Familiedrama aanzet tot debat geestelijke nood

15

PARAMARIBO, 7 feb – Het parlement heeft medeleven betuigd met de familie Nibar. Tijdens de begrotingsbehandeling gingen verschillende leden op het geval van zelfmoord en moord in. “Het is een drama van grote omvang, dat we nog nooit in Suriname hebben meegemaakt”, zei parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Er zal wat moeten gebeuren.

De samenleving mag niet langer werkeloos toezien. Het aantal zelfmoorden en gevallen van huiselijk geweld is schrikbarend. “Je vraagt je af of we als samenleving niet meer kunnen doen”, zei Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP). De begeleiding van gezinnen met problemen moet flink worden opgepakt. Simons vindt dat ook de toegankelijkheid tot psychische hulp verruimd moet worden. Nu is de drempel nog veel te hoog.

De geestelijke gezondheidszorg zou moeten inspelen. “We vragen dat mensen makkelijker een psycholoog of counsellor kunnen spreken. Het is tot nu toe nul. Misschien dat dit drama, hoe erg ook, kan leiden tot iets”, aldus Simons. Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) zegt dat de politie nauwelijks op de hoogte is van wat de wet op huiselijk geweld inhoudt. Die wet biedt gezinsleden in nood bescherming. “Als autoriteiten zeggen niet op de hoogte te zijn, hebben we een serieus probleem.”

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Dit is het gevolg van geestelijk en moreel verval. Het lijkt wel of sommige mensen bezeten zijn. Zelfmoord is des duivels. Ook misdaad met alles erop en eraan is des duivels. Maar met alle respect voor des mensen vrije wil en keuzes. Zo ook vele aanhangers van deze regering die geestelijk,moreel vervallen mensen als afgoden dienen. Waarvan zelfs valse christenen en afgodendienaars. Zegen voor wie leven en wandelen volgens de tien geboden. Vloek voor wie deze overtreden.


  Maak melding

 2. Virago 535,
  Ben jij een surinamer of van surinaams afkomst, deze drama heeft afgelopen vrijdag plaatsgevonden in suri en je vraagt je nu af over welke drama het gaat, kom nou. lees je wel surinaams nieuws!


  Maak melding

 3. Virago 535

  Nelis,

  Ik probeerde slechts “goede en onafhankelijke journalistiek toe te passen,want dat geeft een weerspiegeling van de werkelijkheid in de realiteit van de samenleving.

  Kleinmoedig lachen is de muziek van vrijheid.


  Maak melding

 4. @Sach,voor snel betrouwbaar nieuws kan je het best
  gaan
  naar: starnieuws.com
  Eventueel filmpjes bekijken google je ‘Apintie, in de branding’Dan ben je goed op de hoogte van het reilen en zeilen in Suriname.
  Het is afschuwelijk wat zich hier heeft afgespeeld.Mijn gedachten gaan weer terug naar precies 40 jaar geleden,op zaterdag 13 mei 1972 in de middag,toen een idioot op Stolkertsijver een auto in de rivier ramde waarin ook drie kindertjes waren.
  Heel dramatisch!


  Maak melding

 5. De hindoestaanse gemeenschap moet heel diep in de spiegel gaan kijken en zich afvragen waarom er zoveel zelfmoorden gepleegd worden binnen hun kringen. Veel meer dan in andere gemeenschappen. Dan is het weer azijn, dan weer gramoxone, dan weer de bosjebrug, nu is het een auto met vader en drie kinderen…..

  Er moet toch iets niet goed zijn, diepgaand onderzoek door de regering is nu dringend gewenst. Dit kan zo niet langer doorgaan. Mischien moet met noodgedwongen iets aan de cultuur en mentaliteit gaan veranderen/aanpassen voor eigen bestwil. Open desnoods een kliniek voor mensen die hulp nodig hebben.


  Maak melding

 6. dit is een teken dat dat land in verval is geraakt .zie een {president} die nog normen en waarden kent .wat voor voorbeeld geeft deze {president }.
  de mensen krijgen geen goed voorbeeld in dat land .het moraal is zoek in suriname .deze [president] zouden de nabestanden moeten weren uit hun omgeving .
  sinds bouterse aan de macht is kent suriname alleen maar geweld ,een roofmoordenaar krijgt gratie ,hoe kan dat ,en mensen die minder ernstige feiten hebben gedaan krijgen geen straf vermindering .wieswasie president ,je vergiftigt de jeugt .het volk is radeloos ,mensen zien geen toekomst meer in dat land ,zelfs de politie deugt niet op een paar na .
  als je dit geval bekijkt moest men allang hebben ingegrepen ,maar zelfs de politie doet aan mishandeing dus waar moet je wezen .


  Maak melding

 7. Zo is Haiti verworden wat het nu is…..zo zal suriname verworden als haiti of nog erger. Ma kut, wie geen respect hebben voor mensen hun vrije meningen of leven zijn te beklagen, maar nog erger is het wanneer mensen onberechte moordenaars en misdadigers als herder aanbidden. Dit volk heeft nu de leiders gekregen die vele vloeken over hun hoofden hebben gebracht. Het is immoreel om je naaste te doden en de daders op handen te dragen en in bescherming te nemen ten gunnste van zichzelf of groep (djangomaffiaparasieten en poepvliegen). De deur der kwade dimensie staat nu wagenwijd open,ondanks dat valse christenen en valse ndp profeten rust,vrede en voorspoed prediken. Gevolg nog meer geestelijk en moreel verval. De domme aanhangers worden ook slachtoffers.


  Maak melding

 8. Waarvoor moeten de radio stations geld inzamelen ik begrijp het niet ,voor de doden ?????
  Geld wordt ingezameld voor de radio stations zelf om hun zak te vullen en op een misleidende manier alsof het voor een goede doel is.


  Maak melding

 9. ik vind het erg voor de familie nibar
  de kinderen hebben hulp geroepen zo mooie kinderen en zo jong ik vind het zielig ik ben wel blij dat ze toch geld inzamelen voor een goeie doel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.