Suriname heeft veel te leren over antiterrorisme

1

PARAMARIBO, 29 nov – Suriname heeft nog aardig wat te leren als het aankomt op het bestrijden van terrorisme. Dit zegt minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie. Het mag dan heten dat het land relatief veilig is. Dat juist is een reden om zo goed mogelijk toegerust te zijn. Hulp van buitenaf zal niet worden afgeslagen.

Vandaar ook de aanwezigheid van een team experts van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Het regionale blok wil de lidlanden bijstaan in het opzetten van betere bestrijdingsmechanismen. Experts van onder meer politie en leger worden getraind. “Criminelen zijn onze ordehandhavers vaker een stapje voor”, zegt Misiedjan. Dat is dan op uiteenlopende gebieden, zoals technologie. Het is dus van belang bij te blijven. Samenwerken is daarbij een must.

Onlangs is de wet ingevoerd over bestrijding van terrorisme. Volgens Misiedjan is dit een grote stap vooruit, omdat terrorisme zo met andere landen kan worden aangepakt. “We willen leren van de ervaringen van anderen.” Suriname is vooral kwetsbaar vanwege de open grenzen. Net als bij de bestrijding van de drugshandel, is dit een nadeel. De OAS-experts willen helpen uitkijken naar mogelijkheden voor betere beveiliging.

Bekijk ook:


1 REACTIE

  1. “Criminelen zijn onze ordehandhavers vaker een stapje voor”, zegt Misiedjan. Dat is dan op uiteenlopende gebieden, zoals technologie. Het is dus van belang bij te blijven. Samenwerken is daarbij een must.

    jawel; samenwerken met de criminelen is een must. Anders loopt hij zijn aandeel mis.
    Geef ze allemaal ook een laptop.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.