Van Haperen rept weer over couppoging

63

‘Een groep Nederlanders was in de kerstnacht van 1982 van plan een coup in Suriname te plegen waarbij de toenmalige legerleider Desi Bouterse zou worden vermoord’. Dat zei de Nederlandse getuige Peter van Haperen vrijdag tijdens een zitting in het proces van de Decembermoorden.

Van Haperen was op kosten van Bouterse naar Suriname gekomen om te getuigen in het strafproces rond de Decembermoorden. Hij repte in 2009 tijdens het proces ook al over de coupplannen. Van Haperen zei toen dat hij militaire inlichtingenman is geweest op het Nederlandse ministerie van Defensie. Het departement zocht de personeelsbestanden door, maar liet toen weten de man niet te kennen.

Een paar jaar eerder had het Nederlandse programma Tros-Opgelicht een uitzending gewijd aan Van Haperen, die toen ‘fiscalist en beleggingsadviseur’ zou zijn. Van Haperen zou Nederlandse bejaarden in Spanje hebben opgelicht schreef de krant.

Bekijk ook:


63 REACTIES

 1. Zucht… deze man is een charlatan. Een bedrieger zonder de liefde van een vrouw in zijn leven.

  Nederland kent hem niet, Nederland wil hem niet, Nederland ziet hem niet.

  Hij is niemand, case closed.


  Maak melding

 2. Het w8en nu is op reacties van die bekende ongelovige Thomassen met name hier aan de Waterkant, die dit gegeven weer in twijfel zullen trekken. Tang teki!


  Maak melding

 3. Dit is typisch een meedogenloze crimineel die op de podium zo een hekel heeft aan blanken en nederlanders nu door die zelfde blanke nederlander geholpen moet worden om zijn moorddadige en bloederige straatje schoon te vegen,
  Zelfs een blanke stagiaire wordt in het strijdt gegooid.
  De vragen die wij verstandige en fatsoenlijke Surinamers ons moeten beantwoorden zijn
  1) wie gaf opdracht om die 15 vrijheidsstrijders van huis op te halen en op zeer lafhartige en Beestachtige manier af te slachten.
  2)Wat zegt onze grondwet over marteling en moord zonder vorm van proces.
  3) waar zijn de bewijzen van al die zogenaamde beschuldiging van een tegen coupe.
  Ik heb eerder aangegeven dat als je Bouterse goed in kaart wil brengen moet je de jaren 80 in aanschouwing nemen, dan valt er één belangrijk karaktertrek van hem op, en dat is de manier hoe deze meedogenloze BEEST kan liegen en bedriegen.You can run but you can’t hide.
  In Turkije,Argentinie, Cambodja, worden mensenrechten schenders, genocide pleger na jaren nog achter tralie gesmeten dus er is nog hoop voor Suriname.


  Maak melding

 4. Er hapert van alles aan Van Haperen. Deze charlatan is een valse getuige en het Openbaar Ministerie zal geen moeite hebben deze gast te ontmaskeren.


  Maak melding

 5. De man is een vaste gast/onderwerp in het programma Opgelicht van de Tros. Pakt bejaarden hun spaargeld af door dit geld te investeren in niet bestaande vastgoedprojecten. Google maar “Peter van Haperen”

  Een gewetenloze oplichter met zeer slechte reputatie


  Maak melding

 6. @Wikkileaks

  Goede vragen die je stelt. De onzinnige verklaring van van Haperen ontlast de president niet van zijn verwerpelijk betrokkenheid bij de gebeurtenissen van 8 december 1982. Laten wij aannemen, dat van Haperen gelijk heeft, dus dat er met kerst 1982 een coupe van Nederlanders tegen Bouterse gepland stond. De moorden op de vijftien slachtoffers zijn in de ochtend van 8 december gepleegd, zeventien dagen voor de beoogde coupe. De vijftien waren, nadat zij opgepakt zijn, onder volledige controle van Bouterse cum suis. Als er sprake van een coupe was, dan zou je militaire maatregelen moeten nemen, door het leger in staat van paraatheid te brengen. Bovendien isoleer jij dan de vijftien verdachten die plannen voor een coupe hadden. Dat is allemaal niet gebeurd, en in plaats van die te nemen maatregelen is men de vijftien gaan martelen en vervolgens vermoorden. Al in het allereerste begin trachtten Bouterse en zijn companen hun schuld aan deze gebeurtenissen te verdoezelen, door de schuld bij de vijftien neer te leggen: Op de vlucht doodgeschoten! Ook al ga je mee met het verhaal van van Haperen, dan nog dient Bouterse te verklaren, waarom de ongewapende mensen eerst gemarteld en vervolgens vermoord moesten worden.


  Maak melding

 7. Eens een flessentrekker altijd een flessentrekker?? NEEN, want dat is het geouwehoer van gelovigen en van zogenaamde eerbare burgers, die zelf achterbaks geschoeid zijn. Om hun gelijk te rechtvaardigen zag ik zelfs Voltaire de revue passeren. Conclusie; de zich Surinamers noemende geleerden/gestudeerden (gelovig of niet) citeren liever het werk van een ander in plaats van zelf wat te bedenken. En de zo genoemde oliedomme aanhangers die op de hand zijn van de Bouterse-regering blijken meer in hun mars te hebben dan de tegenhangers van deze doen geloven/vermoeden.

  Feitelijk bekleden de dommerds de macht in Suriname en de geijkte slimmerikken lopen op het arrogante af te pronken met gebruikmaking van andermans citaten, maar zelf komen zij geen stap verder dan hun ongenoegen uitbraken in termen van dwalende kennis. Met andere woorden; de slimmerikken zijn in feite de gedoodverfde oliedomme aanhangers van Bouterse, en de boeriki’s zijn de geweldig gestudeerde Surinamers wiens kansen grandioos zijn verspeeld om de nieuwe kolonialisten te zijn in Suriname, door het mislukte onderdrukkingsplan van hun gestorven vrijheidsstrijders.

  Het Surinaamse volk is waarlijk door het oog van de naald gekropen en is beter af met Bouterse, want een regering met geleerden zoals hiervoor omschreven zou het einde betekenen van Suriname, die wederom zou worden overgeleverd aan de willekeuren van de vroegere kolonisator Nederland. Deze zal pas over 60-jaar onthullen wie allemaal naar de macht wilde grijpen volgens het neo-Voc plan dat in 1982 al klaar lag om te worden uitgevoerd. Deze geheimhouding van Nederland ten opzichte van het Surinaamse volk is typerend voor de betrokkenheid van leden van het koninklijk huis in deze hele affaire.

  Over zestig jaar zal het Nederlandse- en het Surinaamse volk wat milder gestemd zijn jegens het opgestelde coupplan door het Koninkrijk der Nederlanden, haar regering en de Surinaamse overlopers. Men zal tegen die tijd dan wel van ongekende schande spreken van Nederland, maar de kritiek die er zal volgen zou geen hevige impact meer hebben dan wanneer het Nu in deze huidige tijd zou worden bekendgemaakt.

  Nederland kiest evenals Sasur ook eieren voor zijn geld. Het hedendaags verschijnen van de op schrift gestelde coupplan in kwestie zou in deze tijd de populariteit van het koningshuis en van een legio prominente Nederlanders volkomen verguisen zodra men erachter komt met welk een wreedheid en arglist de Nederlandse regering haar aandeel in Suriname op papier had voorgesteld wanneer machtsovername middels militair ingrijpen daadwerkelijk was gelukt via de onderhavige pechvogels!

  Onthoudt!! Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Dit is opnieuw een indicatie voor de zogenoemde oliedomme Surinamers om landsbestuur nimmer meer prijs te geven aan Nederland en diens aanhang die in Suriname mooi weer spelen maar tegelijkertijd nog wanhopig bestuderen of er toch nog ergens een bres kan worden geslagen in de stabiliteit van de Surinaamse politiekvoering, teneinde Suriname/Surinamers geestelijk en lijfelijk alsnog te kunnen onderdrukken.

  Een regering met „de moderne slavernij“ als einddoel met blaka-bakra’s aan het hoofd zou een ramp betekenen in Suriname en haar bevolking. De potentieële hielenlikkers echter zouden dan als paddestoelen uit de grond schieten, omdat het bloed alleen kruipt daar waar het kruipen kan! Nu leeft men in Suriname nog kwansuis gebroederlijk samen, maar de waarheid is wrang en net zo meedogenloos als de werkwijze van hun God en Godsgeloof.

  In problemen leert men zijn vrienden/familie kennen in navolging van Serven en Kroaten. Deze waren eeuwenlang letterlijk en figuurlijk goede buren van elkaar, maar van de ene op de andere dag werden zij aartsvijanden met als gevolg een burgeroorlog met begane wreedheden (geïnspireerd door hun God en Allah) die allemaal in hun bijbel/korán voorkomen.

  De ene goede buur heeft de andere wreed afgeslacht, en er wordt vandaag de dag door gelovige groepen, met name de achterban van de daders, driftig „vergiffenis“ gepropageert ten opzichte van de mensenslachters die er gewoon rondlopen en wonen tussen de overlevende families die door moord hun dierbaren kwijt zijn geraakt.

  Wie de schoen past trekke hem aan…en raadt maar zelf eens voor wie de grote „W“ van „Jouw“ te recht op zijn plaats is. Niet in de bezittelijke vorm, maar de „W“ van „Weg met deze zich Surinamers noemende en snode egoïstische huichelaars“. Alleen hun mening telt, en iedereen, die volgens hen voor de foute partij heeft gekozen is niets waard in hun ogen. Dat is dommer dan dom, want niemand is meer dan een ander!!
  django


  Maak melding

 8. @Wikkileaks

  Ik heb net de video bekeken. Men kan jou het verwijt maken, dat de video gedateerd is. Van 2007 – 2010 woonde ik in Suriname. Op kerstnacht 2009 vonden te Papatam rellen plaats, waarbij winkels geplunderd en vrouwen verkracht werden. Deze rellen ontstonden, nadat een Braziliaan een Marron vermoord had. In januari 2010 weidde de assemblee een debat aan deze gebeurtenis. Rabin Parmessar voerde namens de NDP op hoge toon het woord. De overheid had in het Marowijnegebied haar gezag verloren, en het losbandige tuig maakte daar de dienst uit. Het verval van normen en waarden in Marowijne kwam voor rekening van een partij uit de regering Venetiaan. Als door een adder gebeten nam Ronnie Brunswijk het woord: “Voorzitter, vandaag de dag loopt iemand vrij rond, die zoveel moorden op zijn geweten heeft…” Dat was een kleine vijf maanden voor de laatste nationale verkiezing.


  Maak melding

 9. Van Haperen is de nieuwe Willem Oltmans. Calimerostan zal alles doen om deze man onbetrouwbaar te laten overkomen. Daarbij zullen alle dirty tricks de revue passeren. De Anti Bouterse Brigade (ABB) zal ongetwijfeld weer het hoogste woord voeren.


  Maak melding

 10. @Django

  “Met andere woorden; de slimmerikken zijn in feite de gedoodverfde oliedomme aanhangers van Bouterse, en de boeriki’s zijn de geweldig gestudeerde Surinamers wiens kansen grandioos zijn verspeeld om de nieuwe kolonialisten te zijn in Suriname, door het mislukte onderdrukkingsplan van hun gestorven vrijheidsstrijders.”

  Waar baseer jij het bovenstaande op, anders dan jouw onvoorwaardelijke adoratie voor Desi Bouterse? Als jij mensen dom vindt, moet je dat met argumenten onderbouwen, en het niet slechts van de daken schreeuwen. Door de naam Voltaire te noemen, wek jij de indruk een bepaalde belezenheid te bezitten, die er echter niet is, gezien hetgeen ik eerder in deze reactie gesteld heb. Dat ik hier doorheen prik, geeft juist aan, dat het epistel door een dommerik geschreven is.

  Dat mensen zich tegen Bouterse keren, komt niet omdat zij de nieuwe kolonisten willen zijn. Zij rekenen zichzelf tot de beschaafde wereld, die zich tegen schenders van mensenrechten – de misdaad tegen de menselijkheid is de belangrijkste schending hiervan – keert. Voltaire trok fel van leer tegen de slavernij, en bracht een aanklacht uit tegen de verminking van een surinaamse slaaf. Waren Kamperveen, Slagveer, Riedewald, Daal, Hoost, Rahman niet nazaten van de slaven, waar Voltaire het voor opnam? Gedragen de integere burgers die zich tegen Bouterse keren, zich niet in de verlichte geest van Voltaire? Is het niet ontzettend stom Voltaire t.b.v. Desi Bouterse te misbruiken?

  Inderdaad waren de vijftien die in de handen van Desi Bouterse gestorven zijn vrijheidsstrijders. Zij kwamen in verzet tegen een caudillo die het volk haar politieke vrijheid had ontnomen. Als Voltaire vandaag de dag had geleefd, dan had hij zich aangesloten bij de beschaafde mensen die tot heden gruwelen over het verleden van de gewezen dictator.


  Maak melding

 11. Hoe dom moet je zijn om te beweren dat Suriname Beter af is met Bouterse, die Beest die in jou land alle rechten van de Surinamers met zijn militaire laarzen heeft vertrapt, die Beest die Bloed van kleine kinderen en ongeboren baby aan zijn klauwen heeft.
  Hoe dom moet je zijn om die Beest die met medewerking van een blanke Nederlandse kolonel de democratie in jou land naar de hel heeft geschoten om een wrede en meedogenloze dictatuur te vestigen in Suriname.
  Het klopt niemand is meer dan een ander Bouterse ook niet maar de manier hoe die ezels die Beest Bouterse adoreren is ongekend.
  Vertel ook dat Bouterse bijna twee jaren lang ontwikkelingsgeld kreeg uit Nederland en ook zijn salaris, pas na de slachting van 8 dec 1982 heeft Nederland de geldkraan terecht dichtgedraaid.
  als je niet wil dat Nederland mede bepaald in jou land dan moet je geen geld van ze aannemen.Zelfde geld wanneer China, Venuzuela,Iran, Cuba, Frankrijk, Amerika jou financieel gaan steunen.


  Maak melding

 12. leugens. Waar zijn dan de soldiers of fortune gebleven van de 8 decembers slachtoffers. Het was gewoon een duister scenario in opdracht van de mensendoder de duivel. Ma kut ondanks de jarenlange onderdrukking hebben idioten met behulp van de duistere rijke parasieten en poepvliegen hem weer de macht gegeven. En de toekomst ziet er erger uit dan de jaren tachtig. leve surimisdaadbabwe. Waar men misdadigers als afgoden vereerd.


  Maak melding

 13. Vraag me af waarom de tegenstanders zo zeker zijn dat van Haperen niet deugd.Als hij tegen Bouterse zou getuigen was hij volgens de tegenstanders best betrouwbaar no.Nederland weet als geen ander valse woorden te gebruiken als ze in de hoek gedreven worden.


  Maak melding

 14. wikkiLeaks alias hoost. je hebt het tegen beest moordernaar 8dec. jij praat van horen zegen joe bing dape,derby zelf die daar was heeft nooit zijn smoel geopent,ga je capa in boxel openen…… je blijf maar uitlegen in nl.in su. moet je gaat babelen..je bent een zielig man wie is die beest van nl,1keer raden trauma trauma,jou klagen bereikt alleen maar die lezers van waterkant, verder NO BODY,DDB heeft geen tijd voor jou in alle opzicht,,,dus i tip blijf maar klagen hooooorrrrrrt in joe swietie TATA kondre,,,,tje potie…………………


  Maak melding

 15. Wordt 2012 , het jaar van de waarheid ???
  Moro e doro !!!
  De waarheid zal je vrij maken
  Maar voordat het dat doet ,
  zal het je boos maken !!!
  Only time will tell
  And patience is necessary !!!
  Ontheft de verlenging van de gekluisde documenten die betrekking hebbende met het begin van de jaren ’80 en bevrijdt de Surinaamse- en Hollandse-samenlevingen van alle speculaties en/of intriges opdat wij met een schone lei en op basis van wederzijdse vertrouwen verder aan de toekomst samen kunnen werken .
  Tin no de
  Soso Lobi !!!


  Maak melding

 16. Objeciviteit is zoals gebruikelijk weer zoek in het papagaaien-circuit.
  Deze man is al door hen veroordeeld nog voordat zijn zaak gehoord is, vreemd hé.
  Als rechtgeaarde surinamers zouden jullie blij moeten zijn met zijn verklaring en deze dan gebruiken voor “waarheids vinding”.
  Jullie zijn dus of niet rechtgeaard zoals jullie beweren, of jullie hebben wat te verbergen en zijn dus bang voor waarheids vinding. We zouden moeten proberen om de waarheid in deze bovenwater te halen zodat wij hieruit lering kunnen trekken voor de toekomst.

  Wat gebeurd is is gebeurd het leven gaat door, de kinderen van Suriname groeien op en hebben geen tijd te verliezen met steeds achteruitkijken er zijn dringendere problemen om op te lossen.


  Maak melding

 17. Het lijkt erop dat Suriname een steeds nauwere samenwerking aangaat met Venezuela. De staatshoofden van beide landen, Chávez en Bouterse, hebben al langere tijd een vriendschappelijke relatie. Venezuela zal de komende jaren mede bepalen welke sociale projecten uitgevoerd worden in Suriname, met behulp van de Petrocaribe overeenkomst.

  En ook het buitenlands beleid van Suriname, lijkt steeds meer in het verlengde te liggen van Chavez’ doelstellingen en ambities. Het lijkt me daarom goed, om in dit artikel nader in te gaan op de aard van het régime in Venezuela. Hugo Chávez is sinds 1999 president van Venezuela.

  Tevens is hij oprichter en voorzitter van de leidende Verenigde Socialistische Partij van Venezuela. Zijn medestanders roemen hem voor zijn volksgerichte beleid; net als president Bouterse noemt hij zichzelf een president van het volk. Hoewel president Chávez in het begin een gematigd beleid voerde en zelfs investeringen vanuit kapitalistische landen aanmoedigde, is zijn visie gaandeweg steeds socialistischer geworden. Hij organiseert veel sociale programma’s voor het volk. Ook houdt hij regelmatig een referendum, een nieuw fenomeen in de Venezuelaanse politiek, waardoor er sprake is van meer directe democratie.

  Ontevredenheid onder de bevolking
  Toch is er sprake van veel ontevredenheid in Venezuela. Er is een tekort aan basisvoedselproducten door een verkeerd prijsbeleid. De criminaliteit is sterk groeiende, onder Chávez‘ bewind steeg het aantal moorden van ca. 4500 naar ca. 13.000 per jaar. Ondertussen zijn veel strategische bedrijven genationaliseerd . Ook is Chávez bezig met het opzetten van een gewapende militie van ca. 1 miljoen man, die het bestaande leger (met ca. 100.000 manschappen) moet controleren en overvleugelen.

  Eén van de grootste problemen van Venezuela is de constante ‘brain drain’ door het wegtrekken van de intelligentsia en de middenklasse. In een artikel uit Newsweek Magazine in 2009, wordt uiteengezet dat ruim 1 miljoen Venezuelanen het land hebben verlaten sinds Chávez aan de macht is, vanwege het repressieve politieke systeem. Chávez en zijn aanhangers hebben namelijk geleidelijk de democratische fundamenten in hun voordeel veranderd, door allerlei subtiele en minder subtiele vormen van intimidatie. Tevens is de uitvoerende macht sterk gecentraliseerd en zijn zowel de ministers als het parlement, min of meer buitenspel gezet.

  Intimidatie van critici
  Momenteel is er in Venezuela nauwelijks meer sprake van een onafhankelijke rechterlijke macht of van onafhankelijke media. Mensen die zich kritisch opstellen, zoals bijv. de voormalige televisie producent Daniel Benaim, worden hard aangepakt. Nadat hij zich kritisch had getoond tegenover Chávez, kreeg Benaim geen enkele opdracht meer. Zijn bedrijf met 160 medewerkers is inmiddels failliet en Benaim heeft de wijk genomen naar de Verenigde Staten, net zoals vele van zijn landgenoten.

  Het gevolg is dat Venezuela grote problemen heeft in de uitvoering, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. Er is een groot tekort aan deskundig kader, waardoor de economie geen vooruitgang boekt, ondanks de grote olievoorraden. Toch lijken de repressieve methodes van Chávez alleen maar erger te worden. Eén van zijn beproefde methodes, is het beschuldingen van oppositieleden van corruptie. Zij worden dan al snel opgesloten of onder curatele gesteld, uiteraard door partijleden van Chávez zelf.

  In 2009 weigerde een vrouwelijke rechter, María Lourdes Afiuni, om een zakenman te veroordelen die volgens Chávez en zijn aanhangers aangepakt moest worden wegens (vermeende) corruptie. Het gevolg was, dat de rechter zelf opgepakt werd door de geheime politie van Chávez, openlijk met de dood werd bedreigd en meer dan een jaar werd opgesloten.

  Dit gebeurde terwijl de rechter zelf ernstig ziek was en moeder van een kind is. Deze zaak heeft zelfs enkele linkse intellectuelen in Amerika, die tot nu toe felle aanhangers waren van Chávez, ertoe gebracht zijn handelswijze openlijk te veroordelen. Nog steeds zijn sommigen ervan overtuigd, dat Venezuela een sociaal paradijs is. Ik kan hen alleen maar aanraden, zich nader te verdiepen in de feiten.
  (Jan Gajentaan)

  Ma eeh is hij ook niet debet geweest met zijn adviezen aan deze onberechte mensenrechten schenders.


  Maak melding

 18. wikkiLeaks

  Je gebruikt in al je postings de kreet: “DIE BEEST”.
  Please let op in correct Nederlands: het is : HET BEEST EN/OF DAT BEEST!

  No thanks!!


  Maak melding

 19. Anna,
  Waar haal jij toch het idee vandaan dat Nederland zo in sur. geïnteresseerd is. Het zal 95% een zorg zijn wat er daar gebeurt. Die 5% zijn mensen van Surinaamse afkomst en evt. familie en vrienden.
  Je schrijft ergens hier op dit forum dat je geen Ned. nieuws volgt. Dat blijkt. Het enige bericht dat er in de laatste maanden over sur. in het nieuws is geweest is een mededeling dat Bouterse een familielid o.i.d. gratie heeft verleend en dat daarover in sur. beroering was ontstaan.
  Laat je rare ideeën toch eens los.
  Groet


  Maak melding

 20. @Sjaan

  Je hebt niet goed gelezen. Ik volg gewoon het nieuws van de hele wereld. Daar hoort Calimerostan ook bij. Ik heb alleen gezegd dat ik niet geinteresseerd ben in NOS/RTL. Nieuws zit in deze moderne tijd overal om ons heen. Het internet is een goed beginpunt. Zeker als je de westers-zionistische mainstream wilt vermijden. Nederland is wel degelijk geinteresseerd in Suriname. Zolang er wat valt te halen zullen ze geinteresseerd blijven. Vooral bedrijven uit Calimerostan. Maar als je alleen maar geinteresserd bent in NOS/RTL zul je daar nooit achter komen. Verdiep je wat meer in wat er echt speelt op de wereld. Lees ook eens kranten uit een andere bron dan de Calimerostaanse en bezoek het internet voor meer informatie. Anders blijf je met oogkleppen op ronddwalen.


  Maak melding

 21. Anna,
  Het gaat niet om mij, uiteindelijk lees ik deze site ook!! maar zoals ik al schreef: 95% van de Nederlanders is echt niet geïnteresseerd in Suriname.
  Je zegt vaak dat je los bent van dat vreselijke Nederland maar bij werkelijk elk onderwerp haal je Nederland erbij zo ook, nu ook weer.
  Nederland maakt zich echt niet druk over deze man hoor . Als ik jou was zou ik dat ook maar niet doen.
  Ik zou me maar eens echt geestelijk bevrijden. Als je je gif kwijt bent dan kun je veel constructiever zijn voor je geliefde Suriname.
  Succes!
  Groet


  Maak melding

 22. P. S. Je gaat me toch niet vertellen dat je alles wat op internet staat voor zoete koek slikt? Net zo min als alle persberichten, kranten e.d. over de hele wereld!
  Altijd nuanceren Anna.


  Maak melding

 23. Ik kan het nog sterker vertellen! Er was wel degelijk een geweldadige overname op komst. Geen enkel zichzelf respecterende militair zit te wachten op de dingen die komen gaan.
  De beste verdediging is altijd de aanval! Kom me niet vragen wat zich toen heeft voltrokken, mi no e bemoei ini pkien dagu feest! Wij waren geconsigneerd en hebben het droevige nieuws ook maar vernomen.
  There was no way out!!!


  Maak melding

 24. Laat ze naar Radio Kankantri luisteren en bakana Tori.
  8 dec 1982, 29 nov 1986,Standrechtelijke executie van een gewonde militair op een brancard,in brand schieten van media gebouwen, gevangene uit zijn cel halen en afslachten, zijn misdaden tegen de menselijkheid die onder leiding van Bouterse en zijn criminele bende hebben plaats gevonden.


  Maak melding

 25. Militairen die ongewapende burgers doden zijn in mijn optiek laffe honden,
  militairen die ongewapende zwangere vrouwen, kinderen en bejaarden aanvallen zijn in mijn optiek laffe Beesten.
  Figuren dit deze misdaden tegen de menselijkheid propageren en goed praten zijn in mijn optiek inhumaan.http://www.youtube.com/watch?v=1UugFa36eqU paramanpinto kijk en zie zelf.


  Maak melding

 26. Alleen Ratten kunnen zo een vraag stellen mi boi.
  tijdens de slavernij was ik niet erbij.
  Tijdens de tweede wereld oorlog ook niet.
  Tijdens het bewind van pol pot ook niet.
  Tijdens beestachtige afslachting in fort zeelandia ook niet.
  Je hoef er niet persoonlijk bij te zijn om misdaden tegen de menselijkheid af te keuren.


  Maak melding

 27. Om toch weer even naar het topic terug te komen, het is natuurlijk te idioot voor woorden dat men een idioot als van haperen hierheen haalt om te getuigen, de man probeert alles te plukken en te rukken wat mogelijk is en is totaal niet geloofwaardig ( gezien de historie van de man in Nederland ).

  Het is dan ook een heel raar verhaal dat “de verdediging” deze loser naar Suriname haalt. Het wijst erop dat men gewoon zijn plan trekt en het hele proces gaat traineren tot in 2060 of iedere andere periode wanneer de misdaden zijn het verjaart, iedereen dood is of men zichzelf gratie kan gaan verlenen…


  Maak melding

 28. DONDANNY:Ik ben blij dat van Haperen door de verdediging naar Sur. is gehaald, dan kan hij wereldpubliekelijk samen met zijn DDB door de mand vallen en aan de schandpaal genageld worden waar ze ook thuishoren. ik stuur nog een mail naar Tros opgelicht om hen hiervan op de hoogte te stellen.overigens heeft onze van Haperen ook in Spanje en Portugal en ergens in de op de Balkan een spoor van ellende achtergelaten.


  Maak melding

 29. Onze geheimen diensten zijn de 1 van de weinigen die zichin Ned. met Sur. en Bouta bezighouden in samenwerking met Interpol. Het hoe en wanneer zijn hem zullen arresteren en afleveren in de Scheveningse gevangenis en het Internationaal gerechtshof in Den Haag.


  Maak melding

 30. Heel goed!
  Zondag 15 januari 2012 om 11:44 uur, door wikkiLeaks

  http://www.youtube.com/watch?v=1UugFa36eqU

  Voor onze suppletie Redimusu en zijn halfgod, de misdadiger der misdadigers!

  “Zondag 15 januari 2012 om 00:59 uur, door Paraman

  Ik kan het nog sterker vertellen! Er was wel degelijk een gewelddadige overname op komst. Geen enkel zichzelf respecterende militair zit te wachten op de dingen die komen gaan.
  De beste verdediging is altijd de aanval! Kom me niet vragen wat zich toen heeft voltrokken, mi no e bemoei ini pkien dagu feest! Wij waren geconsigneerd en hebben het droevige nieuws ook maar vernomen.
  There was no way out!!!”

  En u denkt dat het zo makkelijk gaat?!

  Alle tegencoups zijn veroorzaakt door de coup van 1980!
  En niet andersom!

  Terugkomend op het onderwerp, niemand en vooral de rechters hebben ook maar iets vernomen in de trant van.
  Ik van Haperen verklaar dat de hoofdverdachte op de dag van de slachting niet aanwezig was in het Fort Zeelandia.

  Kijk! Zo een verklaring ZOU ontlastend KUNNEN zijn, de rest is Baloney.


  Maak melding

 31. @Henk Molenaar

  Je hebt de vrijheid om een alternatieve naam voor Suriname te bedenken. Wees creatief en bedenk zelf iets origineels. Van mij mag je. Mijn alternatieve naam voor Suriname is Sranang.


  Maak melding

 32. Happerik,

  Sterker nog, ik heb het idee dat paraman een iets “koosjere“ getuige is dan die happerik.
  Als je zijn reacties mag geloven, zat hij er boven op.
  Mijn voorstel is dan ook om hem onmiddellijk “te dagen”, zodat hij ons kan vertellen, wat hij met die
  ONGEWAPENDE burgers heeft gedaan. Paraatje ik hang aan je lippen……

  Beste tallie,

  Speciaal voor jou heb ik de Bing-brains toegepast.
  Die happerik is vanaf circa 2003 bezig met zijn oplichtperspraktijken. bron:
  http://050.startpagina.nl/prikbord/3396988/10270181/hoe-kan-iemand-zoveel-mensen-en-niet-te-vergeten-zijn-eigen-zoon-zo-belazeren#msg-10270181

  Bovendien is hij een pshyco:
  “Psychiatrisch verpleegkundige en docent Henk van den Berg uit Beilen heeft ook geen al te beste ervaringen met Van Haperen. ‘Mijn ervaring met hem is dat hij geweldig kan fantaseren’, zegt hij over zijn samenwerking in 2001 met Van Haperen die toen onder de naam ‘Juridica’ een fiscaal-juridisch adviesbureau had in Groningen.”

  Het Tros-programma Opgelicht wijdde in 2005 zelfs een uitzending aan Van Haperen, zich inmiddels presenterend als ”fiscalist en beleggingsadviseur, omdat hij Nederlandse bejaarden in Spanje voor tienduizenden euro’s zou hebben opgelicht. Bron:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/339757/2009/07/02/Nederlander-met-dubieus-verleden-helpt-Bouterse.dhtml”

  blijf kritisch, ook al valt je droom in duigen!


  Maak melding

 33. Ik heb mij altijd afgevraagd waarom het proces van meet af aan niet live is uitgezonden. Nu krijg je fragmentarisch en gekleurd de verhalen te horen. Maar enfin niets aan te doen. De rechtbank heeft in al haar (on)wijsheid voor deze strategie gekozen.

  Opvallend is dat geen enkel medium het verhaal van van Haperen uitgebreid heeft gepubliceerd. Maar door al die verhalen en commentaren naast elkaar te zetten krijg je een beetje inzicht in wat zich allemaal heeft afgespeeld in de rechtszaal.

  Het is te makkelijk om het verhaal van van Haperen als fantasie neer te zetten daarvoor weet de man te veel van het wereldje en heeft hij iets te gedetailleerd verteld over de plannen. Dat Nederland ontkent die man te kennen is ook niet vreemd. Doen mogendheden altijd. Ze ontkenden ook al jaren invasieplannen te hebben gehad voor Suriname. Bouterse vertelde fantasieverhalen, hij zag ze vliegen en meer van dat soort commentaren. Zelfs de tweede kamer is voorgelogen. Uiteindelijk hebben ze in 2011 schoorvoetend toegegeven dat er wel plannen waren voor een invasie maar in 1986. Om eventueel speuren naar meer lijken in de kast te voorkomen hebben ze toen besloten de archieven voor 60 jaar dicht te metselen. Ze hebben dus iets te verbergen over de jaren 80 anders doe je dat niet. Simpel.
  Merkwaardig is wel dat geen enkele nabestaande tegen deze gang van zaken heeft geprotesteerd. Ik neem aan dat als je familie beschuldigd wordt van een gewelddadige machtsovername i.s.m. een bepaald land en je ontkent dat steeds, nog sterker het is een fantasie verhaal dan is het minste wat je kan doen heftig protesteren om de archieven van die periode niet achter slot en grendel te zetten. Niets van dit alles. Het is wel prima zo dat de archieven dichtgemetseld zijn zullen ze wel denken. En ook geen enkel slimme advocaat die vraagtekens plaats over deze censuur.
  Als je het verslag van de zaak in DWT en de West leest dan vraag je je af wat voor opleiding deze journalisten hebben genoten. Waarom, omdat het nooit de bedoeling van Kanhai is geweest om via deze man ontlastende verklaringen te krijgen. Zijn bedoeling is om het publiek te laten zien dat 8 december niet zo maar uit de lucht is komen vallen. Maar ach de Amerikanen hebben het ook al gezegd, journalistiek Suriname is niet bijster intelligent. Ik moet ook wel zeggen dat de verslaggeving van de heer van der Maele ook tegenvalt. Hij komt in zijn conclusie niet verder dan de gebruikelijke algemene roddel over oplichting. Hij is zeker niet van het kaliber Willem Oltmans, die jarenlang is tegengewerkt, belogen en beschimpt. Zogenaamde gerenommeerde kranten en notabelen vonden zijn beweringen ook maar fantasie verhalen totdat Nederland na jaren toegaf dat die man wel degelijk al die tijd de waarheid heeft gesproken.

  Sommigen vallen over het feit dat de kosten van van Haperen door Bouterse worden gedekt. Niemand vraagt zich af door wie de kosten van de aanklagers, de nabestaanden zijn gedekt. En het gaat niet om een paar honderdjes. Niemand vraagt zich nu af waarom er een gebouw (hoe symbolisch met blauwe dak) voor miljoenen euro’s, sommigen bronnen zeggen 30 miljoen euro, is neergezet terwijl de zaken gewoon in Paramaribo afgehandeld kunnen worden. Kan iemand mij de noodzaak van dit gebouw aantonen, ik denk het niet. Het geld kon door de regering Venetiaan goed gebruikt worden om bijvoorbeeld de afwatering van Paramaribo ter hand te nemen. Of de waterkant te beschermen. Nee barbertje moest hangen en daarvoor werden kosten nog moeite gespaard.

  Ik citeer een columnist van DWT. Die schreef een keer het volgende:

  “In 1980 hebben Bouterse en zijn kameraden de intelligentsia en de elite weggeschoten en de macht in het land overgenomen. Een enorme schok voor de toenmalige elite die gewend was als een incestueus groepje elkaar leuke projecten toe te spelen, beurzen voor buitenlandse studies voor elkaars kinderen te regelen en vanuit sociëteit het Park onderling te bepalen wat goed was voor het volk. De plebs hadden het gewaagd zich te keren tegen hun meesters. Daar zou het niet bij blijven. In 1982 schoten deze zelfde plebs 15 mensen dood. Niet zomaar mensen, maar journalisten, advocaten, ondernemers, universitair docenten, kortom: de intelligentsia, mensen afkomstig uit de elite.
  De elite zal nooit de volksjongen Bouterse vergeven die het heeft gewaagd zijn hand uit te steken naar hen en die zelfs naar hun mening het lef heeft gehad enkele van hen te vermoorden. Zij zullen alles op alles zetten om gerechtigheid te krijgen en de namen van de 15 slachtoffers in het nationaal geheugen te griffen, maar belangrijker nog om de rekening met Bouterse te vereffenen en hem op zijn plaats te zetten.”

  Waar ik mijn vraagtekens bij zet is het aantal manschappen waarmee ze dachten de zaak over te kunnen nemen. Misschien dachten ze dat ze met het uitschakelen van Bouterse de zaak in elkaar zou storten? Of hadden ze binnen het leger ook hun mensen? Het kan ook zijn dat hun inlichtingen niet al te goed waren want buiten het leger had je ook gewapende burgers en die zijn iets lastiger te identificeren. Speelt hier een stukje westerse arrogantie van onderschatting een rol misschien of heeft van Haperen niet alles gezegd? Zou er misschien sprake zijn geweest van luchtsteun van 1 van de landen? Dan zou dat veel verklaren met name het aantal doden.

  Read my lips. Peter van Haperen weet te veel om hem een fantast te noemen.


  Maak melding

 34. ik zou graag aan wikkileaks zeggen dat het gebeuren twee kanten teld,waarom moeten wij alleen zijn kant van het verhaal geloven en ik zeg hou het clean en zuiver dit is een forum let op je woorden.


  Maak melding

 35. “Ik volg gewoon het nieuws van de hele wereld” aldus ANNA_Z.

  Dacht ik het niet, deze gast heeft de hele dag niks anders te doen, dan te ouwehoeren op Waterkant.

  Ga eens lekker de handen uit de mouw steken Anna_Z, dan doe je iets zinniger. Van Googlen wordt je niet slimmer en het nieuws is altijd gekleurd.

  Trouwens, wat kan het mij nou interesseren wat van Haperen zegt. Dit proces is en blijft een klucht. En de uitkomst staat al bij voorbaat vast: Vrijspraak voor Bouterse !

  Of heeft iemand wat anders voorspeld?


  Maak melding

 36. Alle oliedomme aanhaners van deze regringe verdienen de komende ontwikkelingen…..stijging immoraliteit, criminaliteit,onderdrukking,perscensuur,komende dienstplicht,militie,CTU,zware decreten,megaschulden,onrust,onvrede en steeds groter wordende armoede, achteruitgang scholing,schaarste,blokkades,afluisteren,internet bl;ackouts, stroom blackouts, kwikvergiftegingen,kaalkap bos, Vernieting van eco en grond, vervuiling van bronwater,……..ma kut….de rijke parasieten,poepvliegen en valse profeten en afgoden dienaren….die profeteren rust,vrede en voorspoed. ( voor zichzelfs en co is dat sinds het begin gebleken). De oliedomme stommelingen die hoopten op gratis etemdrinke,huisje met tuintje zijn te beklagen..want alleen tijdens bermshow tijdens de ndpsekte dienst krijgen ze een beschuitje met muisjes op, een cupje stroop en een carnavalgroep en paarse karavaan..met de geindoctrineerde teksten….follow the leader….en stree de foe stree…didibri na oeng fisimang.


  Maak melding

 37. Zondag 15 januari 2012 om 16:04 uur, door Esmerald

  Happerik,

  Sterker nog, ik heb het idee dat paraman een iets “koosjere“ getuige is dan die happerik.
  Als je zijn reacties mag geloven, zat hij er boven op.
  Mijn voorstel is dan ook om hem onmiddellijk “te dagen”, zodat hij ons kan vertellen, wat hij met die
  ONGEWAPENDE burgers heeft gedaan. Paraatje ik hang aan je lippen……

  Esmerald, dat kan onder voorbehoud en onder 8 ogen. Met deze soort raddraaiers moet je voldoende getuigen achter de hand hebben. Wil je geen details hoe die 80 jonge soldaten om werden gebracht idioot?
  Deze Paraman is overigens niet interessant voor mevrouw Valstijn-Montnor. Ik kwam alleen aan huis om te vergaderen over voetbalzaken, meer niet.


  Maak melding

 38. En ik?
  Ik vermaak me kostelijk met alle reacties die trouwens voor 99,9% op emoties en derhalve pure bullshit berusten. De ene reactie is nog vermakelijker dan de andere. Allerhande randzaken worden met het grootste gemak erbij gesleept om de ander te imponeren. Ja, de vraag is: imponeren waarvan c.q. waarom? Hoogst vermakelijk!
  Maar zo krijg je ook een redelijk beeld van het gemiddelde i.q. van de Sranangmang in Suriname en in Nederland.
  Ook valt op dat bij de zgn. diaspora, er nog heel veel valt bij te spijkeren aan het intelligentieniveau indien ook deze groep ooit nauw zou worden betrokken bij de verdere ontwikkeling van Swietie Sranang. Ik ga er daarom vanuit, dat het benodigde intellect helaas in haar geheel uit het buitenland moet worden betrokken.


  Maak melding

 39. Zondag 15 januari 2012 om 11:44 uur, door wikkiLeaks

  Militairen die ongewapende burgers doden zijn in mijn optiek laffe honden,
  militairen die ongewapende zwangere vrouwen, kinderen en bejaarden aanvallen zijn in mijn optiek laffe Beesten.
  De kwalificatie voor die klootzakken, die militairen hebben afgepaft moet geformuleerd worden. Jij Wikileaks is hersenloos bezig. Je komt er wel een keer achter hoe achterlijk je wel bent.


  Maak melding

 40. Het is mijn plicht om forumleden zo breed mogelijk in te lichten opdat zaken niet anders worden geinterpreteerd door een stelletje gestoorde zielen.
  Paramaribo – Legerbevelhebber kolonel Ernst Mercuur was zaterdag één van de grote afwezigen bij de excuusceremonie te Moengo in verband met de Moiwana-slachting.
  Ingewijden hadden overigens niet anders verwacht gezien de directe betrokkenheid van Mercuur bij de gebeurtenissen in Moiwana in 1986, waarbij zeker 39 mensen de dood vonden.
  Mercuur, toen commandant van de Delta Compagnie, had de leiding van de legereenheid die de aanval op Moiwana heeft uitgevoerd.

  Ook politiekorpschef Delano Braam was afwezig.
  Bij het opsommen van personen en instanties die voor de plechtigheid moesten worden uitgenodigd, zei president Ronald Venetiaan ook uitnodigingen te hebben gestuurd naar de twee topfunctionarissen.
  Legerwoordvoerder kapitein Romeo Wesenhagen zegt dat het wel in de planning van Mercuur was om de ceremonie bij te wonen.
  “Maar later is daarvan afgezien, omdat de regering excuses moest aanbieden en niet het leger. De aanwezigheid van de bevelhebber was dus niet nodig”, aldus Wesenhagen.
  Mercuur is door de regering geadviseerd dat hij niet aanwezig hoefde te zijn.
  Gesteld wordt, dat tot heden het verhaal slechts van de kant van de nabestaanden, overlevenden en het toenmalige Jungle Commando wordt verteld, terwijl het Nationaal Leger nooit een officiële verklaring over de moorden heeft gegeven.
  Een bron die niet bij naam genoemd wil worden, vertelt aan de Ware Tijd, dat binnen het leger een ander verhaal de ronde doet over de slachting te Moiwana. Namens het Nationaal Leger werden kort voor de operatie in het dorp radioberichten omgeroepen waarin de bevolking van de dorpen nabij Albina en Moengo werd opgeroepen te vertrekken, omdat het leger een zuiveringsoperatie zou uitvoeren in de strijd tegen het Jungle Commando (JC).
  “De legereenheid vertrok vanuit de omgeving Galibi en Albina, richting Moengo en stuitte in Moiwana op mensen in het dorp.
  ” Naar verluidt zouden JC-leden zich onder de mensen hebben opgehouden.
  Bij aankomst te Moiwana was het de bedoeling de bewoners te sommeren het gebied te verlaten.
  Zover kwam het echter niet.
  Bij het zien van de militairen zou een vrouw een handgranaat naar de manschappen hebben geworpen, waarbij zeker één militair gewond raakte. Onmiddellijk na deze verrassingsaanval zouden de overige militairen het vuur hebben geopend op alles dat bewoog.
  “Als je je kameraad ziet vallen, ga je als militair niet blijven staan en wachten op de volgende aanval”, stelt de bron, eraan toevoegend dat als de eenheid níet was aangevallen de situatie niet uit de hand zou zijn gelopen.-.


  Maak melding

 41. @michael

  Ik ben dan ook geen bankdirecteur. Ik heb alle tijd van de wereld om zoveel mogelijk te doen wat ik echt leuk vind. Werk hard en spaar je centjes. Later als je groot bent dan kun je misschien hetzelfde doen.

  Ik ben het wel met je eens dat het hele proces een klucht is. Suriname schiet er helemaal niets mee op. Het kost alleen maar geld en vergroot de verdeeldheid van het Surinaamse volk. Een waarheidscommissie alla Zuid Afrika was een betere keuze geweest.


  Maak melding

 42. Natuurlijk en het is begrijpelijk ,dat de getuigen-verklaring van van Haperen bij sribi-leak , henk de Mol en consorten van slag zijn geraakt en voelen zich verraden .
  Het bagatelliseren , in diskrediet brengen van , karaktermoord plegen op , demoniseren en criminaliseren van van Haperen verdient op dit moment alle Ollandse Media/Podia en deze draaien OP VOLLE TOEREN .
  Is van Haperen een tweede Poncke Prinssen ???
  Suc-8


  Maak melding

 43. @michael

  Een tip van de sluier.

  Weleens van unix gehoord.

  Verbind met een pagina op een website en haal die meteen op.

  Unix commando: wget

  Zoek in de pagina naar sleutel woorden.

  Unix commando: grep

  bijvoorbeeld:

  grep michel file.html

  of

  grep Molenaar file.html

  ik kan dus razendsnel de nicknames of variaties van mijn eigen nick eruitlichten.

  Bijvoorbeeld anna_z Anna_Z ANNA_Z Annaz etc …. etc …..

  Zo weet ik razensnel wie op mijn reactie heeft gereageerd en of het de moeite waard is om een tegenreactie te plaatsen.

  Ik heb nog veel meer geautomatiseerd maar ik zal je niet alles verklappen.

  Mensen die denken dat ik constant achter mijn computer zit? Niet dus!

  Het enige dat niet geautomatiseerd is, is mijn reactie zelf.


  Maak melding

 44. Sorry ,had moeten zijn :
  ‘Natuurlijk en het is begrijpelijk , dat de getuigen-verklaring van van Haperen bij sribi-leak , henk de Mol
  en consorten keihard aankomen en daardoor van slag zijn geraakt en voelen zich ook nog verraden’ .


  Maak melding

 45. In de beschaafde wereld krijgen de grootste oorlog misdadigers,criminelen,drugscriminelen,genocide pleger, mensenrechten schender een eerlijk proces.
  In suriname zijn 15 vrijheidsstrijders zonder vorm van proces meedogenloze afgeslacht door de slager van bastion veere. En wat zien wij nu, die meedogenloze monster maakt nu wel gebruikt van het recht wat hij andere heeft ontnomen om zo uit de gevangenis te blijven.
  Wat ik opvallend vindt van deze Duivel Bouterse is dat hij niets meer zegt over een politieke proces of rechters die partijdig zijn of een proces die door Nederland wordt gefinancierd.


  Maak melding

 46. Beste Paraman: De militairen die ongewapende vrouwen en kinderen hebben doodgeschoten waren laffe honden. Net zo laf als hun commandant ( nu president) die zich niet wenst te verantwoorden voor zijn daden. De militairen die zijn omgekomen zijn gesneuveld op het slagveld. Ze kwamen daar blijkbaar geen ongewapende vrouwen en kinderen tegen en toen was het einde oefening………


  Maak melding

 47. Noem mij geen beste Paraman. Als die stront coup was doorgegaan hadden jou huurlingen de boel toch aan flarden gejaagd.
  Mogelijk zijn wij hier apen, maar wij hangen nog echt niet in bomen!


  Maak melding

 48. Molenaar, het lijkt mij goed om zaken te ontzenuwen. Daar waar jou verstand er bij inschiet ben ik bereid om klaarheid te brengen!
  Paramaribo – Legerbevelhebber kolonel Ernst Mercuur was zaterdag één van de grote afwezigen bij de excuusceremonie te Moengo in verband met de Moiwana-slachting.
  Ingewijden hadden overigens niet anders verwacht gezien de directe betrokkenheid van Mercuur bij de gebeurtenissen in Moiwana in 1986, waarbij zeker 39 mensen de dood vonden.
  Mercuur, toen commandant van de Delta Compagnie, had de leiding van de legereenheid die de aanval op Moiwana heeft uitgevoerd.

  Ook politiekorpschef Delano Braam was afwezig.
  Bij het opsommen van personen en instanties die voor de plechtigheid moesten worden uitgenodigd, zei president Ronald Venetiaan ook uitnodigingen te hebben gestuurd naar de twee topfunctionarissen.
  Legerwoordvoerder kapitein Romeo Wesenhagen zegt dat het wel in de planning van Mercuur was om de ceremonie bij te wonen.
  “Maar later is daarvan afgezien, omdat de regering excuses moest aanbieden en niet het leger. De aanwezigheid van de bevelhebber was dus niet nodig”, aldus Wesenhagen.
  Mercuur is door de regering geadviseerd dat hij niet aanwezig hoefde te zijn.
  Gesteld wordt, dat tot heden het verhaal slechts van de kant van de nabestaanden, overlevenden en het toenmalige Jungle Commando wordt verteld, terwijl het Nationaal Leger nooit een officiële verklaring over de moorden heeft gegeven.
  Een bron die niet bij naam genoemd wil worden, vertelt aan de Ware Tijd, dat binnen het leger een ander verhaal de ronde doet over de slachting te Moiwana. Namens het Nationaal Leger werden kort voor de operatie in het dorp radioberichten omgeroepen waarin de bevolking van de dorpen nabij Albina en Moengo werd opgeroepen te vertrekken, omdat het leger een zuiveringsoperatie zou uitvoeren in de strijd tegen het Jungle Commando (JC).
  “De legereenheid vertrok vanuit de omgeving Galibi en Albina, richting Moengo en stuitte in Moiwana op mensen in het dorp.
  ” Naar verluidt zouden JC-leden zich onder de mensen hebben opgehouden.
  Bij aankomst te Moiwana was het de bedoeling de bewoners te sommeren het gebied te verlaten.
  Zover kwam het echter niet.
  Bij het zien van de militairen zou een vrouw een handgranaat naar de manschappen hebben geworpen, waarbij zeker één militair gewond raakte. Onmiddellijk na deze verrassingsaanval zouden de overige militairen het vuur hebben geopend op alles dat bewoog.
  “Als je je kameraad ziet vallen, ga je als militair niet blijven staan en wachten op de volgende aanval”, stelt de bron, eraan toevoegend dat als de eenheid níet was aangevallen de situatie niet uit de hand zou zijn gelopen.-.

  Wikileaks, Jenke, Neus, de Termiet, Lasede, consuis, dus nooit meer ongenuanceerd uit je vette nek ellen he!

  Laatst bewerkt door Paraman (Vandaag 14:26:16)


  Maak melding

 49. BESTE Paraman: jou versie is net zo ongeloofwaardig als “neergeschoten op de vlucht”

  Die kapotgeschoten kinderen en baby’s bestuurden zeker een tank………..


  Maak melding

 50. Paraatje,

  Bedankt voor je verhelderende uiteenzetting.
  Ik begrijp best, dat je heel veel pijn en verdriet hebt om je overleden kameraden.
  Waar blijft je empathie voor de nabestaanden van de (dec)ongewapende burgerslachtoffers?

  De opdrachtgevers, toen gezworen vijanden, zitten nu gebroederlijk in de regering.
  Voor uitkeringen, herdenkingen, speldjes, en standbeelden van de militairen slachtoffers moet je zijn bij jou Regering. Deze beide bende -leiders hebben nooit iets gedaan voor jou ontvallen kameraden en toch blijf je ze steunen.

  Je bent boos op de verkeerde !
  Open your eyes!!!


  Maak melding

 51. PARAMAN schrijft:”Mogelijk zijn wij hier apen, maar wij hangen nog echt niet in bomen”.
  Met alle respect ,ik wil niet hatelijk zijn( dat ben ik nooit) maar af en toe lijkt het er verdomd veel op dat bepaalde figuren, en apen zijn ,en in een boom hangen.En het zou mij niet verbazen als het kokosbomen zijn in Coronie.


  Maak melding

 52. PARAMAN ….dat na wan lee tori over handgranaat,tak vrouw bonk handgranaat,op de vlucht dood geschoten verdachten (15)is ook een leugen.lees wat kanhai zeg,hij heeft het nooit over vluchtende verdachten.dat zei bouterse en er zijn beelden van…….vroeger heette de 15verdachten,coupplegers,tegenwoordig heet dat,TERRORISTEN..”als het waar is dan zijn jou dagen getelt en zo is het gegaan SU.zijn de stadts mensen die denken dat SU van hun is.ben geen boutersefan,,,,MA IF JU BEDREIG MI EN JU MISMI MO KIR JU.bij een grote misdaadt staat doodstraf op in su volgens de wet.misschien waren mijn familie dood met komst van deze mensen.ned die zamen werkte met de duitsers zijn allemaal dood geschoten door ned.zonder tussen komst van een rechter.een terrorist moetje direct afmaken kost de staat te veel geld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.