Strafeis Bouterse volgende stap decemberproces

61

PARAMARIBO, 14 jan – De strafeis tegen Desi Bouterse is de eerstvolgende stap in het proces rond de Decembermoorden. Auditeur-militair Roy Elgin zal de eis openbaar maken als alle verhoren zijn gepleegd. Er zijn nog wat verdachten en getuigen te verhoren.

In elk geval is het moment van de eis niet ver meer. Tijdens de laatste zitting sprak Elgin van een in vereniging gepleegd strafbaar feit, “na kalm en diep beraad.” De strafbare feiten zijn moord en uitlokken tot moord op vijftien mannen. De laatste getuige is al gehoord. Dat is de Nederlander Peter van Haperen. Die is naar Suriname gehaald op verzoek van de verdediging. Volgens Van Haperen was er wel degelijk sprake van een “staatbedreigende situatie” in december 1982.

Hij zou van Nederlandse en Amerikaanse veiligheidsdiensten geld hebben gehad om een invasie te plegen. Bouterse moest worden afgezet als militair en politiek leider van Suriname. Het idee van een invasie zou aan het brein zijn ontsproten van enkele van de latere slachtoffers. Onder hen bevonden ook degenen die in de nieuwe regering zouden zitten na een geslaagde coup. Die zou plaatsvinden rond kerst 1982. “Er zijn ook vrienden van mij gedood onder wie André Kamperveen”, aldus Van Haperen. Hoewel diens verdediging hem had opgetrommeld, ontkende hij voor Bouterse te pleiten.

Bekijk ook:


61 REACTIES

 1. Het is ondenkbaar dat een veroordelingen zal volgen in deze zaak . Zijne Excellentie DD.Bouterse heeft zijn werk goed gedaan . Daardoor zullen de onafhanklijke rechters Vrijspraak uitspreken tegen de vordering van de militaire-kamer . Ik durf zelfs te wedden dat niemand vooroordeeld zullen worden in deze zaak . Het opruimen van landverraders kan niet strafbaar worden gesteld . Deze gene die staats-macht uitoefend mag in-grijpen wanneer de staatsveiligheid in het geding is . De leiders zijn tevens bevoegd , om in de periode van de staat van beleg , de doodstaf uit te spreken tegen de vermeende coup-plegers . Wanneer een land als China dienovereenkomstig zou handelen , dan is er geen ene andere staat in de wereld die tegen China zou durven op te treden . Dit noemt men de lafheid van de internationale-politiek .


  Maak melding

 2. Dit is een voor opgezet plan die Bouterse moet vrij pleiten en ervoor moet zorgen dat een gratie verlening niet voor onrust zorgt in binnen en buitenland.
  Bouterse jou plannen zijn te doorzichtig.
  De gratie verlening aan zijn schoonzoon is een test.


  Maak melding

 3. Het sleutelwoord is: down-sizen van Bouterse zijn rol.

  Auditeur Militair geeft alvast aan dat de moorden in vereniging gepleegd zijn na kalm en diep beraad.
  Tussen de regels door word feitelijk al beweerd dat Bouterse geen opdracht tot het vermoorden van zijn tegenstanders heeft gegeven.

  Dan komt nu als een duveltje uit een doos ene meneer van Haperen ook nog een duit in het zakje doen, door te beweren dat hij geld van buitenlandse veiligheidsdiensten had ontvangen om in Suriname een invasie te plegen.
  Deze bewering (voor wat die waard is) moet de moord-reactie op potentiële couppplegers enigszins relativeren.
  Van Haperen zijn beweringen zijn helemaal in lijn met datgene wat Bouterse op diverse podia steeds beweerde.
  Als dit geen serieuze zaak was zou ik om zoveel doorzichtigheid wel kunnen lachen.

  En ach, wat moet je nu verwachten van een president (die met droge ogen)zijn roofmoord gepleegd hebbende pleegzoon vervroegd vrijlaat?


  Maak melding

 4. Feit dat men mensen geen eerlijk proces heeft gegund, feit dat het ongewapende burgers waren, feit is dat de moordenaars nooit het bewijs hebben kunnen leveren zegt genoeg. Vervloekt zijn alle moordenaars en allen die hun werkwijze navolgen.


  Maak melding

 5. De dag is en nadert met rasse schreden dat allen, de gehele wereld , de waarheid zal worden geopenbaard. De moordenaars noch parasieten, poepvliegen en domme aanhang zullen in staat zijn deze tegen te houden. Leve de Rechtvaardigheid die zeerzeker komt. Dan zullen de ogen en oren van vele ndp sekteleden open gaan, maar uit schande zullen ze zwijgen met hun handen voor hun ogen met gebogen hoofd. Net zoals de dood, kan men de waarheid nooit ontlopen. Het recht heeft zijn beloop. De moordenaars en moordenaarsgezinden krijgen hun straf. En als ze hier op aarde de genade verwerpen zullen ze zevenmaal in het hiernamaals om wroegen en boeten. Misdaad loont niet.


  Maak melding

 6. Wedden dat geen der sekteleden een kijkje heeft genomen op 9 december 1982 in het mortuarium van AZ. Het was een afshuwelijke huiveringswekkende getuigenis hoe doorbloedde lakens over de lijken der slachtoffers waren geplaatst. Echt mensonterend. De sfeer in het mortuarium was eveneens afschuwelijk huiveringswekkend. Toch hebben idiote aanhangers deze lessen niet aangenomen. Wees op je hoede voor moordenaars. Wanneer de zichzelfs tot leiders gemaakte misleiders in het nood worden gedreven, wacht hen hetzelfde, maar zevenmalen ergers. Zie Sirimisdaadbabwe in wording. Ma kut..is hun eigen vrije wil en keuze dankzij de misleiding door de rijke parasieten en poepvliegen. Djangomen.


  Maak melding

 7. Hopen maar dat de massamoordnaar en zijn vrienden zijn verdiende straf krijg maar eerlijk gezegd heb weinig vertrouwen, want als een moordenaar zelf een rechter benoemd om deze rechtzaak veroordelen dan wet je al welke kant het op gaat MAAR IK ZEG JE HIJ IS DE GROOTSTE MOORDENAAR VAN ONS GELIEFD SURINAME de rechter mag oordelen wat die ook maar wil


  Maak melding

 8. denk jullie nu echt dat die veroordeeld,woord nauw ik niet hij heft die gasten nu al om gekocht,en dan gratie verlengen aan je stiefzoon of schoon zoon zegt toch genoeg over deze man. nee ze straf krijg die heus wel,maar niet hier op de aarden,en hoe veel kinderen zal die hier hebben in suuri die nog eens rond lopen ook nog eens,arme kinderen.


  Maak melding

 9. Eigenlijk is het heel simpel. Een veroordeling van Bouterse is niet aan de orde. Zolang Nederland publicatie van de archieven weigert kan er niemand veroordeeld worden.


  Maak melding

 10. Met afval als onze TTheo voorspel ik sombere en wetteloze tijden voor Suriname. Suriname zal met een president die weigert zich voor een rechtbank te verantwoorden en lak heeft aan de rechtsspraak door zijn moordende schoonzoon gratie te verlenen zich voorgoed belachelijk maken en als de ultieme Zuid Amerikaanse bananenrepubliek presenteren. Voeg daarbij zijn betrokkenheid bij de drugshandel en Suriname heeft een president die het land te schande maakt.


  Maak melding

 11. Samosa werd door de kliek van Ortega tot in Argentie vermoord door een RPG ondanks hij in een gepantserde auto reed.Daders nooit gevonden.Wie weet overkomt bout ook hetzelfde.

  Cobie.


  Maak melding

 12. @ molengek

  Het feit dat jij zo je gang kan gaan op dit forum en tegelijk de “grote zakenman” uithangt in Suriname is het ultieme bewijs dat Sur. NIET de Zd. Amerikaanse bananenrepubliek is die jij beschrijft.


  Maak melding

 13. Anna_Z weer door de bocht: “en veroordeling van Bouterse is niet aan de orde. Zolang Nederland publicatie van de archieven weigert kan er niemand veroordeeld worden”

  IK sta telkens weer versteld van de domheid en het gebrek aan moraal van deze Anna de Zotte.


  Maak melding

 14. Naar aanleiding van de reacties van de ndp groupies
  constateer ik, dat het wel erg warm is geworden op de Berm. Als ik de argumenten goed begrijp is moord en marteling toegestaan.

  Speciaal voor Ing. of Ir. TTheo, mensen die een gekozen regering met geweld naar huis sturen, plegen hoogverraad. En zijn daardoor de grootste landverraders! Helemaal wanneer deze omverwerping in opdracht van de voormalige onderdrukker van Suriname, lees Nederland geschied is.

  Voor de goede orde, ik heb het over de coup die
  gepleegd is in 1980, daags voor de geplande algemene en geheime verkiezingen. Deze coup, gepleegd door suppletie
  redimusu’s, heeft vervolgens ons land aan lagerwal doen belanden.

  Uw overspannen reactie is echter begrijpelijk, het wordt met de dag spannender.

  De daders ontkomen niet aan een veroordeling.
  En de wereld, aanschouwd vervolgens hoe uw keizer Bigi Mofo I, zich nog ongeloofwaardiger gaat maken met een amnestiebesluit.


  Maak melding

 15. In een revolitie vallen doden,,,waarom zijnalleen deze mensen dood,waarom geen jan,piet en klaas maar juist deze waren ze echt bezig met een coup,zoja dan is afhandelen zoals het overal op deze wereld gebeurt punt uit,mocht het niet zo zijn dan hang bouterse.somo weet meer van hij zat in het verzetgroep in nederland.ben geen boutersefan.tegen coup ga je dood,vuurpeleton maar niet tijdens het vluchten,dat geloof ik niet


  Maak melding

 16. Hallo TTheo,

  Nou…Bouterse is zelf een couppleger.

  De door jou gebruikte zin van hierboven luidt alsvolgt:

  “De leiders zijn tevens bevoegd , om in de periode van de staat van beleg , de doodstaf uit te spreken tegen de vermeende coup-plegers”

  Iets met pot, ketel en gemiste kans van Henk Arron? TTheo: mondje toe.


  Maak melding

 17. Het tot stemmen gerechtigd volk van de onafhankelijke republiek Suriname heeft gesproken, hem voor vijf-jaar aangewezen als president en derhalve Bouterse reeds vrijgesproken!


  Maak melding

 18. Ook china is tegenwoordig gevoelig voor internationale kritiek en ze weten ook hoe schadelijk het voor hun economie kan zijn dus jou vergelijking is dom, en sterker nog Suriname is geen China dus jij vergelijk appels met peren.
  Die sancties tegen Iran hebben nu al hun uitwerking,In Venuzuela kan je ook zien wat de gevolgen zijn van een regime die zich niet wil houden aan internationale regels.In Argentinie Chilli, ,Turkije,Brazilie,Italie,Spanje dachten de militairen dat ze eeuwig aan de macht zouden blijven.


  Maak melding

 19. De vraag is : was het militair gezag bevoegd recht te spreken tijdens de staat van belg in Suriname in of omstreeks de periode van de maand dec. van het jaar 1982 . Dit is een technische aspect van de rechtspaak waar wij niet aan voorbij kunnen gaan , om tot een goede beoordeling te komen of de auditeur-militair uberhaupt tot stafvordering kan komen in dit proces .

  Verder moet gesteld worden , dat mede gelet op het feit , dat de doodstraf in de hierboven aangehaalde periode nog van kracht was in Suriname , de militairen waarschijnlijk snel-recht hebben toe-gepast . De Snel-recht was van toepassing om de dreigende en escallerende staat-gevaarlijk veiligheids situatie weg te nemen .

  Bovendien voor degene die vinden dat nederland zo geweldig is in het Suriname gebeuren . Stel ik deze vraag ; waarom stop nederland de Surinaamse documenten van de jaren 1980 en meer in de argiven voor 60 jaar als staatsgeheim ???. Maar voor de huidige president van Suriname gold ” beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald . En dat wordt hem nu kwarlijk genomen door de sinterklaasen en zwartepieten. Vooral deze domme pieten die als apen doen , bezeffen niet dat nederland een zee van boter op haar kop heeft . straks komt de Antillen ook in het linkse blok en in nederland de SP .


  Maak melding

 20. De rechter die Bouterse durft te veroordelen ligt de volgende ochtend met een nekschot in een greppel.

  Verdachten: zoon en stiefzoon………….ze hebben de ‘tools’ , ‘motief’ en zijn ‘the best men for the job’.


  Maak melding

 21. Beste Stenaf:

  Ik werkte in het zelfde gebouw in Rijswijk als waar jou grote leider door huurmoordenaars een complete Nederlandse muziekband liet vermoorden die op zoek was naar de leden van de Bevrijdingsraad.
  Naar typisch Surinaams gebruik kwamen deze Bouterse huurmoordenaars te laat en had de Bevrijdingsraad net het gebouw verlaten ( ik gelukkig ook net ) en stuitte op de band die daar aan het oefenen was. Gevolg 4 doden.

  De opdrachtgever van deze moordpartij is nu president van Suriname. Dus het beste bewijs dat “Sur. WEL de Zd. Amerikaanse bananenrepubliek is die IK beschrijft”

  Artikel uit de Volkskrant:

  Van een onzer verslaggeefsters AMSTERDAM – Het nieuws dat Bouterse behalve van cocaïne-smokkel ook wordt verdacht van moord of doodslag, komt voor menigeen niet als een verrassing. Wel verrassend was het voor velen dat hij betrokken zou zijn bij een drievoudige moord in Rijswijk. Maar voor anderen is het bericht over de drievoudige executie in maart 1985, waarbij drie musici om het leven kwamen, toch ook weer niet echt nieuw.
  Voor de koelbloedige executie in Rijswijk was er ook al sprake van een aantal andere onopgehelderde aanslagen tegen personen die het regime Bouterse afwezen. Zo waren er brandstichtingen bij leden van het verzet, mislukte er een aanslag op de broer van ex-parlementariër en lid van de Bevrijdingsraad Salem ‘Paul’ Somohardjo en werd het lijk van het actieve verzetslid Sadjadsingh in de Amstel gevonden.

  Leuke president heeft Suriname…..


  Maak melding

 22. Boebes,
  Weet jij wel wat je schrijft…stuk onbenul..
  Je reageert als de laagste rioolrat die er bestaat. Of je hebt geen fam. Of jongen jij hebt totaal geen geweten van wat zich heeft afgespeeld. Dus stuk ongedierte dat je bent…klep dicht en denk eerst goed na voor dat je wat schrijft..als je kan nadenken…stuk ongewas,onkruid.


  Maak melding

 23. HENK MOLENAAR: Ik begrijp TTheo Fatale wel. He is selling roadmaps to a fools paradise.!!daar wordt hij voor betaald/beloond.!Hij moet naar spanje voor een opleiding als aspirant pieterbaas.een klucht is het.


  Maak melding

 24. @Henk Molenaar

  Alles wat ik aan gebrabbel op dit forum kan ontdekken komt toch echt wel van jou. De rest van de Anti Bouterse Brigade (ABB) kan er ook wel wat van maar jouw gebrabbel steekt er wel met kop en schouder bovenuit. Je stelde een algemene vraag en hopelijk heb ik die bevredigend beantwoord.


  Maak melding

 25. @gilvy

  Beste gilvy,

  Ik weet dat het soms moeilijk is om niet te emotioneel te reageren. Ik maak die fout soms ook en dat geeft niet want we blijven mensen. Ik deel de mening van velen op dit forum totaal niet maar ik haat niemand om z’n mening. We denken nu eenmaal niet allemaal hetzelfde en iedereen heeft zijn eigen kijk op de wereld. We mogen best fel zijn in een discussie maar iemand uitmaken voor onbenul, laagste rioolrat, ongedierte en onkruid klinkt niet echt netjes en lijkt me ook onnodig. Het kan zijn dat je me een bemoeial vind maar ik wilde dit toch even kwijt.

  All the best.


  Maak melding

 26. Wedden dat geen der sekteleden een kijkje heeft genomen op 9 december 1982 in het mortuarium van AZ. Het was een afshuwelijke huiveringswekkende getuigenis hoe doorbloedde lakens over de lijken der slachtoffers waren geplaatst. Echt mensonterend. De sfeer in het mortuarium was eveneens afschuwelijk huiveringswekkend. Toch hebben idiote aanhangers deze lessen niet aangenomen. Wees op je hoede voor moordenaars. Wanneer de zichzelfs tot leiders gemaakte misleiders in het nood worden gedreven, wacht hen hetzelfde, maar zevenmalen ergers. Zie Sirimisdaadbabwe in wording. Ma kut..is hun eigen vrije wil en keuze dankzij de misleiding door de rijke parasieten en poepvliegen. Djangomen.
  Nee de Termiet,
  Op die dag was ik verhinderd. Ik heb het mortuarium wel bijkans honderd maal bezocht om er een gevallen militair weg te zetten en of begraven idioot.


  Maak melding

 27. Aan de hand van harde feiten kan worden gesteld dat ene molenaar wel degelijk een dikke vinger in de pap had. Hij blijft janken over Rijswijk waar hij stomtoevallig niet bij was. Zogenaamde bevrijdingsraadslid???


  Maak melding

 28. Zondag 15 januari 2012 om 12:14 uur, door Henk Molenaar

  Beste Stenaf:

  Ik werkte in het zelfde gebouw in Rijswijk als waar jou grote leider door huurmoordenaars een complete Nederlandse muziekband liet vermoorden die op zoek was naar de leden van de Bevrijdingsraad.
  Naar typisch Surinaams gebruik kwamen deze Bouterse huurmoordenaars te laat en had de Bevrijdingsraad net het gebouw verlaten ( ik gelukkig ook net ) en stuitte op de band die daar aan het oefenen was. Gevolg 4 doden.

  De opdrachtgever van deze moordpartij is nu president van Suriname. Dus het beste bewijs dat “Sur. WEL de Zd. Amerikaanse bananenrepubliek is die IK beschrijft”

  Artikel uit de Volkskrant:

  Van een onzer verslaggeefsters AMSTERDAM – Het nieuws dat Bouterse behalve van cocaïne-smokkel ook wordt verdacht van moord of doodslag, komt voor menigeen niet als een verrassing. Wel verrassend was het voor velen dat hij betrokken zou zijn bij een drievoudige moord in Rijswijk. Maar voor anderen is het bericht over de drievoudige executie in maart 1985, waarbij drie musici om het leven kwamen, toch ook weer niet echt nieuw.
  Voor de koelbloedige executie in Rijswijk was er ook al sprake van een aantal andere onopgehelderde aanslagen tegen personen die het regime Bouterse afwezen. Zo waren er brandstichtingen bij leden van het verzet, mislukte er een aanslag op de broer van ex-parlementariër en lid van de Bevrijdingsraad Salem ‘Paul’ Somohardjo en werd het lijk van het actieve verzetslid Sadjadsingh in de Amstel gevonden.

  Leuke president heeft Suriname…..
  Ziekeling hebben die moordenaars dat in hoogst eigen persoon aan jou verteld? Vreemde Rijswijker. Allemaal kunnen wij wel indianenverhalen komen vertellen.


  Maak melding

 29. Beste Paraman: Jij bent ziek hier. Ik heb die jongens van de band kapotgeschoten door de moordenaars van jou grote leider zien liggen. En jou hondentrouw aan deze moordenaars en drugscriminelen is werkelijk te ziek voor woorden


  Maak melding

 30. En Paraman: jij blijkt janken om die Surinaamse militairen die gesneuveld zijn. Toen ze echt tegenstand kregen was het einde oefening voor deze killers van zwangere vrouwen, baby’s en bejaarden.


  Maak melding

 31. Ik nodig iedere rechtgeaarde Surinamer uit, om straks met mij te toosten op de vrijspraak voor onze geliefde DDB> Het enige dat DDB te verwijten valt, is dat er nog zoveel collaborateurs en redi moesoes rondlopen.


  Maak melding

 32. Maandag 16 januari 2012 om 00:33 uur, door Mr. Zuidoost

  Ik nodig iedere rechtgeaarde Surinamer uit, om straks met mij te toosten op de vrijspraak voor onze geliefde DDB> Het enige dat DDB te verwijten valt, is dat er nog zoveel collaborateurs en redi moesoes rondlopen.
  Lees onderstaand:
  Maandag 16 januari 2012 om 00:33 uur, door Mr. Zuidoost

  Lees het ware Moiwana verhaal elders, flapuit dat je bent!


  Maak melding

 33. En Mr Zuidoost: Dat jij al jarenlang op de bank met je luie reet in de Amsterdamse bijler ligt te profiteren van een Nederlandse uitkering en niets is ook een bewijs van jou dubbele moraal Of jij vindt dat je die uitkering verdiend als compensatie voor het leed dat jou voorouders is aangedaan….?


  Maak melding

 34. Ter info:

  Het Surikartel.

  In 1975 werd Suriname onafhankelijk. Tot die tijd was het een kolonie van Nederland. Het ging in de eerste jaren van de onafhankelijkheid economisch zeer slecht en op 25 februari 1980 pleegden 16 sergeants een staatsgreep. Bouterse werd de bevelhebber en daarmee de machtigste man van het land.In 1983 verschenen de eerste aanwijzingen dat Bouterse en zijn medewerkers betrokken zouden zijn bij de drugshandel.In dat jaar werd er 50 miljoen dollar geleend aan dubieuze Colombiaanse zakenmannen.De legerleiding zou ontmoetingen hebben gehad met Pablo Escobar. Na een aantal jaren verbood president Shankar de Colombianen om Suriname binnen te komen.Hij werd op kerstavond 1990 door Bouterse opgebeld.Die vertelde hem dat hij beter kon aftreden.Shankar gehoorzaamde. Vermoedelijk werd deze zogenaamde “telefooncoup” afgedwongen door het kartel van Medellin. Bouterse stond onmiddellijk toe dat de Colombianen Suriname weer in mochten.Aan het eind van de jaren-80 groeit het Surikartel uit tot een organisatie met een gestructureerd en duurzaam samenwerkingsverband.Leden van het kartel werkten samen met andere organisaties.De organisatie hield zich voornamelijk bezig met het invoeren van cocaïne uit Colombia en Brazilië en het uitvoeren daarvan naar de USA en west-Europa. De Surinaamse legerleiding zou wapens aan de Colombiaanse guerrillaorganisatie FARC leveren en daar cocaïne voor terugkrijgen.


  Maak melding

 35. GILVY: je hoeft je niet te schamen of te verontschuldigen voor je emoties, soms moet je je emoties laten gaan door de dingen scherp te stellen. sommigen kunnen hun emoties niet uiten want die hebben ze niet.Ze zijn koel en medoogenloos. dit verschijnsel zie je bij serie- massa moordenaars, borderliners,psychopaten en paranoiden.


  Maak melding

 36. Samenvatting!

  Quote: Zuidoost
  “Ik nodig iedere rechtgeaarde Surinamer uit, om straks met mij te toosten op de vrijspraak voor onze geliefde DDB> Het enige dat DDB te verwijten valt, is dat er nog zoveel collaborateurs en redi moesoes rondlopen.”

  Quote: Paraatje
  “Lees het ware Moiwana verhaal elders, flapuit dat je bent!”

  Unquote:
  Conclusie: het besluit van de rechter is al bekend. Flapuit zuidoost heeft het “geheim” prijsgegeven.
  Paraatje wanneer is het feest, laat me raaien 25 feb.

  Wat een trieste bedoening. Ze zijn gewoon een feest aan het voorbereiden omdat hij wordt vrijgesproken. How low can you go………………..
  Als deze machtswellusteling echt van zijn land houd, zoals hij continu beweert, treed hij af op 25 feb.

  Hij verscheurt de Surinaamse – samenleving!!!!


  Maak melding

 37. Lees goed van deze Mr. Zuidoost schrijft: “k nodig iedere rechtgeaarde Surinamer uit, om straks met mij te toosten op de vrijspraak voor onze geliefde DDB> Het enige dat DDB te verwijten valt, is dat er nog zoveel collaborateurs en redi moesoes rondlopen”

  Zijn geliefde DDB heeft dus niet genoeg collaborateurs en redi moesoes afgeschoten.


  Maak melding

 38. @zucht

  Dus jij moedigt het tonen van emoties door schelden, razen en tieren op dit forum aan. Volgens mij loopt een discussie veel beter door te argumenteren en inhoudelijk te reageren. Er is niks mis mee met het tonen van emoties maar dat kan ook op een beschaafde manier. We hoeven niet steeds de Calimerostaanse PVV-horkerigheid te imiteren en te promoten. En hou vooral op met die onzin over seriemoordenaars. Weet je wat seriemoord is? 500.000 mensen verschepen naar Suriname en op het eind zijn er maar 50.000 over. Dat betekent een verlies van 450.000 mensenlevens. Weet je hoe dat genoemd wordt? Genocide!!!!! Ga je vooral haasten om alles te bagatelliseren.


  Maak melding

 39. Abaisa zou zich volgens sommigen hebben beziggehouden met staatsgevaarlijke zaken. Daarvoor hoefde het VHP/PNP regieme niet op te draven bij-/voor de rechter. Ik zit in de put, hoe diep? Denk je? No way!


  Maak melding

 40. En daar was Onze ANNABEL uit Zimbabwe weer om als de gemseerde blimsen de slavernij erbij te halen, haar stokpaardje om en haar lost emotions en gebrek aan tegenargumenten te maskeren.


  Maak melding

 41. Beste Zucht: Het hele forum wordt net als jij en ik doodmoe van Anna_Z die bij gebrek aan argumenten altijd weer haar slavernij troefkaart uitspeelt…..Het wordt nu echt zielig


  Maak melding

 42. Ik schat de kans dat Baas het zo kan verdraaien of kan beïnvloeden dat hij niet die straf krijgt die hij in mijn ogen verdiend heeft. Of Baas nu vrijgesproken wordt of niet, of hij zichzelf gratie verleent of niet, het zal aan mijn eenmaal gevormde mening, over hem en zijn daden, niets en dan ook niets veranderen. Zelf ben ik niet zo’n pacifist, als iemand mijn leven zou bedreigen zou ik er geen enkele moeite mee hebben om uit zelfverdediging die persoon als eerste een kopje kleiner te maken als ik daartoe de kans kreeg. Een aantal reeds in de gevangenis opgesloten mensen eruit halen en kort daarop op de ‘vlucht’ doodschieten, waarbij de kogelinslagen niet in hun rug maar in hun borst zitten, terwijl ze bovendien ongewapend waren, is natuurlijk een heel andere zaak. Hoe je zo iets juridisch moet benoemen laat ik aan de deskundigen over, maar in mijn leken boekje is het niet te verdedigen.


  Maak melding

 43. Respect, moed en fantasie!

  Ik heb respect voor de moed van Van Haperen die op het laatste moment zich als getuige opwierp pro Bouterse. Dit kan ik niet zeggen van de massa Surinamers die alleen op waterkant.net te pas en te onpas als bange wezels hun valse oordeel over Bouterse verkondigen. Al zou het een fantasieverhaal zijn van Van Haperen, dan nog vind ik het knap dat hij dit heeft kunnen verzinnen. Aldus reken ik Van Haperen tot één van de moedigste mannen die de wereld rijk is met zijn hart op de goede plaats, los gezien van zijn roerig verleden dat in feite niets voorstelt, omdat de priesterlijke macht en God de grootste oplichters en boevenbende zijn verenigd in een wereldwijde criminele organisatie die kerk word genoemd! Of het coupverhaal door deze man bijelkaar gefantaseerd is, dan verdient hij alsnog lof voor zijn getoonde lef en vastberadenheid.

  Van Haperen stond erbij en keek recht en onbevreesd in de lens van de camera met zijn ongezouten verklaringen van wat hij weet over de betreffende couppoging en stelde zich ongegeneerd te kijk voor de hele wereld en had maling aan wie hij voor zich had. Dat is pas lef hebben! En waar waren/zijn de achterbakse klagende Surinaamse querulanten en hun God?? Die waren/zijn alleen te vinden in hun Godshuis onder de kerkbanken, verscholen als kerkratten in het aanzicht van het bewijs van de moord op de zoon van hun hemelse Vader, „hangend aan het kruis“.

  Iedere rechtgeaarde Surinaamse burger beseft, dat de nabestaanden van de zogenaamde december slachtoffers de daadwerkelijke moordenaars zijn van hun eigen familielid. Alles wat de nabestaanden thans bewerkstelligen is schuilen achter een strafproces waarin zogenaamd het recht zou moeten zegevieren. Al deze nabestaanden hadden plannen beraamd om een andere regering in Suriname te vormen en hierbij Nederland als hun welvaartsgod te adoreren. Daarbij moest Bouterse natuurlijk worden „gekeeld“. Zij wisten dat er bloed zou vloeien wanneer falen de uitkomst zou zijn van hun handelswijze. In tijd van oorlog is alleen de wet van de sterkste relevant en als er mensen sterven kan men de beschuldigende wijsvinger in oorlogsituaties naar niemand richten. Bouterse is de huidige president van Suriname en tevens één van de vele nationalisten die uit durfde te komen voor een ware soevereiniteit van Suriname.

  Dat er daarbij slachtoffers zouden vallen was voor de nabestaanden zo klaar als een klontje . Zij waren overtuigd van hun zege en macht en waren over van alles op de hoogte inzake de op handen zijnde acties om het militaire regime omver te werpen! Zij hebben het bewust laten gebeuren en zijn derhalve zelf eindverantwoordelijk voor de dood van hun dierbare helden. En nu dramatiseren zij de dood van hun pechvogels als moord met voorbedachte rade terwijl zijzelf er debet aan zijn.
  Alleen de lafhartigen van geest kunnen mensen die onafhankelijkheid nastreven zo hartgrondig haten en de Surinamers de Surinaamse zelfstandigheid misgunnen om hun land op te bouwen en te ontplooiien. Maar omdat een groot deel van het Surinaamse volk hielenlikkers zijn van de Nederlandse overheid, voel ik mij als reachtgeaarde wereldburger verplicht hen ook te rekenen tot de gewetenloze lafaards en medeplichtigen die alleen de ex-kolonisator en gelijkgestemden zien als hun weldoeners. Dit zijn de „futuboi“ van „bakra basi” waar Lugard op doelde. Allicht bestaat er geen recht voor dit deel van het Surinaamse volk noch voor de nabestaanden die alleen maar een grote bek kunnen opzetten omdat Nederland niet heeft ontkend dat zij ook belang had bij een coup en daarmee zijdelings hun snode voornemens en kwaadaardigheid ondersteunde.

  Deze nabestaanden zijn juist scrupuleus en ontberen het gevoel van nationalisme en patriotisme, alleen hun eigen belang telt. Dit zijn de werkelijke onderdrukkers die zich angstvallig verschuilen voor de waarheid dat zij de hoofdschuldigen zijn aan de dood van hun dierbaren. Dat hun streven ten opzichte van het Surinaamse volk moest mislukken moet immers beschouwt worden als voorbeeld van een stijl van Gods Oordeel. Lees hierover meer in het bijbelse fantasieverhaal over Job 1,1-2,13 enz., en ga hierna niet meer zeuren, want elke gelovige is verplicht om zich deze jobsbeproeving te laten welgevallen. Wie zich hierin niet kan vinden als de wil van hun barmhartige God, dan is de schuldvraag voor het gehele Surinaamse volk apert, inhoudende dat de nabestaanden van de 15 doden feitelijk zelf de gewetenloze moordenaars zijn van hun gesneuvelde familielid. Eens zal dan de waarheid onthult worden waarin deze betreffende nabestaanden in geen enkel opzicht baat bij zullen hebben, want het enige recht wat de nabestaanden momenteel nog hebben is het „aanrecht“. Meer niet! Onthoudt, „Satan en God zijn één en dezelfde“!!
  Django


  Maak melding

 44. PARAMAN citeert uit het grote sprookjesboek.
  Dit geeft gelijk aan waar de NDP groupies voor staan dromen sprookjes en luchtkastelen en indoctrinatie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.