten gebiedt mij op voorhand om mijn kennis te delen met mijn onwetende medemensen om hen nodeloos lijden te besparen en om blind vertrouwen te voorkomen zodat ook zij de valkuilen van de kwaadaardige mensheid leren herkennen en om zich overeenkomstig de omstandigheden daarnaar te handelen.

  Ik concludeer slechts dat de Surinaamse overheid op basis van haar godsdienstig bestel nimmer rechtvaardigheid zal kunnen betrachten jegens haar onderdanen noch zal men er ooit pretenderen een goede vader te zijn voor land en volk omdat „hij die tot goed voorbeeld zou moeten dienen zelf liefdeloos gevormd is en geestelijk behept met kwaad bloed zodat de Christelijke vrede-, rechtvaardigheid- en eenheid zoals in het huidige stramien draaiende is in Suriname daar nimmer tot het verleden zal gaan behoren.
  django


  Maak melding

 17. In Argentinie heeft het ook zolang geduurd voor het recht zijn beloop krijgt.

  Ik durf hier te zeggen dat als er geen recht wordt gesproken en de daders opgepakt worden zal een van de volgende regeringen de daders alsnog laten oppakken.

  Dat gebeurde nog geen 2 jaar geleden in Argentinie ondanks de in het verleden afgekondigde amnestie regeling van de beulen.

  Niemand blijft ongestraft en ook Bouterse niet.


  Maak melding

 18. “Dinsdag 28 februari 2012 om 04:03 uur, door Paraman

  Weinig schot, er zijn al genoeg schoten gevallen, vindt je ook niet?. Nu is het een keer tijd om te werken aan de opbouw van dit mooie land. Laten wij het een keer hebben over die schorrie morrie, die hier een vuile oorlog hebben ontketend met wel honderden doden tot gevolg.”

  Zo werkt het eenvoudigweg niet! Wie A zegt moet ook B
  zeggen, in jullie geval wie M (martelen),(moorden) zegt
  moet ook v (veroordelen) zeggen.
  De wereld gemeenschap heeft in deze niets met Suriname
  te maken, mensenrechtenschenders moeten voor de
  rechter. Daar kunt u als suppletie moordenaar niets
  aan veranderen!


  Maak melding

 19. anna_z af en toe lees in ook de serieuze berichten over Suriname, daarom mijn complimenten aan jou. Ik vind dat jij met een zeer briljante oplossing komt voor Suriname. Meneer Nelson Mandela is immers een zeer gerespecteerde persoonlijkheid. Ik ben zijn bewonderaar. Het is helemaal geen schande wanneer Suriname kiest voor dezelfde oplossing. Zonder de anderen tekort te doen, weet ik haast zeker dat de meeste mensen wel gehoord en gelezen zullen hebben over mister Mandela. Des te meer bewonder ik jou vredelievendheid en respectvolle oplossing. Vanwege mijn werk ben ik nog niet in de gelegenheid om ons koud landje nu reeds te verlaten. Te zijner tijd valt het wel te bezien om mij voor langere tijd in mijn tropische sarnag te vestigen. Jij bemoedigt mij erg door jou humane houding. anna_z echt super en fantastisch dat jij vrede in jou prachtig landje stimuleert. Je bent niet zo oorlogzuchtig zoals ik dat vaak bij anderen zie. Dan moet ik meteen denken aan onze stoute Henkie en zijn boezemvriend de boze wolf. anna_z niet alleen de buitenlanders, maar ook mijn eigen witte mensen hebben soms een slechte opvoeding thuis gekend. Stoute Henkie vind ik zo eentje en een zielige stumper. Mijn matie lacht zich een deuk om een of andere schlemiel die steeds vloekt. Hij krijgt voor zijn vloeken heel veel thumbs up. Ik noem het liefst geen naam, want ik wil mij zoals altijd veilig blijven voelen als ik op vakantie ben in mijn suutje. anna_z you ’re simply the best. Ga vrolijk verder met jou leerrijke reacties en houd de humor erin. In ons kikkerlandje stellen wij humor, ondanks onze vaak stugge houding, zeker op prijs. anna_z jij bent mijn vrouwelijke Mandela. Jan groet allas sarnag soemas, i.h.b. mijn fantastische en super anna_z.


  Maak melding

 20. “Dinsdag 28 februari 2012 om 17:16 uur, door anna_z

  Dit proces heeft totaal geen zin. Suriname wint er helemaal niets mee en heeft er ook helemaal niets aan. Suriname zou een voorbeeld aan Zuid-Afrika moeten nemen. De slimme Zuid-Afrikanen hebben na beindiging van het verfoeilijke apartheidssysteem gekozen voor een werkende oplossing door middel van een waarheidscommissie. Elke andere methode zou het land hopeloos verdeeld hebben. Hoewel ik persoonlijk graag had gezien dat Mandela de witte apartheidskolonialen allemaal het land uit had geknikkerd, begreep ik later dat die oplossing Zuid-Afrika duur zou komen te staan. Wat mij betreft moet in Suriname hetzelfde gebeuren. Een waarheidscommissie! We hebben helemaal niets aan wraak en tegenwraak. Deze processen zullen Suriname alleen nog meer verdelen. De enigen die daar belang bij hebben zijn de neokoloniale redimusu-brigades die zich voornamelijk in het buitenland bevinden.”

  Dit lijkt op een reactie van een medeverdachte, heeft
  alle baad bij dit soort nietszeggende vertoningen.
  Wij leven in een rechtstaat en geen waarheid bevinding
  staat. Wat?! Indien er een waarheidscommissie komt,
  dan weten plotseling alle ndp verdachte weer alles.

  De partij van de lafaards, willen wel moorden, maar
  durven niet voor de rechter te verschijnen.
  Dat is een vooruitstrevende houding!


  Maak melding

 21. anna-z, zeg je daarmee dat het bewind van Bouterse even verfoeilijk is als het apartheidsregiem van Zuid Afrika en dat je daarom pleit voor een waarheidscommissie? Als je dat bedoelt dan ben ik het met je eens, je moet duidelijk zijn, anders ontstaan er alleen maar misverstanden.


  Maak melding

 22. Virago 535

  Ba nansie

  Hoeveel jaar was Vene niet aan de macht!!!!!
  Veel te stom en dom om daadkracht te tonen!!!tenminste als hij een press was..

  Neks no fout…sluit het proces..na 32 jaar …is het wel genoeg met trauma!!!!!!vindt je ook niet!!!!!


  Maak melding

 23. De dag der bestraffing van deze djangomoordenaars komt sneller naderbij dAN MENIGEEN ZICH BEWUST IS. Als een bliksemflits, plotseling. De moordenaars krijgen geen kans om zich meer te bekeren, want hun keuze hebben ze sinds het begin gemaakt aan de duivel. Ook zij zullen machteloos staan tegen hun overweldigers.


  Maak melding

 24. zij die een misdaad hebben begaan moeten gestraft worden voor die misstap, zo ook DDB. en als de rechter anders beslist dan het doen straffen van DDB leer er mee leven. het is niet vaste tijd bij de christen(40 dagen tijd van JEZUS CHRISTUS in die woestijn) en de evangelist leer u” wie zonder zonde zit die werpe de eeste steen. het ligt aan u als u als de eerste de steen werpt.

  @ alle deskundigen hier op dit forum. ” su heeft een gebrek aan leken want alle deskundigen wonen op mars
  dpatr


  Maak melding

 25. Wie zouden jullie wel eens naar Zuid Afrika willen sturen ?
  Natuurlijk….dat ze daar eens goed genomen wordt en met haar twee voeten terug op de aarde komt.


  Maak melding

 26. Er zijn doden gevallen en er is een schouwing geweest van hoe het er aan toe is gaan op de Plaats Delict.De verhoren dienen alleen om de grootte van het aandeel van de verdachten vast te stellen.Zij die nu niets kunnen herinneren,hebben het grootste deel van de misdaden uitgevoerd.Ook de rechters leven in ons midden en weten wat er toen gaande was en wat er nu speelt.

  Cobie.


  Maak melding

 27. Virago 535. Wat heb ik ermee te maken dat Vene zoveel jaar aan de macht was en volgens jou niets heeft gedaan, heb ik je verteld dat ik een aanhanger van Vene ben? Als ik de regering onder Bouta niet zie zitten wil dat niet automatisch zeggen dat ik die van Vene wel zag zitten. Vene heeft voor zover ik weet nooit op grove wijze mensenrechten geschonden. Ook Bouta is onschuldig tot het tegendeel door een onafhankelijke rechter bepaald is, maar mijn boeren verstand zegt me dat Bouta in dat opzicht niet goed afsteekt tegenover Vene en dat alleen maakt dat Vene hoger scoort op mijn lijst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.