Ingrijpen nodig op ministerie grondzaken

34

PARAMARIBO, 14 feb – Het is dringend nodig in te grijpen op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Dit zegt parlementariër André Misiekaba. De distributie van vrije grond is compleet uit de hand gelopen. Er is sprake van nepotisme en vriendjespolitiek. “De minister heeft geen greep op het ministerie”, zegt Misiekaba.

Er zijn hele afdelingen die zich autonoom gedragen. “Uitsluitend familie en vrienden van bepaalde personen komen in aanmerking”, zei Misiekaba in het parlement. De lijnen lopen dwars over de minister heen en die heeft het nakijken. Misiekaba vindt het vooral steken dat de regering Bouterse een beter grondbeleid had beloofd. Maar praktijken die tijdens de vorige regering schering en inslag waren, doen zich nog immer voor. Alsof er nooit een wisseling was.

Burgers klagen intussen steen en been over het trage verloop van aanvragen. Misiekaba vindt dat vooral daar rekening mee gehouden moet worden. Mensen hebben een dak boven hun hoofd nodig en de regering schiet niet op in het voorzien. Simon Martosatimin is de tweede minister op RGB, sinds het aantreden van de huidige regering. Zijn politieke partij KTPI is nu verdeeld in twee kampen. De inzet: het ‘grondbeleid’.

Bekijk ook:


34 REACTIES

 1. De pres en co hadden hun monden vol over het grondbeleid van vene. Na aanderhalf jaar steeds reshuffelen etc is gebleken dat het nog erger is geworden en de hoop van vele domme aanhangers lijkt te vervliegen. Ze geloofden dat onberechte misdadigers rust,vrede en voorspoed gaan brengen. Anno 2012 weten velen het nu, deng mang tjies oeneo a dong potie volk, tijdens vene oe kang beng spaar ete,njang op tijd, ma nu, na pina we pina. Ma kut ze waren gewaarschuwd dus moeten de domme aanhangers niet klagen. Wat erg is is dat hun kinderen het pad der misdaad opgaan. Drugs etc handelen en bij de djoeka roven en moorden. Allemaal een boevenbende als men nu enkele domme aanhanger vraagt. Loekoe dja. Na vene oe beng kan blo eti, ma now now nanga baas en co we K. hahahahahahaha


  Maak melding

 2. De minister heeft geen greep op het ministerie!
  Welnu dan wordt het hoog tijd dat de minister zijn conclusies trekt, zijn biezen pakt, en plaats maakt voor een minister die wel greep heft en orde op zaken kan stellen zo simpel is dat.


  Maak melding

 3. Misiekaba, ik hoop dat de gene die een aanvraag hebben ingediend voor een stukje grond ook daad werkelijk gaan bouwen. Dit omdat in het verleden mensen de gronden door verkochten en zich na jaren weer op de lijst plaatsen voor een stukje grond.
  Ook hoop ik niet dat de grond verlaten achter blijft en het als stro-hoop gebruikt wordt voor ongedierte.

  Ook vind ik dat het systeem niet goed werkt, omdat ik bewijzen heb waar mensen twee a drie stukken domein gronden in hun bezit hebben. dat er geen goed beleid is.


  Maak melding

 4. Alweer!

  Misiekaba deze vragen heb je al eerder gesteld:
  http://www.waterkant.net/suriname/2011/06/29/corruptie-rond-grond-roert-staart-in-suriname/

  Wat heb je er zelf aan gedaan? Nog steeds niets.
  De reacties van toen zullen niet veel verschillen van die van vandaag.

  Het valt mij op dat bijna alle “importante” onderwerpen van deze “super” regering met enige regelmaat weer opduiken.
  Er is niet veel verandert de afgelopen twee jaar.

  Correctie, ik mag nu een toeristenkaart aanvragen ipv een visum.
  Hoera, hoera, hoera…….


  Maak melding

 5. Goedemorgen Misiekaba,
  Ben je eindelijk bijgekomen van je paarse sprookje?

  Nepotisme heerst en daar weet jouw president alles van. Die weet zijn naasten ook uitstekend te accomoderen. Zij het niet met riante salarissen en vergoedingen, dan met dubieuze gratie-verleningen aan zijn pleegzoon.

  Nu rep je over ROGB, maar wat zeg je dan van Alice in wonderland. Die juffrouw heeft de touwtjes op Sociale Zaken en Volkshuisvesting ook niet in handen. Geen beleid, maar slechts ad hoc maatregelen.

  Als je eenmaal een zwakke schakel noemt, noem ze dan meteen allemaal. Toch?


  Maak melding

 6. Het stelen is sommige volksstammen gewoon op de huid geschreven, ik heb er geen andere woorden voor sorry. Komen met voorbeelden uit de Surinaamse geschiedenis zou werkelijk te ver voeren. Ding no habie gwenti foefoeroemang!!!


  Maak melding

 7. Ik voorzie dat deze minister binnenkort zal worden ontslagen. Willy zal dan geen keuze meer hebben dan lijdelijk toezien dat zijn rivaal de nieuwe minister wordt en zijn enige over gebleven lid in de oppositie belandt.


  Maak melding

 8. Ja ingrijpen is nodig… door het volk zelf. IDOS had in dit verband liever een uitgebreide volksenquete kunnen houden over (ambtenaren belast met)het grondbeleid. De regering/DNAers zouden dan echt gedwongen worden in te grijpen.


  Maak melding

 9. Virago 535

  Post “grondbeleid”

  Bezit je het “Grond”,dan bezit je het “land”

  Daarom zullen ze altijd vechten voor deze delicate POST.


  Maak melding

 10. Ha ha ha ha,wat een kelere bende is het op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB zeg.

  Dit zegt parlementariër André Misiekaba. Wiens schuld is het nú ???? Van de de vorige regering of de regering Bouterse ???!!! Misiekaba geef zelf nu het antwoord .

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !)


  Maak melding

 11. Dit soort situaties kun je op wachten, zolang het onder een politieke partij valt, daar het grootste gedeelte van deze regering met een veroordeling op zak loopt, en kunnen jou dan niet corrigeren op die post van grondzaken, omdat ze geen recht van spreken hebben, neem maar het voorbeeld van Bouterse, kan ook niiet overal vrij reizen,behalve dan die landen waarvan hun leiders ook d.m.v. een coup aan de macht zijn gekomen, en een ander voorbeeld is b.v. de man in die rode jas van de partij Lahur, die ook een veroordeling achter zijn naam heeft staan, en als zedendeliqwent door het leven gaat, en met zijn gezin naar Amerika wilde gaan op vakantie naar Disney World, en door die veroordeling achter zijn naam geen visum kon krijgen.
  Bureau grondzaken moet een onafhankelijke status krijgen, en zeker niet onder een bepaalde politieke partij vallen, want toen het Glis werd ingevoerd, werd ook even alle domeingronden uithet systeem gehaald, zodat je niet kon terug tracen, welke politieke figuren er allemaal zoveel grond beschikken, zo corrupt dus.


  Maak melding

 12. Grond wat ontvreemd wordt staat te koop op via2000 van honderden of duizenden hectares. En sommigen kosten tonnen en miljoenen. Ga zelf maar kijken. Het is voor de mensen op deze ministerie makkelijk en snel geld verdienen.


  Maak melding

 13. Daarom moet er een wet komen waarbij gekregen/gestolen domeingrond niet aan particulieren mag doorverkocht worden maar weer aan de staat geven, tenzij in het bezit van plm 30 jaar bijvoorbeeld……Dan zal het stelen ook minder worden.


  Maak melding

 14. Blijkbaar ontbreekt het hier ook weer aan controle, maar dat is bij deze overheid niks nieuws. Iedereen die een stukje grond aanvraagt, hoort gecontroleerd te worden. Dit is weer crimineel gedrag van overheidsambtenaren en geeft alleen maar weer dat het een bende is bij RGB.


  Maak melding

 15. Toen Vene aan het bewind was en dezelfde dingen gebeurden gaf onze standup comedian een mega show op de Berm. Nu zwijgt deze komediant als de dood, en laat zijn foetoe boy het woord doen. Hij heeft toch commissies boven de ministers ingesteld dus zijn ze met z`n allen verantwoordelijk voor die georganiseerde vorm van het volk bedonderen.


  Maak melding

 16. Wat voor onzin kraait Miesiekaba weer.Dat hij opkomt voor zijn kondremangs is te begrijpen.Maar ziet hij nu niet dat bijna 50% van Marowijne al in bezit is van Lonnie? Waarom moeten deze mensen perse een stukje grond in Par’bo hebben?Het binnenland is toch van hun?Kunnen wij een stukje grond op Marowijne of Brokopondo
  aanvragen?Stedelingen kunnen daar geen voet zetten en zij terroriseren ons, plunderen en moorden.We zien al tekens van Zimbabwe met Miesikaba als leider.
  Suriname waarheen?


  Maak melding

 17. Misiekaba vindt het vooral steken dat de regering Bouterse een beter grondbeleid had beloofd. Maar praktijken die tijdens de vorige regering schering en inslag waren, doen zich nog immer voor. Alsof er nooit een wisseling was.

  Weten ze wat een reorganisatie is?


  Maak melding

 18. Hallo meneer Misiekaba, weet u op welk ministerie DDB moet ingrijpen? Juist ja het ministerie van OW&V. Deze minister heeft zoveel geld verbrast en corruptieve handelingen gepleegd, dat de oppositie zijn integriteit in twijfel trekt. Maar hij wordt bedekt met de mantel der politieke liefde, toch?? U bent Oost-Indisch doof en ziende blind. U ziet de splinter in andermans oog, maar de balk in uw eigen ogen niet. Foei toch man…


  Maak melding

 19. een artikel in de ware tijd een poos geleden!!!!

  Sunny Point kent 300 huishoudens met een inwonertal van 4000 en nog wat!!!

  Dit is omgerekent per gezin ongeveer 13 personen.
  Kijk,als je een stuk grond krijgt alleen om het erf te bevolken met zoveel koters,dan ben je verkeerd bezig!

  Deze kinderen worden straks groot en gaan op zoek naar een baan DIE ER NIET IS,..en wat is dan het gevolg????

  Iedereen een stukje grond,OK,maar ga ook het land bewerken IPV alleen de baarmoeder 🙂 🙂


  Maak melding

 20. Intussen is hij bezig de grote voorzitter van de caricom uit te hangen in het enige caricom land waar hij terecht kan. Om daar problemen op te lossen? Wel voorzitter, waar je vandaan komt is hard op weg erger dan Haiti te worden.


  Maak melding

 21. Wangsabesarie heeft onlangs Misiekaba gesproken.
  Een SP-raadslid in Lelystad is geroyeerd, omdat hij de vergoeding niet aan de partij maar aan de voedselbank heeft overgemaakt. Een PVV-raadslid in Limburg is geroyeerd, omdat hij een PvdA-raadlid heeft beledigd. Daarom moet Wangsabesarie worden geroyeerd, omdat hij niet houdt aan de partijdiscipline. Het hoofdbestuur van de KTPI is daadkrachtig door deze verraderals lid te royeren…


  Maak melding

 22. Gelukkig trekt parlementariër André Misiekaba aan de bel. Nog steeds wordt er gesjoemeld met gronden en ik vind het een schande dat sommige lieden zich nog steeds verrijken. Het grondbeleid moet compleet om en integere mensen zijn hard nodig. President Bouterse zal moeten doen wat er is beloofd.


  Maak melding

 23. Dat ministerie moet gewoon opgedoekt worden en de afdelingen opbreken en bij andere ministeries plaatsen.
  het gezwel is al kwaadaardig geworden er valt volgens mij niets meer aan te doen.
  laat binnenlandse zaken gewoon overnemen.


  Maak melding

 24. Misikeba is gewoon een valse apostel die vele domme gelovigen heeft misleidt met de loze belofte,stem op hem,stem op de onberechte moordenaars redders en herders (didibri en co) ieja dan komt er rust,vrede en voorspoed. Terecht maar alleen voor hem, het merendeel aan de rest gaan zich een buffel schijten aan de megazware lasten. Ma kut, ze verdienen het, die domme aanhangers.Leve suribabwe.


  Maak melding

 25. Misiekaba,
  stond heel vroeg voor Koela met juf Jenny en beloofde de bewoners dat ze binnen zes maanden in fatsoenlijke huizen zouden wonen.Nu na 17 maanden is de toestand van de bewoners nog nijpender.Maar daar over zwijgt de ziener.Hij en bouva en parmessar en vishnudat en doekhie zitten al maar door ballonnen te oplaten en te verwijzen naar het verleden.Hij moet eindelijk een keertje nu bewijzen hoe het moet.En niet maar blablabla…

  Cobie.


  Maak melding

 26. Veel dat mis gaat op het ministerie heeft su te danken aan 3 personen, el vene, beck n neck en jong tjien druppel die moet oevrlopn en misschien de grootste schurk van su Ing H. Kalloe. alles wat op zijn bord kwam waar hij een graantje mee kon pikken heeft hij ( kalloe dus) een graantje meegepakt. als beloning kreeg in alle gronden die hij voor somo kon vinden om die in te pakken met de zgn “N.V.” heeft somo gepakt voor hem en bronto. zal ik u vertellen het terrein van de militairen te albina is aan nv trailblazer afgestaan. michael geeft een grond uit en trek het tegelijkertijd weer in ( dus weer domein grond. de toewijzings- als de intrekkingbeschikking worden op de zelfde dag aangeboden voor inschrijving. a man bronto ser a gron voor euro 300.000,-. wie houdt wie voor de gek? eerst uitgeven om gelijk in te trekken en dan nog laten overschrijven nota bene langs de rivier.


  Maak melding

 27. Meneer Misiekaba. Wat gebeurt er met het rapport Jozefzoon over RGB, waarin zoveel strafbare feiten staan opgetekend. Daarover wilt u niet praten, maar wel over onbenullige dingen. U kunt de boom in…


  Maak melding

 28. determinist
  Misikeba is gewoon een valse apostel die vele domme gelovigen heeft misleidt met de loze belofte,stem op hem,stem op de onberechte moordenaars redders en herders (didibri en co) ieja dan komt er rust,vrede en voorspoed. Terecht maar alleen voor hem, het merendeel aan de rest gaan zich een buffel schijten aan de megazware lasten. Ma kut, ze verdienen het, die domme aanhangers.Leve suribabwe.

  De termiet oedoeloso,
  Jij lijdt duidelijk aan een chronische vorm van honds-dolheid.
  Het landskind Misikaba houdt zich niet bezig met onfrisse praktijken.
  Onthoudt goed dat woorden niet verdampen. Wat jij die andere stelselmatig toedicht zal te enige tijd in veel ergere vorm en mate op je nederdalen!
  Watch these words!


  Maak melding

 29. SCHANDALIG.

  Iedereen met een beetje kennis van bedrijfskunde of accountancie lost dit snel op door enkele basale administratieve maatregelen. Dat dit nog steeds voortvoekerd geeft slechts aan dat er totaal geen politieke wil is bij de politiek om dit op te lossen.

  SCHANDALIG. En maar l.llen over de emmer van Veni – dat was niet ten onrechte – maar als de eigen badkuip overloopt zijn ze steke blind.


  Maak melding

 30. @jako vergis je niet.Make no mistake die wongsabisarie is zoveel x erger dan Jong Tjien Fa van Somo toen.
  Geef aub deze man Wongsabisarie NIET NIET NIET de kans om ’t minisyterie over te nemen(Het ministerie van ROGB)anders oeng dede echt.Die man roep heel hard dat hij minister wil worden,maar dat is niet om u en ik te helpen.Het gaat de man alleen niet hard,niet snel en niet dik genoeg(het roven van de gronden)oeng no mik grap.Bigi odi.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.