Protestactie tegen auteursrechtenbureau Suriname

17

PARAMARIBO, 11 jan – De Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname, VRTS, komt met protestacties tegen auteursrechtenbureau Sasur. De eerste actie is het opschorten van radioprogramma’s gedurende een halfuur. Directe aanleiding vormen de claims bij bepaalde radiostations. De vereniging van showorganisatoren staat vierkant achter de acties. Beide groepen zijn het over zeker één punt helemaal eens.

Sasur moet ophouden. “De ministeriële beschikking waarin Sasur wordt gemachtigd royalty’s te innen, moet worden opgeschort”, zegt showorganisator Sammy Doerga. Tenminste één showpromotor, Hardcore Entertainment, heeft er al aan moeten geloven. Vier van hun panden staan op het punt geveild te worden. Ook lopen miljoenenclaims tegen radiostations. Die zouden achterstallig zijn met het betalen van royalty’s.

Wat vooral steekt, is dat Sasur geldt opeist waarvan niemand weet waar het naar toe gaat. Artiesten hebben er nog nooit een cent van gezien. Toch beweert directeur Prem Ramlal dat het allemaal in naam gebeurt van de artiest. Eerdere beloften om met uitbetalen te beginnen, bleken loos. Doerga wil een rustperiode waarin duidelijke regels worden gesteld. In het parlement is al kritiek geuit op Sasur, dat veel te veel macht zou hebben.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Stuur ze naar China om daar te innen , dan zult u zien wat met hen zal gebeuren . Geen macht ter wereld durft in china geld te innen voor de westerse artiest of wie dan ook . Verder dient de wet van 1913 vernieuwd te worden naar de zienswijze van huidige-tijd . Alweer die Santokhi die een molensteen om de nek van de Surinaamse-samenleving laat hangen . Suriname moet af van de spion en land-verrader .


  Maak melding

 2. Volgens Asembleevoorzitter Jenny Simons zijn er meer dan 300 wetten uit de koloniale tijd die of vervangen of gewijzigd moeten worden.
  Maar ja het onbreekt hen daar aan aan expertise en de assemblee en regering wordt bevolkt door halve en hele analfabeten.


  Maak melding

 3. Beste TTeo Door Santokhi, een van de weinige nationaal en internationaal gerespecteerde Surinaamse politici ( eigenlijk de enige) te bestempelen als spion en landverrader zegt meer dan genoeg over jou moreel en niveau.


  Maak melding

 4. Als we de woorden “Moreel en niveau” uit de mond van Henk Molenaar en Wikileak kunnen optekenen dan kunnen we niets anders concluderen dat deze woorden aan ernstig verval onderhevig zijn.

  Ja, het is niet meer wat het was, vroeger ging je nog recht overeind staan als iemand het woordje moreel of niveau in de mond nam, tegenwoordig kan je alleen je wenkbrauwen fronzen.

  Als belangbehartiger zal je altijd gerespecteerd worden door degene wiens belangen je behartigd, niet vreemd dus.


  Maak melding

 5. Beste Afu Sensie: “Als belangbehartiger zal je altijd gerespecteerd worden door degene wiens belangen je behartigd, niet vreemd dus”

  je bedoelt dus Klinker?


  Maak melding

 6. Je bedoelt dus Klinker?

  Nee hoor Henk Molenaar ik bedoel Santokie, de man die Amerikaanse en Nederlandse agenten naar Suriname haalde zonder dat men wist waarvoor.

  Klinker heeft totnutoe gewoon de waarheid gezegd, maar ik kan het goed begrijpen dat de waarheid jou als front broodschrijver niet zint. You can’t handle the truth.


  Maak melding

 7. Afu Sensie,
  Ik laat elke dag hier zien welke kant van de lijn ik sta wanneer het over recht en onrecht gaat,
  Ik laat ook zien waarvoor ik sta in het leven, en de waarde en normen die ik verdedigd, als jij dat nog niet door hebt dan is er goed mis met jou morele waardes.


  Maak melding

 8. wikkileaks: Je vind mij volledig aan je zijde. maar af en toe is het beste antwoord op de postings van bepaalde figuren helemaal geen antwoord. Want het zijn vaak laffe kerels met een onfris heden en verleden.solidaritetsdienaren en een natte kliek van colorcrimis in het sur. pluche. een fout volkje met een laag zelfbeeld met als helden censuurdictators moordenaars drugbaronnen verkrachters en fraudeurs met de genen van chuck Norris en Kim Jong Il.Geen greintje ruggegraat en geen pixelje moreel besef. ze zouden zichzelf van kant maken als ze tot enig zelfinzicht komen. Zucht heeft gezucht en gesproken. Big Up Wikkileaks en je nederlands is veel beter dan de hele en halve analfabeten in dat geval dat voor regering en assemblee moet doorgaan.


  Maak melding

 9. Ik juich dit de werkzaamheden van Sasur toe. Al jaren verdienen mediahuizen grof geld. De makers krijgen peanuts en wij vragen ons af waarom de muziek industrie niet behoorlijk van de grond wil komen?
  Er moet betaald worden voor creativiteit en originaliteit. Hoorde ik niet onlangs een parlementarier zeggen dat Surinamers geen gevoel hadden voor kunst? A no yu meki ing maar je gebruikt het dan moet je betalen. Klaar.


  Maak melding

 10. Beste Afu Sensie : Als Klinker zoals jij beweert alleen maar de waarheid heeft gezegd in de brief zou ik mij als Surinamer doodschamen. Suriname en haar inwoners en politici worden namelijk in deze brief weggezet als compleet incompetent, lui en corrupt.


  Maak melding

 11. Hahaha, De paardenfluisteraar Klinker !

  Heeft de Surinaamse bevolking een marionet als president gekozen die met symbool politiek langzaam de zakken van ander vult, of ziet hij in dat je van “valse” trots niet kan eten. Dus gewoon expertise vraag en aanneemt.


  Maak melding

 12. Molenaar, als het gaat om morele autoriteit dan moet je even stil in de hoek gaan zitten. want dit is echt grote mensenpraat hoor.

  Foei toch! Je weet dat ik je af en toe moet corrigeren. Kinderen hebben af en toe correctie nodig en duidelijke instructies. Pedagogisch moet je ze ook positief benaderen. Dus zal ik dat ook met jou doen.

  We leggen niet de nadruk op wat je niet mag maar ik zal je zeggen wat je WEL mag.

  Je mag je meer verdiepen in zaken en een breder assortiment aan bronnen raadplegen.

  je mag rustig toegeven aan je eerste gevoel om niet altijd te reageren. Daar is niets mis mee hoor. dat is een goed gevoel, koester het.

  Je mag dat toontje van betweterigheid dat ook jij diep van binnen ongepast vindt best achterwege laten. Echt,.. niemand zal je er minder door vinden, geloof me.

  Je mag ook best toegeven als zaken boven je pet gaan, dat is trouwens beter voor hoe je overkomt.

  Als bepaalde sleutelwoorden vallen mag je ook zoals je eigenlijk diep van binnen voelt, je mond houden.

  Jij weet namelijk net als iedereen dat bijvoorbeeld moreel, rechtvaardigheid, internationaal recht, woorden zijn waar vooral jij en jouw trawanten een pesthekel aan hebben.

  Je hoeft je schuldgevoel niet af te schreeuwen. Je schaamte projecteren op anderen,. Molenaartje, richt je op jezelf kerel, je bent nog niet echt een man, dat weet je best. Als je goed luistert en hard je best doet lukt het allemaal wel.

  Nu even rust en goed luisteren als grote mensen praten.
  Afgesproken?


  Maak melding

 13. Het gaat hier over auteursrechten maar malle Henkie heeft het nog steeds over de brief van Klinkers. Malle Henkie is nog steeds ondersteboven van de brief. Tsja Henk, dat blijft nog even door dreunen.

  Sasur lijkt me weer de zoveelste criminele organisatie geleid uit Calimerostan. Deze lieden blijven Suriname als wingewest zien.


  Maak melding

 14. @zucht

  Ik hoop dat je nooit tot zelfinzicht komt. Dat zou een zwaar verlies voor dit forum betekenen. En ik persoonlijk zou me er doodongelukkig door voelen. Je brengt me zoveel vreugde, blijdschap en lol. AUB zucht: kom niet tot zelfinzicht! Ik smeek je!


  Maak melding

 15. Lieve ANNABEL je zal het nooit meemaken dat ik tot zelfinzicht kom,want lang voordien ben jij tot zelfinzicht gekomen,en dat zal voor mij reden zijn tot een feestje dat ik 1 tot zelfinzicht heb kunnen brengen.je zucht naar relschoppen haatcampagnes en krankzinnig gewauwel je nontalent en energie brengen in een discussie zal ik wel missen.evenals je geriatrische correctheid .groet zucht.


  Maak melding

 16. @zucht

  Wat is geriatrische correctheid? Die snap ik even niet. Kun jij ook voorbeelden geven van relschoppen, haatcampagnes, gewauwel en nontalent? Je gebruikt zulke moeilijke woorden! Ik denk trouwens niet dat je mij tot zelfinzicht zou kunnen bewegen. Volgens jou leidt zelfinzicht tot zelfmoord en ik hecht nogal veel waarde aan het leven. Over jou heb ik eigenlijk persoonlijk niet zo veel te zeggen. Tsja ik vind je een beetje simpel maar ik denk dat je een goed mens bent. Ik sluit ook niemand uit in discussies. Ook jij niet.

  Soso lobi!


  Maak melding

 17. Lieve ANNAbel Ik zou een dagtaak hebben om je haatcampagnes op een rij te zetten. En voor geriatrische correctheid verwijs ik je naar je behandelende artsen.En ik zet niemand aan aan tot zelfmoord of zelfinzicht. lees mijn posting even opnieuw.groet zucht zucht zucht!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.