Ballast Nedam krijgt gratis geld van Suriname

23

PARAMARIBO, 10 dec – De Nederlandse bruggenbouwer Ballast Nedam krijgt ruim drie en een half miljoen euro van Suriname. Het bedrijf hoefde helemaal geen tegenprestatie te leveren. Volgens parlementariër Asiskumar Gajadien gaat het om compensatiegeld. De bouw van een brug over de Suriname rivier ging niet door, omdat het te duur uitviel. Gajadien haalt vooral uit naar minister Ramon Abrahams van Openbare Werken.

Die zei eerder dat er geen contract was getekend met Ballast Nedam. Dus was er ook geen poot om op te staan. “En nu moet als compensatie bijkans ruim drie en een half miljoen euro worden betaald”, zei Gajadien in het parlement. Waar zou het bedrijf zijn claims dan op baseren? Volgens Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) is het bedrag te groot om maar onder de mat te vegen. De regering zal behoorlijk verantwoording moeten afleggen.

De bouw van de brug bij het plaatsje Carolina was begroot op ruim dertig miljoen dollar. In het parlement was daar behoorlijk kritiek op. De brug zou voor veel minder gebouwd kunnen worden. Bovendien was het niet correct dat er geen openbare inschrijving had plaatsgehad. Ex-minister van Financiën Wonnie Boedhoe bleek ook al niet gecharmeerd. Uiteindelijk besloot president Desiré Bouterse in te grijpen en kreeg Abrahams de opdracht het project te smoren.

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. Terwijl de bevolking in armoede wordt gedompeld door die criminele bende in suriname gooit onze Ramontje geld van de arme bevolking met bakken over de BRUG. Ik ben echt benieuwd hoe die ezelachtige van de NDP gaan reageren.
  Abrahams heeft binnen een jaar al zoveel fouten gemaakt dat een paard de hik van krijgt.
  Hij heeft zijn familie bevoorrecht bij de verbouwing van zijn kantoor kosten 1 miljoen euro, hij rijd rond in zwaar gepantserde auto, hij verspreid leugens over miljarden uit China, Driebaanswegen naar zanderij,hij laat zich op kosten van de samenleving in cuba opereren. Die domme massa staat erbij en kijkt erna ze zijn apathisch.


  Maak melding

 2. Wel een beetje stemmingmakerij “gratis geld”,
  In sur. zijn ze zeker niet gek dus als er geld aan dit bedrijf betaalt wordt dan zal het wel contractueel verplicht zijn, het is waarschijnlijk een foutje van de min. dat hij dat eerder ontkent heeft.

  Als er een kontrakt was/is dan is er natuurlijk de overweging van wat is goedkoper de bouw door laten gaan tegen veel te hoge kosten of de zaak afkopen.
  In dit geval is gekozen voor afkopen dus dat zegt genoeg.

  Alle grote kontrakten hebben z’n clausule en dit soort problemen komen veel vaker voor in de int.bouwwereld. Men was niet erg allerd op het departement dat moet wel gezegd worden maar ja fouten worden gemaakt.


  Maak melding

 3. Het grootste probleem van deze pajongwaaier is dat hij en de zijnen niet delen in die hap!

  Niets meer en niets minder!

  Overigens is de Surinaamse samenleving voldoende ingevoerd in goedkope- en daardoor juist duurkope bruggen zoals die van 1 nederlandse gulden, de oude Bergse-Maas en die bij uitkijk welke rammelde aan alle kanten.

  Niemand kan tegen kritiek zijn, maar laat het oprecht zijn a.u.b..

  Van de Bergsemaas heeft het volk van Suriname overigens alleen de rekening voor opslagkosten mogen betalen. De brug zelf is een levensgrote grap geworden.


  Maak melding

 4. Dit heb ik dus een jaar geleden voorspeld…..

  Bouterse ontbond met grote mond al een gesloten overeenkomst. En dat kost Suriname veel geld…..


  Maak melding

 5. kwestie van goed lezen!!

  Als het andersom was geweest, dan had de overheid ook op haar strepen gestaan.
  Ik denk dat Bouterse té gefocust was om geen zaken (meer) te hoeven doen met Nederland of Nederlandse bedrijven, dat hij niet goed op de kleine lettertjes heeft gelet, of dat hij niet goed is gewezen op de gevolgen hiervan door de verantwoordelijke minister.

  Nederland zit met een dergelijk iets: wel of niet doorgaan met de JSF!!
  Zowel doorgaan als stoppen gaat veel geld kosten. En wat te denken aan het wel of niet doorgaan met de euro?
  Maar in beide gevallen wordt er – langdurig- overleg gepleegd en de voors en tegens tegen elkaar afgewogen en daarna een beslissing genomen.

  Als dit ook met Ballast Nedam is gebeurd, dan heeft de overheid dit verlies ingecalculeerd,maar waarschijnlijk was hier niet iedereen (niemand?) van op de hoogte.


  Maak melding

 6. Ballas Nedam Suriname is overgenomen door een grote ondernemende NDP-er en sponsers niet bij name genoemd, dus misschien is het payback voor verkiezings financiering van NDP verkiezingscampagne


  Maak melding

 7. Of het kwade opzet was om de in aanbouwde zijnde brug te rammen door een NDPer moet nog bewezen worden.Maar in dit geval speelde de arrogantie van de NDP om het front even te wijzen hoe bruggen gebouwd worden.De mini-ster dacht als hij zijn kantoor onnodig kan verbouwen hij evengoed enkele tientallen euro’s kon uitgeven aan een prestige project.Da ték now no.Bout kan hem om zijn blunders ook de laan niet uitsturen omdat ramon de kraka is waarop hij in regering steunt.In geen van de andere ministers heeft bout enige vertrouwen.

  Cobie.


  Maak melding

 8. 10%

  Tien procent vergoeding voor het voowerk dat door Ballast Nedam is uitgevoerd is een redelijk bedrag dat rond de 3 miljoen komt als de brug 30 miljoen zou kosten.

  Een grote mond opzetten levert meestal geld op in Suriname maar hier heb je te maken met een Nederlands bedrijf in Suriname. Desi heeft zijn grote Surinaamse mond open gemaakt en zo 3 miljoen in een Nederlandse zak gestopt. Foei toch! Wie zal dat betalen?


  Maak melding

 9. Sampa,Paraman, Afu Sensie, wat een lachtje man !!!! Dé bakaras zijn nú weer slimmer gebleken dan jullie allemaal.

  Waar zijn jullie nú met jullie biegie Mofo ??????? Waar dromen jullie nóg meer van ????? Weet je(jullie) het nog; schoenmaker blijf bij je lees !Schande,…….sarie torie…!

  Groet,ram ram, goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 10. En nog maar 14.950 woningen te bouwen de komende 9 maanden…

  En die 4 baans snelweg naar Zanderij natuurlijk…………….

  En dan natuurlijk die 3 rijen multi nationals die zaken willen doen met een betrouwbare handelspartner als Bouterse….en hun miljarden willen investeren.

  Wat volgt?


  Maak melding

 11. Indien de vorige regering beter haar best had gedaan om de bouw van deze brug aan een bonafide aannemer te gunnen was dit niet gebeurd.

  De Surinaamse aannemer heeft gewoon prutswerk afgeleverd, want naast de zeer slechte constructie van deze brug heeft de aannemer ook verzuimd om een gedegen bodemonderzoek te doen, want nu blijkt de brug in aanbouw weg te zakken in de modder.

  Wie heeft nu werkelijk geld in deze verspilt, Bouterse of de vorige regering ?
  Ballast Nedam heeft nu eindelijk klaarheid en duidelijkheid gebracht van het broddelwerk dat door de Surinaamse aannemers geleverd zou gaan worden.
  En daar hangt een prijskaartje aan want voor gratis en voor niets gaat alleen de zon nog op !


  Maak melding

 12. Milton Fleur,
  Jullie verhalen bezitten allemaal over een hoge mate van NDP Leugens en bedrog.jij probeert wat krom is recht te praten maar dat zal jou niet lukken mi boi,
  Die perschef van sadam, en kadaffi probeerde het zelfde terwijl de hele wereld kon zien dat de werkelijkheid heel anders was dan hij deed geloven.


  Maak melding

 13. Milton Fleur,
  je haalt twee bruggen door elkaar.Die van Uitkijk was het dat de fundering mankementen vertoonde.Daar staat nu een groot bord met’dit is het verschil’.Maar die van Carolina is moedwillig aangevaren om het beleid van het Front te frustreren.Kan je nog herinneren dat ramon de brug als souvenir zou laten staan?En een nieuwe zou bouwen?Eén derde van de 30 miljoen was voor ramon.Bout vond dat te veel en heeft de bouw afgeblazen.

  Cobie.


  Maak melding

 14. De aanhangers van deze marionettenregering verdienen deze ontwikkelingen. Ndp geboefte zal maken dat dit land ondanks alle natuurlijke hulpbronnen zal verworden.Suribabwe


  Maak melding

 15. Abrahams heeft dus WEER glashard gelogen. In elk normaal land betekend dit het abrupte einde van een politiek loopbaan. Maar niet in SME daar wordt je dan voorgedragen als president of als zijn adviseur. 🙁 🙁

  Hebben die “militairen” dan totaal geen eergevoel? Zijn het werkelijk zulke grote ratten?? 🙁 🙁


  Maak melding

 16. Abrahams moet maar weer eens de lagere school gaan volgen. Zelfs iemand dat erg laag geschoold is weet dat je bij dit soort contracten moet overleggen met mensen die er de know how van hebben. Denk aan de bankdirecteur van de Surinaamse Nationale Bank.

  En zo moeilijk lijkt het mij niet.

  Abrahams blijf vooral zitten uit schaamte !!!

  Je gaat de geschiedenis boeken in als incompetente bejaarde minister mannetje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.