Suriname klaar voor Miss India Worldwide

45

PARAMARIBO, 21 feb – Suriname is klaar voor het grootse Miss India Worldwide Contest. De planning voor het international evenement op zaterdag vijfentwintig februari verloopt op wieltjes. Dit zegt Dharmatma Saran, voorzitter van het India Festival Committee, IFC. De vijfendertig missen zijn al gearriveerd in Paramaribo.

Ook de business week, Where Business Meets Beauty, is goed onderweg. Volgens Saran is de week een perfecte weergave van Miss India Worldwide. Culinaire hoogstandjes, cultuur, cinema, handel en industrie en netwerken krijgen de boventoon in Paramaribo. ‘Alles voor iedereen’, is de centrale idee. De business week wordt samen met de Kamer van Koophandel & Fabrieken uitgevoerd. De verwachting is dat zakenlui uit alle deelnemende landen druk aan het netwerken slaan.

Op drieëntwintig februari vindt de Staatsolie Talent Night plaats. Alle kandidaten mogen dan hun talenten laten zien aan het publiek. Dat levert een persoonlijke score op. Die telt mee op de Miss India Worldwide avond zelf. De deelnemende missen zijn: Varsha Ramrattan (Suriname), Charisma Dihal (Nederland), Eram Karim (India), Wirasha Kasi (Frans Guyana), Olivia Rose (Australië), Natasha Adil Katrik (Bahrein), Deana Uppal (Verenigd Koninkrijk), Tanha Dil (Barbados), Ruchi Vohra (Oeganda), Sheina Gokool (Zuid-Afrika), Uraysha Ramrachia (Mauritius), Shanneil Brown (Jamaica), Sanjna Reinette (Martinique), Veebha Sharma (Qatar), Lavanya Kunalingam (Sri Lanka), Sharmisttha Yoogan (Maleisië), Monica Vaswani (Virgin Islands), Seetha Doulayram (Guadeloupe), Chandal Kaur (Verenigde Staten van Amerika), Vinatha Sreeramkumar (Spanje), Raivatie Usha Sooknanan (Trinidad), Lizann Lourdes Afonso (Verenigde Arabische Emiraten), Sneha Idnani (Sint Maarten), Madhu Ramasubramanian (Nieuw Zeeland), Christina Suthanthara (Frankrijk), Leonie Singh Dhillon (Duitsland), Ankita Arora (Italië), Anvita Sudarshan (Koeweit), Rameet Kaur (Schotland), Alana Seebarran (Guyana), Komal Gandhi (Thailand), Shreeya Chawla (Canada), Sharmila Singh (Zwitserland), Kavita Sonapal Kaur (Singapore) en Komal Udani (Ierland).

45 REACTIES

 1. Kijk,..dit is pas je land in de picture zetten/promoten!!
  Deze beelden gaan straks de wereld over en is Sur voor een paar dagen THE CITY OF BEAUTY…whaawwwwww

  Kwijle kwijle kwijle 😳 ..wie heeft voor mij een zakdoek?


  Maak melding

 2. Chapeau voor Suriname! waar een klein landje groot in kan zijn. Er zijn vertegenwoordigers uit Nederland, Spanje, uit Australië en zelfs uit Amerika.
  En de dames zijn allemaal op bezoek gegaan bij de president.
  Dit is de zoveelste teken dat Suriname door geen enkel land waar ook ter wereld wordt geboycot. Ik ben geweldig trots dat mijn land in staat is dit grote internationale evenement te organiseren en dat internationale organisaties Suriname in de gelegenheid hebben gesteld dit te doen.
  De doemdenkers zullen natuurlijk weer anders beweren.
  Maar dat kennen we inmiddels wel.

  De groetjes


  Maak melding

 3. Virago 535

  Dat is nou een spotje dat je op CNN moet plaatsen ,in het kader van de bloeiende toerisme industrie.

  Investeringen plegen die duurzame ontwikkeling te weeg brengen.


  Maak melding

 4. Beste Naazrien Abdulhak: Een kinderhand is snel gevuld…..Je doet net alsof Suriname de Olympische Spelen organiseert…….cool down

  Voor de rest. Prima initiatief en ik hoop op een succesvolle organanisatie


  Maak melding

 5. Naazrien Abdulhak,
  De doemdenkers zullen natuurlijk weer anders beweren.
  Maar dat kennen we inmiddels wel.

  Je verwaart verschillende elementen met elkaar en dat is juist het probleem in suriname om een goed disscussie op gang te krijgen. Vaak genoeg zie je dan ook hoe men met emotie reageert.
  Vergeet de elementen niet van: Sociaal, Maatschappelijk en Economie niet. Dus verwar het onderwerp dan ook niet.

  Ik ben trots op mijn land en volk.


  Maak melding

 6. @NAAZRIEN ABDULHAK:
  Dit is de zoveelste teken dat Suriname door geen enkel land waar ook ter wereld wordt geboycot.

  En nu alleen de investeerders nog die 1,5 jaar geleden in rijen van 10 stonden opgesteld.
  En de 18000 huizen de 6 baansweg etc.


  Maak melding

 7. Gewoon Super goed.

  Suriname kan zich profileren d.m.v. goede organisatie.

  Wij kunnen het wel ,we hebben gewoon alles in huis. Maar dit alles wordt gewoon een groot succes omdat de “right man on the right place” is geplaatst.

  De politiek moet dit nog leren.

  Veel Succes Suriname.


  Maak melding

 8. Miss Afrika: Alle etnische achtergronden mogen meedoen.

  Miss Zuid Amerika: Alle etnische achtergronden mogen meedoen.

  Miss Europa: Alle etnische achtergronden mogen meedoen.

  Miss Azië: Alle etnische achtergronden mogen meedoen.

  Miss India: Alleen maar Hindustanen mogen meedoen.


  Maak melding

 9. Pfff weer een achterlijk reactie van anna_z hierboven. Je apen verstand heeft niet door dat Afrika, Zuid-Amerika, Europa en Azië werelddelen zijn en India een land. Dus je domme vergelijking snijdt geen hout. Bovendien is het offtopic. Waarschijnlijk ben je gewoon jaloers op het feit dat het Hindoestanen/Indiërs wel lukt om grootschalige evenementen op te zetten. anna_zukkel…


  Maak melding

 10. @ANNABEL mag zich aanmelden bij de eerstvolgende miss Africa contest.

  Lang leve Miss India Worldwide.
  Ik stem natuurlijk voor Charisma Dihal op nr 1
  Sneha Idnani op nr 2


  Maak melding

 11. @Inafsabie

  Als je het rijtje namen in het artikel leest kun je toch zelf zien dat de deelnemers weliswaar uit verschillende landen komen, maar het zijn allemaal Hindustanen. Waarom zijn sommige Hindustanen zo gauw op hun teentjes getrapt?


  Maak melding

 12. Henk Molenaar,

  Bedankt voor jouw reactie.
  De clou zit niet in het feit of dit een grote of kleine
  evenement is. De clou zit ‘m hierin dat van boycot van welk land dan ook geen sprake is.
  Ik weet niet of jij blank of zwart bent, in suriname woont of in Nederland maar als je als echte Surinaamse op het onafhankelijkheidsplein staat en mensen van verschillende nationaliteiten daar ziet lopen dan gaat er als rechtgeaarde Surinaamse inderdaad een gevoel van trotsheid door je heen. Daar kan ik niks aan doen. Dat moet je gewoon beleven. Heeft niks met ‘kinderhand’ te maken zoals jij beweert.
  Dat jij daar geen gevoelens bij toont is jouw recht,
  maar mijn trotsheid is er niet minder om.


  Maak melding

 13. O jee nu ben ik een Hindustaan net nog was ik wit en pvv-er, ik ben misschien wel en kameleon.
  Wie het weet mag het zeggen.Maar wat ik zeker weet: Im an Enigma, and i love it! We blijven het proberen……..


  Maak melding

 14. Figuren als ‘anna_z’ en andere racistische afro’s zoals Paraman hoor je niet over het Miss Alida contest of Miss kwakoe contest waaraan alleen hun soort mogen (en willen meedoen). je zal maar miss Kwakoe genoemd worden, maar dat ter zijde. Ook hoor je ze niet over miss Indramaju (Javaans) of een Chinese miss verkiezing.

  Je hoort ze alleen bij dit Hindoestaans event. En het moosite van alles is, het is een event waar hun soortgenoten alleen maar van kan dromen. Niet eens een kwakoe festival zijn ze in staat te organiseren met subsidie van A’dam. Dus maak ff pas op de plaats als Hindoestanen iets moois willen neerzetten en het ze ook nog lukt op Internationaal niveau.

  En kom weer babbelen als je grootse Afro activiteiten kunt opzetten die internationaal ook gewaardeerd worden (nee geen kentucky vreet wedstrijd of een boesie wasi contest). verder nog mn complimenten aan de Miss India Worldwide mensen voor de mooie clip die Suriname centraal plaatst en niet een cultuur of afkomst. Daar kunnen heel wat afro racisten nog van leren. Ram Ram, salam aleikum, doei..
  (ik speel de racistische kaart voor die zwakbegaafden als paraman en anna_z)


  Maak melding

 15. @Inafsabie

  Ook Miss Alida keur ik af en aan miss kwakoe kon iedereen meedoen. Het is niet persoonlijk bedoeld hoor maar met dit soort etnisch gerichte activiteiten zullen wij Surinamers nooit een eenheid vormen.


  Maak melding

 16. @Ira

  “anna_z, waarom geen miss creolen??? Uit onderzoek blijkt dat de meesten ook te dik zijn.”

  Bij wie langer leeft en dus geen zelfmoord pleegt door landbouwgif in te nemen (blijkt ook uit onderzoek) is de kans om dik te worden natuurlijk levensgroot aanwezig. En wat is er trouwens mis met een lekker gevulde vrouw?


  Maak melding

 17. @INAFSABIE: Onze ANABEL organiseert binnenkort het : Mi blakka en mi breti contest!

  En toen ik haar postings over miss India worldwide las, moest ik denken aan dat oud Hollands liedje: Jaloezie doet mn hart toch zo lijden, jaloezie maakt mn leven een hel! vlgs mij van Willeke Alberti


  Maak melding

 18. Anna_z vooral doorgaan met provoceren..straks niet gan roepen dat je veel dump downs krijg want echt hoor nu ben je goed verkeerd bezig.

  Tang boeng odie


  Maak melding

 19. !!!Teri Pyari Pyari Surat Ko Kisi Ki Nazar Na Lage!!!

  Schoonheden,..kijk uit,..KIJK UIT voor het BOZE OOG..edoch,.. kijk wel uit naar mijn knipoog 😉 😉 😉 😉


  Maak melding

 20. henk de Mol ,
  Republiek Suriname Organiseert op zaterdag 25 Februari 2012 ” MISS INDIA WORLDWIDE CONTEST ”
  Internationaal wel te verstaan !!!
  En natuurlijk is het geen Eurovisie-songfestival , waarin Olland elk jaar bij de 1e 10-finalisten zich weten te plaatsen en uiteindelijk ook nog uitgeroepen worden tot kampioenen !!!
  Suriname is bescheiden en doet alles in mineur !!!

  Republiek Suriname Voorwaarts
  Djai Djai Suriname
  Ham tohki tjaila , bhehoet bhehoet
  Soso Lobi !!!


  Maak melding

 21. Ik wil wel een kritische kanttekening plaatsen bij deze mis India Verkiezing.
  Wij als surinamers moet ons gaan afvragen wat de Rol is van de Indiaanse Ambassade in is Suriname.
  1) zorgt het voor twee deling of niet.
  2) werkt het de integratie van onze burgers tegen.
  Waarom ik deze vraag stel is omdat ik het gevoel hebt dat sommige ambassades in suriname contraproductief werken, zelfde geld voor de Chinese Ambassade in Suriname.
  Opvallend zijn die Radio en televisie stations in Suriname iedere bevolkingsgroep heeft zijn eigen zender.


  Maak melding

 22. anna-z miss suriname werd gekozen altijd uit een bevolkingsgroep of heb je geen bril op?
  Waarom hebben ze in Amerika miss afro verkiezing?
  Miss Alida verkiezing bestaat zeker uit verschillende etniciteiten?
  Misschien is het jaloezie bij jullie omdat men dondersgoed weet dat knappe vrouwen bij jullie niet voorkomen.


  Maak melding

 23. Dinsdag 21 februari 2012 om 15:12 uur, door Henk Molenaar
  Beste Naazrien Abdulhak: Een kinderhand is snel gevuld…..Je doet net alsof Suriname de Olympische Spelen organiseert…….cool down

  Voor de rest. Prima initiatief en ik hoop op een succesvolle organanisatie
  Dinsdag 21 februari 2012 om 15:12 uur, door Henk Molenaar
  Beste Naazrien Abdulhak: Een kinderhand is snel gevuld…..Je doet net alsof Suriname de Olympische Spelen organiseert…….cool down

  Voor de rest. Prima initiatief en ik hoop op een succesvolle organanisatie
  You’re equal a king crab!


  Maak melding

 24. Meneer Wikileaks,

  Omdat uw vraag mij enorm aanspreekt wil ik proberen
  u daar antwoord op te geven.

  Culturele diversiteit is een verrijking op het gebied van kennis, waarden, attitudes, cultuur, overtuiging, voedsel, vaardigheden en levenservaringen tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname.
  De kracht van die diversiteit in Suriname is juist het feit dat men in staat is om haar/zijn eigen cultuur te beleven zonder zich af te sluiten voor het andere.
  Daar is overigens (zonder denigrerend te zijn) wel een uitzondering op en dat zijn de chinezen. De chinezen zijn (waar ook ter wereld) een gesloten gemeenschap.

  De diversiteit houdt in dat jouw keuze vergroot wordt omdat er sprake is van verscheidenheid.
  En dat moeten ze zo houden in Suriname.
  Het is juist de uitsluitingen die voor spanningen kunnen zorgen. In de wereld hebben we voorbeelden
  te over waar diversiteit de kop wordt ingedrukt en vervolgens tot spanningen leidt.
  Overigens kom je overal in de wereld culturen en bevolkingsgroepen tegen die elders wonen en zich toch houden aan hun eigen identiteit.
  Nederlanders die ooit in de jaren zestig en begin jaren zeventig geïmmigreerd zijn naar Australië hebben daar hun eigen Nederlandse gemeenschap compleet met eigen radio- en tv-zenders. Maar dat houdt niet in dat ze niet zijn geïntegreerd in Australië.
  In Nederland heb je ook lokale zenders speciaal voor hindoestanen, creolen, javanen, chinezen, etc….
  Maar dat hoeft ook geen probleem te zijn. Vaak zijn het individuen die daar een probleem in zien
  en een probleem van willen maken. In de wereld, dus ook in Suriname, moet men zich vrijelijk kunnen uiten binnen hun eigen cultuur.
  Suriname is een positief voorbeeld van landen waar er geen rassenrellen ontstaan zijn vanwege de verschillende culturen en diversiteit.
  De diversiteit in Suriname is juist wat de Surinamer bindt en niet wat ze scheidt.
  Meneer Wikileaks, u lust vast ook wel een roti een tjauwmin, her heri of een nasie.
  Vanwege de verschillende culturen heeft u een verscheidenheid aan keuzes.
  Wees als Surinamer trots op de diversiteit en de vrijheid die men heeft om zelf een keuze te maken.

  Wat betreft uw vraag over de ambassades in Suriname kan ik u helaas geen antwoord opgeven omdat ik niet weet wat de doelstellingen van de Indiase en Chinese ambassades zijn.
  Ik zou u dan antwoord moeten geven op basis van gevoelens en vermoedens. En daar ben ik geen voorstander van . Mijn antwoorden moeten concreet en goed onderbouwd zijn.


  Maak melding

 25. @quasi

  Schoonheid is niet rasgebonden. Ik ken hele lelijke Europese, Afrikaanse en Aziatische vrouwen. Maar ik ken ook hele mooie Europese, Afrikaanse en Aziatische vrouwen. Ik denk dat velen mijn reactie niet begrijpen en zich op hun teentjes getrapt voelen. Voor mij is een ieder gelijk maar ik ben niet hypocriet. Ik noem graag de dingen bij hun naam. Sommige Hindustaanse vrouwen zijn heel mooi en die kunnen zeker meedoen aan een miss verkiezing. Sommigen echter zijn vreselijk lelijk en die zou je liever met een boerka aan zien rondlopen. Maar dat geldt ook voor witte en zwarte vrouwen. Er bestaan nu eenmaal mooie en lelijke mensen. Ik kan je wel vertellen dat ik heel mooi ben. Een klassieke schoonheid! Mijn huid is zo zwart als ebbehout en ik heb hele mooie sterke tanden. Ik heb mooie brede heupen en ik zie er sensueel uit. Een beetje wulps maar een echte Afrikanoide schoonheid. De droom van elke Hindustaanse en Creoolse man! 😆


  Maak melding

 26. Zolang we eigen doelen hebben en elkaar als de vijand zien is eenheid gedoemd te mislukken de eenheid die nodig is om werkelijk verschil uit te maken in deze wereld
  We kunnen aan de verdeeldheid wel zien waartoe de mens in staat is
  Stop met de koude oorlog voeren
  Eerst graag dozen vol vriendelijkheid en respect voor de andere

  tot de vreugdevolle glorie


  Maak melding

 27. Sribi-leek ,
  Luister deze keer heel goed naar juffrouw Mariska .
  Goed luisteren en indien jij het nog niet hebt begrepen , schroomt niet om het nog een keer te vragen.
  Juffrouw Mariska is niet alleen pedagogisch bezig maar ook agogisch in deze .
  Sribi-leek , ooit gehoord van bvb. ; Vrijheid van meningsuiting , vrijheid van godsdienst , vrijheid om deel te nemen in verenigingen , vrijheid van informatie en vrijheid om te kiezen .
  Allen vervat en verankert in het grondwet !!!

  Juffrouw Mariska ,
  Mi taki yu gran-tangi .
  Soso Lobi !!!


  Maak melding

 28. Toen bij de eerste Miss India World Wide verkiezingen een Surinaams meisje de eerste prijs in de wacht sleepte was ik, ondanks ik niets geef om missverkiezingen, toch een beetje trots. Nu ik de ‘missen’ op de t.v. gezien heb (ze zien er leuk uit) en vooral hun verhaal aangehoord heb, bekruipt mij steeds meer een ‘Phoney Tony Braxton’ gevoel. Een paar van die ‘missen’ hebben nog nooit eerder aan een miss verkiezing deelgenomen, ze weten bijna niets van India of de Indiase cultuur, ze hebben gewoon gesolliciteerd om mee te mogen doen in Suriname. Iemand maakt op een slimme manier een grote ‘nyan’ en wij tuinen er met z’n allen, samen met onze lallende president, met open ogen in.


  Maak melding

 29. sterker nog Roti is mijn favoriete Surinaams gerecht en mijn beste vrienden bestaat uit Surinaamse
  Wij Surinamers hebben zonder hulp van de Surinaamse ambassade hier in Nederland onze weg gevonden hier in dit land met het behoudt van onze identiteit.
  Ik weet dat ik met deze discussie ik op eieren moet lopen.
  laat mij het zo zeggen naar mij idee lijkt het alsof er in de Suriname van nu veel meer eilandjes zijn dan in mijn tijd.sterker nog ik hebt vernomen dat er scholen in Suriname zijn waar er in het Braziliaans wort onderwezen.Jij haalt een mooi voorbeeld aan over die chinezen, ik zie de chinezen van mijn tijd als Surinamers.


  Maak melding

 30. Beste meneer sempa.
  Ik vindt het prachtig dat u precies weet dat in onze grondwet vast staat dat iedereen de vrijheid van meningsuiting,vrijheid van godsdienst, vrijheid om deel te nemen aan een vereniging,vrijheid van informatie en vrijheid om te kiezen, sterker nog ik ken artikel 30 van onze grondwet uit mijn hoofd.
  Artikel 9 van onze grondwet zegt ,Een ieder heeft recht op fysieke,psychische en morele integriteit.
  Niemand mag worden onderworpen aan foltering, vernedering of onmenselijke behandeling of straf.
  Artikel 10 Een iedere heeft bij aantasting van zijn rechten en vrijheden aanspraak op een eerlijke en openbaren behandeling van zijn klacht binnen redelijke termijn door een onafhankelijke en onpartijdige rechter.Dus Sempa gij die een meedogenloze massamoordenaar adoreren en hem kiezen als president moeten hun grote paarse smoel dichthouden over de grondwet en rechten van de Surinamers die door jou president met zijn militaire laarzen zijn vertrapt. Nu vertrapt hij ze weer in een nette pak.Sempa jij bent regel recht in mijn val gelopen mi boi.
  In onze grondwet in artikel 14 staat, Een ieder heeft recht op leven.Dit recht wordt beschermd door de wet.
  Sempa degenen die een figuur als Bouterse op een voetstuk zetten moeten zwijgen over grondwet en rechten. ik ben niet geweldig geschoold maar geen van die zogenaamde geschoolde mensen hier op dit net kunnen mijn onder de tafel lullen omdat ik mijn niet anders voor doet dan dat ik ben. Ik heb geen leugens en bedrog nodig om mijn reactie geloofwaardig te maken.
  Mijn punt is dat wij Surinamers moeten uit kijken dat omstreden figuren uit het buitenland ons niet komen vertellen hoe wij met elkaar in Suriname moeten omgaan.
  Dan heb ik het over moslim geestelijk geleerden, Hindu geestelijk geleerden en ook lieden uit Afrika.
  Ik heb informatie dat er turken en marrokanen koran les geven aan surinaamse geestelijken.Wij in suriname hebben onze eigen manier hoe wij met elkaar opgaan en dat moet niet verpest worden door een ambassade uit India,Afrika , Indonesie of van waar dan ook.
  Voor de rest wil deze discussie sluiten.


  Maak melding

 31. De discussie welke bevolkingsgroep mooiere vrouwen heeft is zinloos. Een paradijsvogel vindt vrouwelijke paradijsvogels mooi,een nijlpaard vindt vrouwelijke nijlpaarden mooi en een mestkever heeft geen oog voor een vlinder en een aasgier heeft geen oog voor een pauw. Je mag je ‘eigen’ vrouwen de mooiste vinden, maar dat vinden anderen ook van ‘hun’ vrouwen. Ieder meent zijn uil een valk te zijn, dus, wees maar trots op je eigen mooie vrouwen en kijk niet naar anderen, dan is iedereen blij.


  Maak melding

 32. Paramanpinto,
  jij kan niets inbrengen mi boi.
  Ik zal jou geheugen even voor jou opfrissen want ik weet dat jij teveel garnalen hebt gegeten daardoor heb jij de verstand van een garnaal.
  Maurice Bishop is zo een figuur die jou padvinders club kwam vertellen hoe ze met hun eigen landgenoten moeten omgaan op 8 dec 1982 was het raak.Nu neemt jou padvinder baasje les bij Chavez,Acmadinejad,otto perez molina,Raul castro.


  Maak melding

 33. De missen kregen nog extra ‘subtitels’. De meest getalenteerde miss is Guyana. De mooiste ogen zijn van miss USA, het mooiste haar behoort toe aan miss Italië, mooiste Smile is voor Canada, mooiste huid heeft Suriname, mooiste lichaam gaat naar India, mooiste gezicht heeft Koeweit, de miss professional is Qatar, catwalk Verenigde Arabische Emiraten, Bollywood diva is UK, meest photogenic Mauritius en miss Congeniality is geworden Maleisië.

  En de prijs voor de mooiste teennagel ging naar……….


  Maak melding

 34. @Henk Molenaar

  “En de prijs voor de mooiste teennagel ging naar……….”

  Wat gemeen malle Henkie. Mijn beide benen zijn geamputeerd. Plotseling vind ik je niet meer zo leuk. Ik zit wel in het basketbal team van de paralympics en ik hoop dit jaar uit te komen voor Suriname of Curaçao. We zoeken nog een coach. Maar wel eentje met een onbesmet verleden. Er wordt namelijk zwaar gescreend op pedofilie. Vergroeide teennagels zijn echter totaal geen bezwaar. Is het soms iets voor jou?


  Maak melding

 35. henk de MOL ,
  De prijs van de mooiste teennagel ging natuurlijk naar jouw vrouw , heb ik mij laten vertellen .
  Nauw ,zeg ik tegen mijn Ollandse collega ; Dan wil ik het helemaal niet meer zien want dat is vragen naar een ” verrekte nek ” !!!

  Zoete groeten


  Maak melding

 36. Sribi-leek ,
  Met medewerking van Olland was het Surinaamse Grondwet buitenwerking gesteld .
  Het oorlogswet deed zijn intrede .
  Republiek Suriname werd per dekreet geregeerd .
  De 15 Ollandse vazallen die zich schuldig hadden gemaakt aan subversieve activiteiten deze met het oogmerk , het omverwerpen van het Nationaal Gezag en het overnemen van de macht in SU , werden conform het oorlogswet veroordeeld .
  De ter-uitvoering van de straf correspondeerde met het vonnis en behoord tot het internationaal gehandhaafde standaard norm .
  Er is een groot verschil tussen oorlogs-tijd en vredes-tijd .
  Borbori nanga Loslosi a no wan/srefi !!!

  Sribi-leek ;
  Mi na wan afkati
  O moro mi kon oru
  O moro mi koko e lolo !!!

  Krakti nanga Soso Lobi !!!
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.