Verdachte Decembermoorden zocht heil in nachtclub

13

PARAMARIBO, 10 dec – “Ik was in nachtclub Diamond.” Dit zegt Arthy Gorré, verdachte in het proces rond de Decembermoorden. Hij deed de Krijgsraad redelijk verslag van zijn handel en wandel ten tijde van de moorden. De nachtclub leek de koelste plek, toen bleek dat de grond hem te heet werd onder de voeten.

Dat was niet bepaald vreemd voor die dagen. Vanaf 1980 waren er vaker coups en coupdreigingen. Toen hij een zekere grimmigheid bespeurde in het Fort Zeelandia , vertrok hij naar de nachtclub. Eerder had hij zijn Echocompagnie opgedragen vuursalvo’s te geven. Dit gebeurde in opdracht van wijlen garnizoenscommandant Roy Horb. Achteraf begreep Gorré dat het een afleidingsmanoeuvre was. De executies moeten rond die tijd hebben plaatsgevonden.

Veel weet Gorré er niet van. Roy Horb en Paul Bhagwandas zouden de officieren zijn, die veel in de melk te brokkelen toen. Beiden zijn reeds overleden, waardoor dit niet te verifiëren valt. Volgens Gorré was hij op geen enkele manier betrokken. De Echocompagnie heeft geen van de slachtoffers moeten ophalen. Volgens het voormalige lid van de Groep van Zestien, genoot hij niet bepaald het vertrouwen van zijn wapenbroeders. Twee andere verdachten, Marcel Zeeuw en Ernst Geffery, verschenen niet.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Zijn liefde voor braziliaantjes is alom bekend. Ook Sea Breeze was zijn favoriete tent om ze na 1 uur snachts op te halen. Avond klok of niet het ging gewoon door.
  The man had power during this period


  Maak melding

 2. Wat een laffe honden zijn die allemaal, ik vraag me af tot hoe ver kan een mens (laffehond) nog zaken maar geloof mij ze gaan allemaal voor hun laffedad boeten en ook nog met rente


  Maak melding

 3. Zijn liefde voor braziliaantjes is alom bekend. Ook Sea Breeze was zijn favoriete tent om ze na 1 uur snachts op te halen. Avond klok of niet het ging gewoon door.
  The man had power during this period
  » Rapporteer deze reactie

  konkroe tete. KONKROE, betaalde jij het, ging het uit jou zak?

  Hoe weet jij dat zo precies als jij er geen deelgenoot van was. Oeng lob dikidiki ini sma tori. Jo panjinengre yu!!


  Maak melding

 4. Ai Corre geeft de doden maar de schuld, toen je gepakt werd in Amerika met drugs waren ook die twee heren de opdrachtgevers cker. hoe laag kun je zijn mang. Ja he het wordt heet ondro je voeten, geeft maar de schuld aan die dames of mannen van diamond, want thuis had je tog nix te vertellen, joe loser.


  Maak melding

 5. “Wees gerust alles komt terecht”
  In Argentinie wist geen een van de militaire dictators en hun handlangers meer van er gebeurde.
  Kijk nu zitten ze bijna allemaal levenslang achter tralies,nog steeds gaan de processen door in Argentinie.

  Twee weken voor Agusto Pinochet een jaarlang huisarrest kreeg in Engeland zei hij ‘ach het eindigt nooit goed met een gewezen dictator’.

  Hij had gelijk, lees hier onderstaande feiten:
  – Idi Amin vluchtte naar Saudi Arabie en stierf in armoede
  – Bokassa vluchtte naar Frankrijk maar kreeg naderhand spijt van zijn handelen en gaf zich jaren later over aan de justitiele autoriteiten van zijn land
  – Ben Ali ontvluchtte hals over kop zijn land Tunesie toen het hem te heet werd onder de voeten
  – Moebarak zit nu al gevangen, de eens zo gevreesde dictator
  – Saleh van Jemen is op een haar na doodgegaan voordat hij de macht overdroeg
  – Kaddafi de vroegere vriend van dictator D Bouterse is zelfs gedood en zijn lijk werd als een dode hond behandeld.

  Wat ik hiermee wil zeggen is dat Bouterse’s tijd niet lang meer duurt hij en zijn handlangers zullen ook achter tralies verdwijnen en voorgoed ook.

  Suriname vormt heus geen uitzondering, wie misdaden heeft gepleegd tegen de menselijkheid ontloopt zijn straf niet historische feiten hierover liegen niet.

  Bouterse en zijn bende proberen het proces te vertragen maar dit proces zullen zij nooit kunnen voorkomen laatstaan ontlopen.


  Maak melding

 6. De volgelingen van sekte leider Bouterse kan je met feiten en voorbeelden om de oren slaan toch blijven ze dom.Op nummer 9 staat hele goede reactie die duidelijk maakt dat dictatuur waar ook ter wereld niet werkt Turkije brazilie zijn landen die jarenlang door militairen zijn geregeerd degenen die een beetje algemene ontwikkeling hebben weten wat de gevolgen zijn,in suriname zien wij nog steeds de open wonden van een militaire dictatuur.De achteruitgang,genocide,onderdrukking, moord zijn nog steeds zichtbaar in de samenleving.


  Maak melding

 7. Juist..
  ‘Wie misdaden heeft gepleegd tegen de menselijkheid ontloopt zijn straf niet historische feiten hierover liegen niet..’

  Geldt dat tevens voor ;
  De slavenhandelaars van Nederlandse en Amerikaanse bodem ?
  De Illuminatie (NWO) die verantwoordelijk zijn voor het stelen van grondstoffen en daarbij regeringen omver werpen met hun ‘divide and rule’ taktieken. Zie Irak, en het geheime plan het hele midden oosten over te nemen door de domme massa middels propaganda het werk te laten doen. Deze domme massa zal er altijd zijn. Zij schreeuwen namelijk het hardst en huilen nog harder als het te laat is.

  Ook Nederland heeft zijn verdeel en heers taktiek van de meester geleerd en daarbij gepromoveerd tot schoothondje.
  De hetze tegen iemand die zich keert tegen die bestaande wanorde zal vanuit Nederlandse hoek altijd blijven bestaan. Wij, de kinderen van slaven mogen de geschiedenis nooit vergeten.
  Voor hen die denken te weten maar niet weten te denken,… Bezint eer ge begint.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.