Bauxietvoorraad Adjoemakondre wordt aangesproken

1

PARAMARIBO, 11 jan – De Suriname Aluminium Company, Suralco, gaat zijn bauxietvoorraden te Adjoemakondre aanspreken. Volgens het bedrijf betreft het de grootste reserves in het district Marowijne. Het is pure nood.

De reserves in andere gebieden raken op. Het bauxiet van Adjoemakondre moet de raffinaderij te Paranam tot zeker 2013 aan de gang houden. Met het ontginnen wordt in de tweede helft van dit jaar begonnen. Er is al een principeafspraak met de lokale bevolking over het uitvoeren van ontwikkelingsprojecten. Een consulent heeft de behoeften van het marrondorp op een rijtje gezet. Suralco importeerde lange tijd bauxiet uit Brazilië.

Bekijk ook:


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.