“Als de koningin je uitnodigt, weiger je niet”

22

PARAMARIBO/DEN HAAG, 28 feb – “Als de koningin je uitnodigt, weiger je niet.” Dit stelt de Surinaamse zaakgelastigde in Nederland, Chantal Doekhie. De kritiek op haar aanwezigheid op de nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse koningin Beatrix is niet terecht. De diplomate mocht dan nog niet formeel zijn toegelaten, “de uitnodiging was hoogst persoonlijk.”

En daarmee is de kous af, moet de kous af zijn. “Inhoudelijk wil ik er niet over praten”, zegt Doekhie tegenover de Ware Tijd. Ze kreeg de laatste tijd de wind behoorlijk van voren. Niet vanuit Paramaribo weliswaar. De kritiek kwam voornamelijk vanuit de Nederlandse afdeling van de NDP. Bestuursleden vinden Doekhie zich niet goed kwijten van haar taak, ook vanwege onervarenheid. Ze had onder meer moeten weten dat ze niet op de receptie behoorde te zijn.

Volgens Doekhie heeft ze vooraf afgestemd met Paramaribo. Daar kreeg ze groen licht om de receptie bij te wonen. Geen vuiltje aan de lucht dus. “IK ben geweest en mijn aanwezigheid is op prijs gesteld”, aldus Doekhie. Haar uitgangspunt is dat ze in dienst is van de Surinaamse regering en niet van de NDP. Binnenkort voert ze in Paramaribo overleg over haar missie in Nederland. “Zolang je goed bezig bent en de instructies uit Paramaribo goed opvolgt, is er niets aan de hand.”

Bekijk ook:


22 REACTIES

 1. ding mang die na soso sarie als je naar ze kijkt .stuk voor stuk allemaal stuk verdriet .ze kunnen nog geen eens een eenheid onder elkaar vormen laatstaan een land regeren .diplomatiek is het bekent dat het amaturisten zijn ,niet om mijn land genoten neer te halen hoor “”maar het is de realiteit ,de waarhied moet gesproken woren het is opbouwende kritiek wat ik lever ,wie weet kunnen deze mensen daruit van leren .
  velen zijn niet geschoolt maar zitten om politieke reden op hoge posten waar ze geen weet van hebben .soms schaam ik mij als ik zie hoe surinaamse parlementariers zich misdragen en niet uit hun woorden kunnen komen ,terwijl ze volks vertegenwoordigers zijn .


  Maak melding

 2. Virago 535

  Inderdaad,

  zolang je goed de instructies opvolgt van het “denken” voor Suriname is er geen vuiltje aan de lucht.(mooi weer)

  BIJ afstemming keeg je groenlicht.(mooi weer)

  Feit blijft als een brug of paal staan!!!!!!!
  -Je was nog niet toegelaten als Diplomaat
  -De nieuwjaarsreceptie is en blijft een officiele zaak.Daar kon je omheen,omdat je toestemming kreeg van paramaribo om informeel op een persoonlijke uitnodiging van de Koninging te verschijnen.Dit zijn feiten!!!

  Als de Koningin je uitnodigt weiger je inderdaad niet.
  je wil niet dat plotseling de politie op het consulaat verschijnt,op zoek naar fictieve drugs.Je wil niet om de 30 min aangehouden worden in het verkeer.

  Bepaalde moeilijke zaken wil je liever vermijden.
  tegen de heersende Adel Vorst ga je niet tegenstribbelen.Je verpest je leven,als je dat doet!!!!!


  Maak melding

 3. Goed zo mevrouw de ambassadrice .zo hoort het !!Gaan naar de officiele zaken en uw taak gOED BLIJVEN UITVOEREN.Sommige gasten die via dit medium reageren doen dit duidelijk geemotioneerd.Vergeef het ze diezagen het daglicht duidelijk later…veeeeel later1


  Maak melding

 4. Beste Kondremangs,
  Ze heeft gelijk; want dat maakt het VERSCHIL tussen het Nederlands staatshoofd en het Surinaams Staatshoofd:
  JE KAN HET NAVERTELLEN, ALS JE BIJ DE KONINGIN OP BEZOEK BENT GEWEEST……….
  MAAR HOE DAN ALS JE BIJ DE SURINAAMSE PRESIDENT BENT GWEEST……..
  ZIE MAAR DE GESCHIEDENIS VANAF 1980!!!!! Meer zeg ik niet,Kondremangs!!!!!
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 5. “Als de koningin je uitnodigt, weiger je niet.” daar heeft Doekhi gelijk in, maar dat neemt niet weg dat ze net als het gros van haar voorgangers ongeschikt is.


  Maak melding

 6. Een jonge Surinaamse vrouw wordt in deze ontmoedigd om haar nog zo prille loopbaan te volvoeren. Dat is nou eenmaal de ware aard van sommigen onder ons. Wij zijn net als vieze krabben in 1 vat!


  Maak melding

 7. Helemaal correct van Mw. Doekie, zij is niet in dienst van de NDP maar van de Su Regering.
  Punt 2. De NDP-ers waar dan ook moeten zich realiseren dat zij nu pas mee regeert en zij hebben ook geen diplomatieke ervaring. In de bananen republiek kunnen ze wel allerlei stomme opmerking maken maar op t’Internationale podium zijn ze nog groen als een groene banaan.
  Verder moeten ze niet lullen, want dat kunnen ze ook niet doen.
  Armoe troef. Schei toch uit man.
  Kijken jullie eerst naar jullie eigen neus, verder wil ik niet ingaan op hun domme opmerkingen.


  Maak melding

 8. Paramanpinto wees nou eerlijk een keertje en pak de koe bij de horens.De NDPers denken dat Suriname hun bezit is ze zijn zo dom dat zei niet weten dat iedere politici in dienst van de samenleving zijn, lost van het feit dat ik vindt dan Doekhie op grond van vriendjes politiek deze baan heeft gehad.


  Maak melding

 9. Die dame Doekhi, is een opportunist. Hiervoor is haar vader in de politiek, slechts voor eigen en familie belang.

  Geen wonder dat de Hindoestaanse stemmers achter zulke verraders lopen die niets doen in het algemeen belang.

  Dus die dame zit daar ,want haar vader heeft recht om ook die cake te delen.


  Maak melding

 10. Mijn eerste opmerking is, dat een zaakgelastigde geen officiële rang binnen de diplomatieke wereld is. Dus is Suriname niet in rang uitgenodigd geworden en betekent de uitnodiging aan Chantal Doekhie mijn inziens geen diplomatieke convectie in de relatie tussen Nederland en Suriname.

  Dat NDP-ers hier in Nederland zo reageren geeft alleen aan hun kennis en onvolledig politiek beeld van de werkelijkheid. Ik had van deze heren /dames van de NDP, hier in Nederland, toch beter professioneel gedrag verwacht.

  De zaakgelastigde, Chantal Doekhie, heeft gelijk wanneer ze zegt, dat zij alleen gehoorzaam is aan de richtlijnen van de Surinaamse regering. Zij is hier in Nederland door de Surinaamse regering als zaakgelastigde aangesteld, en niet door de NDP. En zo hoort het ook te zijn.

  Advies aan de bestuursleden van NDP-Nederland: Bundel jullie energie liever voor het schragen van deze zaakgelastigde dan voor de zwakte van de versnippering te kiezen.En lees toch wat literatuur over Transactionele Analyse.
  Srika


  Maak melding

 11. Chantal vindt dat ze de baan van zaakgelastigde niet heeft gekregen vanwege haar vader ‘Boksbal, Voetenveeg, @#$%likker Doekhie’, maar vanwege haar capaciteiten. Beatrix heeft haar zeker ook verteld dat ‘Alexander Hij is een Beetje Dom’, vanwege zijn capaciteiten koning wordt en niet vanwege het feit dat hij de zoon is van Beatrix.


  Maak melding

 12. Waarom mag je als diplomaat niet weigeren als de koningin je uitnodigt, is ze de verloren dochter van God waar we niets van afwisten? Als het waar is dat je niet mag weigeren als de koningin je uitnodigt, hoop ik dat de koningin de baas van de fam. Doekhie snel een keertje uitnodigt om haar in Nederland een bezoek te komen brengen. Ze hoeven slechts een enkele reis voor hem te betalen. Lekker goedkoop en baas maakt de eerder gemaakte diplomatieke fout, om de ambassadeur van de koningin een kwartier tot een half uur lang, geen stoel aan te bieden, meteen voor elf jaren goed.


  Maak melding

 13. Wikileaks, om maar bij de les te blijven, probeer eerst zelf maar iets te betekenen voor die maatschappij op wiens belastingscenten jij al zo lang als je leeft drukt, behalve dan jou bloedeigen moeder verkopen voor een bordje linzensoep.
  Het verreed gaat er altijd in als zoete koek, de verrader wordt altijd gedumpt!


  Maak melding

 14. Jij hebt met jou domme idiote keuze voor een incompetente schoft als president laten zien wat jij betekent voor suriname,achterlijk ding dat je bent.
  Jij verkoopt alles wat jou lief is aan die didibri Bouterse. Paramanpinto mijn viervoeter is slimmer dan jou.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.