Suriname test checklijst kinderopvang eerst uit

3

PARAMARIBO, 21 nov – De internationale checklijst voor kinderopvang wordt eerst lokaal uitgetest. Dit meldt het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Zonder meer overnemen is er niet bij. Minister Alice Amafo kreeg onlangs een vertaalde versie. Die wordt niet zonder meer bruikbaar geacht.

Er komt een behoorlijke toetsronde. Dat is het werk van de commissie Toezicht op Kinderopvanginstellingen. Die gaat controle- en inspectiebezoeken brengen. “In het natraject zal met deskundigen in Suriname van gedachten worden gewisseld over het resultaat van de testen en wordt de checklist aangepast. Pas hierna is de checklist echt honderd procent geschikt voor Suriname”, meldt het ministerie.

De zogenaamde ECD-lijst is enkele jaren terug ontworpen. De bedoeling is de principes van Early Childhood Development toegepast te krijgen in instellingen. Groei en ontwikkeling van het kind staan centraal. De kinderopvang ligt regelmatig onder vuur. Het gebrek aan wetgeving staat controle in tehuizen in de weg. Volgens het ministerie keert het tij nu. DE ECD-standaarden zijn zowel regionaal als international geaccepteerd en zijn dus ook van toepassing in Suriname.”

- Advertentie -

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.