Voetbalvereniging Vitesse naar Suriname

6

De Arnhemse voetbalvereniging Vitesse reist eind mei af naar Suriname. De ploeg van trainer John van den Brom en assistent oud keeper Stanley Menzo(FOTO) zal daar twee vriendschappelijke wedstrijden spelen. Dat meldt Omroep Gelderland.

De Arnhemmers vertrekken op 21 mei en komen 28 mei weer terug. Tijdens het verblijf in Suriname speelt Vitesse om de PARBO Cup. Daarin staat een duel met een combinatieteam van Surinaamse internationals en Nederlandse profs van Surinaamse komaf(Suriprofs) op het programma.

De tegenstander in de andere wedstrijd in de PARBO Cup is nog niet bekend.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Het zou toch mooi zijn als tegen die tijd het geen “combi-elftal” meer is, maar gewoon HET Surinaams Nationaal elftal. De sleutel hiertoe heeft de surinaamse politiek zelf in handen.


  Maak melding

 2. @ sekrepatu.

  Ik heb begrepen dat men alleen een Surinaams paspoort kan verstrekken aan spelers die in Suriname zijn geboren maar nu een andere nationaliteit hebben. De enige topspelers die hier in aanmerking voor komen zijn Seedorf en Braafheid. Drenthe, Emmanuelson, Babel, De Jong zijn niet in Suriname geboren en kunnen dus niet voor het Surinaamse elftal spelen. Ik denk niet dat Braafheid en Seedorf alleen Suriname naar het WK kunnen brengen.
  We moeten als Surinamers gewoon trots zijn dat we goede spelers hebben van Surinaamse afkomst of van SUrinaamse roots en hopen dat die spelers hun Suriname roots niet vergeten.


  Maak melding

 3. Spelers die reeds gespeeld hebben voor een vertegenwoordigend nationaal elftal zijn zo wie zo uitgesloten van deelname voor een ander land. Dat maakt de spoeling wel heel erg dun. Blijft dus over de tweede garnituur. Maar zelfs die kunnen van grote waarde zijn voor Natio. En Vitesse? Subtopper in Nederland. Ga naar het stadion en smul! Ik zal er zeker zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.