Stagiaires in Suriname doelwit van smokkelaars

27

Nederlandse stagiaires in Suriname blijken een dankbaar doelwit van smokkelaars. Ze worden ingepalmd en krijgen vervolgens, vaak zonder dat ze het weten, vloeibare coke mee in hun bagage naar Nederland. Dat meldt de NOS.

Het overkwam onder meer ex-stagiaire Kimberly die een relatie kreeg met een jongeman in Suriname. Bij haar vertrek vroeg haar Surinaams vriendje aan het meisje een flesje lenzen vloeistof mee te nemen voor zijn oma. Het bleek uiteindelijk om vloeibare cocaine te gaan en had een straatwaarde van meer dan 20.000 euro.

Bekijk de reportage van de NOS:

.

27 REACTIES

 1. Virago 535

  COKE oma!!
  Heel bekend verschijnsel,opa ontbrak er in deze setting.
  Ik passeerde een keer met antibiotica.Natuurlijk werd het onderzocht voor coke.

  Verschrikkelijk is het toch,hoe de jongeren gepakt worden!
  Et is steeds op je hoede zijn voor dat soort figuren.


  Maak melding

 2. Dus de stagiaires blijken ook nog weinig hersenen te hebben. De dames moeten weten dat ze helemaal niets van derden dienen mee te nemen. Wat een domme wichten! Onvoorstelbaar!


  Maak melding

 3. “Nederlandse stagiaires in Suriname blijken een dankbaar doelwit van smokkelaars”

  Last dit gebeuren een waarschuwing zijn voor andere stagiaires. Er zijn gasten die zich als een vriend of vriendin voordoen. Maar intussen hebben ze andere bedoelingen.Deze hebben geen moraal. En omdat ze dat missen maken ze misbruik van de “vriendschap”. Aan de andere kant vind ik de stagiaire ook een beetje slordig. Lenzen vloeistof is volop te krijgen in Nederland. Zij had dit moeten weten toch. Ze zou direct argwaan moeten zijn. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer.Ik zou zeggen wees dubbel voorzichtig!!

  En la sombra del arbol


  Maak melding

 4. Stagiaires Studie Sex…tot dan neks no fout,maar dan..

  Stoute Surinaamse Souteneurs die medicijnen sturen naar P’tata voor hun gezonde oma’s!!

  Jij moet tog echt een DOM BLONDJE zijn 🙂


  Maak melding

 5. Het lijkt mij niet waarschijnlijk dat academisch gevormde mensen zich op een dergelijke goedkope manier laten inblikken. Als de drank is in de man/vrouw, is de wijsheid in kan?


  Maak melding

 6. Ja zelfs dit schuwt men niet. Eerst de gasten (stagiaires) verleiden en alles beloven en daarna misbruiken en tegelijkertijd dumpen.
  In Nederland wordt dit verschijnsel toebedeeld aan de loverboys hetgeen bekend is onder de Surinaamse jongens.
  Suriname dit is DE beste uithang bord om meer aandacht te krijgen maar dan wel in negatieve zin.
  Jammer maar waar.
  Sranamng na mi presirie oenoe no porie mi presirie.


  Maak melding

 7. anna_z “Dus de stagiaires blijken ook nog weinig hersenen te hebben. Wat een domme wichten! Onvoorstelbaar!”

  En natuurlijk legt Anna_Zeepbel de schuld bij de stagiares. Volgens mij is ze een beetje jaloers op al de aandacht die deze blonde stoten in Suriname krijgen…..


  Maak melding

 8. Hier geloof ik helemaal niets van.Deze stagaires zijn gewoon medeplichtig en weten bliksems goed waarmee ze bezig waren/zijn…..lekker onschuldig doen en slachtoffertje spelen daar zijn blondines heel goed in…….want je kan altijd zeggen een “Surinaams” vriendje heeft me dit meegegeven……en iedereen dan maar “o dat arm meisje”…. Stommerikken


  Maak melding

 9. Zucht, ik ben ook een voorstander van 200% controle. Pasew, eens met je. Ik had niet gedacht dat ze zo blond kunnen zijn. Gaan de stagiares om stage te lopen of gaan ze naar suri om vriendjes te zoeken?

  Gelukkig is deze oma niet blind geworden hahahahaha………och, arme oma (die misschien ook niet bestaat)


  Maak melding

 10. Als Suriname geen durgs land is, HOE KOMT HET DAT WIJ ELKE WEEK WEER IN HET NIEUWS ZIJN?????????
  Het moet toch ergens vandaan KOMEN?????

  WAAR IS DINO???????? EN DE REST???


  Maak melding

 11. whahaha ik rol hier om van het lachen.
  welke idioot laat zich in palmen door zo een loser elke dag word je gewaarschuwd en toch nog met open ogen er in vallen.
  Ik denk gewoon dat ze jokt ze is wit dus is ze geloof waardiger……..ik geloof er niks van!!!!!!


  Maak melding

 12. hhhhhmmm,,het verbaasd mij steeds wat sommige achterlijke figuren hier durven te schrijven,het lijkt wel of ze families zijn van die DRUGS TUIG dat alles
  en iedereen gebruiken .

  Zijn jullie effe vergeten waarom de stagiaires naar Suriname gaan? Niet voor de drugshandel dacht ik!

  En zijn we ook vergeten wat voor impact dat heeft voor
  onze reputatie als Surinamers hier en de rest van de kondre mensen daar ( met nog geen half miljoen mensen?)

  Het zijn niet de stagiaires, maar ons eigen landgenoten die hier schuldig aan zijn.

  denk na wat je schrijft!


  Maak melding

 13. Ze moeten de doodstraf invoeren zoals in andere landen,voor het handelen in drugs.
  Surinamers zijn hardleers ,ik denk dat de begraafplaatsen dan in een keer vol raken.


  Maak melding

 14. haha wat een domme smoes van die Kimberley… Elke debiel weet toch dat er in Nederland meer soorten lenzenvloeistof te krijgen dan in Suriname… :p Je gaat een westers product vanuit een 3e wereldland naar een 1e wereldland brengen… koop het dan gewoon daar.


  Maak melding

 15. Het begrip “loverboys” is van alle werelden en van alle tijden. Naiviteit ook. Meisje van 18 kreeg 18 jaar cel opgelegd in de Dominicaanse Republiek door hetzelfde feit. Loverboys opgepakt, meisje weer in Nederland. Deze saka saka’s schuwen geen enkel middel om hun doel te bereiken, gezien de bedreigingen die achteraf zijn geuit. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dat is duidelijk.


  Maak melding

 16. Loverboys werden vroeger in Calimerostan gewoon pooier genoemd en waren wit. Met de komst van andere bevolkingsgroepen waren er plotseling ook gekleurde pooiers. Deze gekleurde pooiers waren in feite zeer goed geïntegreerd. Als je integreert dan neem je immers ook de gewoonten en gebruiken van het land over. Op gegeven moment vonden de Calimerostanen dat deze goed geïntegreerde jongemannen geen pooier maar loverboy genoemd moesten werden. Dat klonk een stuk exotischer en kon aan de vriendinnetjes van deze grote pubers een onschuldig tintje meegeven. Dat veel van deze meisjes gewoon graag wilden hoeren en sloeren en met veel geld op straat wilden ronddolen werd gemakshalve maar al te graag heel bewust over het hoofd gezien. De loverboys waren immers altijd gekleurd en de meisjes waren altijd onschuldige witte slachtoffertjes. Iedereen stond erbij en keek ernaar en het paste goed in het verwilderde beeld van gekleurde mensen in Calimerostan. En onze Surinaamse broeders en zusters kakelen zoals altijd heel onnadenkend deze witte propaganda met heel hun geassimileerde hartje na. Als een geconditioneerde pavlovreactie. En helaas is het waar dat er pooiers bestaan, en ook meisjes die in de val van zo’n pooier trappen. Maar de pooiers hebben alle kleuren van de regenboog. Net als de meisjes overigens.


  Maak melding

 17. Laten wij niet te hard van stapel lopen. Die stagiaires zijn jong edoch oud en wijs genoeg om te weten waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Het zou best wel kunnen gaan om “win win” situaties. Noemt dan anders man en paard. Waarom geen foto’s genomen van die man, die je zo het hof maakte, dan weet de politie het ook.


  Maak melding

 18. Waarom stel je die zelfde vraag Niet aan jou president en zijn zoon Dino? als wij het over de hersenen hebben van drugs criminele zou ik naar die drugscriminelen in jou eigen land kijken die jullie als redder des vader land zien.
  Doe E.Boereveen de Groeten mevrouw A


  Maak melding

 19. Onze ANNABEL; ervaringsdeskundige op het gebied van loverboys/pooiers, en onze pseudologica fantastica.

  Goede voorlichting op Ned. Hogescholen over dit soort praktijken in Sur. is gewenst.
  En Sur. heeft zich weer op de wereldkaart geplaatst.


  Maak melding

 20. Ik heb net een sprek gehad met een x stagiaires(eim die stage heeft gelopen in Suribo) van haar kreeg ik te horen dat de voorlichting bij aankomst in suriname er goed geregeld is. Politie, BOG en de begeleider in Suriname vertellen waar je wel en niet naar toe moet gaan ,vertel niet waar je logeerd en wat de overige gevaren zijn die je kan tegen komen en neem niets mee terug voor niem.Aan het einde van de stage is er dan een eindevaluatie en dan nog heb je dames en heren die niets met de adv/voorlichting hebben gedaan.ba suku ba veni ba tjari zeg ik dan. Suriname kan dan een drugs land zijn als je alle voorlichting in de windt slaat dan ben je dommer dan dom


  Maak melding

 21. bijna heel de wereld gebruikt drugs op de een of andere manier . het moet toch ergens vandaan komen?
  nederland zou geen nederland zijn zonder drugs en dat geld ook voor suriname . ik vind het gewoon hypokriet als de kleine mens met klein beetje drugs wat wil verdienen dat ie dan gestraft word .terwijl als het op grote schaal word gedaan door grote mensen daar hoor je niks van is bull shit


  Maak melding

 22. Kommer en kwel!

  Dit wereldfenomeen heeft verschillende kanten. Zo’n stagiaire kan onverschillig ja gezegd tegen het flesje voor oma, aan de andere kant kan ze ook onder druk gezet zijn door haar lover. Het moet en zal een keer ophouden met de drugsuitvoer vanuit Suriname.
  Ben benieuwd of de lover in Suriname wordt opgepakt en opgesloten en ook of oma in NL wordt ondervraagd. Doe je dat niet, dan kan je op de volgende vlucht weer een stagiaire met Melasse of Tamarinde verwachten.

  Begin de top van de drugshandel te elimineren dan kom je dit soort zaken niet meer tegen. En in Suriname is wel bekend wie hier verantwoordelijk voor is.


  Maak melding

 23. @Zucht
  pseudologica fantastica??? Weer zo’n ongeleid projectiel dat direct in verband gebracht kan worden met zwakbegaafdheid. Dag lieve kijkbuisknulletje. Oogjes dicht en snaveltjes toe!


  Maak melding

 24. @wikkiLeaks

  Jouw computertje van één bit lijkt het nog wel te doen. De mogelijkheden zijn aan of uit, nul of één, wel stroom of geen stroom!

  0 = Bouterse is een moordenaar!

  1 = Bouterse is een drugscrimineel!

  Dit zijn de twee mogelijkheden. Ik zou maar gauw upgraden als ik jou was. Maar laat de upgrade niet doen door Zucht of Henk Molenaar. Hun computertje heeft ook maar een resolutie van één bit. Misschien kun je wel een koppeling maken. 3 bits geven al 2 x 2 x 2 = 8 mogelijkheden. Hopelijk heb je weleens van het binaire stelsel gehoord. 2 tot de macht 3 is 8. 💡

  Succes! 😆


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.