IDB snel grootste hulppartner Suriname

24

PARAMARIBO, 14 feb – De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB, groeit in rap tempo uit tot Suriname’s grootste ontwikkelingspartner. De economische hulp wordt verviervoudigd in vergelijking met de vorige regeerperiode. “Suriname presteert economisch goed en heeft de crisis van de laatste jaren goed doorstaan”, zegt IDB-directeur Luis Alberto Moreno.

De goede prestaties zijn uiteraard ook grotendeels het werk van de regering Venetiaan. Moreno zei eerder dat die regering zich te bureaucratisch opstelde. Het verloop van gemeenschappelijke projecten ging dan ook veel trager. Hij heeft de indruk dat het meer zal vlotten de komende jaren. Suriname mag vijftien miljoen dollar lenen voor sociale subsidies. Het geld gaat naar behoeftige gezinshoofden. Die moeten wel zorgen dat hun kinderen op school blijven.

Ook moeten de kinderen regelmatig de dokter bezoeken. Alleen dan is de hulp gegarandeerd. Er is ook een lening van vijf miljoen dollar. Dat geld is bestemd voor de achtste volkstelling. De twee leenovereenkomsten zijn getekend in de marge van de regionale bijeenkomst van financiële autoriteiten. De bijeenkomst vond plaats te Berg en Dal, in het district Brokopondo. De belangrijkste uitkomst: meer samenwerking met de IDB.

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. De goede prestaties zijn uiteraard ook grotendeels het werk van de regering Venetiaan….verspilt aan consumptie en arme ndp bewonderende domme aanhangers, want wie hier arm is is lui. ma kut. Straks zijn de slechte prestaties alsook devaluatie en nog groter wordende armoede grotendeels het werk van de regering bouterse. Zeg dat niet aan de domme aanhangers die hun handen steeds open houden voor gratis ete,drinke en huisje. Ieja baas, baas no vergiti mi, baas gi joe boi wang lekkers, baas mi na joe skatje , no vergit me, ma ook in het gevang zullen bewonderaars vrgane ieja baas mi na joe brada,neef,pleegzoon etc. Dit land gaat richting de verdoemenis en de rijk geworden parasieten en poepvliegen kan het geen mars schelen.


  Maak melding

 2. Wie leent het geld? Dat is het arm Surinaamse volk. Degene die leent moet eens terug betalen. Deze regering leent maar eindeloos door.

  Zo moeten hun zakken goed vullen want terug komen ze niet.

  En Suriname belandt na 10 jaar duurzame ontwikkeling weer in puin. En zo zal het zijn , dit keer wordt het een varkens stal. Dan moet de anderen het weer opruimen en leefbaar maken.

  nu 2012 , we pina in Sranang. Dit is de keiharde waarheid. Laat die ongeschoolde schoften u niet uitleggen dat het goed gaat. Het zijn een stellejte leken, die de regering hebben gevormd. Vergelijk de vorige kabinet, dan heb je aan de ene kant alleen maar holle vaten (huidige kabinet).

  Suriname weg met deze ellendelingen.

  Have a nice day.


  Maak melding

 3. ‘Suriname presteert economisch goed en heeft de crisis van de laatste jaren goed doorstaan’.

  Het zoveelste compliment op economisch gebied voor de huidige regering op internationaal niveau. Chapeau
  Suriname!

  Natuurlijk zullen de echte ‘experts’ die zogenaamd alles weten over de economie roepen dat dit gebakken lucht is en dat dit niks voorstelt. Er zal zoals altijd weer van alles uit de kast worden gehaald om
  hun eigen gelijk te krijgen.
  Maar wij weten wel beter. Luis Moreno is geen
  propagandist en volger van Bouterse.
  Wie is geloofwaardiger. Analfabeten zoals wikileaks en
  dergelijke of mensen die echte expert zijn op het gebied van economie dus verstand van zaken hebben.
  Suriname heeft de weg voorwaarts ingezet en laat zich niet van de wijs brengen door mensen die hopen en verwachten dat Suriname slecht scoort.

  Uiteraard zal Suriname de leningen terug moeten betalen
  maar Suriname zal ook in staat zijn om dit te doen.
  Wanneer IDB enige vermoeden had dat Suriname niet in staat zou zijn om de lening terug te betalen dan zouden ze nooit en te nimmer de lening verhogen en toekennen. IDB zal ook toezien dat het bedrag werkelijk
  bestemd is waarvoor het bestemd is, namelijk het lenigen van de armoede. Nu kan de regering haar beloftes waarmaken. Daar ga ik dan van uit.

  Ik ben ook blij dat de vorige regering een compliment van de IDB heeft gekregen.
  De regering Venetiaan heeft de basis gelegd waardoor de regering Bouterse verder kan doorborduren.
  Eerlijk is eerlijk.


  Maak melding

 4. De vraag om geld te lenen zal megavormen gaan aannemen nu vele vakbonden loonsverhogingen eisen. Kijken we naar wat de rijke parasieten en peopvliegen van baas en co verdienen dan is dat terecht bloedgeld naast die srd 6.000,- aan de geldgierige ndpbischop. Ma kut. Het zal sneller dan gedacht bergafwaarts gaan in dit land, vanwege de gekozen vloek. De vloek der aanbidding der onberechte misdadigers zal weldra over de hoofden van vooral; de oliedomme aanhangers te voelen zijn. Help, we pina, oe no habi monie,hjnang gi oeng pikien,oso foe tang, wroko foe doe. Ai ai fa sa djoe dada, lokoe noh mi pikien las controle over deng srefi, wakka lonto foefoeroe,smoko,roof doe ogri na sa deng doe want want want ie beng beloof deng jongsma wroko de foe doe, ma na soso K de tjies foe oenoe leleemang soso lee, oeng belazer oenoe poti dong sma, ai ai oe dong werkelijk, oe beng hoop so bun dat wi e stem tap didibri, ma we sjie now determinist e tjies leti…..we K.


  Maak melding

 5. Virago 535

  Bij de volkstelling moet rekening gehouden worden met alle illegale burgers die zich op het grondgebied begeven,die noch niet verwijderdt zijn!!!!


  Maak melding

 6. Overal leningen afsluiten, om mooi weer te kunnen spelen door deze regering, om hun zogenaamde beloftes die gedaan zijn op de berm,te kunnen uitvoeren.
  Alleen die jonge domme genetatie die met z,n allen op deze boevenbende hebben gestemd, krijgen die rekening gepresenteerd, en mogen al die leningen die nu door deze regering worden afgesloten gaan aflossen, doordat de mogelijkheid is geboden door de IDB om over 20 jaar pas af te lossen, en dan ligt deze boevenbende allang onder de zoden, of wonen ergens in een villa met zwembad in Miami of zo.


  Maak melding

 7. Eindelijk hebben wij een regering die werkt voor het land
  Jullie kunnen lekker verder gaan met jullie kritiek,de leiders daar vinden het heerlijk.

  No spang


  Maak melding

 8. Blijft mooi, geld lenen bij de IDB.
  En nu opletten dat het geld niet verdwijnt in de zakken van de overheid, want het blijven onbetrouwbare,zich zelfverrijkende corrupten.


  Maak melding

 9. Lenen om te consumeren noem ik dit. Dat is om nog meer corruptie stimuleren. Dit is geen thema om geld voor te lenen. Dit moet het basis beleid van de regering zijn om te zorgen voor een goede medische zorg en scholing van de bevolking.Laten ze als vast die 20 miljoen van die Petro Caribe deal gebruiken.Als ze graag geld willen lenen dan moeten ze geld lenen om de productiesector te stimuleren want dat zou zich op termijn terug moeten betalen.


  Maak melding

 10. “Bij de volkstelling moet rekening gehouden worden met alle illegale burgers die zich op het grondgebied begeven die nog niet verwijderdt zijn!!!!

  Deze burgers zullen en kunnen nooit verwijderd worden, omdat zij de euro’s bezitten waar Surinamers zo gek op zijn.

  Danitia


  Maak melding

 11. dat donorgedoe van Noordzee ben ik zat,en wil ik wat nieuws proberen,…en dus is Dada Desi overgegaan van KRIJGEN naar LENEN!!!

  Maar lenen kost geld en heb ik sterk het vermoeden dat hij beter kan omgaan met POEDER dan met PAISA 🙂 🙂


  Maak melding

 12. Suriname mag vijftien miljoen dollar lenen voor sociale subsidies. Het geld gaat naar behoeftige gezinshoofden. Die moeten wel zorgen dat hun kinderen op school blijven.

  En wie gaat dit controleren?
  En wordt het niet tijd om voor je eigen kinderen te zorgen?  Maak melding

 13. @Jack Russel,

  “Alleen die jonge domme genetatie die met z,n allen op deze boevenbende hebben gestemd, krijgen die rekening gepresenteerd, en mogen al die leningen die nu door deze regering worden afgesloten gaan aflossen,”

  Ik krijg steeds meer het donkerbruin vermoeden, dat het niet alleen de jongeren zijn die massaal op deze Regering hebben gestemd.
  Een beetje zuur om deze jongeren steeds te beschuldigen.
  Zelf denk ik dat de EX-surineds, die van de jaren 70, nu terug in suri, ook op deze man hebben gestemd.
  Dat is mijn analyse.

  Zoals ik al eerder aangaf, het is net als met roken, de ex-rokers zijn de ergste.
  Faliekant tegen het roken, faliekant tegen Nederland. Deze mensen hebben niets meegemaakt en zijn in de goede periode van Dhr. Venetiaan teruggekeerd.

  (On)Logisch dat ze voor deze reg kiezen, ze kunnen niet anders, no way out!
  Uitzonderingen daargelaten.


  Maak melding

 14. @wikkie-Lea of wel wakkere luegen

  deze vraag aan Sjang had je mij ook gesteld op mijn antwoord toen had je niet terug.
  Mijn vraag aan jou: Als je echt niets hebt met het huidige Suriname waarom ben je er zo druk mee bezig?

  denk je dat jou kritiek iets verandert?

  Groet Bribiman


  Maak melding

 15. Esmerald slaat de spijker precies op zijn kop.
  Bosje Bribiman,jou verstand is net een vergiet mi boi.
  Blijven jullie maar lekker geloven en die lege huls show van recidivist en massamoordenaar Bouterse.


  Maak melding

 16. Wikileaks, jou gedrag is niet nieuw. De NSB’ers waren niet anders, verraden van je komaf ten gunste van de vroegere kolonisator noemen ze dat. You speak your masters voice!


  Maak melding

 17. Er wordt geleend om de zakken van de corrupte ellendeligen te vullen.

  Als het geld wordt gestopt in de productie sector ,dan is er hoop , want dan kan je het geld terug verdienen en dan aflossen.

  Wanneer je het stopt in de consumptieve sfeer dan raakt het op en je gaat het terug betalen met de belasting gelden. En zie je waarom de vlieg ticket tussen Sur en Holland zo hoog is.

  Jullie gaan het betalen, zo simple is het.

  have a nice day.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.