Volgend jaar start aanleg snelweg naar Zanderij

43

PARAMARIBO, 7 dec – Volgend jaar begint de aanleg van de snelweg naar de Johan Adolf Pengel luchthaven. Dit zegt minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW. Het besluit is definitief gevallen. De weg komt en krijgt maar liefst vier banen. Het is een al moderniteit, wat ook opgaat voor het laatste brugproject.

“Ik bevestig dat de weg er komt en we willen volgend jaar beginnen”, zei Abrahams bij het heien van de eerste paal voor de brug over het Saramaccakanaal. De brug is op steenworpafstand van de oude. De geprojecteerde ligging, recht in het verlengde van de Indira Gandhi weg, moet het verkeer verdunnen. Het is zo druk op de oude brug dat het maximale gewicht niet boven de vijf ton uit mag. Zwaarder verkeer moet kilometers verder het kanaal oversteken.

Herstel of vervanging ligt in het verschiet. Het ongemak en de dagelijkse files moeten tot het verleden gaan behoren. De nieuwe stalen brug moet volgend jaar al af zijn. “We zijn laat begonnen, maar ik hoop dat het werk vlot”, aldus Abrahams. Volgens bruggenbouwer Waldo Ramdihal moet hij minimaal zestig jaar meegaan. De zestig steunpalen worden de grond ingedraaid door de Nederlandse funderingsspecialist Van ‘t Hek. De vrij nieuwe technologie wordt voor het eerst in Suriname toegepast.

Bekijk ook:


43 REACTIES

 1. Vene, wat heb je hierop te zeggen???weer niet goed???Determinist en de andere zwartkijkers hier, jullie mogen ook over de 4baansweg hoor. Jullie ongefundeerde kritiek geeft ons alleen maar kracht.


  Maak melding

 2. Eerst zien dan geloven,Suriname wacht nog steeds op die miljarden uit China.
  Ik vraag mij af wat de media in suriname doen en waarom er geen kritische vragen aan deze oplichters bende worden gesteld want volgens mij mag iedereen wat roepen in suriname en niemand vraag zich af hoe het betaald gaat worden waar dat geld vandaan komt.Die criminele regering van Bouterse kan zo meedoen aan praatjes makers een kinderen programma hier in nederland.


  Maak melding

 3. Wikki,

  Waarom ben je altijd zo negatief ingesteld? Iemand die van Suriname houdt, kan toch wel wat objectiever zijn. We moeten toch blijf wezen als er een snelweg aangelegd wordt naar Zanderij? Wat is er dan mis mee? Het kan mij niks schelen waar het geld vandaan komt, als de snelweg maar komt.

  Let niet teveel op Bouta en zijn Kompanen, laat die mensen gewoon hun werk doen. Als wat ze doen goed is voor Suriname, dan zijn we toch mijn z’n allen blij. Waar of niet?

  Peace out,

  Kwamma


  Maak melding

 4. Klopt deze regering werkt, met hun zijn GROTE smoel.Ik heb gehoord dat die criminele regering Bouterse bezig is met een raket om naar de maan te gaan onder leiding van TTeo,Paramanpinto,Afu Sensie, Milton Fleur en Sempa. Mi Zabi.


  Maak melding

 5. Ik ben echt geen fan van Bouterse, want hij is en blijft een smerige moordenaar. Hij moet berecht worden en de bak in draaien.Hij mag de pleuris krijgen. Maar er gebeurt nu toch iets in SU.Het is niet alleen zijn verdienste maar ook van Vene waar ik ook geen hoge pet van op heb.Maar er mag ook kritisch gekeken naar de in breng van de chinezen. Vroeger legde wij onze eigen wegen aan,maar tegenwoordig zijn het de chinezen die dat doe en ook huizen bouwen. Als Nederland zo,n invloed uit zou oefenen, zou iedereen roepen” neo kolonialisme”. Onder welke noemer plaatsen wij de toenemende invloed van de chinezen?


  Maak melding

 6. “Ik bevestig dat de weg er komt en we WILLEN volgend jaar beginnen”!!. Zoals ze in het engels zeggen: I SAY I SAY IS NOT AS:I DO.
  Ik wil ook een auto uit duitsland met een ster, ik weet alleen ook niet wanneer,maar hoop doet leven.


  Maak melding

 7. Alias DU WikkiLeaks

  De frustratie begint toe-te-slaan bij U . Past maar op , dat wanneer het werk begint u niet uit uw vel springt van gekheid . Krabben als u denken dat Suriname altijd arm zal blijven , terwijl de VN Suriname op de 10 de plaats heeft genoteerd van rijkste landen ter wereld qua grondstoffen . Wanneer u steeds tegen deze regering ageert , maar de regering doet het steeds beter , dan moet u zicht afvragen of u niet een idioot bent .


  Maak melding

 8. Autosnelweg weg?

  Over en na de bewuste brug kan er alleen een snelweg komen wanneer je de brede sloot die langs de Indira Ghandiweg loopt dempt. De vele bruggen over deze sloot moeten plaats maken en er zal pas om de vele kilometers een afslag komen. Er zijn dus parralelwegen nodig om zo Frederikshoop en andere plaatsen te kunnen bereiken, want op een autosnelweg heb je geen zijstraten. Ook dien je op enkele plaatsen tunnels of bruggen te bouwen voor voetgangers of fietsers.
  Maar het allerbelangrijkste is dat het volk en de verkeersgebruikers zich moeten gaan aanpassen aan deze nieuwigheid want oversteken op een snelweg is er niet meer bij.
  Te Lelydorp zullen de eetkraampjes plaats moeten maken om de vierbaansweg een kans te geven.

  U ziet, er is veel meer nodig dan een paar opportunistische zinnen van Abrahams. Maar ik zal heel blij zijn als het hem lukt. Ik wacht dus af!


  Maak melding

 9. Ie ja,

  Eerst de brug en dan de snelweg, beetje bij beetje komen we er.

  De negatievellingen en pessimisten hadden gehoopt dat dit soort berichten ons nooit zouden bereiken. Ze hadden graag chaos, verval en verderf gezien. Maar deng le.

  De Snelweg komt er, gisteren is men al begonnen met de brug.

  Suriname is op de goede weg en deze trein aangevoerd door de Superregering Bouterse/Ameeralie is niet meer te stoppen.

  Deze regering is met grote zaken bezig en iedereen mag dat weten.

  Aan die azijndrinkers wil ik zeggen, koop nog een paar liters, want U zal het nodig hebben, deze Supertrein is niet van de rail te brengen.

  Suriname voorwaarts.

  Sorry TTHEO Wikileak is een Idioot, daar twijfel ik geen moment aan.


  Maak melding

 10. @Mi Zabi

  Deze brug was al helemaal voorbereid onder Veni. 😉 😆

  Een snelweg in 2012, wat een onzin. Het zandlichaam voor een weg moet eerst een aantal jaren liggen om te kunnen zetten. Als je er gelijk een weg overheen gooit is die binnen een jaar kapot gereden. Leuk zo’n “snelweg”- snelweg. In SME hebben woorden vaak een andere betekenis dan in NL. 😉 😆


  Maak melding

 11. Ik zou de heer Abrahams willen adviseren eerst eens in zijn eigen achtertuin te kijken. De situatie van de wegen in zijn woonomgeving is ronduit dramatisch! Alleen hij woont op een goed geasfalteerd gedeelte. De rest ziet eruit als voor de asfalteringsfase zo’n zeven jaar geleden. Sindsdien is er niets van dan ook niets aan gedaan. Maar goed, voor de aanleg van de snelweg is geld opzij gelegd uit diverse leningen en niet de asfaltering van de woongebieden. So be it! De bouw van het nieuwe “Pentagon” aan het einde van de Powisistraat en de Kristalstraat zal waarschijnlijk ook invloed hebben op de infrastructuur daar, maar dat zal Amerikaans geld zijn.
  Het volgende advies zou zijn om een betonnen middenstrook in de snelweg te construeren, want de Surinaamse automobilist kennende: Zij maken van een vierbaansweg in no time een achtbaansweg! Kijk naar de situatie bij de oude Saramaccabrug.


  Maak melding

 12. Voor het eerst in de geschiedenis is er enige vooruitgang in Suriname. De slavendrijvers en hun redimusu-koloniaal-geconditioneerden konden het niet. Venetiaan en zijn rode-mutsen-leger konden het al helemaal niet. Gelukkig hebben we Bouterse!!! De hoop van Suriname en een nachtmerrie voor de Calimerostan likkers.


  Maak melding

 13. Nr.05 sribi-leek/Du-bieltje ,
  Heeft jou meester dat berichtje ook in jouw kannes kunnen proppen ???
  Of is dat soms jouw eigge creatie ???
  Tijd voor je pillen en niet vergeten , zetpilllen moet je niet innemen !!!
  Sterkte en doe de groeten aan je vriend .

  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het Geluk en de Overwinning
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 14. ja,prachtig zo,n brug…en niet een zoals die koloniale over de surinaamse rivier.Ik erger me dood als ik het zie,en waarom kon het niet anders ,wat moderner,plat,met een ophaal ertussen voor de schepen.Ja,die chinezen asfalteren de wegen,maaar om de3 tot 4 maanden vallen er overal alweer gaten in,daarnaast zijn er geen trottoir,s en of oversteek plaatsen voor invaliden,erger nog helemaal geen fiets paden,nou zo kan ik nog een berg van dit allemaal opnoemen.Suriname voorwaarts,ja,natuurlijk maar doe het dan goed,zoals die geweldige casino,s die het leven van velen naar de klo….brengt.


  Maak melding

 15. Hoera ! Alle NDP-ERS hartelijk gefeliciteerd ! De goeie oude man is ook bij jullie langs geweest? Wij willen eerst zien dan geloven. Wij gaan nog niet feesten. Wij willen resultaten zien.Buurman; bruggenbouwer Waldo Ramdihal ik ben blij dat u de opdracht heeft gekregen. Succes er mee.

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 16. Nr7)

  Je bent erg kortzichtig!! Suriname heeft zelf niet de geschoolde arbeiders die al dit werk kunnen uitvoeren, dus moet men vanzelfsprekend arbeiders uit het buitenland halen en zo kom je bij de chinezen terecht die als machines zo hard werken en ook nog de kennis en geld hebben!!


  Maak melding

 17. Nr.17 vleermuis ,
  Moet jij niet laten nakijken door Holland Signaal , jouw radar/sonar vertoont kwalijke mankementen en daardoor raak je ge-desorienteerd (yu las pasi)
  Naar mijn mening (feit) bestaat er geen koloniale brug over de surinaamse rivier en wat het volk wel mag constateren is het Wijdenbos-brug , en deze is te danken aan de centrale-regering onder leiding van de NDP.
  Ter jouwer informatie ; Ooit was er een koloniale brug , de zgn. geld-luchtbrug en was maar een -richting -verkeer(feit) .
  Dat was richting Olland en wij hebben deze opgeblazen , is nu passe , GOED HE ???

  Nr.18 Lar bahadoer ,
  De goeie oude man , bedoel je Gandhi mee ???
  Kom je triomfantelijk gejuicht enkel door het feit omdat Waldo Ramdihal de opdracht van de centrale regering heeft gekregen ???
  Thoor tjoed bhole Bhajo !!!
  Ram , ram ,Lar bahadoer door het raam !!!

  Nr.19 Pitbulul ,
  Jij hebt visie(guppy)!!!
  En waarom geen chinezen ???
  Het zijn harde werkers en ze zijn solidair met het surinaamse volk .
  In jouw visie moeten wij wederom smeken bij de Ollanders .
  Heb je in jouw lang zal ze leven een Ollander hard zien werken in SU ???
  Het enige wat zij konden doen was de surinamers hard slaan en mishandelen tot de dood er op volgt.
  Zelfs zijn zij vaak te lui om het zelf te doen en dan werd er personen net JIJ erop afgestuurd !!!
  Kutte-likker zou beteren is passend bij jou soort als nick-name .
  Nu doe je een PITBUL grof geweld aan !!!
  Jij heb het talent niet om te blaffen als een Pitbul en wat je kan is KEFFEREN !!!

  Oja , moeten jullie niet gaan ” demoniseren”?
  Het is vandaag 08 december , de dag van de “MISLEIDERS ” en vergeet niet om jullie meester te vragen om de bewuste gekluisde documenten vrij te geven .
  Vandaag moeten jullie weer van jullie meester collectief hard gaan huilen anders komen jullie subsidie in gevaar !!!

  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD !!!


  Maak melding

 18. Nr,07
  Wij plaatsen dit onder de noemer ” Bilaterale
  Samenwerking op basis van ” WEDERZIJDS-VOORDEEL EN WEDERZIJDS-RESPECT ” !!!
  NEK’S NO FOUT !!!

  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  Sranan Sa Wini
  HET VADERLAND OF DE DOOD !!!


  Maak melding

 19. Goed nieuw voor de Surinaamse economie en -wegegebruikers

  Wat ik mij alleen afvraag is :hoeveel heeft de “kruiden chinees” uiteindelijk gevangen voor zijn perceel aan de noordkant van de brug ,

  omdat de vorige regering schrok van zijn prijs en de brug maar niet kwam.


  Maak melding

 20. TTeo.
  Beste TTeo ik laat mij niet in de maling nemen door een stelletje recidivisten, ik ken hun verleden al te goed. Het is praten en beloven en als puntje bij paaltje komt zullen zijn aanhangers, volgelingen met heel veel minder genoegen moeten nemen de bekende trucje van deze gasten. TTeo weet jij op de hoeveelste plek Suriname nu staat wat corruptie aangaat?
  Het is wel opvallend hoe jij nu reageert op dat bericht van VN.


  Maak melding

 21. “Het vaderland of de dood” is de vaste lijfspreuk van onze Bouterse fan Sempa.

  Ik vind dit soort fascistische kreten ongepast voor een site als Waterkant.


  Maak melding

 22. niets mis met een snelweg naar Zanderij. De oude weg was een schandaal voor het land.
  maar pas op met de chinezen, zij penetreren steeds meer in derder wereld landen zoals Suriname, en zijn uitsluitend uit op onze grondstoffen, waarvoor tegenprestaties worden geleverd. Laat je nit misleiden, zij heben weder geen ekele sympathie voor ons!

  Sranangbakra.


  Maak melding

 23. Nr.25 henk ,
  Ik had je hoger ingeschat ,ik deed het met opzet !!!
  Wist dat jij zou reageren ,oh oh oh Mol-letje
  De wereld op zijn kop ; Een Neo-kolonisator in spe heeft het gorre lef mijn persoon een facist te noemen .
  Jij snapt het nog niet he Mol ???
  Kolonialisme is Facisme !!!
  Had Olland ook niet onder het fascisme moeten lijden ,staats-debiel dat jij bent !!!
  Ooit gehoord van een strijd-kreet ???

  LEVE SURINAME
  HET VADERLAND OF DE DOOD !!!


  Maak melding

 24. sempa , ha ha ha ha ha, wat ben je toch één simpel ziel! Een kinds hand is gauw gevuld hé ! Eerst zien dan geloven mie matie !!!

  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  Sranan Slasie met mensen zo als jullie !
  HET VADERLAND OF DE Biegie Mofo !!!

  Nogmaals; Waldo Ramdihal gefeliciteerd,namens Oldenburg !

  sempa choet chia…….

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid !)


  Maak melding

 25. Sempa man,
  welke vaderland bedoel je steeds?Je woont en werkt in Nederland!En hebt waarschijnlijk ook de Ned.nationaliteit.Waar is je vaderland dan als jij je krachten aan een vreemd land geeft en hun werken doet.Heeft veel de schijn van dat je een hypocriet bent.

  Cobie.


  Maak melding

 26. “Ik vind dit soort fascistische kreten ongepast voor een site als Waterkant.”

  Als ik bovenstaande lees van henk molenaar, krijg ik kots neigingen.

  Henk je bent niet alleen hypokriet, maar je hebt het volgens mij ook uitgevonden.

  Het kan blijkbaar bij henk niet in dat er Surinamers zijn die alles voor hun vaderland over hebben.

  Henk heeft liever die landverraders zoals Wikileak, cobi, Lalbahadoer en nog een paar van die lege hulzen.


  Maak melding

 27. Nr.31 henk ,
  De lessen van Ros van Tonningen en Mussert is jouw bij gebleven .
  Jouw strijdkreet is van Arische origine en mijn persoon is onderworpen in het Nederlands
  Het verschil mag toch overduidelijk zijn , he Mol-letje ???

  Leve Republiek Suriname
  Republiek Suriname Voorwaarts
  HET VADERLAND OF DE DOOD !!!


  Maak melding

 28. Nr.32 Tobie ,
  Republiek Suriname is mijn Vaderland !!!
  Het loyaal-zijn en solidair-zijn met de wil van het volk van Republiek Suriname o.l.v de huidige president , brengt in den vreemde een heleboel risico’s met zich mee .
  Maar toch ondanks alle intimidatie’s , boycotten , tegenwerkingen ,ontslagen , onterrechte valselijke aantijgingen , afluister praktijken etc etc , blijft mijn persoon vastberaden en standvastig achter de wil en idealen van het volk van de Republiek Suriname .
  Betreffende het nationaliteit ; Ik was gekoloniseerd en daardoor ben ik in bezit gekomen van een Vreemde Nationaliteit .
  Heb ik vanaf mijn geboorte en zo ken ik ook duizenden lotgenoten .
  Wat het werken betreft ; na mijn studie tot op de dag van vandaag arbeid mijn persoon .
  Resumerend ; Ja , ik woon en werk in den
  vreemde en daar wanneer Republiek Suriname een beroep op mij doet ,ervaart mijn persoon dit als een verplichting jegens mijn Volk en
  Vaderland !!!
  Tobie ,is dat in jouw visie”hypocriet-zijn”?

  “MI NA KUNTA-KINTY MI A NO TOBIE”
  NEK’S NO FOUT !!!

  Krakti nanga Soso Lobi

  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 29. Nr.30 Lar bahdoer ,
  Een kinds hand is gauw gevuld maar niet met 05% , meeeens ???
  Ik heb Vishnu nog nooit gezien maar toch geloof ik erin , meeeens ???
  Sempa is een simpel ziel en eenvoudig surinaamse-mens , meeeens ???
  Kha khe rhi bhajo ???
  Lar badhoer , ao too bhajoh
  Ao , Dharoe pije bhajoh !!!
  Ram , ram , Lar badhoer met fles uit het raam

  DJAI DJAI SARNAM
  Ham thokhi tjaila , bhehoet bhehoet !!!


  Maak melding

 30. Eerst zien en dan geloven slaakten deze impotentia ook in koor toen die bruggen over de Coppename- en Surinamerivier in de pijplijn waren.

  Nu weten ook zij niet anders en rijden gewetenloos en ongestoord van Albina naar Nw Nickerie visa-versa.

  Brood met brug ging er als koek erin.

  Nu rijden ook zij al brood etend over die zelfde bruggen. Hypokriet toch?


  Maak melding

 31. Onze Sempo woont en werkt ‘in den vreemde’

  Vanaf 10.000 km heeft hij een grote bek.

  Als hij een beetje eergevoel ijn zijn donder had, zat hij Suriname en zorgde daar dor een persoonlijke bijdrage voor de ´Surinaamse overwinning´. Het is waarschijnlijk voor Sempa `Mijn Nederlandse uitkering of de dood´.

  En wij weten nu allemaal waar onze held Sempa voor gekozen heeft. Wat een flapdrop.


  Maak melding

 32. Afu Sensie

  `Het kan blijkbaar bij henk niet in dat er Surinamers zijn die alles voor hun vaderland over hebben`

  Daar weten we na 8 december alles van…….

  Over hypokriet gesproken…


  Maak melding

 33. Wat een gedoe op dit forum om mijn land Suriname,waar ik woon en werk.
  Wat ik zo erg vind is dat de meesten die zo hard van stapel gaan hier op dit forum niet eens in mijn land willen wonen,er niet in willen werken,het paspoort niet willen en het zien als een land waar ze geen toekomst hebben.
  Ik vraag me af als de mensen hier op dit forum,zich ook zo druk maken om een vrouw of man die ze voor geen cent willen….ik denk het niet.
  Mensen als je er niet woont of werk,het paspoort niet hebt voel je de zweepslagen niet en vertel me echt niet dat jully je verbonden voelen met dit land,want if i lob a okro i’m lob a sirie toe….


  Maak melding

 34. @ 36 sempa, volgens mij kom je in het dagelijks leven aan dacht te kort!Je moet niet denken dat iemand,zoals mij persoon een nickname heeft van een hindoe, en dan óók een is.

  Wat is jouw referentiekader ? Niet zó een geweldige als ik je reacties probeert te berijpen .Denk niet,dat ik die dingen doe in het dagelijks leven,die jij ook doet.Ga beter je best doen in het leven man !!!

  @ 33Afu Sensie, ik hou niet van profiteurs!Ik heb mijn bijdragen al geleverd in Suriname. Wat ik in Suriname en in Europa bezit moet jij nog van dromen !!!!Zelf met zweet en tranen bij elkaar verdient. Probeer mij na te doen, én niet zo veel noten op je zang té hebben ! Wat is jou referentiekader ????? Zit je soms te wachten,tot dat je het gratis krijgt ???

  Ik wens jullie héél véél Wijsheid toe !!!

  Groet,ram ram,goeda hafies…..


  Maak melding

 35. Aaai mi lob so… sranang ee gie gas foe pot wang boeng/mooi fhesie.

  Snelweg-Broki.. ja mang. If sranang bho kies moro dang a 5% fa goutu torie, dam dhe zeker tak a loco foe para gwa fhoto bho seti ooktoe.

  Maar mi ab bribie tak if a no a inghi booi disi of da wan tra president ow soekoe moro dang a 5%. Want sa e psa now, kang moro betre. allasma sabi dat 5% no kang.


  Maak melding

 36. Er moet naast een snelweg ook 4 baanswegen komen en een snelle treinverbinding naar de luchthaven Zanderij. Het is ook beter om tegelijkertijd om de huidige wegen te verbeteren en te verbreden. De mensen willen dit en zullen dit over enkele jaren dit ook zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.