Minister Hok kritisch over kritische vragen

42

PARAMARIBO, 10 feb – Kritische opmerkingen en vragen van het parlement zijn ietwat overbodig. Of het zijn simpelweg “te hoog gegrepen wenselijkheden.” Dit stelt minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Hok trapte in het parlement op flink wat tenen met zijn kwaliteitsmetingen. “Je vraagt je af of de vraagsteller heeft nagedacht voor hij de vraag stelde”, aldus ir. Hok.

De reacties bleven uiteraard niet uit. Zelfs parlementsvoorzitter Jennifer Simons verliet even haar doorgaans zalvende houding. Dergelijk arrogant gedrag wordt niet gepikt. Vragen die het parlement stelt, spelen doorgaans in de gemeenschap. “Het is voor ons niet acceptabel dat u de kennis en kundigheid van de parlementariërs ter sprake brengt”, zei Simons. Hok vindt ook dat de ideeën van sommige parlementariërs veel weg hebben van wenselijkheden.

Wenselijkheden die bovendien ook nog veel te hoog liggen: “Op het niveau van ontwikkelde landen.”. Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) vindt dat het eerder een kwestie is van camouflage. Hok heeft tijdens radioprogramma’s het hoogste woord, met voor alle problemen een oplossing. Nu parlementariërs kritische vragen stellen over allerlei scheefs in de samenleving, worden die ontweken. “Laat hij zijn onkunde niet verdoezelen en verhullen”, aldus Castelen.

Bekijk ook:


42 REACTIES

 1. Virago 535

  Om Het regeerproces Kritisch te beoordelen en te begeleiden in landsbelang is er kennis en kunde nodig van de Oppositie.(geen partij belang :castelen)

  Als ontwikkelingsland ben je altijd in een afhankelijke positie tegenover de Kapitalistische Mogendheden(die alleen hun belang dienen)Doen alsof ze je willen helpen als land,maar je staande roven.(in de naam der wet)

  Ideeen en nationalisme,en je kaarten juist spelen om vooruitsrevende inzichten te realiseren is wat door de huidige Kabinet wordt gedaan!!!!!


  Maak melding

 2. Virago 535

  De meest vooruitstrevende regering die Suriname ooit heeft gehad.

  “niet eenheid in verschiedenheid(verdeeldheid)”
  Als lachman Zou propageren:eenheid in verdeeldheid;dat wat verscheidenheid werkelijk is;zou dat nooit van de grond komen!!!!

  Brada nanga Sa :alle volkeren.

  “gewoon een kwestie van optiek”
  hoe je de zaken bekijkt.


  Maak melding

 3. Ach, waar maken we ons nou toch druk om ? Het IQ van de gemiddelde minister inclusief de president is uiterst laag, dus kun je dit soort dingen verwachten.


  Maak melding

 4. Deze Hok is voorzitter van de PALU die nauwlijks enige stemmen heeft gehad bij de laatste verkiezingen. Ondanks dat feit heeft deze partij heel wat belangerijke postities in deze regering. Maar elke keer maken ze er weer een zootje van.
  Hij heeft er een zootje van gemaakt bij de EBS en is opgedonderd daar. Nu hebben ze hem gemaakt tot Mini-Ster en hij maakt er ook een zootje van. Helaas is hij nog niet opgedonderd als Mini-Ster. Wanneer komt het zover of is zijn baas te druk bezig te kijken naar welk familie lid hij nog gratie moet verlenen?


  Maak melding

 5. Hhaahahahaha mijn woorden komen uit, Ik hebt deze pseudo minister nooit kunnen betrappen op iets verstandig, hij heeft altijd een grote arrogante waffel nu is door de mand gevallen in het parlement hahahahaaa.
  Jou baas is dom, wat kan je anders verwachten van zijn knechten.


  Maak melding

 6. wanneer je niet de juiste man op de juiste plaats bent, kun je ook niet die vragen beantwoorden die op jouw ministerie betrekking hebben, ook weer iemand uit de coup periode die een functie moest krijgen, zoals, Abrahams, Sital, Narendorp in Parijs, van de San als zogenaamde beleidsadviseur van Bouterse, en zo lopen er nog enkele van die ongestudeerde pappenheimers rond, en het volk begint eindelijk toch nog wakker te wordwen, want zijn voorstander van reshuffeling van deze ondeskundige bende.


  Maak melding

 7. Met zijn optreden in het parlement, heeft de PALU
  minister Suriname een uitstekende dienst bewezen!

  Hij stelde onmiddellijk na het debat, voor om over te
  stappen op windenergie. Hij kwam tot deze ontdekking, toen hij in het parlement de wind van voren kreeg!

  Kijk, dat wil anna_z uitleggen wanneer zij het over
  het meest vooruitstrevend kabinet heeft!


  Maak melding

 8. Over dom gesproken wikkiLeaks, neem je eigen reacties stuk voor stuk goed door, boze wolf. Dan constateer je vanzelf wie dom is. Kun je jezelf op iets verstandigs betrappen. Laat het me weten. Ik wacht af. Ondanks het feit dat jij met anna_z vaker op hetzelfde forum bent, zie ik geen vooruitgang bij jou. Je bent nimmer te oud om te leren. anna_z is toch de allerbeste van jullie allemaal? Leer van anna_z. Jan the lover, groetjes aan alla srannag soemas.


  Maak melding

 9. Ongelofelijk! Dit is toch minachting van het parlement? Hij komt er wel eerlijk voor uit, dat moet je hem wel nageven, maar dat ligt waarschijnlijk meer aan zijn eigen onvermogen..

  Wat een poppenkast, de man neemt het parlement gewoon niet serieus… dat deel van de rechtsstaat dat het volk moet vertegenwoordigen en hem moet controleren… En dan veegt hij zijn kont af met de vragen!

  Zegt genoeg over de democratie


  Maak melding

 10. Voor deze man minister werd had hij elke maandagochtend een programma op radio Apintie hij had zendtijd gekocht om zijn visie te geven over de ontwikkelingen in Su. Toen al wist ik dat hij niet deugde en hij ook geen plannen had en nu blijkt dat hij zijn brevet van onvermogen heeft afgegeven. Hij en zijn kompanen begrijpen niet dat je een volk dom kan blijven houden.(zie het geval(Bouterse – Meriba).Als de Minister of de President spreekt en wat zegt dan moet je het voor zoete koek nemen. Heren we zijn niet op de berm waar je de massa kan misleiden.


  Maak melding

 11. Hok vind dat sommige parlementariers, DNA leden veel weg hebben van wenselijkheden. wenselijkheden die bovendien ook nog veel te hoog liggen op het niveau van ontwikkelde landen.Ik ben iemand die graag leer en niet beroerd is om advies te vragen wanneer ik iets niets snap.
  Dus mijn vraag is kan iemand mij uitleggen wat hok nou precies bedoeld met deze zinnen.
  Bvd


  Maak melding

 12. @W. Whome

  Ik vind inderdaad dat we een zeer vooruitstrevende regering hebben. Eigenlijk de meest vooruitstrevende aller tijden. Ze hebben zich alle trucjes eigen gemaakt die ook in Calimerostan in het parlement gebruikelijk zijn. Maar gelukkig wordt bij ons zoiets als het eigenzinnige optreden van iemand als Uri Rosenthal nog niet als voorbeeld genomen. En ik ben ook heel blij dat deze regering nog geen meldpunt (zoiets als het PVV meldpunt om Polen te discrimineren) heeft voor de ABB (Anti Bouterse Brigade). Niet dat ik de houding van Hok goedkeur hoor. Maar doordat vele SuriNeds Calimerostan “je van het” vinden snap ik alle commotie rondom Hok op dit forum, in het geheel niet.

  @wikkiLeaks

  Jan the lover vindt je een domme boze wolf en hij zou je niet graag op straat willen tegenkomen. Volgens eigen zeggen! Wat heb je eigenlijk daarop te zeggen? En denk erom, Jan vindt mij helemaal tomaat. Hopelijk snap je die uitdrukking.


  Maak melding

 13. Zij die een beetje papiaments kennen,weten dat palu en paal hetzelfde is.Dan rest nog om hokjes mee te maken.Tot zo een hok reikt ook de kennis van de Mini-ster.Daarom dat de elektriciteit in de assemblee uitviel toen hij op dreef kwam om het volk voor dom uit te maken.

  Cobie.


  Maak melding

 14. Nou zie je duidelijk wat vene bedoelde met gecertificeerde analfabeten, waar is die grote smoel van misiekaba, Bouva,Panka en de rest van die gecertificeerde analfabeten??


  Maak melding

 15. @Jacobus

  Speciaal voor jou in het papiamentu. anna_z is van alle Caraibische markten thuis. 😉

  Bontardi Jacobus. Tur kos ta bon. Wikileaks ta hopi malu. Si Jacobus, tradukshon di palu ta boom, hout, stok i paal.

  Pas un felis tardi!


  Maak melding

 16. @W. Whome

  Jan the lover is het Surinaams nog niet machtig maar dat is toch niet onoverkomelijk. Er zijn Surinamers op dit forum die het Calimerostaans ook niet machtig zijn. Ik zal maar geen (nick)namen noemen. Jan the lover doet zijn best.

  Ik prijs ook niemand de hemel in. Ik ben namelijk niet gelovig. Je zult bij mij nooit horen “Hallelujah prijs de heer”. 😉

  Om op het Calimerostaans terug te komen. Ik vind het overigens niet echt erg als wij Surinamers daarmee de fout in gaan. Die taal is ons opgedrongen en klinkt ook heel boerig. Ik had liever gezien dat alle Surinamers zich bedienden van het Sranangtongo. Maar niet iedereen zal zich verdiept hebben in de correcte schrijfwijze. Er blijft dus niet heel veel anders over op dit moment.


  Maak melding

 17. Hokje heeft jou regering na gedacht over die mega plannen van hun, hebben jullie een kosten bate analyse gemaakt van die geweldige plannen van jullie.
  Waar ga je dat geld lenen en wat zijn de voorwaarde.
  Hokje Bouterse had een week nodig om de problemen met Sasur op te lossen we zijn nu twee weken verder.
  Bouterse zou onderzoeken van wie die ponton is we zijn nu maanden verder.
  Hokje wat gebeurd er verder met deze zaak van David Abiamofo?
  Dit zijn een paar voorbeelden. de pot verwijt de ketel dat hij ZWART ziet. Dus mijn vraag aan hokje is kunnen jullie wel na denken ? want ik twijfel heel erg aan jullie denk en verstand vermogen.


  Maak melding

 18. @ANNABEL:
  Iemand uit mijn naaste omgeving zei ook altijd: Bruado di tera in het papiamentu, en telkens als ik je postings lees is moet ik daaraan denken.
  En bovendien Pas un felis tardi moet zijn : PASA un felis ATARDI!I abo tambe to hopi malu den bo kabes.
  maar ik neem je niet serieus
  pasombra manera nan ta bisa: ora bo a hana waterpokken, bo ta traha antistoffen. en die antistoffen heb ik al lang opgebouwd.bon simang!


  Maak melding

 19. @Zucht

  “PASA un felis ATARDI” ???????

  Geen Curaçaoenaar die dat zegt. Het is “pas un felis tardi” of “pas un bon tardi”. En niet eigenwijs doen! Ik ken Curaçao op mijn duimpje.


  Maak melding

 20. @ANNABEL: Nou moet je ophouden………
  Het is pasa un felis atardi punt uit…geen discussie ik heb gezegd! En klopt dat weinig Curacaoenaars dat als zodanig uitspreken , maar daarom is het wel de correcte spreek en schrijfwijze.
  En bovendien zijn er maar weinig Curacaoenaars de de taal correct spreken,ze brabbelen maar wat.
  Die kennissen van jou komen zeker uit Banda Bao of koraal specht.In ned. gebruikt men ook vaak ze KEN of ze HEB, maar daarom is het toch niet correct? En bovendien bemoei je niet met ons Caribisch Nederland, die zijn onderdeel van ons koninkrijk der Nederlanden waar je zon hekel aan hebt.
  Hou het bij Sur. en zijn bevriende maffiastaatjes zoals Venezuela, Iran Equatoriaal Guinee etc. etc. Dag ANNABEL.


  Maak melding

 21. @Zucht

  Mijn vader (zalig) zou zeggen. Knulleke je bent stronteigenwijs. Het is geen “Banda Bao” maar Banda’abou of Banda Bou.

  We hebben het over Curaçao.

  Op Aruba zeggen ze “pasa un felis tardi”. Maar op Curaçao is het gewoon “pas un felis tardi”. Dus doe je huiswerk beter en verdiep je eens in de verschillen tussen Papiamentu en Papiamento. Waar men op Aruba heeft gekozen voor de etymologische spelling, hanteert men op Curaçao (en ook op Bonaire) de fonetische spelling.

  Caribisch Nederland bestaat alleen nog maar op papier en in de hoofden van wat loslopende kolonialen. Sedert 10 oktober 2010 geldt voor Curaçao een andere status. En het duurt niet lang meer en de Calimerostanen kunnen ook op Curaçao hun biezen pakken. Overigens is het zo dat geopolitiek gezien de VS het op Curaçao voor het zeggen heeft. En verder zou je moeten weten dat het Curaçao is en geen Curacao. En nu stoppen met het eigenwijs gedoe want je maakt jezelf belachelijk. 😉


  Maak melding

 22. ANNABEL: Ik ga het nog 1 keer uitleggen zoals een kleuterjuf het tegen een peuter in de peuterspeelzaal vertelt, en ik weet dat het moeilijk is met jou achtergrond ,maar probeer het toch maar:

  Bemoei je niet met Caraibisch Nederland, niet met de taal, bevolking, economie of het koninkrijk in het algemeen, paso e NO TA BO KUENTA,de eilanden zijn 1 geheel en ondeelbaar deel van het koninkrijk der Nederlanden met Hare Majesteit Koningin Beatrix, koningin der Nederlanden en Prinses van Oranje Nassau aan het hoofd. ( weet je wel CALIMEROSTAN!)dus bemoei je met je maffiamaatjes, daar op het onafhankelijksplein of hoe het ook heten mag,concentreer je op je taak als boefjesknuffelaar, en niet met Nederlandse aangelegenheiden die je niet aangaan.En ik klik op geen enkele link,het boeit me niet, ik heb geen enkele info nodig over onze eilanden van wie dan ook en zeker niet van ANNABEL. En de enige die binnenkort hun biezen pakken op onze eilanden, zijn de enkele opportunisten, nepotisten en de bende maatschappij ontwrichters die een beetje ( een beetje veel) in de war zijn, want het zijn de eilandbewoners die herhaaldelijk met overweldigende meerderheid ( hoe kan het ook anders) hebben gekozen om bij het Europeesche deel van het koninkrijk te BLIJVEN horen en niemand anders.( die opportunisten dar plakken we een postzegel op en sturen die wel naar Surimaribo).

  En als Caribisch Ned. nou alleen op papier bestaat of niet ZE BESTAAN en daar gaat het om net zoals er op papier staat dat Suriname op 25 Novemder 1975 onafhankelijk is geworden van Nederland.

  Of ben je jaloers dat de bevolking van onze eilanden gekozen hebben voor Calimerostan? Sla je ned. paspoort waar je mee de hort opgaat erop na daarin staat precies angegeven waaruit ons koninkrijk bestaat.

  Nogmaals steek hier geen energie meer in want je hebt geen gelijk en dat krijg je ook niet.DISCUSSIE over dit onderwerp gesloten.BEMOEI JE ER NIET MEE.

  En weet je wat MIJN overghrootmoeder nu wijlen zei?: Si bo’n ke trouble ku lagadishi, no planta bontjie canti tranke!!!!


  Maak melding

 23. @Zucht

  Je bent voor het oog van de hele wereld vreselijk door de mand gevallen. Er blijft dus nu niets meer over dan irrelevante onzin uitkramen. Zoals altijd! Als je geen kennis van zaken hebt kun je beter niet reageren. Niemand is namelijk verplicht om te reageren. En doe nu niet alsof je de Antillen beter dan mij kent want dat is 100 procent niet zo. De hele wereld kan dat hier aanschouwen.

  Een fijne dag verder knulletje! 🙂


  Maak melding

 24. ANNABEL: Je hebt wederom mijn stelling bevestigd, je hebt bevestigd dat je IQ zero tokkie is door opnieuw te reageren terwijl ik in niet mis te verstane bewoordingen heb angegeven dat discussie gesloten is.Ik zag een posting van je voorbijkomen waarin je een andere poster beschuldigd van zwakzinnigheid. nou als er 1 is die dus nu zwakzinnigheid tentoonsteld, dan ben jij het wel.Nogmaals lees het goed van voren nar achteren…… De Antillen bestaan sinds 10-10-10 niet meer, EN BEMOEI JE NIET MET ONS CARIBISCH NEDERLAND……. DISCUSSIE GESLOTEN .next please…………


  Maak melding

 25. @Zucht

  De Antillen bestaan wel degelijk. De Nederlandse Antillen bestaan niet meer. Jij voelde je genoodzaakt om te leuteren over de schrijfwijze van het papiamento. Ik heb je zogenaamde argumentatie compleet onderuitgehaald met tegenargumentatie. Jij haalde vervolgens allerlei irrelevante zaken erbij. Nu sta je voor lul en je toont je ook nog een uitermate slechte verliezer. Je kunt gewoon niet argumenteren.

  Je schrijft:
  “EN BEMOEI JE NIET MET ONS CARIBISCH NEDERLAND……. DISCUSSIE GESLOTEN .next please…….

  Dat klinkt inderdaad nogal zwakzinnig en slaat bovendien nergens op.

  Case closed!!!!!!! 🙂


  Maak melding

 26. ANNABEL: Slechte verliezer, zwakzinnig of niet, DISCUSSIE ONS Caribisch nederland GESLOTEN, bemoei je met je onafhankelijk Suriname en je maffiamaatjes en staatsdebielen in de Sur. Assemblee.
  Caribische nederland zijn ONZE zaken en niet de jouwe, ik zal het voor je blijven herhalen zoals ik het aan en autischtisch volwassene zou overbrengen tot dat je het snapt.
  Het enige waar jij je me moet inlaten is het UWV SVB en je vrienden in bon futuro op koraalspecht.laat Caribisch nederland over aan ONS , Den Haag en lokale bevolking en bestuurders van ONZE eilanden, want die zijn de enige die daarover gaan. CONCENTRA BO MES DEN BO LUGA BOMBOSHI NA SURNAM !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 27. ANNABEL: IK leg nog even de nadruk op bemoei je er niet mee, zoek de woorden op in de dikke van dalen of Kramers woordenboek of ga googlelen. en neem ze tot je en laat het tot je doordringen.


  Maak melding

 28. @Zucht

  Wat een zwakzinnig geblaat. Ik schrijf wat ik wil en wanneer ik dat wil. En beste knulleke, denk AUB aan je hart. Je staat voor het gezicht van de hele wereld voor paal. LOL!!!!!!! 🙂


  Maak melding

 29. ANNABEL wil nog steeds het laatste woord en haar gelijk over ons Caribisch Nederland, maar ze heeft geen gelijk ,en dat krijgt ze ook niet, nu niet ,never nooit, nunca y hamas. live with it…….We zijn one big happy family en daar kom jij niet tussen. Keer op keer bewijst ze weer dat haar vader gelijk had stronteigenwijs is ze ,dat zal ze ook blijven voor de rest van haar leven.Mar gelijk Krijgt ze niet.


  Maak melding

 30. @Zucht

  Ik hoef geen gelijk te krijgen. Ik heb gelijk!

  “PASA un felis ATARDI” ???????

  Geen Curaçaoenaar die dat zegt. Het is “pas un felis tardi” of “pas un bon tardi”. En niet eigenwijs doen! Ik ken Curaçao op mijn duimpje en jij niet. 🙂

  En als je nu nog je eigenwijsheid niet kunt onderdrukken. Kijk dan hier eens voor de verschillen tussen Papiamentu en Papiamento:

  http://nl.wikibooks.org/wiki/Papiamento

  En hier een link naar het Papiaments in het algemeen:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Papiaments

  Een eyeopener voor iedereen die hierin geinteresseerd is. Maar ook een bevestiging van de eigenwijsheid van Zucht.

  Voor het oog van de hele wereld blijf je voor paal staan! 😉


  Maak melding

 31. ANNABEL: Ik blijf een beroep op je doen. geef je ongelijk toe en leef verder. ik neem je niets kwalijk………of weet je wat nog beter zeg maar niks meer…..want ik heb toch gelijk. doei….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.