Uitspraken Bouterse over leger “blunder”

44

PARAMARIBO, 21 feb – De recente uitspraken van president Desiré Bouterse over de “verwaarloosde” staat van het leger zijn niet in goede aarde gevallen. Volgens parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) is er zelfs sprake van de “grootste blunder die Bouterse als president heeft begaan.” De uitspraken werden niet eventjes tijdens een onderonsje gedaan.

Ze vielen in het bijzijn van niemand minder dan de Guyanese president Donald Ramotar. Die zat erbij en keek ernaar, tijdens een persconferentie aan het eind van een werkbezoek. “Je praat niet over de capaciteit van je leger in bijzijn van de leider van een vreemde mogendheid, die bovendien een deel van jouw grondgebied militair bezet houdt”, zegt Wijdenbosch tegenover de Ware Tijd. Praten over je eigen leger in bijzijn van de bezetter is op zich al uit den boze.

Maar ook nog de belabberde conditie aanhalen is niet bepaald slim. Wijdenbosch trekt bovendien het waarheidsgehalte in twijfel. De afgelopen jaren zou wel degelijk geïnvesteerd zijn in het leger. Dat kon zij als voorzitter van de parlementaire commissie voor Defensie van nabij meemaken. Minister Lamuré Latour van Defensie zei eerder dat het leger goed is uitgerust. “We hebben voldoende wapens en munitie”, aldus Latour. Dat moet toch ergens vandaan zijn gekomen.

44 REACTIES

 1. Je praat niet over de capaciteit van je leger in bijzijn van de leider van een vreemde mogendheid, die bovendien een deel van jouw grondgebied militair bezet houdt”, zegt Wijdenbosch tegenover de Ware Tijd.

  Ruth Wijdenbosch is een grote weetniet!
  Op het internet zijn alle gevens over elke leger wereld wijd beschikbaar. Een en andere met betrekking de personele- en materiale beszetting, vuurkracht en dergelijke. Zij weet als geen ander hoe deze werkarm van Suriname uit pure rancune, systematisch over alle geledingen is verwaarloosd. Niets vliegt, niets vaart en niets rijdt. Het laatste voor wat betreft het militair-taktisch rollend-materieel. Als lid van de commissie voor defensie aangelegenheden stond zij erbij en keek ernaar! Het is onder front daadwerkelijk een faitte boedel geworden. Die Guyanese president weet al te goed dat het Surinaams leger wel degelijk beschikt over voldoende gevechtservaring.In time of peace we must prepare for war. en dat heeft club waartoe deze populaire tante behoort struktureel nagelaten.


  Maak melding

 2. ach je kan hem ook niet kwalijk nemen…hij was maar een eenvoudige sportinstructeur.Hij had de ballen verstand van hoe je een krijgsmacht moet runnen.Wel misbruik maken van een gewapende macht om zijn eigen volk te moorden en te onderdrukken. Maar goed…jammer genoeg ziet het volk het niet of durven het niet in te zien wat voor MONSTER ze als persoon hebben gekozen.
  TRIEST..TRIEST…!


  Maak melding

 3. Het front heeft DD Bouterse , president van Suriname altijd onderschat . Vandaar dat zij vandaag in de oppositie zitten . Verder wordt het grensconflict arbitrair opgelost en wordt guyana niet meer beschouwd als een vijand van Suriname . In de koloniale periode heeft nederland ook niets gedaan om het gebied dat toen bezet is door guyana terug te krijgen . Was nederland dan laf ??? U mag het zeggen !!!
  Bovendien heeft Vene 15 jaren ook niets ondernomen . Bovendien weet iedereen dat het Surinaams leger niets voorsteld in de huidige staat. De guyanezen leven ook niet in stenen tijd-perk.


  Maak melding

 4. Hedenmorgen is vroegtijdig uitgelekt, dat de meest
  vooruitstrevende moordenaar, keizer Bigi Mofo I, een
  nieuwe adellijke titel is toegekend.
  Hij is benoemd tot Lord Drei-ai.

  Er is onmiddellijk een drie dagen durend
  feestprogramma aangekondigd.

  Op de vraag van een van de hier ter lande met de
  dood bedreigde journalisten,waarom hem de eer toekomt,
  wist de voorzitter van de feestcommissie te melden, dat de titel is verstrekt vanwege de bovennatuurlijke
  strategisch inzicht van keizer Bigi mofo I.

  Als voorbeeld gaf zij, de uitspraak gedaan door de
  door haar zeer bewonderde keizer Bigi Mofo I.
  De bewuste uitspraak, over de “verwaarloosde”
  staat van het nationaal leger, deed Lord Drei-ai in
  gezelschap van een bezetter van ons grondgebied.

  Naar verwachting van de voorzitter van de
  feestcommissie, zullen er meerdere titels volgen.


  Maak melding

 5. Ik had altijd gedacht dat het een deserteur was die met de accu van de laatste rijdende drie tonner vandoor was gegaan.Nu blijkt dat het een actieve militair was die het stal voor zijn 4×4 met bull bar.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Het front zit niet in de oppositie vanwege Bouterse. Delen van het Front hebebn hun oppositie positie helemaal aan zichzelf te danken. Geen Flair en weinig Elan.
  Maar de VHP heeft het licht gezien en heeft een nieuwe charismatische leider, met een krachtige uitstraling gekozen. De leider van de NPS had al op 25 mei 2010 zijn conclussie moeten trekken. De mensen die zich opwerpen om leider te worden van de NPS hebben hun houdsbaarheidsdatum al lang overschreden. Zolang de NPS er niet voor kiest zichzelf te vernieuwen met een nieuwe koers en een nieuwe visie op de samenleving zullen zij electoraal niet scoren.
  De nieuwe president van Suriname is tot dan zeker Chan Santhoki


  Maak melding

 7. Zowel Guyana als Suriname kunnen zich geen oorlog permitteren. Ik snap de commotie dus niet. Bovendien zal de Guyanese president eerder denken dat Bouterse hem vreselijk in de maling neemt. Dit is namelijk een klassieke truc. Velen onderschatten de tactische kwaliteiten van Bouterse. Ze blijven zich afvragen hoe het mogelijk is dat Bouterse president is van de republiek Suriname. Ze blijven zich afvragen hoe het mogelijk is dat de zogenaamde knappe koppen niet aan de macht zijn. Ze vertikken het te geloven dat Bouterse een buitengewoon strateeg is. Een schaker, een leider, een revolutionair en een groot staatsman. Hun enige antwoord daarop is: Bouterse is een moordenaar en drugscrimineel en Bouterse deugt niet. Een lachwekkende mantra die verstomd in het gehuil van de ondersteunende klaagzangen. Hoe simpel!


  Maak melding

 8. Eey Dada Desi,..heeft U echt waar dit gezegd!!

  ..Ja mi boi..dit noemt men een afleidingsmanoeuvre

  Maarrr..hoe komt U daarop,want U bent niet de slimste van de klas!!

  ..Wel mi boi..die kale van guyana is dat tog ook niet,dus zitten wij op 50/50!!

  .Ja maarr die kale heeft tog een 50 % voorsprong op jou,want hij levert VEEL rijst aan Chaves!!!

  ..Potverdorie…sakasaka*&^%^$^@^& lachin/vandersan/hoereveen en ander gespuis…ik rrrroeppp jullie ter verantwoording…HOE HEEFT DIT KUNNEN PLAATSVINDEN!!!!

  En dit is de MuppetShow met alleen maar Miss PIGGY’S IN SURINAME…..WELCOME IN THE CITY OF SMELL!!!


  Maak melding

 9. Virago 535

  “Implicaties en aard van de aanpak is de oplossing voor de DEFINITIEVE Demarcatie van het maritiem grensgebied”

  Een BRUG.Dat is op dit moment goed voor land en volk.(toerisme sector,Suriname ontsluiten,economische integratie)Aangezien de originele stukken in historische archieven zijn opgeslagen in nederland;en Cgx-energy met de uitgeprocedeerde uitpraak van het (ITLOS)werkt.Dus Suriname derft inkomsten van de natuurlijke hulpbronnen om Venetiaan!(onder de zeebodem tussen Suriname en Guyana-aardolie,aardgas)

  Door de Vorige regering Kabinet venetiaan/sardjoe werden de allocatie en exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen verkocht aan het buitenland voor de prijs van een raskip van 2 kg.

  Toen de Huidige President om Audientie vroeg om de “loophole”in het maritiem grensgeschil contra Guyana te bespreken ;was Basya vene veel te wijs en Arrogant om de Economische voordelen van het gebied voor Suriname te behouden!Typisch het gedrag van een rooms-katholieke baviaan. President Bouterse was van de oppositie ,en ndp’r, dus het gebied van mag bezet worden door het buurland,die de zaak ook in zijn voordeel kreeg van het International Tribunaal inzake rechten van de zee.

  Kijk Suriname derft aarolie en aardgas al,et is gewoon een feit(ITLOS)of Wil je oorlog daarover gaan voeren.(Irak)weapons of mass destruction was de zogenaamde aanleiding.

  Laat Girjasing,Breeveld en Ruth Wijdenbosch om hun staart draaien,maar de realiteit is :Tigri is door nieuw-front afgegeven als toetje aan Guyana;door nalatigheid en kordaat stom gedrag van vene.Zo verkochten en verloochenden zij Mama Sranang.


  Maak melding

 10. Nee TTheo, Het is Bouterse die zich zelf overschat, wanneer geven jullie nou eens keertje toe dat Bouterse dagelijks zich zelf voor schut zet. Laat Bouterse nou eens keer met bewijs op tafel komen.Paramanpinto in de jaren 80 hebben jullie miljoenen uitgegeven aan militaire materieel om jou eigen bevolking te onderdrukken en te vermoorden, toen kon de hele wereld zien waarvoor Bouterse een zwaar bewapend leger nodig had. jullie zijn een stelletje laffe honden die ongewapende burgers van jou eigen land koelbloedig vermoord.Wat moet Suriname met grote en zwaar bewapend leger vertel mij dan? Waarom al die haast met het invoeren van de dienstplicht en die miljoenen investering in het leger.Slapen jullie maar lekker door.Ik ken Bouterse als mij broekzak die klootzak.


  Maak melding

 11. PRO DDBers,
  Wie zijn de grootste ZWERVERS in ons LAND???????
  Zijn het niet de arme jongens die de MOORDENAAR zogenaamd in het leger had gestopt en van ALLES EN NOG WAT beloofd, om die vuile OORLOG en de MOORDEN van 80 te bewerkstelligen???????????? HOE NU. hij probeerd het weer af te schuiven naar anderen. Ik kan er van meepraten want ik zat ertussen. DE REST MOET HUN GROTE SML. HOUDEN,


  Maak melding

 12. Ruth Wijdenbosch snapt het wel want de NPS en het Nieuwfront hebben een oorbewassing gehad in het bijzijn van een hoge buitenlandse gast.

  Zijn we allemaal vergeten dat de politie in het verleden allerlei steun en gelden uit Nederland ontvingen. Tijdens de periode van Gilds en Santokhie heeft Nederland heel veel geld gestoken in Justitie en Politie.
  Het Nationaal Leger was het ondergeschoven kindje. Heb zelf gezien dat soldaten in versleten kledij rond liepen en dat men deze jongens uitlachte omdat ze soldaat/militair waren.

  Het leger heeft veel meer dan een vecht c.q. oorlogsfunctie. In geval van calamiteiten, natuurrampen en crisis worden er altijd militairen ingezet. De politie kan deze taken absoluut niet aan.

  Wij moeten de functie van het leger zeker niet onderschatten want deze boyz hebben allerlei expertise in huis. Van techniek, logistiek, administratie, organisatie, hulpverlening, geneeskunde, etc. etc. alles hebben ze in huis ! Alles onder één dak ! Heeft de politie deze faciliteiten ?

  @Gilvy, voor jou info. Deze minister van Defensie ken ik toevallig. Hij is afgestudeerd aan de militaire academie in Breda en heeft daarna een Jurisdische opleiding afgerond.
  Toevallig ken ik hem en weet ik ook dat hij meer ballen heeft dan een doorsnee officier en bangerik in het Nederlandse leger.


  Maak melding

 13. @Paraman heeft gelijk, als je goed googled kan je op de site komen van de Amerikaanse inlichtingen dienst, daarin kan men heel veel info vinden over elk leger in de wereld.


  Maak melding

 14. Ruth Wijdenbosch heeft geen benul waar over ze ’t heeft, roept maar lukraak onzin,

  “We hebben voldoende wapens en munitie”

  kennelijk heeft een leger alleen de genoemde zaken in de ogen van Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) als steunpilaren nodig om tot een goed uitgerust leger te behoren.

  Waar ik haar zeker volledig steun zijn haar opmerkingen; “Je praat niet over de capaciteit van je leger in bijzijn van de leider van een vreemde mogendheid, die bovendien een deel van jouw grondgebied militair bezet houdt”,“praten over je eigen leger in bijzijn van de bezetter is op zich al uit den boze”.


  Maak melding

 15. Wat een schande voor de surinaamse bevolking. Deze mongool zou toch beter moeten weten ! En is er nog iemand die twijfelt aan de domheid van de president ??


  Maak melding

 16. Beste mati milton fleur, dat jij die minister kent..jongen ik ben blij voor je maar zeg me heb jij enige verstand van het leger? Heb jij wel in dienst gezeten? Want echt hoor je brabbelt als een peuter die denkt verstand heeft ben defensie. Jij noemt ons bangerikken? Wat ben jij dan? De grootste gat likker die op dit forum rondt loopt. Ik weet wel dat internationaal men op ons kan rekenen.


  Maak melding

 17. @ milton fleur,
  In tijd van nood sturen we wel een compagnie mariniers of luchtmobiele brigade om jullie prutsers te helpen.dan zal je wel ons danken.
  Dan hoor ik je wel later van wat voor lafaards jullie daadwerkelijk zijn.
  Rest my case.


  Maak melding

 18. Beste Anna_z,
  Heb jij zelf gelezen van wat voor grootste onzin jij nu aan het schrijven bent?
  Dit is zooooo verschrikkelijk beneden jou kennis en taal!!
  Dat jij überhaupt zo’n massa moordenaar de hemel in prijst? Kom nou zeg her lijkt wel alsof je meerdere orgasmes krijgt bij die woorden.
  Ik had je echt hoger ingeschat hoor.
  Tang boeng odie


  Maak melding

 19. ik zeg niet dat ruht wijdenbosch gelijk heeft, maar zie iran praten met aards vijand israel en dan zeggen zij dat hun leger verwaarloosd is. trek zelf maar u conclusie


  Maak melding

 20. Komisch!!!

  “Dit is namelijk een klassieke truc. Velen onderschatten de tactische kwaliteiten van Bouterse.”

  Ik heb via de wandelgangen vernomen dat de recentelijk
  ingediende en daarna ijlings weer ingetrokken begroting,
  ook gezien moet worden als een van de tactische
  kwaliteiten van keizer Bigi Mofo I.

  Zo ook de 3500000€00 die aan een bruggenbouwer betaald
  moest worden! Een bruggenbouwer die overigens uit een
  land komt, waarvan een van onze mede scribenten
  bijkans stupor van krijgt!


  Maak melding

 21. Milton,
  Ergo ik ken de tijd nog toen soldaten tijdens het front regiem takken van bomen afbraken om corvee werkzaamheden uit te voeren. Uiteraard moesten die arme kerels steeds hogerop klimmen om een geschikte “takkenbezem” te plukken. Rutje R..utje ga toch op het dak zitten meid! Stelletje onderdrukkers. Hoge militairen werden continu tegen elkaar uitgespaald! Er waren javaanse, creoolse, hindoestaandse en niet zo zeer SURINAAMSE commandanten bij respectieve krijgsmachtsdelen.


  Maak melding

 22. Aldus de Opperbevelhebber van het Nationaal Leger van Republiek Suriname !!!
  En wie anders zou het beter kunnen vertellen ???
  Ruth Wijdenbosh natuurlijk , want zij had ook in het leger gezeten en het land gediend !!!


  Maak melding

 23. De blunder is gemaakt voordat ’t was begonnen.We kennen deze DiDiBrie toch wel.A pa lobie tak tak sanie zomaar Ruth heeft helemaal niets verkeerds gezegd.Nu zegt men tegen ons ga naar die en die side dan zul je zien wat er staat van andere legers.Hmmm plotseling is wat er op ’t net staat waarheid,maar als ik zou durven om dat dat er in de wiki Leaks docu staat te geloven….dan a site pikin djim
  dja.Odi odiiiiiiiii
  Glenny.


  Maak melding

 24. Overal terwereld kent men de sterkte van een leger.
  Dus degene die geen verstand van een leger heeft moet maar zwijgen.
  In alle landen weet men precies welke wapens het leger heeft
  alles wordt heel goed geregistreerd en in de gaten gehouden.
  Dus gaan jullie maaar aan djonpo zakka (zakken springen)doen.


  Maak melding

 25. W. Whome

  “Wilt u met spoed Dhr. Ruben Rozendaal bellen!”

  Who the hell is Dhr. Ruben Rozendaal? Is het een Jood? Ik heb weleens gehoord van de Calimerostaanse minister van buitenlandse zaken Uri Rosenthal. Die heeft nooit kritiek op Israel en manipuleert alles in het voordeel van Israel. Je dacht toch niet dat ik dit soort lui ga opbellen?


  Maak melding

 26. Blunder? welke blunder?
  Ik schaam me juist diep voor mevr Wijdenbosch,dat ze dit zegt terwijl de guyanese president mee luistert.
  Dit straalt wantrouwen uit naar je bezoekers en is diplomatiek een grote blunder.
  Dus mevr. Wijdenbosch jij maakt die blunder,stommerik


  Maak melding

 27. Anna_Z ” Ze vertikken het te geloven dat Bouterse een buitengewoon strateeg is. Een schaker, een leider, een revolutionair en een groot staatsman”

  Mag ik even een teiltje en voor Anna_Z een dwangbuis. Daar zit echt een steekje los……


  Maak melding

 28. Fout?

  Hij heeft op zijn begroting miljoenen toegewezen aan Defensie. Dat wil hij verdedigen door met deze uitspraak te komen. Zo simpel is dat!

  Milton Fleur is vergeten dat China recentelijk veel militaire uniformen heeft cadeau gedaan en bussen om de militaire toerist uit te hangen. Want zo kan je het leger in Suriname benoemen: toeristen in een groen pakje. Weggegooid geld Milton, want deze militairen hebben nog geen enkele calamiteit opgelost. Zelfs de Goudoorlog in het binnenland zijn ze te schijterig om aan te pakken.
  Costarica is een goed voorbeeld waar het leger is opgedoekt en het geld dat het koste in de landbouw is gestopt. Als de ex-militair het leger waardeloos vindt als president dan doek je het toch op?


  Maak melding

 29. Jack, kom maar snel Desie halen. Koop maar een enkeltje voor jezelf want een retourtje heb je niet nodig, je gaat het toch niet kunnen gebruiken. Koop maar 6 planken met de rest van je geld.


  Maak melding

 30. Hohoho,
  Het is geen BLUNDER, maar de grootste SCHANDE die er bestaat;
  Nl de “president’is vergeten te zeggen,dat de wapens van het leger THUIS ZIJN BIJ ZOON; DINO BOUTERSE.

  DAT IS HET VERSCHIL.


  Maak melding

 31. Beste Musk,
  Heel goed gesproken kerel.
  De enige calamiteit dat dit leger heeft gekend is het moorden van hun eigen mensen. Zo zie je maar milton fleur, er zijn meerdere mensen die een beter kijk hebben dan wat jij allemaal beweerd. Praat over zaken die jij misschien wel begrijpt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.