Suriname krijgt bijna vijf miljoen van China

26

PARAMARIBO, 28 feb – Suriname krijgt bijna vijf miljoen dollar cadeau van China. Volgens Buitenlandse Zaken gebeurt dit tijdens het komende werkbezoek van de Chinese minister van Handel & Industrie, Zhong San. Het geld is bestemd voor onder meer economische projecten. Zhong San komt met een delegatie van ongeveer tien man.

De besprekingen zullen gericht zijn op nauwere samenwerking. Infrastructuur en ontwikkeling van natuurlijke hulpbronnen komen aan de orde. Suriname maakt deel van een rondreis door de Amerika’s. Ook Mexico, Brazilië, Guyana en Trinidad & Tobago worden aangedaan. Het bezoekt loopt van negenenwtintig februari tot en met twee maart. Het Chinese Dalian is al jaren actief in de Surinamse wegenbouw. Chinese bedrijven interesseren zich ook voor onder meer de houtkap.

Bekijk ook:


26 REACTIES

 1. Zie hier de realiteit, zoals eerder geschreven, ze zullen Suriname nooit meer loslaten.Totdat ze het hebben overgenomen. Ze verkopen hun ziel aan de Chinezen.Ik vrees het ergste.


  Maak melding

 2. Beste kondremangs,
  Het is NIET erg als je geholpen wordt……maar wat is de PRIJS daartegenover????????
  Nieuwe kolonie voor de overtollige bevolking van China???
  TIME WILL TELL, Kondremangs!!!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 3. Voor wat hoort wat’ of elkaar iets gunnen? Wat gunnen zij, Suriname en China elkaar ???? Tell my; NDP makke lammetjes .We séra kondre kie China ! Voor een Appel en Ei !?

  Groet, Ram Ram, Goeda Hafies(Veel Wijsheid !)


  Maak melding

 4. EU Topdelegatie is langs geweest in China voor het vragen van Financieele steun voor het REDDEN van de Euro.
  Het wachten is nu op de toegezegde STEUN.


  Maak melding

 5. @Henk Molenaar

  “Cadeautjes bestaan niet bij de Chinezen…….”

  Daar heb je helemaal gelijk in. De Chinezen pompen vele miljarden euro’s in de EU om de euro te redden. Reken maar dat ze dat niet voor niets doen. Ook in Suriname wordt geld gepompt en onze Aziatische vrienden doen het ook hier niet voor niets. Het enige verschil tussen de kolonialen van vroeger en de Chinezen is dat ze wel netjes betalen en niet rücksichtslos roven en stelen. En daar zijn wij als Surinamers natuurlijk heel erg blij mee.


  Maak melding

 6. De laatste tijd valt het mij op dat wij dood worden geslagen met de meest geweldige berichten uit het paarse kamp.Ik ben benieuwd wie dit bericht de wereld in heeft geholpen want wij die kunnen na denken weten dat je een grote hoeveelheid zout in huis moet hebben als je de berichten van deze criminele regering leest.
  Je moet niet gek van opkijken als 5 miljoen straks 1 miljoen wordt, net als die vele miljoenen die bestemd was voor Caricom landen en de 4 miljard die volgens Abrahams in Suriname gepompt zou worden.droom maar verder criminele president.


  Maak melding

 7. Hoe zeggen de Engelsen het ook al weer?
  You have to pay the piper.
  Op het prijskaartje staan: de Natuurlijke hulpbronnen van Sur.
  Eindresultaat : Weg met het tropisch regenwoud, welkom woestijnklimaat. Maar tegen die tijd spreken ze daar allemaal Mandarijn, so who’s kidding who?


  Maak melding

 8. Net als vroeger bij Omu Snesi op de hoek krijg je als Surinamer nu ‘zomaar’ krediet. Alleen moest je vroeger, als je niet over de brug kwam, ‘Tjok Mama’ gaan spelen met Omu of op zijn ‘Ham Touw’ of ‘Kaka Ston’ gaan zuigen. Ik zie daarom straks Bouterse en Lackin ook noodgedwongen van deze Chinezen hun bruine,reeds verteerde ‘Moksi Meti’ eten.


  Maak melding

 9. Wanneer deze criminele bende van het toneel is gesodemieterd zullen wij zien wat voor puinhoop ze achter hebben gelaten.
  Degene die geen last hebben van geheugen verliest weten wat de zogenaamde vooruitstrevende president van suriname met onze goudvoorraad van de centrale Bank heeft gedaan 40 miljoen goud is als onderpand gezet voor een dubieuze lening onze geld waarde is gedevalueerd en toch zijn figuren als anna die roepen dat deze criminele president vooruitstrevend is.
  anna, ik lees dagelijks de kranten ik luister dagelijks naar informatieve programma, hier in Nederland wordt je dagelijks op de hoogte gehouden van wat er in de wereld gebeurd.De ECB leent 529,5 miljard aan 800 Europese banken, jou verhaal over Chinese Euro’s die in Europa zijn gepompt heb ik op Google na gekeken ik kan nergens een bevestiging vinden van jou verhaal, zet een link op waterkant van jou verhaal??http://weblogs.vpro.nl/lookingformisterli/uitzendingen/Luister naar dit http://www.looking for mister li de keerzijde van de Chinese expansie.


  Maak melding

 10. Met het geld en wat investeringen vanuit China kun je bv de havengebied aanpakken.De ligging van Suriname is gunstig.Als het havenverkeer beter verloopt vanuit Suriname betekent het dat er meer schepen aan zullen meren en daardoor ook meer werk voor het surinaamse bevolking bv.Hulp van buitenaf is welkom maar wel met de juiste mensen erachter.Wil je je als land ontwikkelen dan moet je klein beginnen en risico’s durven te nemen.Probeer de surinaamse knowhow naar Suriname te halen en denk vooruitstrevend in plaats van alles af te kraken.Maar blijft ten alle tijden baas van je eigen land


  Maak melding

 11. Beste Anna_Zeepbel:

  Blijkbaar toch niet zo leuk in China:

  aarlijks stappen 287.000 mensen uit het leven in China, op een bevolkingsaantal van bijna anderhalf miljard. Mensen tussen 15 en 34 beroven zich het vaakst van het leven.


  Maak melding

 12. Als een Chinese Minister Van Handel & Industrie Suriname bezoekt doet hij dat niet alleen omdat de zon er mooi schijnt. We weten dat er vooraf constructieve gesprekken zijn geweest en dat deze delegatie komt om de besproken onderwerpen en afspraken wellicht af te ronden.

  De orders zijn nog niet binnen, maar de leden van de Surinaamse regering beseffen zich al te goed dat dit bezoek goed georganiseerd moet worden door goede voorbereiding en de juiste service te verlenen.

  Suriname heeft maar een kleine bevolkingsgroep dat zich bevindt op een strategisch punt in Z-America.

  Ik wens de Surinaamse regering heel veel succes tijdens deze dagen en heet de Chinese Minister Van Handel & Industrie met zijn staf welkom en een behouden verblijf in Suriname.


  Maak melding

 13. Lieve DDB volgelingen,
  De Chinezen leven van handel, m.a.w. veel produceren voor weinig en gelijk duur door verkopen De chinezen proberen zich alleen maar zeker te stellen dat ze voldoende grondstoffen in hun bezit hebben voor productie. Het gaat ze niet om mijn srananmangs. Die 5 miljoen is een garnaal aan een haak om een grote vis te vangen. B.v. een contract of concessies voor iets wat ze kunnen gebruiken voor de handel. Wij kunnen dat wat ze voor een spotprijs gehaald hebben weer duur terug kopen. Waarom gaan wij niet zelf produceren. Waarom gaan wij niet zelf onze mijnen exploiteren. Desnoods klein beginnen. Ik acht ons volg intelligent genoeg om goud te delven.
  Het feit dat de Europeanen gaan om geld te halen, is puur voor eigen gewin. Ook in europa word het gewoone werkvolk uitgebuit door hun leiders en industrielen, alleen hebben ze het ook niet door. De Chinezen geven ze het geld al te graag, omdat als ze dat niet doen, het geld gaat devalueren. En laat ze toevallig in het bezit zijn van heel veel dollars en Euro’s. Als ze dus niet lenen, raakt hun groot bezit aan Euro en dollars, veel aan waarde kwijt.
  OK duidelijk, ze doen het niet voor de “NIET CHINEZEN” maar puur voor zichzelf. En kijk uit aan die garnaal zit een scherpe haak.

  Groet,
  Wrokomang


  Maak melding

 14. Lieve DDB volgelingen,
  De Chinezen leven van handel, m.a.w. veel produceren voor weinig en gelijk duur door verkopen De chinezen proberen zich alleen maar zeker te stellen dat ze voldoende grondstoffen in hun bezit hebben voor productie. Het gaat ze niet om mijn srananmangs. Die 5 miljoen is een garnaal aan een haak om een grote vis te vangen. B.v. een contract of concessies voor iets wat ze kunnen gebruiken voor de handel. Wij kunnen dat wat ze voor een spotprijs gehaald hebben weer duur terug kopen. Waarom gaan wij niet zelf produceren. Waarom gaan wij niet zelf onze mijnen exploiteren. Desnoods klein beginnen. Ik acht ons volg intelligent genoeg om goud te delven.
  Het feit dat de Europeanen gaan om geld te halen, is puur voor eigen gewin. Ook in europa word het gewoone werkvolk uitgebuit door hun leiders en industrielen, alleen hebben ze het ook niet door. De Chinezen geven ze het geld al te graag, omdat als ze dat niet doen, het geld gaat devalueren. En laat ze toevallig in het bezit zijn van heel veel dollars en Euro’s. Als ze dus niet lenen, raakt hun groot bezit aan Euro en dollars, veel aan waarde kwijt.
  OK duidelijk, ze doen het niet voor de “NIET CHINEZEN” maar puur voor zichzelf. En kijk uit aan die garnaal van vijf miljoen zit een scherpe haak.

  Groet,
  Wrokomang


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.