Solidariteit niet vergeten bij bloei economie

15

PARAMARIBO, 14 jan – De minder draagkrachtige’ burger mag vooral niet vergeten worden in tijden dat het Suriname voor de wind gaat. Dit stelt voorzitter Robby Berenstein van de Raad van Vakcentrales, Ravaksur. De kans dat het toch gebeurt, is levensgroot. Landen als India en China mogen als schrikbeeld dienen.

Beide landen boeren goed en behoren tot de snelste groeiers in de wereld. Maar grote delen van hun samenlevingen zien er weinig of niets van terug. “In tegendeel kampt men in die groeilanden met hoge prijzen en een gebrekkig sociaal vangnet”, zegt Berenstein tegenover de Ware Tijd. Suriname mag dit niet overkomen. De economische perspectieven zijn uitstekend. Voor de komende jaren worden miljarden dollars aan investeringen verwacht.

Maar de gemiddelde burger mag er ook wel bij varen. “De investeringen die in de komende jaren in Suriname gepleegd worden in voornamelijk de mijnbouwsector, zullen voor niets zijn geweest als de regering er geen werk van maakt ook te zorgen voor de minder draagkrachtige”, aldus Berenstein. Het is meer dan ooit tijd voor een minimumloon en een Algemene Ziektekostenverzekering. Ook mag er best een pensioenregeling komen voor weduwen en mensen met een beperking.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. ach ja, waar je voor waarschuwt gebeurd al in suriname, kijk alleen maar wie meer last heeft van de benzine,alcohol, tabak verhoging van deze regering.
  De kleine man wordt dubbel en dwarst gepakt door deze criminele regering en de rijken worden buiten schot gehouden zei verrijken zich en hoeven geen belasting te betalen.
  Ze mogen kunstmest en vee importeren.


  Maak melding

 2. De zoveelste zoethouder aan de domme aanhangers die hoopten van de gevallen kruimels van hun gekozen misleiders te kunnen eten. Ze hebben zichzelfs eerst rijkelijk met het kruis gezegend, nu wordt gewerkt aan het komend dictatoriaal rijk, daarna komen de wijzigingen in de grondwet. Hahahahahahaha.Ma kut, alle aanhangers verdienen deze leugenaars.


  Maak melding

 3. De presidenten van Suriname en Nicaragua hebben afgesproken om de samenwerking tussen beide landen te intensiveren. President Desi Bouterse en zijn ambtgenoot Daniel Ortega hadden een vier uren durend onderhoud met elkaar in het volkspaleis. De Surinaamse delegatie kreeg ook een diner aangeboden.

  Samenwerkingsgebieden
  De presidenten hebben zich gebogen over de mogelijkheden voor samenwerking tussen de twee landen. De uitwisseling van technische missies kwam ook aan de orde. Het ligt in de bedoeling dat rond eind februari een delegatie van Suriname Nicaragua zal bezoeken. Dit om met de pro-Nicaragua investments om de tafel te zitten voor het aantrekken van investeringen.

  De Surinaamse delegatie zal bestaan uit vertegenwoordigers van het kabinet van de president, de ministeries van Handel en Industrie en Buitenlandse Zaken en representanten van Suriname Business Forum. Verder hebben Bouterse en Ortega gesproken over onder andere mogelijkheden voor zeetransport, constante overleg, gezamenlijk optrekken tussen de twee landen en korte en snellere luchtvaartverbindingen. De twee presidenten hebben ook gesproken over de mogelijkheden voor veeteelt, aangezien er een goed ontwikkelde veeteelt-industrie bestaat in Nicaragua.

  Beste mensen : Samenwerken en handel-drijven met de omringende-landen kan vele voordelen brengen voor Suriname . Ook hier geldt ; vele handen maken licht werk . Er kan gezamelijk in bepaalde projecten geinvesteerd worden , waar-bij Suriname en de regio-landen voordelen uit kunnen putten . De samenwerkings-gebieden zij reeds hier boven aangehaald . Zijne Excellentie President van Suriname DD.Bouterse Doet zijn best voor land en volk . Dank u .


  Maak melding

 4. Anna_z,
  Wat ik al eerder zei..je bent alleen maar aan het sarren op dit forum ga toch iets nuttigs doen of begin eens normaal te praten,denken en vooral schrijven.
  Hey komt nu wel heel erg vervelend over van wat jij aan het doen bent.
  De boel bewust op de Kast jagen..met je opmerkingen. Ga leven vrouw zolang het nog kan in dit korte leven.


  Maak melding

 5. GILVY: ANNABEL kan niet leven want HET heeft geen leven.dit is HET leven.En ANNABEL krijgt niemand op de kast… HET zit zelf nog in een hele grote kast.HET is ggen vlees HET is geen vis HET is niet links HET is niets rechts,misschien averechts.Ik heb wel veel LOL… als ANNABEL er niet zou zijn….HET is niet saai!!!!!


  Maak melding

 6. – Paramaribo-Noord verkeert op het moment van deze publicatie in complete duisternis. De stroomonderbreking waarover de EBS eerder over heeft bericht is rond 10 uur ‘s avonds ingegaan. De stroomonderbreking zal 20 uren in beslag nemen. Huishoudens hebben zich massaal voorbereid op de langdurige stroomonderbreking. Mensen die in de middaguren nog op zoek waren naar batterijtjes moesten in allerijl op zoek naar winkels die verder weg verwijderd waren. Bewoners hebben ervoor gekozen om thuis te blijven, om ervan verzekerd te zijn dat inboedel en overige waardevolle spullen veilig zijn van inbraak. Ook winkels hebben het zekere voor het onzekere genomen en kozen ervoor om de deuren eerder te sluiten.

  Hahahahahaahahhahaha..bloei economie..ook de domme aanhangers die op noord wonen voelen het…ma kut..back to the eigthies

  Zwaar gewapende mannen beroven zakenlui
  Jeugdigen wilden met uzi overval plegen
  16 om 18 jaar cel in Saramacca roofmoordzaak
  16-jarige doodt zichzelf met jachtgeweer
  Beroving bij houtzagerij te Duisburglaan
  Brazilianen plegen roofoverval te Pushman Hill

  Leve de misdaadstaat bestuurd door onberechte misdadigers Surimisdaadbabwe


  Maak melding

 7. Meneer Berenstein, ik ben het met jou eens dat wij de minder draagkrachtige burgers niet mogen vergeten.
  Wel zou ik vragen om deze mensen ook waarde en normen bij te brengen. Ze blijven kinderen verwekken maar vaak genoeg is er geen vader of moeder in beeld.

  Wat doen jongeren van 14, 15, 16 en noem maar op in de criminaliteit terwijl zij in de schoolbanken thuis horen.

  Ik merk dat heel veel vanuit het buitenland geld en goederen ontvangen, maar vaak genoeg dat geld uitgeven aan feesten en uitgaan.


  Maak melding

 8. @gilvy

  Beste gilvy,

  Wat bedoel je met normaal praten, denken en vooral schrijven? Bedoel je soms dat ik pas normaal ben als ik dingen schrijf als:

  *Bouterse is een moordenaar.
  *Suriname is een bananenrepubliek.
  *Nederlanders zijn beschaafde mensen en willen Suriname alleen maar helpen.
  *De Surinamers in Suriname zijn achterlijk, dom en ongeschoold.
  *De NPS heeft ons vooruitgang gebracht. etc…etc….

  Vind je me dan OK als ik zulke dingen schrijf? Mijn beste gilvy: liever dan dat ik zulke vreselijke dingen schrijf onderga ik met harte het label: abnormaal praten, niet kunnen denken (dom), niet kunnen schrijven (analfabeet). Daar voel ik me een stuk gelukkiger bij. Ik ben heel graag mezelf.

  Je kunt ook mijn reacties overslaan. Dat scheelt een hoop irritatie en frustratie.

  No hard feelings and all the best.


  Maak melding

 9. ANNABEL Het verdient een pluim dat ten alle tijden jezelf wilt zijn, maar als je de dingen zou opschrijven waarvan Jij denkt, dat Gilvy bedoeld dat je die zou moeten schrijven,dan zou je inderdaad in elk geval de indruk wekken dat je normaal bent. Ik bedoel er verder niks mee.Groet Zucht.


  Maak melding

 10. ANNABEL :Al was het alleen maar omdat de dingen waarvan jij denkt dat GILVY bedoeld dat je die zou moeten opschrijven de waarheid zijn en niets anders dan de waarheid, met een kleine nuancering op de punten 4 en 5. groet Zucht.


  Maak melding

 11. Beste anna, no hard meetings but…zoals je al zelf aangeeft jij bent in jezelf…wees dat dan ook. Tuurlijk mag jij je eigen mening hebben op dit forum of in je verdere leven maar op bepaalde momenten is het echt wijs om beter geen mening te hebben. Wat krijg je dan…? Alleen maar gekissebis en slap geouwehoer. Het is al goed duidelijk dat er 2 partijen zijn op dit forum en eerder de lol van inzien om de boel op de kast te jagen dan om eerder inhoudelijk in te gaan over een onderwerp. Ik zelf ben echt over een hoop dingen niet mee eens over deze regering en met name die president , maar dat is mijn mening(rancune) tegen zo iemand. Er zijn duidelijk bewijzen over die man maar toch houden mensen hun handen voor het gezicht en accepteren maar wat hij doet. Echt een struisvogelpolitiek. Have a Nice dat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.