Parlement hamert op inzage topsalarissen

31

PARAMARIBO, 10 feb – Het blijven heilige huisjes, die publieke bedrijven. Het parlement geeft zijn jarenlange streven niet op. Er moet inzage worden verschaft in de hoogte van de topsalarissen bij publieke bedrijven. Ook nu weer is het antwoord van de regering hetzelfde: er is geen juridische basis voor openbaarheid.

Bedrijven als SLM, Staatsolie en Telesur zijn vaker aan de orde geweest. De oprispingen waren vele, ongeacht de kleur van de bestuurders van het moment. Wat nu oppositie is en roept om ‘openheid’, verdedigde ooit de privacy van het management. En wat nu aan het roer staat, schreeuwde ooit moord en brand. Het heet ook nu weer dat het publiek recht heeft op de informatie. Maar volgens minister jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen gaat het niet zo makkelijk.

De bedrijven hebben alle een vaste administratieve structuur. De directies zijn verantwoording verschuldigd aan de bestuursraden, niet aan een toevallige regering dus. Diens bemoeienis is beperkt tot het benoemen van bestuursleden. De discussie over de salarissen komt regelmatig terug. Dit vooral als aanpassing van de diensttarieven weer eens aan de orde is. Parlementariërs staan erop dat de informatie nu wel komt. De regering wil binnenkort alle publieke bedrijven doorlichten.

Bekijk ook:


31 REACTIES

 1. Ik wil niet weten wat defares verdient,
  Ik wil niet weten wat Currie verdient,ook wil ik niet weten wat Henshuiys verdient.Maar ik wil wel weten Ingrid exact verdient met alle toelage erbij,wat lLimbo verdient,vooral bij vertrek naar ’t buitenland.
  Wat Guno Ravenberg verdient ook met alle extraatjes want deze kerel doet ook niets voor ’t geld ai mik soso babarie wat een brulaapis die Guno.Odi
  Glenny.


  Maak melding

 2. Virago 535

  In het kader van de opschoning en doorlichting van de publieke bedrijven door de centrale overheid zal er transparantie komen in het beleid en structuur van deze nutsbedrijven.Dit ter maximalisatie van de opbrengsten voor land en volk.


  Maak melding

 3. mang so moeilijk is het niet. Ik heb vaker aangegeven dat bij de belastingdienst het e.e.a. kan worden opgehaald aan informatie want al deze mannen MOETEN toch wel een aangifte formulier invullen en alle jaarsalarissen zijn toch bekend bij de belastingdienst. waarom zo moeilijk?
  Kan mij niet voorstellen dat het kabinet (oppositie) dit niet zelf kan bedenken. hahahahahahahaha kennelijk weten ze niet eens wat de belastindienst doet en hoe ze aan hun materiaal komen.
  Of toch wel dat het daar ook zo corrupt is als de pest??????


  Maak melding

 4. Persoonlijk vind ik het een goed idee, dit omdat de belastingbetaler mag weten wat met zijn of haar geld gebeurt.
  Een groot land met heel veel grondstoffen en een handje vol mensen die belasting betalen, zou je geen armoede moeten kennen. De infrastructuur en nog vele andere zaken zouden dan beter aangepakt kunnen worden.


  Maak melding

 5. Wat is er zo moeilijk aan???? is het schandelijk omdat deze gasten te veel verdienen omdat ze de nationale bodemschatten beheren en dat je het volk niet kan vertellen waarom deze gasten voor zoveel het doen. Neem een voorbeeld van zijn baas die betaald zijn z.g. adviseurs heel goed. Kijk maar Alibux, Bosje en vele anderen waaronder zijn vrouw,zijn zoon, zijn boezemvrienden Limbo en Ravenberg en o ja zijn goeroe Steve Meije. Suriname voorwaarts????????????? niet onder deze klojo`s.


  Maak melding

 6. Glenn Pengel, yu e gi Paraman sjeng!
  Jij gedraagt je precies al een ouwepa van Bersaba, maar dan uit de jaren veertigerjaren. Hoeveel wil jij mensen met een klinkende staat van dienst betalen? Suriname is altijd onderdoor gegaan aan het uitbetalen van karige salarissen. Waarom denk jij dat het leeuwe deel van hoog opgeleide krachten het liefste niet bij de overheid werk zaam is? Je wilt niet weten? Wat doe je zelf? Verbeter de wereld en begin in je eigen spiegel te kijken!


  Maak melding

 7. Kondremangs,
  Je hoeft niet ver te zoeken:
  Hoeveel verdient de kliek rondom de President???? laten we daarmee beginnen……..dan volgt de rest!!!!!
  TIME WILL TELL, KONDREMANGS
  NOBRUYA


  Maak melding

 8. Paraman, kerel ga jij je iq verhogen? Weet je wel wat voor onzin je nu weer kraait?
  Welke mensen hebben in jou ogen een klinkende staat van dienst? Kerel ga eerst de boel goed relativeren voor je een opmerking plaats en wel tegen iemand(Glen)die wel treden hoger staat qua denkvermogen dan jij hoor. Odie


  Maak melding

 9. Ik stel voor dat ook de forumleden op dit forum inzage verschaffen in de hoogte van hun topuitkeringen. Ik zal het goede voorbeeld geven:

  De hoogte van mijn uitkering bedraagt: 1966.45 euro per week. Uit Calimerostan natuurlijk en dit is geen grap.

  Ik ben vooral geinteresseerd in de gegevens van:

  1) Henk Molenaar

  2) wikileaks

  3) Zucht

  4) Esmerald

  5) Glenn Pengel

  6) Whome

  7) Danitia

  8) Gilvy

  “Er moet inzage worden verschaft in de hoogte van de topsalarissen bij publieke bedrijven.”

  Natuurlijk! We willen graag weten hoe topambtenaren overal ter wereld zich verrijken en als we dat weten dan kunnen we op lager nivo ook meedoen. Het gelijkheidsbeginsel geldt immers voor iedereen.


  Maak melding

 10. @Paraman

  A Glenn Ping Ping (Glenn Pengel) disie. Wo pot a jonkoemang dies tap nawkoe fu libasee. Baka dattie, wo pot wan lalla krastaja in ing mofo. Da sa kies ing srefi. A boi sitjogrie. A jonkoe e djie palakoedoti soso sjing. A dong mo sopo!

  Soso lobi mi brada!


  Maak melding

 11. Switie anna,…

  Per 4 weken betekent dit 7865 x 12 maanden =94.380 per/jaar???

  is dit roepia of euro???

  indien EURO,dan kruip ik voor eeuwig in jou hangmat,als staat mijn schoonmoeder erbij te huilen….
  ;):)


  Maak melding

 12. @ANNABEL:Je kan een verzoek indienen bij het centraal betaalkantoor rijksbelastingen in Apeldoorn tot inzage,zoals je weet bestaat er in Calimerostan zoiets als openbaarheid van bestuur.Als je nog even wacht komende week heb ik een afspraak met mijn belastingconsulent, die moet er voor zorgdragen dat mijn aangifte IB 2011 voor 1 april bij het CBRB binnen is.Voor die tijd kan je misschien bij de Sur. belastingdienst informeren naar de aangifte van je Topregeingsjunta en assembleeleden.


  Maak melding

 13. Waarschijnlijk weet Anna_Zeepbel niet dat er ook nog iets iets van salaris en/of winst uit onderneming. Onze Anna_Zeepbel kent namelijk niets anders dan een bijstandsuitkering cq wao-uitkering.


  Maak melding

 14. Anna_z: Een uitkering van bijna 2000 euro uit Nederland? Waar haal je de brutaliteit vandaan om je klaagzang op Nederland keer op keer op dit forum uit te spugen!! Als je het hebt over redimusu’s, dan staat er nu eentje bij op mijn lijstje.


  Maak melding

 15. Zaterdag 11 februari 2012 om 13:54 uur, door anna_z “De hoogte van mijn uitkering bedraagt: 1966.45 euro per week. Uit Calimerostan natuurlijk en dit is geen grap”.

  Hou je zelf voor de gek meisje ! Hier in ben hier Super goed bezig.Maar niet heus. Waar heb je gewerkt ? Als je ooit gewerkt hebt ? Dan zal ik voor je, haar fijn uitrekenen met hoe veel uitkering je dáár ‘zit’.En alle tijd hebt om al die onzin uit te kramen !

  Als je zo veel krijgt;hoe komt het dat je zooo Zuur en Negatief bent geworden ???? Is het soms niet genoeg ???? Wees een tevreden mens !

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies(Veel wijsheid !)


  Maak melding

 16. Pasew en alle anderen dank je wel.Die kerels zijn stommer dan ’t woord stom.Ze mogen zichzelf binnenste-buiten keren,maar niemand hoort of ziet ze niemand van de boventop.Guno Ravenberg is een klinkende naam,maar Guno zelf is nul komma nul.Om ‘m pijn te besparen doe ik geen cijfers.Limbo klinkende naam waar ter wereld nieteens in Su iedereen heeft Limbo nu door.De meeste sma aai kong opo.Klinkende naam Limbo ja als opruier.Hij heegft ’t Su volk dom gehouden en opgehitst tegen ’t goede.En ik verzoek jullie om geen problemen voor de aanbidders te zoeken.Want als sommige van die klinkende namen van je echt gaat klinken dan wil de omgeving waarin ze zich bevinden gelijk een onderzoek naar bepaalde dingen starten.Klinkende namen je zal wel klinkende munten bedoelen wat wij die op ze hebben gestemd niet hebben en zij wel.Beste broeder ik zou zeggen blijf lekker thuis en laat je schoonmoeder niet huilen want Onze maat en neefje hebben niet alleen een gat in ’t hooft,maar ook in de hangmat dus dat zal niet lekker liggen zijn ook niet voor een beetje meer.Joe e kisie wang rugpijn.Omdat die kerels er zolang in hebben gelegen dat a hangmat boro. Ding boi lauw echt echte echte man.O ja nog wat ik ben wel blij te merken dat ze gevoegelijk toe geven dat de regeerders en trawanten .t volk bestelen anders ding no kan reageer so booooosoe. hahahahahaaaaai mi e lafoe ding go doro.Guys nogmaals bedankt.En we blijven ze tackelen.Odi.
  Glenny


  Maak melding

 17. Beste anna_z

  Ik leef niet van een uitkering.Ik heb altijd hard gewerkt voot mijn geld.Wat ik hier en in het noorden heb bereikt is omdat ik nooit in mijn hangmat heb liggen luieren en wachten totdat een familie-lid wat kruimels stuurt uit Holland.In dit opzicht ben ik een heel gelukig mens.By the way, succes met je nieuwe rijke Hindostaanse vriend.Wie weet is hij mijn buurman.

  Danitia


  Maak melding

 18. @pasew
  LOL

  @Zucht @Henk Molenaar

  Mijn geweldige vrienden op Curaçao zeggen altijd:

  Wie niet sterk zijn moet slim is.

  @blaka bakra

  Ik snap wel dat je geschokt bent. Maar als je het hebt over mijn brutaliteit?

  Hierop zeggen mijn geweldige vrienden op Curaçao altijd:

  Dat bepaal ik zelf wel uit.

  😉


  Maak melding

 19. @blaka bakra

  !!!!!UPDATE!!!!!

  Mijn vriend (slim) maakte mij erop attent dat ik de komma op de verkeerde plaats had geschreven. Het was dus maar 1.96645 euro per week. Hij zei dat het afgerond maar 2 euro per week was. Volgens de berekeningen van mijn forumvriendje pasew kom ik dus uit op een schamele 8 euro per maand. Ik had mezelf dus rijk gerekend. Mijn excuses daarvoor. Maar de grootste domper was dat mijn vriend vertelde dat het geld helemaal geen uitkering was. Het scheen gewoon geld te zijn van mijn blonde ex uit Calimerostan. De man kon het toch niet laten om mij elke maand anoniem wat toe te stoppen. Mijn vriend was er niet blij mee en ik mag nu helemaal niets meer uit Calimerostan ontvangen. Gelukkig is mijn huidige vriend heel rijk en niet zo gierig als dat domme blondje met zijn schamele 8 euro per maand. Ik hoop dat je de zaak nu in een beter perspectief kunt bekijken. Nogmaals mijn excuses voor de verkeerde komma. Die zaaide alleen maar verwarring.

  Liefs anna_z 🙂


  Maak melding

 20. Laat ze inzage verschaffen over de grootverdieners op het kabinet van Bouterse.vertel de samenleving hoe royaal Bouterse is naar zijn adviseurs familie vrienden en loyalisten.Bouterse pleegt voor de zoveelste keer verraad.


  Maak melding

 21. @R.Lalbhadoer

  Je verwacht natuurlijk dat ik nu ga zeggen dat ik heel hard heb gewerkt. Ik moet je teleurstellen. Ik heb nog nooit in mijn leven gewerkt. Ik weet niet wat werken is. Ik ben liever lui dan moe. Ik voer de hele dag ook helemaal niets uit. Ik heb wel grote bewondering voor al die mensen die heel hard werken. Vooral voor Esmerald, Zucht, Henk Molenaar, Whome, wikileaks, Glenn Pengel en al die andere harde werkers op dit forum. Maar ik verveel me nooit hoor. Ik wandel graag en je kunt me vaak aan de waterkant onder een tamarindeboom zien zitten. Hopelijk komen we elkaar een keer tegen wanneer je weer in Suriname bent. Ik verheug me erg daarop. 😉

  Ik heb trouwens ook geen enkele scholing laat staan een gedegen opleiding genoten. Ik heb wel op de kleuterschool gezeten. Plakplaatjes in een schrift plakken heeft daardoor voor mij geen enkel geheim. Het is dus niet zo dat ik helemaal niets kan. En ook dit is echt geen grapje! 😉


  Maak melding

 22. @Zucht

  Ik vind je echt een knulleke. Hou oud ben je eigenlijk? Ik heb het idee dat je nog in de prepuberale fase bent blijven steken? Geeft niet hoor! Ik blijf je uiterst vermakelijk vinden. 😉

  Ik neem aan dat je het laatste woord wilt hebben. Bij deze!!! 🙂


  Maak melding

 23. Maandag 13 februari 2012 om 17:32 uur, door anna_z

  @anna_z , ik vind je heel slim,lief en heel aardig over komen. Ik zou je heel graag in lijfelijk willen ontmoeten .Ik ben een huiskamer psygoloog.Als is al uw reacties lees,dan denk ik,u bent in uw jeugd én nog steeds héél veel aandacht te kort gekomen ! Ik zou u die aandacht willen geven. Niet hier op de site, maar in levede lijve .Zeg het maar.Ik laat het verder aan u over .Je moet wel maatje 38 hebben. Met meer neem ik géén genoegen .Veel wijsheid hier in !

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid !)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.