Nog net geen winstjaar voor Surinam Airways

15

PARAMARIBO, 6 dec – Het is de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, nog net niet gelukt het jaar financieel positief af te sluiten. Volgens SLM-directeur Ewald Henshuys is het uitvallen van de Airbus in november een domper geweest. Anders had het bedrijf voor het eerst in jaren weer een positief resultaat geboekt. Maar geen man overboord.

De tegenslagen moeten vooral inspireren. “Het si altijd goed om scherp te blijven in de branche. Als wij vanwege de vertraging wat moeten bijleggen, gaan wij scherper kijken naar onze vaste inkomsten”, zegt Henshuys tegenover de Ware Tijd. Het mankement aan de Airbus heeft een behoorlijk financieel gat geslagen. Per chartervlucht moest ruim honderdduizend dollar worden neergeteld. Omdat de Airbus het enige toestel is van het bedrijf op de Mid-Atlantische route, was er geen keus.

Door deze omstandigheden moest de trend van verbetering wat minder hard. Vorig jaar waren de verliezen al teruggebracht met ruim zeventig procent. Er komt binnenkort een beleidsplan uit voor de periode tot 2015. Daarin zijn ook plannen opgenomen voor meer routes in de regio. Het is nog even wachten op de plannen van de overheid zelf wat de regio betreft. “Wij hebben wel wensen, ook voor een aantal bestemmingen in de regio en Brazilië”, aldus Henshuys.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Wat is jullie dan wel gelukt meneer Henshuys ? Mogen wij ook over jullie schouders meekijken naar de cijfers van ‘ons bedrijf ‘ SLM ??

  Men houdt ons vaak voor de staatsbedrijven van alle Surinamers is, maar als je zou vragen wat onze bedrijven de afgelopen 5, 10 20 en 30 jaren hebben gepresteerd mogen wij dit niet weten ?

  Dit is weer de zoveelste stofwolk van de SLM, nl ze moeten praten over hun prestatie maar blijven erg vaag hierover en gaan verder met klachten over kosten en uitgaven.

  Meneer Bouterse, jaag deze man weg bij de SLM want het wil maar niet lukken met deze losers en sukkels die denken dat ze specialisten zijn in de airline industry !


  Maak melding

 2. “Het is de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, nog net niet gelukt het jaar financieel positief af te sluiten”

  Kunt U mij zeggen wanneer het de laatste keer de SLM gelukt is om het jaar financieel positief af te sluiten ? Als men het niet kan achterhalen, schrijf aub niets meer hierover totdat jullie wel winst hebben gemaakt dan pas kan je er melding van maken.
  In al andere gevallen is het een verspilling van moeite en tijd. Tevens vervuiling van het beeldscherm met dit soort verhalen.

  Ik heb gesproken,


  Maak melding

 3. Voor een bevolking van niet eens 500.000 zielen en een president en met een gemiddeld inkomen van 300 euro in de maand,hoeven wij geen luchtvaart bedrijf te hebben die de mid-atlantische route doet.De pres.heeft al zijn eigen prive vliegtuig.Dus verliezen gegarandeerd.Met de hoge tarieven heeft de slm zich al uit de markt geprijsd.Het moet de surned dankbaar zijn dat ze naar dit van djoekas vergeven oord willen en achter de tralies vrijwillig willen verblijven.

  Cobie.


  Maak melding

 4. De SLM is anno 2011 nog immer een 1 en al nepotistische club.

  Nagenoeg iedereen heeft familie banden met elkaar. Net zolang als hier sprake van is zal de SLM letterlijk aan de grond blijven.


  Maak melding

 5. Milton Fleur,
  Mogen de gekozen volksvertegenwoordigers ook over de schouder van jou criminele regering kijken ?? Crimineel Bouterse heeft nooit verantwoording afgelegd in het parlement, wat hoort bij de democratische spelregels.


  Maak melding

 6. @Wikkileaks, Suriname heeft eindelijk een echte en sterke leider die het land bestierd.
  De volksvertegenwoordigers van de oppositie zijn er enkel en alleen op uit om de zaken te frustreren, traineren en saboteren.

  Laat de president z’n ding doen want hij doet het goed ! Indien je terug kijkt tot aan mei 2010 kun je niets anders vaststellen dat het voor de eerste maal is dat Suriname zo’n ontwikkelingsboost heeft meegemaakt.
  Er lopen heel veel projecten (die ook echt afgemaakt zullen worden) en liggen er voorts ook vele op stapel.

  Suriname zit eindelijk in de lift maar dat willen jullie niet accepteren omdat het meneer Bouterse is die hiervoor heeft gezorgd !

  Voor jullie doet het pijn dat iemand die jullie jaren lang onterecht hebben gecriminaliseerd en verguisd wel in staat blijkt te zijn om het land naar een hoger plan te tillen.

  Als het aan mij had gelegen had Bouterse ‘Carte Blanche’ gehad om de komende periode te kunnen regeren.

  Big up for mr. President !!!!!!!!!


  Maak melding

 7. Stoot Loosers Maatschappij! (SLM)

  Stoot Loosers Maatschappij af! SLM is niet het enige Staatsbedrijf dat geen winst maakt. Op Staatsolie na zijn alle halve of hele Staatsbedrijven in Suriname verlies leidend.
  In 2012 valt de Airbus weer een poosje uit voor onderhoud; dat weten we nu al! Dus het verhaal van Henshuys hierboven wordt niet weggegooid en komt volgend jaar onder een nieuwe kop in de pers.

  Winst maken kan alleen wanneer je beleid gericht is op winst en niet op behoud. Dat is het eerste wat je leert in de economie.
  Je moet van je bedrijf kunnen eten en niet je bedrijf op eten.


  Maak melding

 8. “Als het aan mij had gelegen had Bouterse ‘Carte Blanche’ gehad om de komende periode te kunnen regeren.”

  Bovenstaande zegt Milton Fleur, niets aan toe te voegen.

  Wat heeft Suriname ooit aan deze zgn oppositie gehad die zichzelf front noemt, niets en nogmaals niets.
  De huidige President hoort zijn tijd niet te verdoen aan deze stelletje idioten die niets anders proberen te doen dan het huidige beleid frustreren om zodoende bij de volgende verkiezingen te kunnen scoren. Het Surinaams belang kan front geen ene sier schelen, in het machtscentrum vertoeven is het enige wat ze drijft, want daar zit het grote geld voor het oprapen.


  Maak melding

 9. Fleur ik weet niet tot welk hoogte hij de massamoordenaar het land getild wat jullie domme hanger van de moordenaar wel zien, wat wel goed te xien is datde inflatie 18% omhoog is gegaan en dat zien de domme volgelingen niet want daar hebben ze het verstand niet voor


  Maak melding

 10. Hopelijk verworden ze niet als Blue Wings. Dan kunnen alleen de pres en co, vliegen met hun prive jet, dat zal worden afgelost door die oliedomme aanhangers. Hahahahahahaha


  Maak melding

 11. Dankzij pres en co, gratis reizen, hahahahahaha, alleen de brandstofrekening wordt betaald. Hihahoo aan alle domme aanhangers, die straks net als in jaren tachtig niet meer kunnen vliegen, want deng no mang pai ticket moro, nanga bai valuta, back to the eigthies zal het verworden. En de schaarste die de domme jeugd niet hebben meegemaakt zullen ze meemaken. Made in Suribabwe. Pindadokoe, Bananemeel, Cassave, bek en nek, agoetere, kodokoe met rijst en zout. Uie aardappele, knoflook, sukroe, zoutoe, o go kong schaars. Het verwordt wederom als tachtig. De domme aanhangers verdienen het dit land op te bouwen en de komende megaschulden af te lossen. Hun generaties zullen hen verwijten. O O hoe oliedom zijn onze ouders en voorouders toch geweest om te stemmen op onberechte misdadigers en moordenaars. Terecht,het zijn oliedomme stommelingen geweest. Hihahoooooooo. Niemand zal helpen want het was hun eige vrije wil te kiezen voor kwade geesten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.