Caricom-voorzitter Bouterse op missie in Haïti

17

PARAMARIBO, 15 feb – President Desiré Bouterse is met een delegatie vertrokken naar Haïti voor een werkbezoek als voorzitter van Caricom. Dit meldt het kabinet van de president. Samen met de secretaris-generaal van de Caricom, Irwin La Roque, wordt de sociaaleconomische situatie in het land bekeken. Haïti beleeft nog dagelijks de gevolgen van de aardbeving uit 2010 met daarbij de naweeën van de recent uitgebroken epidemieën.

“De verschillen met de situatie een klein jaar geleden zijn immens. De problemen die er nog zijn, zijn echter niet mals, vandaar dat verschillende regionale organen Haïti hoog op hun agenda houden”, meldt het kabinet. Bouterse wil zich inzetten voor steun aan Haïti.

Op verschillende fora, zoals de algemene vergadering van de VN, is de wereld opgeroepen de beloofde financiële en sociale steun, ook echt te geven. De Haïtiaanse president Michel Martelly heeft de delegatie zelf geïnformeerd.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Dada Desi,…hier mijn kijk in deze die zo simpel is maar o zo waar!!

  Elk gezin binnen een land is een regering op zich met als taak…..ZORGEN & VERZORGEN.
  is er genoeg brood op de plank dan heb je ook een stukje over voor de arme buurman!

  Dit geldt ook voor jou regering..
  help eerst de noden van je eigen volk,..( hebben wij allemaal genoeg schoon drinkwater om maar een v.b. te noemen ) PAS DAN de grote broek aantrekken!!!

  …….HET HEMD IS IMMERS NADER DAN DE ROK……. 😉


  Maak melding

 2. Bouterse zal als Caricom-voorzitter Bouterse in Haïti de wereld opnieuw duidelijk moeten maken dat de beloofde hulpgelden er toch echt moeten komen. De verwoestende aarbeving op Haïti was desastreus voor de infrastructuur van dat land. Het zal tientallen jaren voordat Haïti volledig weer uit het slop geraakt. Ik wens onze meest vooruitstrevende president aller tijden heel veel succes met zijn werk als Caricom-voorzitter.


  Maak melding

 3. “ik ben hier komen kijken hoe je van een puinhoop een nog grotere puinhoop kunt maken. Suriname streeft ernaar om vreedzaam Haiti in te halen als meest corrupte land in het Caraibisch gebied. Het volk heeft mij hiervoor het mandaat gegeven.” aldus de president.
  De man links denkt: ‘dat gaat je niet lukken want wij blijven nr.1’;de man rechts is boos want zijn eiland wil nr. 1 worden of Bouterse wil hem niet het adres van zijn verslavingsarts geven.


  Maak melding

 4. Hhahahaahaha ai mi gado desi .
  Hij kan niet eens zijn eigen rotzooi oplossen dan gaat hij die van haiti oplossen.
  Ik heb al eerder aangegeven dat Bouterse last heeft van Grootheidswaanzin. Megalomanie.
  Sasur,Goudsector,Ponton, grondzaken wachten nog steeds op oplossing. Limbo werk aan de winkel mi boi.
  Het is toch lachwekkend om te zien hoe die crimineel erbij zit zonder enige uitstraling, hij lijkt meer op een wrak die rijp is voor de sloop.


  Maak melding

 5. Ik vraag me af wat kost het al het vlieg reizen van de heugelaar niet ,wanneer is hij in suriname elke week is buiten Suriname en arme volk moet maar voor betalen


  Maak melding

 6. Hhahahahahaaa een veroordeelde drugs crimineel die zijn eigen volk hemel en aarde beloofd en ze niet na komt gaat volgens sommige de wereld duidelijk maken dat ze hun beloftes moeten na komen,hahahahahaaaaaaa.
  Hoe dom kortzichtig en onwetend moet je dan zij om te geloven dat een figuur als Bouterse de wereld de les gaat voorlezen. anna een president moet van onbesproken gedrag zijn, en hij of zij moet als voorbeeld zijn voor de samenleving.


  Maak melding

 7. Thanks geliefde DDB. Jij laat tenminste blijken, dat je de puinhoop veroozaakt door de westerse bezetting van Haiti in ieder geval bemerkt.
  Ik weet dat het moeilijk vechten is tegen deze gewetenloze atoom criminelen, dus laten we op z’n minst blijk geven, dat we op de hoogte zijn van de puinhoop die ze overal ter wereld veroorzaken: Ivoorkust, Irak, Afghanistan, Haiti, Palestina, Congo, Somalie, Jemen, Zimbabwe, Syrie en zo kan ik nog een hele poos doorgaan.


  Maak melding

 8. Beste Mr Zuidoost> Ik zat er op te wachten. De grote boze blanken hebben natuurlijk de vreselijke aardbeving veroorzaakt door op een rode knop te drukken……

  Dank voor al je wijsheid!!!


  Maak melding

 9. Ik hoop niet dat deze voorzitterschap te lang gaat duren,anders gaat Suriname nog bankroet aan al die reizen met grote delegaties en het ophalen van ex voorzitters van de caricom.Dit noemen ze echt bigi teng spelen voor een arm land.
  Het afsluiten van een luchtbrug met Haiti is al gedoemd te mislukken.


  Maak melding

 10. Zuid-Oost Pasaat!
  Zoals deze wind waait, zal het alles vernietigen op haar weg. Mensen met zulke gedachten zijn een gevaar voor de samenleving, net als de Baas die hij aanbidt.
  De geboorte van “De Duitser met het snorretje” was te danken aan mensen met dit soor Zuid-Oost gedachten.

  Weer een reis voor onze reislustige president. En dit keer biedt hij ook nog financiele hulp aan een land dat miljarden aan hulp heeft gekregen maar nog steeds in dezelfde shit zit. De Haitiaanse bevolking (het gros dan) wil op haar kont zitten en geholpen worden.
  En Bruintje onze Desi wil gaan helpen terwijl zijn eigen volk alle broekriemen hebben weggegooid omdat ze kapot getrokken zijn.
  Hoogmoed, onzin en grootheidswaanzin zijn de grootste kenmerken van deze ongeschoolde president.


  Maak melding

 11. @Henk Molenaar

  “Beste Mr Zuidoost> Ik zat er op te wachten. De grote boze blanken hebben natuurlijk de vreselijke aardbeving veroorzaakt door op een rode knop te drukken”

  Ik heb dat nergens zien staan. Heb je soms last van hallucinaties? 😆


  Maak melding

 12. Paramanpinto.
  Hebt u naaste lief als u zelf. met hebzucht en machtszucht kom je niet verder.
  om dit uit de mond van een farizeer te horen die de moordenaars van zijn eigen bevolking aanbid is voor mijn onbegrijpelijk en zeer hypocriet.Dit zijn gewoon verplichte nummers van Bouterse straks is iedereen blij wanneer deze crimineel van het podium verdwijnt.


  Maak melding

 13. Virago 535

  AArdbeving is een verschrikkelijke natuurramp.!!

  elk land kan dat gebeuren(natuur ramp)daarom moeten wij met het beetje dat we hebben helpen.
  Ontwikkelde landen des te meer(logisch)

  Kijk we hebben zelf niet veel,Surinaams volk eerst,dan buitenland.Heel simpel is dat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.