Open Sky Mid-Atlantische route goed voor toerisme

12

PARAMARIBO/DEN HAAG, 10 jan – “Voer een open sky beleid in en je gaat een verdere groei zien van het aantal passagiers.” Dit stelt Ram Rambaratsingh, ondervoorzitter van de Vereniging van Reizigers, VVR, in Nederland. De cijfers over het stijgend aantal vluchten en toeristen de laatste tien jaar, zijn alleen maar een bevestiging. Dat kon nota bene zonder open sky.

Want wat de SLM en KLM nu doen is alles behalve de route open houden voor derden. “De cijfers laten zien dat er een duidelijke stijging is de aan- en afvoer van passagiers, dit ondanks de hoge ticketprijzen”, zegt Rambaratsingh tegenover de Ware Tijd. In 2001 werden ruim honderd en negentig vluchten uitgevoerd en in 201o waren het er ruim vijfhonderd. Het aantal passagiers steeg van ruim vijfenzeventig duizend naar ruim honderd en dertig duizend.

De recente afschaffing van Surinaamse visum moet sowieso effect sorteren. Dat is ook de verwachting van de autoriteiten. “Het visum was een belemmering. Met de invoering van de toeristenkaart zie je al een toename in het aantal passagiers”, aldus Rambaratsingh. Met een echte open sky kan het alleen maar meer worden. Dan kunnen de tickets waarschijnlijk ook goedkoper. De VVR wil er geen gras over laten groeien. Binnenkort krijgt minister Falisi Pinas van Toerisme een petitie over wat te doen.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. SURINAME jullie moeten jullie eigen vloot uitbreiden inplaats met andere luchtvaartmaatschappijen te werken wij hebben de potentie alleen moet er een goed beleid gevoerd worden.Weet je hoeveel NEDERLANDSE-SURINAMERS elk jaar naar Suriname gaan dat geld kan SU> verdienen door tickets goedkoop aante bieden,toerisme is bissness vergeet dat niet SURINAME .WIJ hebben toeristen veel te bieden alleen moet er aan gewerkt worden en goed ook want we hebben toekomst als ht maar goed en ger=ordend word gewerkt eraan.


  Maak melding

 2. Wat we met z’n allen willen is een goedkope retourvlucht en een goede verbinding met PBM.
  De vraag is hoe realiseren we dit? Wat mij betreft mag het met de huidige combi van airlines, als het maar goedkoper wordt.
  Opensky policy klinkt leuk, het kan werken, maar brengt ook zeer ernstige risico’s met zich mee.
  één of meerdere grote prijsvechters zouden in dit gat kunnen springen om zo hun overcapaciteit op te vullen, met alle gevolgen van dien voor onze Nat. mij.de SLM.,
  die zou weleens kopje kunnen ondergaan in die concurrentie welke nooit door de SLM gewonnen kan worden op de trans atl. route. Maar er zijn nog meer bestemmingen in Zd en Nd. Amerika die zeer van belang zijn voor de ontwikkeling van Sur., deze verbindingen komen dan ook te vervallen bij een ondergang van de SLM en dat MOETEN we NIET willen. Waarom zouden wij de krenten uit de pap weggeven aan buitenlandse prijsvechters die er alleen maar zijn om hun eventuele overcapaciteit op een gemakkelijk op te vullen; met het doorlopende risico dat zij op elk moment wanneer het economisch tegenzit weer hun biezen kunnen pakken en ons zonder verbinding achterlaten; dáág SlM, dáág prijsvechter. Nee dit willen we echt niet.
  Wat we wel willen zijn goedkopere tickets en dat moet kunnen binnen de huidige constellatie, enige uitbreiding geen bezwaar.

  Een beetje nationalisme kan in deze geen kwaad.


  Maak melding

 3. Ik ben een reiziger en dus wil ik zo goedkoop mogelijk reizen. Dat zit er niet in zolang KLM en SLM deze relevante route bevliegen en feitelijk geen sprake is van concurrentie.

  Als de Surinaamse overheid altijd geld in deze maatschappij zal blijven pompen, dan kan SLM niet stuk. Maar dat kan nimmer de bedoeling zijn. Bij een onafhankelijke carrier op deze route zal SLM zonder de hulp van de overheid failliet gaan. Om te overleven en zichzelf bestaansrecht te garanderen moet SLM de prijsvechter worden.Gewoon 50 euro boven de kostprijs vliegen en KLM blaast de aftocht. Met de overheid als vangnet helemaal! De overheid kan dit ook verantwoorden, want de economie krijgt een boost middels extra toerisme. Het is derhalve niet juist door te stellen dat Opensky de sleutel is. Nu al kunnen 3 carriers uit de EU deze route bevliegen. Waarom gebeurt dit niet? Omdat nog een carrier erbij zal leiden tot een prijzenslag waarbij alle drie maatschappijen verliezen zullen lijden. Dus ook die derde maatschappij. Daarom durft bijvoorbeeld Arke-fly niet. Vanuit het reizigersstandpunt bezien zullen de tarieven lager worden indien nog een carrier erbij komt.We weten nu dat die niet zal komen. De reden is gegeven. Tenzij…, ja tenzij de reizigers worden gebundeld, hen zekerheid wordt gegeven middels bijvoorbeeld een financiële zekerheidsconstructie gelijk de Escrow gekoppeld aan garanties aan de te charteren carrier. Zie het aldus: Welke maatschappij wil niet voor jou vliegen als vooraf de stelen bezet zijn en de betaling op een rekening is geparkeerd? M.I. Alle maatschappijen behalve KLM en SLM.


  Maak melding

 4. Beleid 0 …leo klinkker heeft toch gelijk,geen visie kijk wie daar zit.geen open sky,maar prijs omlaag en nog een vliegtuig leasen,voor de mid.route,en nog een voor de regio.als je toeristen wil hebben,moet je zorgen voor eigen vervoer,zakelijk zijn meer niet


  Maak melding

 5. men moet ons niet steeds voorhouden dat we nationalities moeten denken terwijl de directeuren en familie binnen die staatsbedrijven slechts aan hun zakken denken. denk niet dat iemand mij kwalijk neemt als ik goedkoper betaald aan een buitenlander voor het zelfde product.niemand wil een dief van zijn eigen portemonnee. we weten allemaal dat er te veel personeel het probleem is waarom slm niet uit zijn rode cijfers kan komen. de geit en kool sparen maakt slm duur.


  Maak melding

 6. “Voer een open sky beleid in en je gaat een verdere groei zien van het aantal passagiers.”

  Hoe vaak wordt dit credo gebezigd. Plannen maken en die uitvoeren en daarna evalueren zijn aan elkaar verbonden maar elk onderdeel vraagt een gedegen kennis en kunnen van de uit te voeren materie. Doe er eindelijk wat aan nu de omstandigheden zich ervoor lenen. Het resultaat moet 1 zijn dat inderdaad aan het open sky beleid inhoud geeft. Dit impliceert dat naast KLM en SLM ook andere luchtvaarmaatschappijen landingsrechten krijgen in Suriname. Het zal zeker de hoogte van de vliegtarieven beinvloeden ten gunste van de reizigers. Go for it !!

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 7. @Hojot,

  De landingsrechten zijn voor het oprapen voor een EU-carrier. De vraag is: Waarom raapt bijvoorbeeld Arke fly dit landingsrecht niet op? Het antwoord heb ik gegeven in mijn vorige bijdrage.


  Maak melding

 8. radja omdat arkefly alleen wilvliegen in hoogseizoen,weg met hun.niemand reis nu naar su,nu vlieg slm met ongeveer 150 personen heen en terug is vol,met mensen die hier wonen.jan tot juni zijn die kisten halfvol,het is niet rendabel,maar slm blijf het doen,andere eu maatschapijen willen niet,alleen in de hoge seizoen wel.dan niet wij zijn geen buriki.geen open sky,wel prijs omlaag en nog een 700-300 leasen bij de fransen.laat anderen met rust zorg voor je zelf.Geen opensky,prijs omlaag,vliegtuig leasen punt uit.


  Maak melding

 9. boebes ik ben het met je eens.die opensky hoeft er niet te komen. de tickert prijzen moeten gewoon omlaag. radja volgens mij vliegen andere maatschappijen niet op deze route omdat het niet rendabel is. als de slm haar kist niet vol krijgt, hoezo zou een andere maatschappij dan op die route vliegen. en arkefly is een maatschappij die vliegt naar vakantie landen.( hier valt suriname niet onder) de meeste mensen die naar suriname afreizen, gaan alleen om hun fam te bezoeken. dus met een opensky bereik je niets. er kan nu ook al een maatschappij bij. maar geen een maatschappij doet dat.
  en stel dat er een opensky komt.en er komen 2 carriers op die route, dan kan het niet goed voor de slm af lopen. de slm kan daar door failliet gaan, en dat moeten we niet hebben.
  slm had vroeger 2 toestellen. nu hebben ze 3. wat ik heb begrepen is de slm op zoek naar nog een toestel op de mid-atlantische route.dus ze doen het goed. slm gaat ook hun vluchten uitbreiden. dus het gaat hun goed. ze zien een paar zonnenstralen. zodra ze een aantal personeel gaan ontslaan zullen ze de zon pas zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.