Suriprofs in mei naar Suriname

6

De Stichting Suriprofs zal dit jaar in mei een bezoek brengen aan Suriname. In die maand zal er een team met profvoetballers van Surinaamse afkomst vanuit Nederland afreizen voor de goede doelen én de PARBO Bier Cup 2012. Dat meldt de voetbalsite natiosuriname.com.

Dit jaar zullen de Surinaamse profs samen met de internationals van Suriname een ‘Surinatio team’ vormen. Tijdens de editie van het toernooi in 2009 werd er voor het eerst geëxperimenteerd met het gemixt team van profs en amateurs uit de Surinaamse competitie.

Voorzitter van de Stichting Suriprofs, Stanley Menzo, geeft ook aan een Nederlandse club te willen uitnodigen voor het toernooi. “We zijn druk bezig een team uit de Nederlandse eredivisie uit te nodigen voor deelname aan het toernooi.” Lees verder op natiosuriname.com.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Dat wordt dus een spoedcursus hogeschool voetbal voor dhr Giskus die denkt dat hij alles weet over deze sport, maar meer interesse heeft voor dikke enveloppen van corrupte FIFA officials.

  Zou zeggen, Suri overheid geef al die (semi)profs uit Suri ouders in Ned ook een Suripaspoort, en je zal zien dat wij binnen niet al te lange tijd de finale van de Copa America mogen spelen.


  Maak melding

 2. Een Su paspoort geven en wat dan.Denken dat ze dan voor Su zullen uitkomen Hoe en waar zullen ze wonen? Hoe en waar zullen ze dan trainen? Weten dat ze vaak een witte zaakwaarnemer hebben. Wie gaat ze betalen en waarvan?Later mag je niet horen dat de betaling van drugsgelden afkomstig was. Zal dat geld uit de bauxiet en goud inkomsten komen?En what about de Suries die hier wonen en werken.Volgens jou is ’t zo eenvoudig he. Bigi odi odi
  Glenny


  Maak melding

 3. @Glenn Pengel

  Je zal alleen aan de spelers een Surinaams paspoort geven die opgeroepen worden voor de nationale selectie. Er zijn meer dan 170 Suriprofs, groot deel zal voor Suriname willen uitkomen. De laatste jaren hebben enkelen dit ook kenbaar gemaakt in de media. Er is maar een kleine groep dat kans maakt bij het Nederlands elftal, bijvoorbeeld jonge jongens als Virgil van Dijk (FC Groningen), Luciano Narsingh (SC Heerenveen) etc. Zij zullen (nog) niet voor Suriname kiezen.

  Als er een interland wordt gespeeld, verblijft een team altijd in een hotel.

  Er zijn genoeg velden om te trainen. Het kunstgras van het Franklin Essed stadion is daarvoor het meest geschikt.

  Vorig jaar was te lezen dat voor een aantal Suriprofs het salaris ondergeschikt is. Zij weten wat de situatie is in Suriname. Het gaat hun om de eer, mogelijkheid om op internationaal niveau actief te zijn en Suriname op de wereldkaart zetten. Zij verdienen overigens vaak voldoende bij hun club.

  Al denk ik wel dat als het mogelijk is om Suriprofs in te zetten genoeg nationale en internationale sponsoren in de rij zullen staan om hun geld te investeren in de nationale selectie, omdat ze meer vertrouwen hebben in profs dan amateurs. Dat zijn dus inkomsten voor de Surinaamse Voetbalbond, geld van de overheid is dan niet meer noodzakelijk.

  Volgens mij heb ik je vragen redelijk kunnen beantwoorden.


  Maak melding

 4. 18 januari 2012 om 02:19 uur, door Glenn Pengel
  In reactie op uw bedenkingen tov het inzetten van Suriprofs het volgende:
  Ik vermoed dat u geen echte voetbalkenner bent aangezien, u dan zou weten dat bv landen als Zweden (bijna) volledig bestaat uit in het buitenland spelende voetballers. Het verblijf is altijd in een hotel, aangezien de voetballers in voorbereiding op een wedstrijd zijn en zich volledig daarop moeten richten/concentreren. De zaakwaarnemers(huidkleur doet niets ter zake; het gaat als zaakwaarnemer om hoe goed je de zaken van de speler bij contractbesprekingen etc. behartigt), hebben niets met zaken van / bij de selectie van / bij het nationale voetbalelftal te maken en ze hebben totaal geen inbreng daarbij.
  Elk jaar wordt er een premiestelsel afgesproken voor wedstrijden en voor toernooien, waarbij de gelden door de bond opgehoest moeten worden.
  De bond zal derhalve voor sponsoring moeten zorgen om dat deel te waarborgen.
  Daarom is het belangrijk dat er een commercieel manager aangesteld wordt die op zoek gaat naar gelden/sponsoring. Branding van het merk Surinaams elftal zal in deze heel belangrijk worden. Tevens krijg je van de FIFA ook inkomsten die een deel van de onkosten dekt.
  Hoe verder je komt tijdens toernooien / voorronden hoe meer geld in het laatje komt, hoe meer sponsoren ook zullen betalen.
  Er wordt altijd een jaarrekening gepresenteerd door een registeraccountant ivm de transparantie.
  Staatsbemoeienis is absoluut niet nodig, aangezien overal ter wereld sport zichzelf bedruipt.
  Wat de voetballers van Suriname betreft die zullen door prestaties van het nationaal elftal gemotiveerd worden om aan hun niveau te blijven werken. Dat niveau zal ook verhoogd moeten worden door trainingen samen met de Suriprofs en aparte sessies door de bondscoach.

  Ik hoop dat ik enige duidelijkheid heb verschaft aan u hoe het toegaat binnen de sportwereld, aangezien wat voor het voetbal geldt, kan ook naar meerdere sporttakken overgeheveld worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.