‘Beschermde drugstransporten’ worden onderzocht

42

PARAMARIBO, 10 jan – De bewering van ex-parlementsvoorzitter Indra Djwalapersad dat drugstransporten worden beschermd, wordt onderzocht. Dit zegt directeur Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer. Volgens Djwalapersad worden drugstransporten vanuit Guyana geëscorteerd en beschermd door “gewapende machten.” In Suriname zijn dan politie en leger.

De procureur-generaal is al gevraagd een onderzoek in te stellen. Mocht de bewering niet waar zijn, dan zwaait er wat. “Het zijn zeer ernstige beschuldigingen en als het onderzoek niets naar boven brengt, zullen we tegen haar ook een klacht indienen wegens smaad en laster”, zegt Linscheer tegenover de Ware Tijd. Het kan er niet in dat Djwalapersad ervoor naar de media te stappen. In plaats daarvan had zij de procureur-generaal op de hoogte kunnen stellen.

Djwalapersad noemt als bron de Guyanese politiefunctionaris Steven Merhai. Die bracht onlangs een bezoek aan de politiecommandant van de grensplaats Nieuw Nickerie. Merhai pleitte formeel voor meer samenwerking bij de bestrijding van contrabande en piraterij op de rivier. Linscheer heeft nu al een uitgesproken mening over de beweringen: “Dit is zuiver politiek en bedoeld de president te beschadigen. Waarschijnlijk heeft ze geen andere issues.”

Bekijk ook:


42 REACTIES

 1. Goed zo, Linscheer de PG een onderzoek laten instellen en als niets van het verhaal klopt, deze mevr aanklagen wegens laster.

  Het moet nou eens een keer ophouden met deze front leugenaars.


  Maak melding

 2. De eerste Chinese bouwvakkers zijn reeds waargenomen,
  deze bouwvakkers versleepten ladingen met stenen.
  Er moet een blinde muur opgetrokken worden.

  Wie o wie gelooft een ex onderdrukker?!

  Niet vergeten ndp groupies, de zoon van jullie half God is ook veroordeeld voor drugs.


  Maak melding

 3. In jaren tachtig en ook daarna is het feitelijk bewezen dat hooggeplaatse militairen en ondergeschikten het witte verderfelijk spul verhandelen. velen zijn schatrijk geworden, anderen gedood, weer anderen opgesloten en bij voorstek veroordeeld. Mak kut. Dit land verwordt Surimisdaadbabwe, want de surinaamse maffia is de macht gegeven door oliedomme stommelingen die onberechte moordenaars verafgoden. Op de parasieten en poepvliegen en gangsters na die nu heel veel baat bij vinden.


  Maak melding

 4. Deze vetnek wil gewoon de populaire Anna uithangen, terwijl zij bliksemsgoed weet waar die drugsbaronnen huizen. Een gevallen politikeka, die op zo een lage manier in de lift probeert te komen. Jumbolina toch!


  Maak melding

 5. Maar Linscheer toch!Heb je nooit gehoord dat je president al lang geleden veroordeelt is voor drugstransport?Hij heeft nooit kunnen bewijzen dat hij onschuldig is.Dan is er geen sprake van beschadigen bij de bewering van deze mevrouw.Bout loopt al met zo een papiertje van gezocht wegens drugtorie.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Marijke Djwalapersad heeft deze uitspraken in de media gedaan, omdat zij geen heil van de procureur generaal verwacht. De bloedhond van de veroordeelde drugscrimineel Desi Delano Bouterse impliciet ervan beschuldigen hand en span diensten aan de drugsmaffia te leveren, is meer aannemelijk dan zijn verweer, dat zij de president slechts in een kwaad daglicht wil stellen.


  Maak melding

 7. Laat een onafhanklijk onderzoek plaats vinden , om de schijn van paartijdigheid te voorkomen . Mocht blijken dat Veiligheids-personeel zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare-feiten , dan dienen zijn onvoorwaardelijk vervolg te worden , zonder aanziens des prosoon. Anderzijds heeft de aangever een groot probleem wegens valse beschuligingen aan het adres van de veiligheidsdienst. Verder heeft de Times of Suriname de publicatie wegens fraude tegen de echtgenoot van J. Simons DNA voorzitter van Suriname, moet in trekken.
  In het licht hiervan kan de conclusie getrokken worden dat de oppositie steeds meer wanhopig begint te raken , dat zij niet meer aan bod zullen geraken in de komende decennia .Die paranoia zorg er voor dat men spoken begint te zien .


  Maak melding

 8. Daarom vergelijkt men de Surinaamse dagbladen met rioolbladen en riooljournalisten.

  Zo een aantijging plaatsen van iemand die geen enkel bewijs zou kunnen aandragen anders dan ik heb gehoord, is toch van de gekke.

  Tuurlijk zal men het moeten intrekken alleen is dat niet meer voldoende, ik vind dat de dagbladen nu ook behoorlijke boetes horen te krijgen.

  Die Amerikanen hadden gelijk met hun analyse dat Surinaamse dagbladen teveel artikelen plaatsen met van horen zeggen en als dat soort crap. Ze grossieren in onzin verhalen.


  Maak melding

 9. @ TTeo, paramanpinto en de rest van de volgelingen van die MegabendeLeider, ga jou reactie terug lezen toen vene het had over die drugs veroordeelde figuren waarmee jou grote Lijder op snoepreis ging naar het buitenland.


  Maak melding

 10. Oud nieuws.dit is publiek geheim Maar Marijke krijgt binnenkort per ongeluk express een ongeluk.Het getuigt wel van veel lef om dit aan te kaarten.


  Maak melding

 11. “Dinsdag 10 januari 2012 om 15:48 uur, door TTheo

  Laat een onafhanklijk onderzoek plaats vinden , om de schijn van paartijdigheid te voorkomen . ”

  Ik doe een voorstel, wat dacht u van een onderzoek door E. Boerenveen?!

  Heeft u nog niet in de gaten dat uw huidige regering vol met drugscriminelen zit?!
  En dat de zoon van uw president Brazilië gedwongen moest verlaten vanwege de wapens voor drugs deal?!

  TTheo, vertel uw verhalen aan de ndp onnozelen, die geloven het graag.

  Uiteraard weten wij nog niet de hele waarheid, maar! Waar rook is, is vuur.

  Wij vertrouwen uw president nu eenmaal uit ervaring niet. En zo gaat het maar van de ene klucht naar de andere klucht.

  Recentelijk is er een aangenomen zoon wegens GOED GEDRAG vrijgelaten, misschien kan hij het onderzoek leiden!


  Maak melding

 12. De waarheid is soms hard, maar hoop dat alle die het land niet kunnen besturen en geen bestuurlijke achtergrond hebben gewoon plaatst maken voor deskundigen. Suriname staat slecht aangeschreven op de wereld als het gaat om capabele mensen in de politiek. Ze zijn:
  =ongeschoold
  =hebben geen ervaring
  =houden zich bezig met drugs
  =weten niet te communiceren
  =vriendjes politiek
  =belangen verstrengeling


  Maak melding

 13. Volgens Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid, brengen mensen die tot de oppositie behoren de veiligheid van de staat in gevaar. Hij reageert hiermee op een aantijging van de ex-voorzitter van DNA, Marijke Djawalapersad. Ze zei zondag in een radioprogramma dat drugstransporten vanuit Guyana door gewapende machten worden begeleid naar Paramaribo.

  Men voelt zich aangesproken, net als in de jaren 1983 en daana, toen vele drugstransporten door mp en co werden begelied.Ma kut, de oliedomme aanhangers verdienen deze bij verstek verooordeelde drugsbonzen.is kut krijsen ze in wanklankelend koor.


  Maak melding

 14. Als het zou kloppen hoe kan een instantie die zelf daarbij betrokken is een onderzoek laten instellen.
  Als je macht hebt kun je doen en laten wat je wilt.
  Ja wat valt er nog te klagen het volk heeft gekozen.
  Het is de wil van de Surinamer,zoals de surinamer altijd praat WIJ Surinamers.
  DRUGS ,MOORD maakt niet uit alles is geoorloofd.


  Maak melding

 15. Whome,Determinist,Wikkileaks,henk Molenaar wie zijn jullie eingelijk, Waarom springen jullie allen niet in zee, het zou de beste zijn voor de haaien.

  Sjang


  Maak melding

 16. Het zou me niet verbazen als een onafhankelijk onderzoek de uitspraken van Marijke zou bevestigen, Surinaamse politici zijn tot veel oneerbaars in staat. Marijke is daar een goed voorbeeld van, zij is zelf geen toonbeeld van betrouwbaarheid, zij heeft haar moederpartij verraden en heeft een rotsblok bijgedragen om een van de regeringen onder Bouterse, met Bosje als marionet , mogelijk te maken. Op een gegeven moment wilde Bosje niet meer aan de leiband van Bouterse lopen, maar dat is een ander verhaal.

  Marijke zwalkte daarna van links naar rechts, maar ze politiek gezien nooit meer enig gewicht. Omdat ze nu denkt dat de VHP bij de volgende verkiezingen een goede kans maakt om als grote winnaar uit de bus te komen is ze plotseling met veel vertoon weer tot deze partij toegetreden.

  Haar recente onthullingen zijn op de eerste plaats bedoelt om nog meer witte voetjes te halen bij de VHP en op de tweede plaats zijn ze bedoeld om de NDP schade toe te brengen (sinds wanneer is de informatie verkregen van een Guyanese politicus betrouwbaar?). In het eerste geval hoop ik dat de VHP haar door heeft en een grote trap onder haar vette @#$% geeft, in het tweede geval zou ik het eerlijk gezegd niet erg vinden als ze in haar opzet slaagt.


  Maak melding

 17. We kennen jullie agenda, maar wij slapen niet. Die commandant heet niet stomtoevallig Merhaai. Nu alleen die Commandant van Trinidad nog dan is de familie kompleet. gelukkig bevinden wij ons hier op het vaste land van America do sul.


  Maak melding

 18. lees jamaica observer dan zie je hoe sommigen denken over jullie criminele president.
  @ ba Anansi ik erger mij mateloos aan de manier hoe jullie hemel en aarde te bewegen om een veroordeelde drugscriminelen te verdedigen, hij gaat zelf op staats bezoek met veroordeelde drugscriminelen en daar hoor ik jullie niets van zeggen, sterker nog jullie juichen het toe.
  Toen Bouterse in ocer alles en iedereen beschuldigde van alles en nog wat stonden jullie hem toe te juichen nu hij zelf aan de beurt is dat niet goed in jullie ogen .Suriname is nu gegijzeld door drugscriminelen en dat weet bijna iedereen in Suriname maar omdat ze financieel afhankelijk zijn van deze criminele bende kijken ze de andere kant op.


  Maak melding

 19. Het schijnt dat mevrouw Djwalapersad de woorden van een Guyanese politiefunctionaris, die op bezoek was in Nickerie, zou hebben vertaald echter weet ik niet hoe goed haar Engelse taal en vocabulaire is !

  Linscheer heeft dit interview van de Guyanese politieman ook gevolgd maar heeft nimmer kunnen horen dat deze meneer de Surinaamse gewapende machten heeft genoemd als securitybedrijf bij drugstransporten.

  Misschien moet meneer Chan Santhokie (als voorzitter van de VHP) opgeroepen worden, om eea toe te lichten want deze beschuldiging naar de staat toe moet zeer serieus worden genomen.
  Kunnen misschien ex politie commandant in Nickerie Biervliet vragen om Santhokie te verhoren inzake deze aantijgingen !


  Maak melding

 20. Hoe vinden jullie deze???

  Woensdag 11 januari 2012 om 08:45 uur, door Milton Fleur

  “Misschien moet meneer Chan Santhokie (als voorzitter van de VHP) opgeroepen worden, om eea toe te lichten want deze beschuldiging naar de staat toe moet zeer serieus worden genomen.
  Kunnen misschien ex politie commandant in Nickerie Biervliet vragen om Santhokie te verhoren inzake deze aantijgingen !”

  Ik heb lang niet zo smakelijk gelachen!!!

  1. Wie heeft dit bericht naar buiten gebracht?

  Voorbeeld; Ik W.Whome zeg iets en vervolgens moet men Milton Fleur oproepen!!!

  Mensen kunnen niet zomaar opgeroepen worden om uitleg te geven wat een ander persoon in de pers gebracht heeft. Moeilijk te begrijpen hé?

  2. Welke functie heeft Biervliet?

  Hallo mijnheer Milton, het is vandaag 11 januari 2012. Niet 11 januari 1983, daags na de
  mensenrechtenschendingen en beestachtige slachtingen in het Fort Zeelandia.

  Mensen kunnen niet zomaar opgeroepen worden om uitleg te geven wat een ander persoon in de pers gebracht heeft. En! Helemaal niet door iemand, die daar in een rechtstaat totaal niet toe bevoegd is!!! Moeilijk te begrijpen hé?!

  Op de Berm nemen ze uw voorstel zo over, daar zijn ze toch niet bijster verstandig.


  Maak melding

 21. WikkiLeaks, je zegt dat ba Anansi Bouterse verdedigt. Ba Anansi (met een hoofdletter B) heeft dat nooit gedaan, als je met een bewijs komt waaruit het tegendeel blijkt krijg je zijn pensioen (niet veel hoor), totdat hij komt te overlijden, op je rekening gestort.

  Of je kunt niet begrijpend lezen of er is ergens een ba Anansi die hem verdedigt (ik vermoed het eerste), maar Ba Anansi heeft dat beslist nooit gedaan, hij zou nog liever zichzelf een kogel door het hoofd schieten.


  Maak melding

 22. Danitia

  “Hoe harder hoe stikender”
  Het maakt voor jou niet uit wat er wat geroepen als het mmar hard genoeg is dan stikt het vanzelf wel.
  Wat een mentaliteit.


  Maak melding

 23. Stenaf maak je niet druk met Danitia, ze behoort tot de club van die fraudeur en bonumang, je weet wel de leider van SPA. Ze zijn niet anders gewoon.

  “Djawalapersad brengt veiligheid staat in gevaar”
  Tuesday 10 January

  Marijke Djawalapersad
  PARAMARIBO – Volgens Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid, brengen mensen die tot de oppositie behoren de veiligheid van de staat in gevaar. Hij reageert hiermee op een aantijging van de ex-voorzitter van DNA, Marijke Djawalapersad. Ze zei zondag in een radioprogramma dat drugstransporten vanuit Guyana door gewapende machten worden begeleid naar Paramaribo.
  Djawalapersad zou dit uit een interview van de Guyanese politiechef, Steven Merhai, die twee weken geleden een bliksembezoek bracht aan Nickerie, hebben gehaald. Linscheer zegt dat hij het interview ook heeft gehoord en daarin kwam niets naar voren van wat Djawalapersad nu aanhaalt. Linscheer heeft een brief gericht aan de procureur-generaal en deze gevraagd de zaak diepgaand te onderzoeken.
  Mocht blijken dat de berichtgeving van de politica onjuist is dan zal zij strafrechtelijk vervolgd worden wegens smaad en laster. Hij zegt dat de oppositie moet leren aanvaarden dat zij de verkiezingen heeft verloren en geen handelingen moet plegen die de staat in gevaar brengen.


  Maak melding

 24. @Ba Anansi

  WikkiLeaks heeft inderdaad problemen met lezen. Ook met schrijven trouwens. Als je de man echt wilt kunnen volgen kan je het best de woordenboeken bargoens en straattaal aanschaffen. Reacties aan wikileaks pas ik doorgaans aan met behulp van deze woordenboeken. Ik adviseer je hetzelfde te doen. 😉


  Maak melding

 25. De redimusu-bende roert zich weer. Ze kunnen nog steeds niet accepteren dat Bouterse heel democratisch de president van Suriname is. Wat een azijnpissers! Dit is zuiver politiek en bedoeld de president te beschadigen. Ik kan me helemaal vinden in zo’n uitspraak.


  Maak melding

 26. Staatshoofd had onderhoud met Iraanse leider: “Tussen Bouterse en Ahmadinejad is onder andere gesproken over de jarenlange vriendschappelijke betrekkingen tussen Suriname en Iran”

  Van deze landen moet Suriname het dus hebben….. Een land waar homo´s in het openbaar worden opgehangen….


  Maak melding

 27. Soort zoekt soort.Er is geen land in het Midden Oosten en Azie die vriendschappelijk betrekkingen met Iran wil onderhouden dus zoeken ze hun vrienden verder van huis, en in DDB en Hugo C.hebben ze een partner in Crime gevonden. Een land die overigens alles en iedereen die niet moslim is veracht en typeert als ongeloveige honden en een Fatwa uitspreekt over elke Iranier die het waagt zich te bekeren tot een ander geloof, om ze daarna te veroordelen tot steniging.


  Maak melding

 28. @W Whome, ik weet niet onder welke steen of in welk holletje jij leeft maar George Biervliet is tegenwoordig het hoofd van de CIVD in Suriname !
  Als blijkt dat mw Dwjalapersad namens de VHP moedwilling valse en staatsgevaarlijke informatie verspreid, mag men de voorzitter van deze partij ter verantwoording oproepen.

  Jij mag eerder dan wel smakelijk hebben gelachen, maar ik hoop niet voor jou dat dit overgaat in een acute en hierna chronische buikpijn !


  Maak melding

 29. jullie zij nooit voor Bouterse maar jullie vallen wel iedereen aan die terecht kritiek hebben op die drugs veroordeelde crimineel.
  @ anna_z
  Ik weet dat ik Zin technisch ik geen schoonheidsprijs zal winnen,Ik ben blij voor jou dat jij de Hollandse taal goed beheerd en perfect kan schrijven.
  Ba Anasi twijfelt aan de goede bedoeling van Djalaparsad en met hem velen anderen volgelingen van drugscrimineel Bouterse, maar ze twijfelen niet wanneer Bouterse wordt aangedragen om het anti drugsbeleid in suriname onder zijn hoede te nemen.
  Niemand twijfelt aan de integriteit van Dino Bouterse die benoemd is als baas CTU, iemand die jarenlang in de gevangenis heeft gezeten voor zware criminaliteit.
  anna_z dit gebeurde al in de jaren 80, ook toen lande er dagelijks drugs vliegtuigen in het binnenland onder bescherming van het nationale leger onder leiding van Bouterse en sterker nog al deze figuren die nu moord en brand schreeuwen waren toen ook aan de macht.
  Google hun namen dan zal je zien dat ze allemaal criminele recidivisten zijn.
  Dino Bouterse, Desi Bouterse,E Boereveen, Melvin Lisheer. Jullie waren stil toen Bouterse naar cuba ging met twee drugs veroordeelde vrienden van hem.
  anna_z ik heb weer mij best gedaan om te ageren tegen wat ik noem wolf in schaapskleren.
  eens komt de dag dat jullie mij gelijk gaan geven op de zelfde manier hoe Ba Anasie door het stof is gegaan, wat ik zelf eerlijk vindt want als het blijkt dat je het fout hebt gezien dan moet je een man of vrouw zijn om het toe te geven, daar heb ik diepe respect voor.


  Maak melding

 30. Zucht maak je niet druk, met dat soort landen doet Nederland gretig zaken hoor.

  Zag je je koningin niet met hoofddoek en al in de moskee.

  Henk Molenaar Nederland heeft nogsteeds zijn ambassade open in Iran hoor en ze kopen nogsteeds Iraanse olie, wanneer zal dit allemaal stoppen vanwege die homo’s daar.

  Nog mooier, Gadafi je weet wel de man die later een tiran werd genoemd mocht al die tijd wel miljarden in Nederland investeren, het geld werd met open armen ontvangen.

  Wasting time om jou dit allemaal uit te leggen, je bent nu eenmaal een geboren hypokriet.


  Maak melding

 31. Voorspelling…………het verwordt zevenmaal erger dan de jaren tachtig, met dank aan de oliedomme aanhangers en parasieten en poepvliegen. Ma kut. Stree de for stree didibri na oeng fisie mang zingen vele misleide gelovigen aan de verlengde keizerstraat. De collectie dient ter vergroting van het imperium van de valse profeet in dienst van didibri. Stree de foe stree zong een volgeltje Mie sjie keba.te wojo jagie.hahahahahahahahahaahaha


  Maak melding

 32. Zijne Excellentie DD.Bouterse blijft tot en met 2015 aan de macht en wint de verkiezing in dat jaar glansrijk . Al de koloniale rechtse politici en media in het Caribische-gebied beginnen te spartelen . Die lieden zijn pietbazen die in stand worden gehouden met engelse ontwikkelingshulp en andere vormen van financieringen . Maar wij Surinamers kiezen nu ons eigen leiders , ondanks de manipulatie van buitenaf .
  Datgene dat ons zeer lange tijd achter hebben gehouden als volk, hebben wij nu achter ons gelaten . De strijd om dat te bereiken ging niet zonder slag of stoot natuurlijk . Maar bedenk wel dat de westerse doctrine de pieterbazen zodanig hebben gecondisioneerd , dat zij nooit moe worden . Maar gelukkig Wordt deze president van Suriname ook nooit moe . Hij heeft al gedemonstreed een hele dikke-huid te hebben en laat zich nooit uit het veld slaan , door wie dan ook . Degene die hem volg mag daar leering uit trekken . Wij van de NDP hebben achting voor ons eigen visie hoe Suriname op te stuwen in de vaart der volkeren . Sommige lui zijn constant lebels aan het plakken met de gedachte dat zij medestanders zullen kunnen mobiliseren om tegen de huidige president van Suriname in aktie te komen . Maar dat zal averchts werken , Omdat DD Bouterse meer gaat groeien . Je moet het zien als een constante Campagne-voering . Daarbij maakt het niet uit hoe president Bouterse in het Nieuws is . Als hij maar in het Nieuws is . En dat begrijpen sommige sukkels niet.


  Maak melding

 33. @Henk Molenaar

  Wie was ook alweer president in 1988? ik dacht Henk Aaron.

  dit stuk achetr de link die stuurde klopt van geen kanten lees zelf even. hier een stukje eruit:

  However, we wonder where his respect for the role of the regional institution was in 1980 when he led a military coup against the elected Government of Suriname. From then, until 1988, he basically ran the country, installing titular presidents as a sham to mask his dictatorial rule.

  After democracy was restored in 1988, with the election of Mr Ramsewak Shankar, a former agriculture minister, as president, Mr Bouterse rejected an accord reached by the Government with the Surinamese Liberation Army, and by 1990 President Shankar was ousted in a military coup masterminded by Mr Bouterse.

  Read more: http://www.jamaicaobserver.com/editorial/Mr-Bouterse-wrong-choice-for-Caricom-chairman#ixzz1jF83PQw6

  DDB moet terecht staan voor de December moorden, tot daar ben ik het met jullie eens maar stop voor de rest met dat modder gooien. dit slaat nergens op.


  Maak melding

 34. “Woensdag 11 januari 2012 om 18:24 uur, door Milton Fleur”

  Er ontgaat u iets! In een rechtstaat werkt het heel anders dan in 1982, dictatuur!
  Het is niet mogelijk om iemand ter verantwoording te
  roepen voor de uitspraken van een ander persoon!
  That’s the point.

  “George Biervliet is tegenwoordig het hoofd van de CIVD in Suriname!”

  Zonder tussenkomst van Punwasi, kan Biervliet nog even
  op bezoek blijven bij die drugsdealer in Nickerie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.